Bucureştiul, vinovat că Ciuhandu e primar?

În urmă cu câteva zile, deBanat.ro a publicat un interviu cu primarul Gheorghe Ciuhandu. Credeam că, după atâţia ani, dl primar se va debarasa de o tară din care şi-a făcut un permanent alibi în toţi anii din urmă: nu ne iubeşte Bucureştiul. M-am înşelat. Credeam că o să-şi asume unele eşecuri, măcar cele minore, dar m-am înşelat din nou. Nu, tot ce a făcut şi o să facă în Timişoara atinge sublimul. Am ajunge şi la porţile Edenului, dacă ne-ar lăsa cei de la Bucureşti. Dar nu ne lasă. Fiindcă e clar că Bucureştiul e vinovat că Timişoara nu are proiecte pentru atragerea fondurilor europene. E la mintea copiilor că Bucureştiul e vinovat că în Primăria Timişoara au ajuns în posturi importante ţuţări care, într-o firmă privată, ar fi cel mult portari. E de bun simţ să înţelegi că Bucureştiul e vinovat că doi dintre stâlpii primăriei stau tot mai mult pe holurile DNA. E superfluu să spui că Bucureştiul e vinovat pentru starea străzilor. Nu se îndoieşte nimeni că Bucureştiul e vinovat că Primăria Timişoara a ajuns câmp de luptă pentru tot felul de găşti cvasi-mafiote care au în spate interese economice precise şi la obiect. Şi tot Bucureştiul e vinovat că atunci când se mai face câte ceva, se face cu devize sfidătoare, că se aduc salcâmi din Olanda şi pietre din Grecia pentru a orna un parc. E clar că Bucureştiul e vinovat fiindcă atunci când vrei să obţii de la primărie cea mai banală hârtie trebuie să te înarmezi cu patru pachete de ţigări şi trei cutii de calmante. Ştiu şi Vişinel, Ionelaş and company că Bucureştiul e vinovat deoarece clanurile ţigăneşti au ocupat tot centrul Timişoarei. Bucureştiul e vinovat pentru că Aradul se dezvoltă cu ajutorul investitorilor care n-au apucat să intre în biroul primarului. Bucureştiul e vinovat că Timişoara încremeneşte într-un imobilism de-a dreptul enervant. Una peste alta, Bucureştiul e vinovat că iarna mai ninge câteodată în Timişoara, iar vara e prea cald. Şi totuşi… Citind atât comentariile postate la interviul respectiv, dar şi la altele referitoare la acest subiect, ascultând discuţiile din alte locuri, fiindcă tema e aprig dezbătută, ajungi la o constantă. Da, Ciuhandu nu e bun. Dar nu are contracandidaţi, eventual cu o singură excepţie. Aici e marea problemă, chiar o dramă a Timişoarei. Lipsa unui contracandidat valabil într-un oraş cu foarte mari pretenţii. Şi aici e vina partidelor politice că nu au reuşit să promoveze un om care să se bată cu şanse reale cu actualul primar. Din păcate, din toată lista de candidaţi vehiculată pe diverse canale, un singur om se poate bate cu Ciuhandu: Nicolae Robu. O candidatură care însă se lasă mult aşteptată. În rest, Ovidiu Ciuhandu, Alin Popoviciu, Maria Grapini, Sorin Grindeanu, Ion Răducanu şi cine-o mai fi vor avea o singură competiţie reală: a cui meclă de pe afişe e mai frumoasă. Şi cam atât. Restul sunt poveşti şi gargară ieftină. A, şi la gargară se pricep bine cei de pe lista de mai sus!

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

21 comentarii pentru acest articol

adrian a spus: (ianuarie 2nd, 2011 at 16:32 )

tragedia acestui oras… sa nu exageram, maestre. aradul merge inainte tot pe principiul clanurilor mafiote. ca doar falca nu e un sfant, chiar deloc. iar robu poate ar avea ceva sanse in meciul cu ciuhandu, dar nu e sigur ca se impune.
rusine sa le fie lui sarbu si ostaficiuc pentru ca sunt doi politicieni cu scutece atunci cand vine vorba despre lupte adevarate in ringul poilitic. cat despre ceilalti popovici grindeni si mai stiu ce… pai astia fura intr-un an cata mai fura ciuhandu in 29 de mandate. asa ca…

florin a spus: (ianuarie 2nd, 2011 at 16:37 )

De actualul primar este clar ca NU ESTE BUN.Despre o buna parte din ceilalti nu stiu daca ne putem pronunta, decat daca am putut vedea ce au facut sau ce fac in acest oras.Stiu cel putin o persoana dintre cele enumerate in articol care a facut o gramada de lucruri bune pentru cetatenii din Timisoara,de multe ori chiar din bani personali.De aceea trebuie ca timisorenii sa se informeze bine despre cei ce vor candida la primarie si daca vor vedea ca vreunul dintre ei este mai dedicat societatii si prin ceea ce a facut pana acum dovedeste aceasta dedicare,sa il aleaga,iar pe ceilalti,care ofera doar vorbe sa ii ignore.Trebuie sa alegem OAMENI DUPA FAPTE NU DUPA VORBE.

vivi a spus: (ianuarie 2nd, 2011 at 17:13 )

Orice aţi spune, Ciuhandu măcar e uman. Ceilalţi sunt nişte derbedei puşi pe furat.

ovi a spus: (ianuarie 2nd, 2011 at 20:28 )

in 2012 PNL castiga tot in Timis, Robu primar si la CJ candidatul liberal surpriza, daca n-ar fi surpriza v-as spune numele lui :d

dutu a spus: (ianuarie 3rd, 2011 at 07:54 )

La CJT marea surpriya a PNL ar putea fi Nica din Dudestii Noi. Cu el PNL va lua sub 10%. Hai succes, Ovi!

iulian a spus: (ianuarie 3rd, 2011 at 07:55 )

Excelent articol! Daca astfel de dezvaluiri ar aparea in casele timisorenilor probabil ca ei nu s-ar mai lasa prostiti de Ciuhandu a cincia oara ca el a vrut sa faca de toate dar nu l-a lasat Bucurestiul. Ciuhandu e cel mai slab primar de resedinta de judet din tara va spun eu care umblu mult si va dau doar cinci exemple apropiate: Oradea, Deva, Arad, Sibiu, Alba-Iulia. Cine nu crede sa mearga sa se convinga singur. Trebuie neaparat convins Robu sa candideze ca si eu cred ca daca ar candida ar castiga. Apropo pe Robu cum de l-a lasat Bucurestiul sa faca minuni la Politehnica si face si acum cand e in opozitie (oameni buni si primarii din 3 din cele 5 orase pe care le-am dat exemplu mai devreme sunt tot din opozitie deci chiar hai sa nu mai fim fraieri!)?

popanul a spus: (ianuarie 3rd, 2011 at 08:55 )

Ciuhandu vafi primar si din 2012,nu are contracandidati.

morosanu' a spus: (ianuarie 3rd, 2011 at 13:01 )

candidatul surpriza la pnl pt cjt e alin nica. vise liberale. robu e un alergator dupa functii, dar nu e prost. nu risca miile de euro de la unigversitate, pt o victorie improbabila l aprimarie. in plus ar fi depasit pt functia asta. se straduiesc unii degeaba sa il forteze pe robu sa candideze. si nu o fac din dragoste fata de el, ci din ura fata de ciuhandu. vezi INO.

ovi a spus: (ianuarie 3rd, 2011 at 19:49 )

*** pt morosanu’
nu e Alin Nica candidatul, ci altul, mai incearca, unul cu sanse sa-l bata pe costi :d

traian a spus: (ianuarie 3rd, 2011 at 20:53 )

O fi Coifan candidatul.Mare surpriza.

marian a spus: (ianuarie 3rd, 2011 at 21:22 )

In mod normal Ciuhandu ar trebui sa renunte la un nou mandat. De aici pornim o noua discutie. Cine l-ar putea inlocui. Trebuie sa recunoastem cu totii ca in timpiul lui Ciuhandu s-au facut si multe lucruri bune. Un primar de anvergura lui Ciuhandu greu va fi gasit. Greindeanu, Popovici ;i altii ar insemna intradevar o tregedie pentru Timisoara.
Respect Timisoara! Fara PSD!

titi a spus: (ianuarie 3rd, 2011 at 21:32 )

PSD nu va avea niciodata primar in Timisoara. Asta e clar. E o axioma, dc Grindeanu intelege. Spagile si taticul politruc nu te pot face primar nici macar la Ohaba, darmite la Timisoara. Uie PSD!

Andrei a spus: (ianuarie 4th, 2011 at 06:43 )

cita vrme justitia din Romanika este aservita intereselor politice nu cred in declaratia celui care spune ca unii dintre angajatii primariei Timisoara sunt cercetati de DNA…
Ciuhandu a demonstrat ca este un primar bun de vreme ce rezista de atitia ani fara sprijin politic de la centru.
NUMAI pentru faptul ca scapa Timisoara de neocomunisti este suficient sa-i ridicati statuie…

Daca PNTCD avea macar 10 ca Ciuhandu nu era extraparlamentar…iar Romania nu era sclavagizata de urmasii lu`”ceashca”…

marian a spus: (ianuarie 4th, 2011 at 08:30 )

Ciuhandu are sanse sa cistige un nou mandat de primar.Cred ca PNTCD ar trebui sa cistige primarii si in alte mari orase.In momentul de fata PNTCD trebuie sarevina in parlament,iar PDL SA AJUNGA IN AFARA PARLAMENTULUI.

bubu a spus: (ianuarie 4th, 2011 at 08:55 )

mazarica, falci, abecedarul si altii cred ca sunt mici copii pe langa barbosul nostru tinut in functie de 10% dintre timisoreni. Jalnic. Nici pe vremea comunismului nu cred ca era atata coruptie si nepotism in primarie.

vio a spus: (ianuarie 4th, 2011 at 11:14 )

lasa-neeeeeeee lasa-neeeeeeeeee!
hai tata,ca e mult 10-12 ani!
sa vina oameni noi cu sangue fresh.
adio ciuhandu

asterix a spus: (ianuarie 4th, 2011 at 11:17 )

Sa ne lase, dar pe mana cui? A lui Grindeanu, a lui Popovici, a lui Bacala? Decat a;a mai bine o suta de ani cu Ciuhandu impaiat.

mustata a spus: (ianuarie 4th, 2011 at 11:22 )

de la prm cine candideaza?
oricine ar fi eu cu ala votez.
da Roba cine e? ala cu plete?!
hai cfr!

tily 804 a spus: (ianuarie 4th, 2011 at 11:28 )

eu vreau un tandem orza/borza
ca ei tine cu cetateanu.
asi vrea un fidesz si in tm
ceva national

george a spus: (ianuarie 29th, 2011 at 01:37 )

Un primar mai corupt si mai incompetent ca Ciuhandu este greu de gasit in Romania!Mitul bunei administrari incet, incet ne va duce la dezastru!ex: In timp ce timisorenii umplu strandurile termale din Ungaria(construite cu fonduri europene) mafia din primaria Timisoara a inchiriat Strandul Termal!!!!!(care nu are apa termala )unor arabi la o suma derizorie!!!Fara indoiala ca Bucurestiul este devina ca metrul patrat de asfalt este cel mai scump din Europa, ca toate licitatiile sunt trucate, ca puietii adusi din Olanda la preturi astronomice s-au uscat deja!!!!Din pacate acest individ nu are un contracandidat serios intrucit la Timisoara nu exista partide politice ci doar un singur partid -cel al profitorilor fara scrupule, alegerile locale fiind in realitate niste blaturi evidente!!!!

george a spus: (ianuarie 29th, 2011 at 17:04 )

Cit priveste Strandul termal mafia din Primarie este complice cu asa zisii investitori arabi!!!Seful de la patrimoniu et company a pus la cale o veritabila strategie prin care amicii lui arabi sa puna mana definitiv pe strand.
1. Initial a fost incheiat un contract de inchiriere dezastruos pt. Primaria Timisoara care prin clauzele aberante pe care le contine deschide calea preluarii strandului de catre arabi, practic pe gratis.
Astfel in contractul de inchiriere „din neglijenta” s-a omis stipularea clauzei potrivit careia „toate investitiile facute de chirias devin de la data efectuarii proprietatea LOCATORULUI (primaria in acest caz) iar chiriasul la data incetarii contractului nu poate emite nici un fel de pretentii cu privire la acestea.”
Absenta acestei clauze releva un singur lucru ! Inca din momentul incheierii contractului mafia din primarie s-a inteles cu chiriasul ca acesta sa devina proprietarul imobilului la data incetarii contractului de inchiriere .
Si pentru ca sa para totul justificat , timp de 4 ani , arabii s-au facut ca investec in strand .In realitate investitiile s-au facut in alta parte doar facturile au fost decontate pe strand. Investitia de milioane de euro este de fapt o fantasmagorie! Palmierii de plastic, trotuarul si cladirea de la intrare(construita fara autorizatie, partial) nu pot justifica mai mult de 2-3 sute mii de euro,(in cel mai bun caz) care oricum s-au compensant avand in vedere chiria modica platita!
Tergiversarea timp de 4 ani a deschiderii strandului releva ca dintr-un inceput arabii nu au avut in vedere obtinerea de profit din exploatarea strandului ci preluarea acestuia in proprietate ca urmare a asa-ziselor investitii de milioane de euro.
De altfel oricine trecea pe langa strand, in cei 4 ani, putea sa observe ca tot ceea ce se facea acolo era un simulacru investitorul se facea pur si simplu, ca lucreaza ca sa justifice in viitorul proces(deja programat) investitia de milioane de euro!Sigur in acest interval facturile erau decontate in contul lucrarilor fictive.In acea perioada primaria se face ca nu observa ceea se intimpla, ba mai mult ca sa-i ofere un argument in plus le elibereaza arabilor o autorizatie de constructie pentru edificarea unei cladiri la intrarea in strand.(nici macar aceasta autorizatie nu a fost respectata). Aceasta cladire urmind sa fie un argument in plus pentru pretentiile asa-zisului investitor.
2. La expirarea termenului de inchiriere complicii din primarie au intrat -chipurile- in conflict cu arabii!!!!Au aranjat astfel incit Consiliul local sa scoata la licitatie strandul si „investitorul'” sa fie nevoit sa cheme primaria in judecata . Judecata in care adversar este tocmai acela care a pus la cale jaful si care le-a oferit arabilor toate atuurile pentru a cistiga viitorul proces!!!!Ca in final sa spuna! Nu noi (primaria) suntem de vina ca am pierdut Strandul Termal , instantele de judecata au hotarit astfel! Noi ne-am aparat pozitia cum am putut dar daca judecatorii asa au decis….
Iata cum comunitatea este jefuita de cei pusi sa apere interesul public….Un contract bine ticluit,neglijenta din partea celor platiti sa supravegheze aceste contracte, dezinteresul opinei publice(nimeni nu s-a intrebat ce se intimpla de ce dureaza atit de mult asa zisa reabilitare a strandului…. acestea sunt ingredintele de succes a pierderii proprietatii asupra Strandului Termal!! Si sigur pentru aceasta teribila pierdere nu se face vinovat decit Bucurestiul !!!! si nu primarul Ciuhanudu si camarila care iubesc atat de mult Timisoara!!!
3 Concluzie: Primaria Timisoara este complice cu cei care vor sa deposedeze orasul de strand . Strandul pina in acest moment a apartinut comunitatii!!!(in Uniunea Europena strandurile apartin comunitatilor locale care daca este necesar le si subventioneaza fiind factori de socializare si sanatate).
Consiliul local este manipulat de catre primar.
Consilerii tradeaza interesul public in schimbul unor avantaje personale !!!
Democratia nu poate exista daca cei alesi nu dau dovada de un minim caracter!!!!!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Top