Ce-a facut Iancu cu banii contribuabililor? Poate ne spun Ostaficiuc si Ciuhandu

Toată Timişoara plânge. De la un pas până la cucerirea primului titlu de campioană, am ajuns ca, de la toamnă, să jucăm cu Arieşul Turda. Asta, în cazul bun. Că altfel se poate să încingem nişte derby-uri adevărate cu Mama Mia Becicherecu Mic. Acesta e cadoul pe care Marian Iancu l-a făcut Politehnicii şi întregii Timişoare la împlinirea a 90 de ani de la înfiinţarea celui mai iubit club din Banat. Aceasta e realitatea, iar restul sunt poveşti, oricâte ar mai spune individul aterizat din fundul Giuleştiului să-şi facă imagine, poate şi bani, pe malurile Begheiului. Că şi acum minte se vede şi din afacerea cu Benfica. Zilele trecute, se lăuda că a rezolvat reeşalonarea datoriei în contul lui Sepsi. Acum se vede că actul e semnat doar de Iancu, nu şi de reprezentanţii clubului lusitan. Am mai auzit şi păreri că Iancu ar fi un mare conducător şi administrator. O fi, într-o economie de tranziţie în care se învârt şperţuri, facturi fictive, se jonglează cu datoriile la buget, divizări de firme, falimentări de societăţi, omorât un RAFO etc. O fi mare într-un fotbal condus de Mitică Dragomir, de altfel bun prieten al imensului personaj.

Problema e alta însă, mult mai gravă. Şi mă refer la banii publici, banii contribuabililor din Timiş şi Timişoara. Banii amărâţilor de pensionari care stau în ploaie şi frig în ianuarie să-şi achite dările. Atât administraţia judeţeană, cât şi cea municipală au pompat din greu bani în imensul dos al lui Iancu. Fără nici cea mai mică măsură de precauţie. Şi asta, în condiţiile în care ştiau că individul nu plăteşte nicio datorie, nici utilităţi, nici hoteluri, chirii etc. Ştiau şi de faptul că finanţiştii se plâng că n-au avut cu nimeni, niciodată, atâtea probleme cum au avut cu Iancu. De ce şi-ar plăti dările la stat? Scandalul cu divizarea firmei e mai vechi. Se ştia demult că nu este acceptată de normele UEFA. De ce nu s-a intervenit? Toţi cei din administraţie l-au privit cu admiraţie pe Iancu pentru ingineria financiară prin care muta datoriile la buget pe o altă firmă. Viceprimar şi secretar de primărie trudeau din greu să-i cureţe scamele de pe rever, în loc să se intereseze unde merg banii publici.

Adică într-o firmă cu datorii la stat. Acum, şi liderul CJ Timiş, şi viceprimarul Orza vorbesc de conspiraţii, deşi lucrurile sunt clare. O fi un alibi, conştienţi fiind acum de greşeala făcută? De ce alte cluburi care nici măcar nu beneficiază de bani publici pot să-şi achite datoriile la stat, iar Iancu nu poate? Pardon, nu vrea. De ce nu spun cei de la primărie că, în contul banilor daţi lui Iancu, au primit facturi pe tone de ciocolată, paltoane şi costume? Personal, mă număr printre cei care susţin că autorităţile locale, în loc să facă un parc cu un milion de euro, când el costă doar jumăate, pot da bani la Poli. Dar trebuie şi urmărit ce se face cu aceşti bani. S-a spus ani în şir că ei merg la echipele de copii şi juniori. Acolo unde antrenorii nu-şi iau de luni de zile salariile de 1.000 de lei. Chiar nimeni n-a avut curiozitatea să vadă ce a făcut Iancu cu banul contribuabilului? Lucru care era, de fapt, o obligaţie. Aşa cum aceiaşi lideri din administraţie trebuia să-şi dea cu părerea şi când, de exemplul, era vândut un Gigel Bucur, într-un moment când se trăgea la titlu. Iar dacă ei n-au putut, poate ar trebui să verifice aceste probleme alte instituţii ale statului, dacă numai aşa merg treburile.
Iar cel mai important trebuie văzut şi ce se va întâmpla în continuare cu clubul. După vestea proastă cu licenţierea, a mai venit una la fel de proastă: Iancu vrea să rămână. Chiar şi în Liga a IV-a! Pe bani contribuabililor, cine n-ar rămâne? Mai ales că s-a prins că nimeni nu-l controlează ce face cu banii.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

ino a spus: (mai 31st, 2011 at 20:42 )

majoritatea primariilor pompeaza bani in fotbal. poli nu e dosul lui iancu, infractorule

Bazooo a spus: (mai 31st, 2011 at 23:25 )

Orza si Ostaficiuc sunt buni de plata. De banii facuti cadou lui Iancu se puteau face apartamente pentru nevoiasi sau in regim ANL (ii doare la basca pe ei de cetatenii orasului). Iancu sa stranga bani de la fani lui Poli care sunt exact cat intra la un meci normal pe stadion: 2-3 mii de oamenii. Si tot astia sa plateasca chiria si ce cheltuieli mai are Giulesteanu cu Orza si Ostaficiuc. Cei din urma ar trebui sa nu mai confunde bugetele locale cu pusculitele lor. Sa se faca un referendum daca chiar sunteti curiosi sa vedeti daca timisorenii cu adevarat vor sa sponsorizeze buzunarului giulesteanului. Pana una alta fanii infocati sa de-a bani inapoi la buget!!! Ca pe noi ceilalti nu ne-a intrebat nimeni niciodata daca vrem sa sponsorizam o echipa cu 2-3 mii de fani pe stadion!!! Cu milioane de euro anual!!!

apel catre scursori a spus: (mai 31st, 2011 at 23:42 )

banii au fost decontati. ca voi sunteti oficiosii psd care daca nu aveti avantaje electorale va pisati pe orice, e alta problema. scursorile put intotdeauna.

STAICU a spus: (iunie 1st, 2011 at 01:31 )

da’ Cojocari ce are de
spus ?????????????????
ca nenorocitu ala o furat banii contribuabililor si i-o dat lu’ iancu ????????????
CURTEA DE CONTURI are obligatia sa faca lumina in acest furt din banii bugetului. DOMNU IONEL STEFAN ESTE UN OM CORECT SI IMPARTIAL. SA FACA LUMINA SI VINOVATII SA INTRE LA PUSCARIE !

doru caranica a spus: (iunie 1st, 2011 at 04:26 )

din cauza unor jeguri ca tine suntem unde suntem. cauta-ti alte subiecte si linge acolo!

Traian a spus: (iunie 1st, 2011 at 08:13 )

Atata timp cat clubul este a unui mafiot, orasul va fi facut de rusine. De unde si observatia ca administratia locala are un mod de a gandi mafiot. Ma mir ca microbistii, Mari sportivi nu realizeaza ca sprijina un mafiot.

didi a spus: (iunie 1st, 2011 at 08:34 )

e mafiot, dar cum era inaintea lui? tebuie gasita o solutie pentru revigorarea echipei, dar din nefericire nu prea avem alternative. banatenii nostri sunt prea zgarciti, asa ca vin si fac echipa italienii, miticii etc.

terente a spus: (iunie 1st, 2011 at 08:39 )

Oare cate procente din banii datzi lui Iancu se intorc la cei care dau banul?

pesdist imputit a spus: (iunie 1st, 2011 at 08:47 )

terente nenorocit

terente a spus: (iunie 1st, 2011 at 09:13 )

Ar trebui sa avem un nou slogan: „Cu Tziganul pana la capat!”. Oameni buni, treziti-va! Am ajuns din cauza lui Inacu sa ne huleasca tota lumea. Chiar nu va e rusine cu el? Va mandriti cu asemenea specimen?

andreea a spus: (iunie 1st, 2011 at 10:21 )

Domnule „ziarist”, nu ti-e rusine sa bagi in fata ca si vinovati ai acestei situatii pe orza si ostaficiuc?!? informeaza corect populatia, acesti bani de care a beneficiat echipa au fost votati in bugete, de catre consiliul local respectiv consiliul judetean, nu de doi oameni! asta e un subiect dureros pentru toata timisoara, nu putem inghiti rahatul pe care-l vinzi tu aici incercand sa-i dai tenta politica.

Uica Nitza a spus: (iunie 1st, 2011 at 10:22 )

@doru caranica
Ba din cauza unor imbecili ca tine suntem unde suntem. Pentru ca voi astia care va credeti „talpa stadionului”, l-ati pupat in c*r pe umflatu’ atatia ani la rand, chiar si cand vindea jucatori/schimba antrenori in ajun de meci de titlu/cupa, chiar si cand blatuia clar cu Dinamo. Ne-a adus palmaresul? O valoare in plus pentru el cand va vinde altor mitici partea lui de club.
Bai oligofrenilor, ati fost orbi si tembeli atatia ani, macar acum treziti-va! Ce-mi tot dati cu conspiratia lu’ peshte!? Cand vine Benfica si zice „astia-mi datoreaza bani” nu mai e vorba de nicio conspiratie. E doar iubitul vostru Iancu, retardatilor.
Iar autorul articolului nu a facut decat sa arate realitatea, desi cam tarziu.

mitu a spus: (iunie 1st, 2011 at 15:22 )

andreea, asa le spui si celor doi cand se baga in fata? nu cred…

mitu de la mita? a spus: (iunie 1st, 2011 at 17:08 )

in care fata prostule mitu!?

mita a spus: (iunie 1st, 2011 at 17:10 )

in fata imbecilei care te-a fatat! acolo

STAICU a spus: (iunie 1st, 2011 at 19:10 )

kkmash pi fotbalu vost !
ca numa di furtishaguri va tzinitz 1
mey DORU CARANICA, sa tzo trag la ochiu maro. bulanjiule.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara

Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

robu si popoviciu

Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat

Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea, au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul

CSM Petrolul Ploieşti a redus din diferenţă în seria decisivă pentru rămânerea în liga de elită la baschet masculin. A fost 83-79 în meciul trei din seria cea mai bună din cinci partide, într-un joc disputat pe teren prahovean. După trei partide Timişoara rămâne în faţă, 2-1 la general. Partida disputată luni seara a fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Linia feroviară dintre Caransebeș și Craiova va beneficia de 20 de miliarde de lei în vederea reabilitării. Proiectul era blocat, fiind necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, a fost emisă autorizația de construire pentru alte două tronsoane de cale ferată, aflate între Ronaț Triaj/Timișoara și Glogovăț/Arad. Majorarea prețurilor la materialele de construcții, a transporturilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea, au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat
Specialişti aşteptaţi la un eveniment de tradiţe organizat sub egida UPT. Asociația de Sudură din România, în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, Academia de Științe Tehnice din România, Filiala Timișoara și Sucursala ASR Timișoara organizează, în zilele de 18-19 aprilie 2024, la Facultatea de Mecanică a UPT (Bd. Mihai Viteazu nr. 1), Conferința „SUDURA 2024”,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Eveniment ce aduce aminte de o tradiţie politehnică importantă, sudura
Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Titu Bojin nu mai candidează pentru preşedinţia CJ Timiş. S-o fi săturat şi el, după ce la ultimele alegeri locale a obţinut doar 4,06, pe atunci candidând pentru ALDE. Acum e lider judeţean al PUSL, partidul fondat şi controlat de fostul turnător la securitate Dan Voiculescu. Zilele trecute, Bojin a anunţat că PUSL nu va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (2). Timişul are o nouă „echipă câştigătoare”: Piedone-Bojin. Secta „Robiştilor” promovează unul dintre cele mai insalubre personaje din spaţiul public
Premisă: * Marile companii din IT&C din Statele Unite ale Americii au concediat zeci de mii de angajați în ultimele 18 luni; * Din experiența crizelor precedente, mișcările din piața globală se simt în România la o diferență cuprinsă între șase și nouă luni față de momentul declanșării în SUA; * Pentru a avea o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Analiză: Valul de concedieri din SUA, în domeniul IT&C, nu s-a resimțit în vestul României. Rata de angajabilitate a studenților UPT aproape de 100%
Intrat în cursă perntru un nou mandat de primar al Dumbrăviţei, Horia Bugarin afirmă că are de luptat cu cea mai mizerabilă campanie făcută până acum, în spatele căreia se ascund mafia imobiliară şi lumea interlopă. Principalul contracandidat al lui Bugarin este latifundiara Alina Sperlea (PSD-PNL), o afaceristă cu averea ascunsă.   Primarul Dumbrăviţei, Horia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Horia Bugarin intră oficial în cursa pentru un nou mandat de primar al Dumbrăviţei: “Haideți să ne opunem împreună mafiei imobiliare și interlopilor!”
Primăria Timișoara a anunțat amplasarea a nouă cișmele de apă potabilă  în 6 parcuri administrate municipalitate: Parcul Copiilor (2), Parcul Civic (3), Parcul Central (1), Parcul Alpinet (1), Parcul Catedralei (1), Parcul Adolescenței (1). Prima cișmea a fost deja montată în Parcul Adolescenței. În această săptămână, va fi dată în folosință și cea din Parcul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În șase parcuri din Timișoara vor fi amplasate cișmele cu apă potabilă
DRDP Timișoara a anunțat că în această seară (16 aprilie), de la ora 20 până la miezul nopții, 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐞𝐦𝐢𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐫𝐨𝐯𝐢𝐧𝐢𝐞𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐧𝐮 𝐯𝐚 funcționa în 𝐏𝐓𝐅 Moravița, 𝐏𝐓𝐅 Jimbolia și 𝐏𝐓𝐅 Cenad, din judetul Timiș, ca urmare a lucrărilor de îmbunătățire a infrastructurii rețelelor de comunicații de date puse la dispoziție de către...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se întrerupe temporar emiterea de roviniete în punctele de trecere a frontierei din Timiș
Top