Catelus cu parul cret se intoarce

Filogerman cum îl știm, primarul Gheorghe Ciuhandu ar fi trebuit să facă din instituția pe care o conduce o mașinărie nemțească, care să pornească la cheie, cu angajați care să exerseze poziția de drepți nu numai înaintea șefului, ci și la întâlnirea cu contribuabilul. Senzația de ordine și disciplină tipic nemțească n-ar trebui în niciun fel să arate toleranță în afara cadrului legii, cum te pălește o dulce senzație dacă intri în Primăria Timișoara și în mai toate administrațiile de la țară. N-ați vrea pe propria piele să aflați ce pățește un cetățean german care înșală statul, landul sau comunitatea locală. Odată prins, ți-ai fi dorit să nu trăiești clipa în care te sancționează și te execută autoritatea nemțească. La noi e invers. Ne plângem toată ziua că nu avem bani suficienți la bugetele locale sau de stat, dar dăm bani cu lopata la tot „milogul” prin atât de lăbărțatul sistem de ajutor social. Primăriile dau banul și la sărac, să aibă pentru ce sta la ușa birtului, dar și posesorului de Mercedes, să aibă minoritarul bani de benzină la limuzină. Anchetele sociale menite să depisteze astfel de cazuri trebuiau făcute de cineva de când s-a dat generoasa lege, dar mai simplu era să nu le facă nimeni nimic, de vreme ce reprezintă niște voturi sigure pentru primarul în funcție. Apoi, de ce să chemi beneficiarul de ajutor social să-ți curețe parcul și zăpada de pe trotuare, când poți pentru asta să aduci rugbyștii ori să plătești degeaba contracte grase firmelor de deszăpezire? Mare dreptate a avut liberalul Nicolae Robu. Cu „Cățeluș cu părul creț” nu mai educi tu tineretul în ziua de azi!

Totuși, printre vești rele, săptămânile trecute am avut plăcuta surpriză să aflu că organele primăriei au luat la verificat în Timișoara dosarele celor care au primit ajutor de încălzire. 1.432 de anchete au scos la lumină 62 de contravenienți. La urma urmelor, nici nu e mult, dacă socotim că trăim în România. Dacă erau 1.179 de ilegaliști nu mi s-ar fi părut nimic anormal. Caraghioasă e însă sancțiunea. Năprasnică de-a dreptul! Să-i ardă măgarului falsificator cheful de a mai cere bani de la stat și când merită, și când nu merită, conform OUG 70 din 2011. Șapte avertismente scrise și 55 amenzi de la 100 lei la 250 de lei dacă le plătești în 24 de ore. Cu ce-o fi păcătuit ăla de a primit numai avertisment nu știu? O fi vrut să mintă și a greșit? O fi vrut să dea o declarație falsă, dar n-a știut să scrie? Iar ăla de-a luat sute de lei toată iarna din ajutorul de încălzire ce atenuanta lui pește i s-a aplicat de a primit amendă contravaloarea unui cartuș de țigări? Întrebarea care se pune just în asfel de momente este de ce să nu furi, doamnelor, domnișoarelor și domnilor, când mai convenabil ar fi să furi. Dacă tot nu e cu pedepse! De ce-ar mai intra la pârnaie duduia Corescu sau A. Năstase, când cu o simplă dojană ne-ar rezolva statul pe toți, fără atâta nerv și zbucium. Mai mult ca sigur, fără pedepse va fi și în speța capilor administrațiilor locale, inclusiv cea din Timișoara, care au dat prime de merit fără ca legea să permită acest lucru. 300.000 de funcționari din toată țară au luat banul nemeritat și pot spune că nu e vina lor, de vreme ce șeful primăriei sau al consiliului județean le-a bagat mălaiul în plic, iar ei nu erau proști să nu-l ia. Nicio problemă. Totul se rezolvă în România să nu sufere nimeni, numai ăla cinstitul, ofticat de cât de fraier a putut să fie. Componenta UDMR a guvernului propune sus și tare amnistia pentru aceste sume ce se ridică la aproape un miliard de euro ban grămadă taman înainte de alegeri și imediat după criză. Știți cum zice românul când se scoală de la o pomană? „Să fie primit.” Cât îl privește pe vinovat: „Să fie reales!”.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

ladislav a spus: (martie 19th, 2012 at 14:43 )

daca cu voturile tiganior a castigat campania e si normal sa le dea ajutoare. iar cat tine de administratie nu pot spune decat ca este deficitara, corupta si … si… pt o hartie m am plimbat toata ziua de la un birou la altul pt ca nu aveau chef sa mi o elibereze.
asta i sistemul implementat de ciuhandu la primarie si tot asa se intampla si la CJT

timisorean revoltat a spus: (martie 19th, 2012 at 15:14 )

poate nu ati auzit inca de ultima traznaie a sinistrei primarii Timisoara prin reprezentantii sai, primarul Ciuhandu si directorul Bodo… Azi m-am trezit in posta cu o fituica de la onor-institutia mentionata prin care mi se aduce la cunostiinta ca nu am asigurare obligatorie pentru locuinta etc…etc.. si pentru asta o sa fiu amendat, belit, parat, jumulit si executat… In fine…realitatea este ca eu personal mi-am facut aceasta asigurare inainte de a intra legea in vigoare numai ca am mai pus si ceva clauze suplimentare pe ea. Acuma domnul director Bodo pe care il consider vinovat in cazul de fata de abuz in serviciu, isi permite (asta crede el) sa ma puna pe drumuri, trecand peste prezumptia de nevinovatie, ca sa demonstrez eu sinistrei primarii ca mi-am facut asigurare. Mentionez ca din cauza domnului Bodo am citit acuma legea 260/2008 si nu reiese de nici unde obligativitatea mea ca si contribuabil/asigurat/cetatean sa fac dovada intocmirii asigurarii. Motiv pentru care abia astept sa fiu dat in judecata de catre primarie pentru acest lucru, voi apela la un prieten avocat pe care il rog sa-si defineasca niste onorarii foarte mari si o sa ma plimb numai cu taxiuri timp de o luna pentru a discuta celebra speta iar in prima infatisare dupa ce voi castiga procesul (pentru simplul fapt ca nu are obiect) instanta imi va acorda toate cheltuielile de judecata de mai inainte. Apoi, in calitate de cetatean ma voi adresa consilierilor locali care ma reprezinta si voi cere printr-un memoriu bine documentat ca toate sumele cheltuite de primarie (deci implicit de mine si alti contribuabili) pentru acest proces sa ii fie imputate personal lui Bodo si lui Ciuhandu, cei vinovati pentru punerea pe drumuri a peste 100000 de cetateni.
Sa iti fie rusine domnule primar Ciuhandu si ma rog sa pierzi alegerile fiindca la vot eu stiu sigur ca nu te voi vota…ba mai mult, voi face anti-campanie si imi voi convinge toate rudele, prietenii si colegii sa nu te mai voteze.

@timisorean revoltat a spus: (martie 19th, 2012 at 15:48 )

Infractorule care ești infractor, dovedește TU că nu ești infractor ! – cam asta e gândirea competenților din Primărie… De-abia aștept să primesc și eu o somație din asta….

IEPURASUL a spus: (martie 19th, 2012 at 18:16 )

TIMISORENI !!! SOSESC !!!!! Mult preaiubitul vostru primar mi-a umplut tolba de citatii ! De Sf. Pasti 140.000 de timisoreni ve-ti avea „cadou” ! Dar sa nu va ganditi ca va aduc doar o biata citatie! NU, tot cadou sa considerati statul la coada si taxele notariale, ca sa va legalizati copiile dupa asigurari! Apoi cozile din PLIN CENTRUL ORASULUI, de la PRIMARIE, sa le depuneti. Apoi sa verificati daca vi s-au luat in considerare! Traiasca si infloreasca Primaria Timisoara! Traiasca vrednicul ei carmaci, adicatelea primarul Ciuhandu!

@ IEPURASUL a spus: (martie 19th, 2012 at 21:34 )

– N-ai vrea tu, dragă iepurașule, să ne aduci în tolba ta încăpătoare și vreo 140.000 de oua roșii (clocite, dacă se poate) să le facem cadou, știm noi cui, în IUNIE… ?!?

@timisorean revoltat a spus: (martie 19th, 2012 at 22:58 )

Nu iti imagina ca, consilierii te reprezinta in primarie. Sunt toti o apa si un pamant dornici de a prinde o bucatica din ciolan. Ei sunt cei care voteaza scumpirea telpark (ca ei primesc abonament gratis) scumpirea impozitelor etc.
In demersul tau impotriva lui Ciuhandu te sustin 100%
Sunt pentru o campanie impotriva actualului primar care nu ii ajunge 16 ani de hibernare in fotoliu de primar.

laba a spus: (martie 20th, 2012 at 13:01 )

stimabilul nostru primar nu face altceva decat sa si umple buzunarele sa jumuleasca sa ciupeasca sa … sa…. cat mai are sansa ca alt mandat PA SI PU LA REVEDERE

liviu a spus: (martie 20th, 2012 at 21:46 )

nu a facut din primarie o masinarie nemteasca, insa a facut o rabla tiganeasca

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Animaţie în centrul Timişoarei, odată cu disputarea unei super-ediţii a Poli Bike Challenge/FOTO

Timişorenii iubesc mersul pe bicicletă, iar asta s-a văzut în weekend, odată cu desfăşurarea unei tradiţionale curse cicliste. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, dar și susținătorii acestora au venit la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Animaţie în centrul Timişoarei, odată cu disputarea unei super-ediţii a Poli Bike Challenge/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara, cu susținerea Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, a participat la Milano Design Week, în perioada 15-21 aprilie 2024, cu proiectul „SIT WITH ME”, prezentat la BASE Milano. Într-o lume acaparată de tehnologie, expoziția prezintă mici obiecte de stat, originale, realizate de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Studenţii de la Arhitectură s-au remarcat la Milano Design Week 2024
Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis îl acuză pe Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, că încearcă să saboteze orice proiect major al Timişoarei care nu-i aparţine. El a făcut referire la faptul că Nica  pus cu greu la dispoziţia Guvernului Sala Multifuncțională a CJ Timiş pentru desfăşuraea şedinţei Executivului care va avea loc joi. Joi, săptămânala...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis, atac la Alin Nica: “Încearcă să-și mascheze incompetența blocând și sabotând orice proiect susținut de oricine altcineva în afară de el”
Actualul președinte al CJ Timiș, Alin Nica, consideră că organizarea ședinței de guvern, joi, la Timișoara, este o întâlnire în scop electoral, deci ar fi trebuit să aibă loc la sediul PSD. Chiar și așa, spune că CJT va pune la dispoziția celor din guvern Sala Multifuncțională. Nica nu crede că modul în care întâlnirea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deși supărat pentru modul de anunțare, Alin Nica dă Sala Multifuncțională pentru ședința de guvern
Timişorenii iubesc mersul pe bicicletă, iar asta s-a văzut în weekend, odată cu desfăşurarea unei tradiţionale curse cicliste. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, dar și susținătorii acestora au venit la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Animaţie în centrul Timişoarei, odată cu disputarea unei super-ediţii a Poli Bike Challenge/FOTO
Într-o acțiune a polițiștilor locali privind depistarea cerșetorilor și oamenilor străzii au fost identificate 16 persoane, din care două dormeau într-o fostă casierie a Retim. De la începutul anului, în baza de date a Poliției Locale au fost înregistrați un număr de 228 cerșetori și oameni ai străzii. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii locali au depistat 16 cerşetori şi oameni ai străzii, în ultimele zile. Au fost predaţi unui centru social
Primarul Dominic Fritz s-a prezentat, luni dimineața, la fața locului, pentru a pune în aplicare dispoziția de demolare a construcțiilor pe care le consideră ilegale de pe strada Cezar, care leagă Parcul Copiilor de bulevardul C.D. Loga. La fața locului a fost întâmpinat de un cetăţean furios, membru al unui clan de romi din oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria a demolat gardul şi alte construcţii care blocau o stradă ocupată ilegal de clanuri de romi/Video
Potrivit Politico, citat de G4Media, Claudiu Manda (PSD) a lipsit de la 43% din voturile din Parlamentul European. El este depășit doar de un eurodeputat grec aflat în închisoare. Rareș Bogdan (PNL) se situează pe locul 5 la absențele de la vot. Ce doi se află în partea superioară a listei PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Claudiu Manta şi Rareş Bogdan, în Top 5 absenteism în Parlamentul European. Cei doi sunt din nou pe lista PSD-PNL la europarlamentare
Top