HR Patapievici, Doctor Honoris Causa cu zece contestatari / FOTO

Anunțata manifestație împotriva decernării titlului de Doctor Honoris Causa lui Horia Roman Patapievici n-a reușit să adune mai mult de zece persoane, dintre care nu putea lipsi revoluționarul Lorin Fortuna. Președintele Institutului Cultural Român a discutat cu protestatarii de pe scările UVT, iar finalul ceremoniei din Aula Magna a ținut o prelegere despre Eminescu.

Puțini și „înarmați” cu bannere și pancarte, protestatarii conduși de Viorica Bălteanu l-au așteptat pe Horia Roman Patapievici pe scările Universității de Vest. Ei i-au reproşat directorului ICR că l-ar fi desfiinţat pe Eminescu. Acesta le-a spus însă că vorbele lui au fost scose din context. „Nu ați citit textul meu. Ați citit alți antisemiți, legionari sau naționaliști, care au complotat acest lucru. Am la mine textul pe care l-am scris în 2002. Am spus că . El joacă acest rol pentru tinerii care doresc să își facă un nume binevăzut în afară. Mi-am permis să vorbesc în numele tinerilor. Eminescu nu mai este de actualitate pentru progresiști. Dar sunt sigur că nu ați citit cărțile mele, iar dacă ați citit ceva, nu ați înțeles nimic”, le-a spus Patapievici. Reacția acestuia i-a nemulțumit pe protestatari. „Patapievici este un personaj care a insultat grav România, valorile noastre, istoria şi pe Eminescu. Acum face o mişcare de conjunctură foarte interesată. Ţine prelegeri despre Eminescu şi vorbeşte frumos despre acesta după ce l-a insultat. Patapievici ia la Timişoara un titlu fraudulos”, susține Viorica Bălteanu, inițiatoarea protestului, neconvinsă de vorbele directorului ICR. „Patapievici este exponentul cel mai de seamă al lichelismului fecalist. Ce poţi să-i ceri unui om care a comparat poporul român cu un cur plin de fecale?”, a spus, iritat, Lorin Fortuna.
Ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoria Causa a durat aproape două ore, cu discursuri ale rectorului UVT, Marilen Pirtea, și președintelui Uniunii Scriitorilor Timişoara, Cornel Ungureanu, dar și cu un „La mulți ani” cântat de un cor adus special de episcopul vicar Paisie Lugojanul. „Sunt onorat de intrarea în rândul dumneavoastră (…) Am fost frapat de situaţia de afară. Am aflat că numele meu este alăturat celui al lui Ceauşescu. M-a reconfortat doar faptul că alături de mine era trecut şi Mircea Mihăieş. (…) Le-am explicat celor de afară că îmi citează propoziţii scoase din context. Nu eu nu-l mai consider de actualitate pe Eminescu, ci postmoderniştii”, a spus Horia Roman Patapievici. Acesta a ţinut, la final, o prelegere despre… Eminescu.
Protestatarii de afară n-au fost deloc impresionați. Lorin Fortuna a anunțat că, după-amiază, va da foc, în Piața Victoriei, unor portrete ale lui Horia Roman Patapievici, Mircea Mihăieş şi Ioan Talpoş, fostul rector al UVT.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

20 comentarii pentru acest articol

aurelia a spus: (martie 17th, 2012 at 16:17 )

acest om extrem de mic a ajuns sa deschida curul ala de gura si sa scuipe vorbe urate despre eminescu. urata tara am ajuns cu astfel de presupusi intelectuali, care ne manjesc cu rahat pe unde apuca. ar trebui sa ne fie rusine cu astfel de specimene, nu sa le premiem sau sa le acordam distinctii. e gretos tot ceea ce se intampla cu acest om extrem de mic si de nesemnificativ. celor de la timisoara ar trebui sa le fie rusine pentru acest eveniment scarbos!

Aqwilla-Violla a spus: (martie 17th, 2012 at 17:51 )

ADEVARUL SUPARA,! Contestatarii astia care vor sa se bage in seama, PRI ORICE MIJLOACE, ar trebui sa se duca pe la casele lor! Sunt penibili si fac si orasul penibil! Au astia de la fotbal o vorba: „Lasa-ne, lasa-ne!”! Nu am o simpatie fata de acest Patapievici, dar nu cidatii astia sunt in masura sa exprime parerea timisorenilor!

Aqwilla-Violla a spus: (martie 17th, 2012 at 17:52 )

Am o vorba pe intelesul lor: Hai sictir! E cam turceste, nu e Eminescu, dar e CLAR!

cretu a spus: (martie 18th, 2012 at 08:16 )

e clar ca fortuna nu are cum sa dea credibilitate unei astfel de actiuni. dar… exista tot timpul un dar. trebuie luat in calcul ca patapievici uraste tot ceea ce este romanesc si ne impinge la nu ne respecta tara in care suntem nascuti, iar actiunile lui de acest fel sunt multe. daca tot denigreaza poporul asta pe la toate colturile din lume, de ce mai accepta astfel de distintii suta la suta romanesti? va spun eu. pentru ca asta e educatia lui de comunistoid biped. ne priveste de undeva de sus si destrama orice idee care ar intari romanismul. in plus, este una dintre slugile netrebnice ale basescului, un incult inconjurat de limbisti autointitulati intelectuali.

lorin a spus: (martie 18th, 2012 at 11:49 )

Patapievici slugoiul lu’ Basescu nu merita aceasta distinctie. In ultimii ani l-a slujit pe Basescu, de aceea a fost numit directorul ICR… penibil

Andrei a spus: (martie 18th, 2012 at 16:27 )

Degeneratul Patapievici are uraste de moarte tot ce este romanesc are slugi fara rusine ca el. Bravo contestatarilor acestei rusinoase prostituari cu autori fara bun simt ca MIhaies, huiduma cu strigoi in cap Hedesan, putoarea de Adriana Simlovici Babeti si alti nenorociti. De la toamna speram sa/i vedem dupa gratii cu marele lor comandant in frunte.

Dan a spus: (martie 18th, 2012 at 16:30 )

UVT a fost umilita. Si Timisoara. Toata Romania. Potaile portocalii trebuie trimise la mititica.

Mircea a spus: (martie 18th, 2012 at 16:33 )

ZECE E NUME SACRU. Felicitari pentru protest! In aula magna aui fost convocate sute de slugi portocalii.

aura a spus: (martie 18th, 2012 at 16:34 )

acest om este o rusine numai prin faptul ca ii acuza pe cei care sunt nationalisti. cum sa spui asa ceva, marlanule? nu avem voie sa fim mandrii ca suntem romani? vrei sa ne mandrim ca suntem europeni? daca vreun intelectual si-ar permite sa faca asa ceva in franta sau germania, ala ar fi linsat. noi stam si asistam cum un anti roman ne face un neam mic. si, ca tacamul sa fie complet, un timisean, tolcea marcel, il linge in cur. pe undeva e de inteles, daca facem o analogie a familiilor din care se trag cei doi. familii de bolsevici ordinari. de mihaes nu mai spun snimic, asta m-a dezgustat cu mult imp in urma, un pupincurist ieftin.

Mircea a spus: (martie 18th, 2012 at 16:36 )

Huooooo slugilor lui Popey!

Paul a spus: (martie 20th, 2012 at 15:47 )

Degeneratul are admiratori! Cu atatia manelisti nici nu este de mirare.

Prof.Gh.C.Dinulescu-Campina a spus: (martie 21st, 2012 at 19:32 )

In tineretea mea existau universitati doar la Cluj, Iasi si Bucuresti si era bine asa. Ca Timisoara a devenit centru universitar e rau si este demonstrat de faptul abominabil ca acorda titluri de Doctor Honoris Cauza, cat de curand si lui Basescu Chioru’.
Oare conducerea universitatii, auzi de vest!, nu ar trebui sa faca puscarie?

PETRU a spus: (martie 22nd, 2012 at 11:12 )

Aceasta infamie este o insulta la adresa UVT care este ctitorita de Majestatea Sa Mihai de Romania.

Zizi a spus: (martie 28th, 2012 at 17:25 )

Huo impostorilor!

irina a spus: (aprilie 8th, 2012 at 14:04 )

este un imbecil, rusineeee

Prof.Gh.C.Dinulescu-Campina a spus: (mai 8th, 2012 at 13:06 )

Cred ca Patapievici nu poate fi doctor din cauza de onoare in Romania lui Eminescu, chiar pentru defaimarea poetului.
Patapievici este „DOCTOR HORORIS CAUSA”

Prof.Gh.C.Dinulescu-Campina a spus: (mai 8th, 2012 at 13:12 )

Mai ACWILLA ViOlLA, la atat ti se rezuma vocabularul?

Ing.Ion Vacaru a spus: (iunie 13th, 2012 at 06:27 )

Lui Horia Roman Patapievici.
care spune că marele nostru poet național este ” un schelet în debara de care trebuie să ne debarasăm. Rușine!…

Da-i” cultură!” O Ţară știe
Că Eminescu-i veșnicie
Şi nu schelet în debara….
Pe când tu,ești…o lichea.

Ing.Ion Vacaru a spus: (iunie 13th, 2012 at 06:42 )

Lui Horia Roman Patapievici
care cu nesimțire criminală compară poporul Român cu „un cur plin de fecale” Vreau să ști doctorașule:

„Curul” vără de valoare
O să-ți iese mâine-n cale
Şi cu multă-îndestulare
Ţi-o băga pe gât…fecale.

Ing.Ion Vacaru a spus: (iunie 13th, 2012 at 07:24 )

Lui Traian Băsescu,
care îl susține şi îl ține, conștient sau inconștient, în mari demnități publice pe acest Patapievici ce pretinde că reprezintă cultura română:

Dintr-un ” Bas” urmat de ” escu”
Se născu clovnul Băsescu…
Dar ce-i trist, dement, ingrat,
Că-l făcurăm…Şef de Stat.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL. Primarul liberal al comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, afirmă că a colaborat foarte bine în Consiliul Local cu cei doi proaspeţi membri PNL. Ionuţ Stănuşoiu susţine că nu doar PNL va deveni mai puternic în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL
Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL a lui Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara, un eveniment ce a avut loc la Iulius Congress Hall. Deși era de așteptat să fie un moment de unitate pentru alianța PSD-PNL, un gest al lui Nicolae Robu a stârnit nemulțumiri printre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale
Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în grafic. Peste trei sferturi din lucrări au fost realizate și investiția este planificată pentru finalizare completă în această vară. Constructorul a montat geamurile de mari dimensiuni. Clădirea are două niveluri, parter și etaj, și include spații unde vor studia aproape...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate
Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei de la Consiliul Județean Timiș a depășit un milion de lei. Sala Multifuncțională din Palatul Administrativ a trecut printr-o importantă modernizare Cu o investiție de peste 1 100.000 lei (TVA inclus), am fost realizate modernizări esențiale pentru a oferi utilizatorilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată
Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt zece poziții pentru CJT, respectiv șapte pentru CLT. Propunerile urmează să fie ”amestecate” cu propunerile partenerilor de la PNL. Paritatea la consiliul județean este una favorabilă PSD, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT
Disputa dintre Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, și Alfred Simonis, contracandidatul său la alegerile locale, pe tema ședinței de guvern de joi de la Timișoara pare să nu mai aibă final. Miercuri, Alin Nica a ieșit public și a acuzat PSD că ar fi amenințat participanții la o dezbatere pe teme de regionalizare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi cere lui Alin Nica să prezinte lista celor care acuză că au fost amenințați de PSD: ”Să depună plângeri la Parchet”
Concursul prin care Florin Răvăşilă, fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, a ajuns şef peste jumătate din patrimoniul Tmişoarei a fost anulat în instanţă. Trimis în judecată de DNA pentru şpagă, Răvăşilă a trecut acest concurs fără ca măcar să-şi scrie lucrarea. Primăria Timișoara a câștigat procesul de anulare a concursului în baza căruia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Instanţa a anulat concursul prin care Florin Răvăşilă, omul lui Nicolae Robu, a ajuns stăpân peste patrimoniul Timişoarei
Surpriză în organizarea ședinței de guvern de la Timișoara. Întâlnirea ar putea avea loc în sala Video, aflată la sediul Prefecturii Timiș, și nu la sala Multifuncțională, așa cum se dorea inițial. Scandalul sălilor pentru găzduirea ședinței de guvern programate joi la Timișoara s-ar putea termina cu o surpriză. Discuțiile susținute, mai ales în contradictoriu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Video de la Prefectură ar putea fi gazda ședinței de guvern de la Timișoara
Top