„Eu spun adevarul, timisorenii trebuie sa-l cunoasca”

Grigore Trif, candidatul PRM la Primăria Timișoara, nu se teme de nimic și de nimeni. Cea mai mare dorință a sa e să aibă o confruntare televizată cu Adrian Orza, pe care îl așteaptă la dezbatere chiar și însoțit de „tătucul politic” Gheorghe Ciuhandu. Trif are și o soluție pentru salvarea lui Poli, dar știe și ce-i lipsește Timișoarei pentru a fi orașul „cel mai cel”.

După anunţarea, infirmată ulterior, a retragerii domnului Nodiţi, apare acum problema domnului Robu. În ce măsură schimbă aceasta campania dvs. pentru primărie?

Absolut deloc, eu sunt omul care ia decizii în urma unor fapte concrete, nu pe bază de zvonuri. N-am crezut nici un moment că domnul Nodiţi se retrage, ar afecta preţul la bursă al merelor verzi. Mesajul PD-L e clar: ne vrea vegetarieni, carnea s-a scumpit rău în guvernarea lor. După campanie, Nodiţi ne va îndemna la o cură de lobodă sau urzici. Merele verzi sunt doar pentru campanie. S-a început cu desertul….

În privinţa domnului Robu, să aşteptăm analizele medicale. Cele de campanie chiar începuseră să arate rău. Candidând sub sigla USL, s-ar putea ca domnul rector să fi luat modelul Iliescu 2000. Oricum, se vorbea prin staff-ul lui că trebuie ţinut sub observaţie… Nu mă tem de aceste jocuri, destul de puerile, mă tem, în schimb, de jocurile de culise. Exceptându-i pe Răducanu, Butuza şi bineînţeles subsemnatul, nu pot să ştiu unde bat ceilalţi candidaţi. Ei nu sunt duşmani, nici măcar rivali, sunt doar competitori pe ciolan. Îşi schimbă partidele, listele, amestecă dreapta cu stânga, totul în dorinţa evitării schimbării de fapt a lucrurilor.

Aţi urmărit listele lor de consilieri. Aceiaşi oameni care au dus Timişoara in pragul ruinei vorbesc de noi proiecte pentru oraş. Mai apar schimbări, e drept. La USL listele au fost substanţial ,,îmbunătăţite’’ la sugestia unui nou lider: Ciobanu Gheorghe. Acesta l-a devansat mult pe celălalt celebru Gheorghe… Chivorchian, in sensul că a început mai repede campania de transferări. Sunt câţiva care au schimbat tricoul portocaliu cu cel roşu. Nu contează culoarea, ci numărul, nu de pe tricou, ci de pe listă.

Dar de sutele de sutele de mii de euro aruncaţi pe studii de fezabilitate pentru proiecte ce nu s-au realizat niciodată nu scot un cuvânt. Unul propune aer curat, altul – spaţii verzi, altul – sală polivalentă de 15.000 locuri, poduri peste Bega etc. Niciunul nu spune că gradul de îndatorare al oraşului este de 23%, foarte apropiat de limita legală de 30%. Nu se vorbeşte de jefuirea patrimoniului societăţilor primăriei (Retim, Colterm, Horticola etc.). În curând va trebui să rambursăm creditele luate. De unde? Dacă mergem tot aşa, în doi ani nu mai avem bani să ridicăm gunoiul din oraş, chiar la preţurile actuale, care conţin, cred, şi şamponarea lui.

Spuneţi de jocuri de culise, dar nimic despre Orza, vorbim cumva de funie în casa spânzuratului?

Absolut deloc. De fapt aţi anticipat continuarea. Orza şi Ostaficiuc sunt cei mai periculoşi candidaţi. Ei ar reprezenta continuitatea. Glumind puţin, cu ei doi câştigători aş putea spune că scorul alegerilor din 10 iunie în Timiş va fi 0-0. Doamne fereşte! Deoarece mă priveşte în mod special domnul Orza, am să mă ocup mai ales de această personalitate. Nu este uşor să te baţi cu un om care fuge. Orza nu vine la confruntări televizate. Peste tot e dus de mânuţă de „tatăl politic” Ciuhandu. Fac pariu dacă Orza câştigă în biroul primarului vor fi doua fotolii. Dacă nu are această inspiraţie, în momentele când va fi şi Ciuhandu acolo, el va sta în picioare.

Îmi doresc atât de mult o confruntare directă cu domnul Orza, încât accept să vină împreună cu Ciuhandu, doi într-unul, ca la oferta cu preţuri mici. Trebuie să demontez toate minciunile şi scuzele lor. De 16 ani, Ciuhandu pozează în victima Bucureştiului, el n-are bani pentru oraş. Ştiţi câţi bani a cheltuit primăria în ultimul mandat? Peste un miliard de euro. Ce se vede de pe urma lor? Asta vreau să discut cu cei doi. Să apară cu mine pe post şi să demonstreze că eu mint. Nu au curajul. Eu spun adevărul, timişorenii trebuie să-l cunoască.

Repet: oriunde şi oricând vreau să mă confrunt cu marele candidat Orza şi echipa lui. Dacă mă va evita în continuare, îl voi provoca zilnic. Politica struţului nu ţine în Timişoara.

Toată lumea face apel la proiecte. Dumneavoastră ce spuneți?

Ei cred că asta le e scăparea. La fiecare patru ani, brusc le vine mintea la cap si încep să creeze. Tot felul de năzdrăvănii devin brusc mari soluţii pentru Timişoara. Oameni cu morga serioasa dau parcă în mintea copiilor. Proiecte fără cap, fără logică şi mai ales fără surse reale de finanţare sunt expuse cu nonşalanţă electoratului. Lipseşte gândirea sistemică, un fir roşu, o idee călăuzitoare.

Cea mai serioasă abordare am întâlnit-o săptămâna trecută la CRAFT. La întâlnirea cu oamenii de afaceri, din păcate, puţini în raport cu aplaudacii de serviciu. Printre altele, ni s-a cerut să definim oraşul şi un plan serios de durată. Am aflat de la ceilalţi candidaţi că oraşul nostru este „cel mai” în toate domeniile. Ştiinţific, medical, verde, curat, aseptic chiar, ca o farmacie, sau, mă rog, va deveni aşa în funcţie de alegere. Dacă ar putea fi toţi primari poate le-am avea pe toate…

Lăsând gluma amară deoparte, am încercat să definesc oraşul ca unul comercial. Tradiţional şi geografic, avem argumente. Dar ne trebuie o gândire pe termen lung, un ţel primordial. Comerţul aduce prosperitate, atrage un sistem bancar performant, telecomunicaţii, producţie de mărfuri. Aici trebuie să detaliem serios problema. Dacă vom rămâne la stadiul de lohn pentru textile si cabluri, nu avem viitor. Trebuie să ne valorificăm resursele zonei, dar să încetăm a fi furnizori de materii prime. Trebuie să manufacturăm această materie primă, să dăm produse finite. Valoarea adăugată trebuie produsă aici, banii să rămână la noi.

Cea mai importantă resursă este agricultura. Eu nu vreau să mai exportăm grâu, ci covrigi, dacă se poate, sau măcar făină, nu animale vii, ci conserve, nu buşteni, ci mobilă. Doar aşa vom asigura dezvoltarea durabilă a oraşului şi a zonei. În calitate de primar aş acorda toate facilitaţile posibile unei asemenea dezvoltări.

Și am mai venit cu o propunere pentru rezolvarea unei probleme în mare vogă: clubul Poli. Echipa trebuie să fie a oraşului, dar fără bani din buget. Aş vinde întregul complex „Dan Păltinişanu”, pentru crearea unui ansamblu imobiliar modern. Sunt circa 14 ha, la un preţ de 400 euro/mp, absolut real, s-ar încasa circa 56 milioane euro. S-ar putea construi cu aceşti bani un complex sportiv modern, un stadion de 35.000 locuri, stadion de rugby şi toate facilităţile pentru pregătire, începând cu grupele de 11 ani şi până la echipa mare.

Ştiţi câţi părinţi vin la antrenamentele copiilor, câţi prieteni? Acolo ar deveni al doilea centru de shopping după mall. S-ar putea vinde totul, de la hamburgeri, la haine de blană şi insigne. Dacă la un meci vin 30.000 de oameni şi fiecare cheltuie 20 de euro, sunt 600.000 euro. Tot acest complex sportiv ar fi „Poli SA”. Adică societate pe acţiuni! Totul ar fi transparent. Aş risca să păstrez acţiunile pentru primărie, dar ele s-ar vinde repede, pentru că ar fi o societate pe acţiuni patrimonială. 56-60 milioane de euro patrimoniu înseamnă ceva atractiv, nu societăţi non profit gen Iancu, unde se spălau bani.

Se vor găsi mulţi cârcotaşi , dar cred în această soluţie. Aştept orice opinii şi voi răspunde la orice critici fundamentate. Că această idee ar afecta interesele multor rechini imobiliari din zona stadionului știu, dar nu mă interesează. Duc la tăvăleală…

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

17 comentarii pentru acest articol

calin a spus: (mai 28th, 2012 at 08:08 )

acest domn nu vrobeste tocmai rau, are verbul la el. pacat ca e in prm.

Henry a spus: (mai 28th, 2012 at 08:28 )

Vechea propaganda PRM-ista!

@henry a spus: (mai 28th, 2012 at 08:40 )

daca vorbea prm-isme, citeai cu totul altceva… dimpotriva. e bun baiatul asta! si chiar VREAU sa vad un face-to-face cu Orza si Trif!

samira a spus: (mai 28th, 2012 at 08:54 )

eu nu vreau sa vad un face-to-face cu orza. din pacate, in ciuda discursului foarte bun, trif reprezinta un parttyid de doi bani. sansele lui ar fi fost reale daca presta in alta parte.

clau a spus: (mai 28th, 2012 at 09:15 )

D-le Trif…..nici daca mai faceti 5 facultati, nu va veti putea ridica la nivelul D-lui Orza! Dumneavoastra nu va impacati nici cu propria persoana si atunci evident ca trebuie sa-l atacati pe cel care are cele mai mari sanse! Va castiga Orza, chiar daca veniti de mana cu Vadim la toate confruntarile:))

Berarul a spus: (mai 28th, 2012 at 09:20 )

Nea Trif, mai lasa berile seara in Complex, dimineata si la pranz. Uita-te ce fata ai…Buhaita rau, nea Trif! Mai bine ia un mar de la Noditi ca te mai curata dupa hectolitrii de berula pe care ii bagi in burdihan! Ce fatza de betic ai!

@clau a spus: (mai 28th, 2012 at 09:25 )

mai, nu este vreun luceafar nici trif asta, dar mai prost decat seful tau orza e imposibil sa fie.

Ionescu a spus: (mai 28th, 2012 at 10:06 )

Ce fata de drojdier ai ?zau asa ,stai locului…

@samira a spus: (mai 28th, 2012 at 10:39 )

nici cu partidul ne-partid al lui orza nu mi-e rusine… pana la urma, la locale se alege gospodarul asezarii. asa ca…

circ a spus: (mai 28th, 2012 at 11:33 )

Bai frate ce circ e si omu asta! Vezi ca-ti explodeaza capu de idei bune ca vinederea complexului Dan Paltinisanu!

elisabetin a spus: (mai 28th, 2012 at 11:49 )

„Nu este uşor să te baţi cu un om care fuge. Orza nu vine la confruntări televizate. Peste tot e dus de mânuţă de „tatăl politic” Ciuhandu. Fac pariu dacă Orza câştigă în biroul primarului vor fi doua fotolii. Dacă nu are această inspiraţie, în momentele când va fi şi Ciuhandu acolo, el va sta în picioare”
am incheiat citatul.
….d-le Trif…chiar nu ma intereseaza acest tip de atacuri. fiti DOAR constructiv. Inca nu sunt dumirit ce puteti face D-tra pentru timisoreni! Mai ales ca nu cred in politicieni , in cei manipulati de la centru. Asta conteaza cel mai mult.
Sa fim sanatosi !!

chuck a spus: (mai 28th, 2012 at 11:50 )

Ce argumente penibile! ca are parul lung, ca are fata de drojdier, ca nu are barba ca orza sau ca il are sef pe vadim! portocaliii care vorbesc despre asta sa se uite la fata lui basescu, iar taranistii sa calculeze iq unora dintre membrii lor de frunte! retorica asta a aparentelor, omul nu e bun pentru ca are nodul la cravata prea mare, denota o saracie a argumentelor! cine a fost in lume, stie la ce ma refer… conteaza competenta, dragi postaci! voi nu ati fi indeplinit asemenea sarcini de partid, adica sa sanctionati proletar de sub pseudonim pe oricine nu convine sefilor vostri, daca ati fi avut mai multa minte

traian a spus: (mai 28th, 2012 at 11:59 )

trif are dreptate, orza e fricos. e un fel de bute al politicii, ii place doar pe teren propriu. sa-i fie rusine acestui itnretinut din bani publici. daca ar avea coloana orza s-ar confrunta cu trif. si vom vedea atunci cat e de slab trif. sau daca e mai slab decat orza.

poli timisoara a spus: (mai 28th, 2012 at 13:15 )

Trif a avut o confruntare cu „corifeii” la CRAFT, saptamana trecuta.A fost jale mare pentru favoriti.Am fost acolo si eu am fost surprins.Dupa confruntare l-am intrebat doar ce cauta la PRM.Raspuns dezarmant:unde ati dori sa fiu?Eu il aleg oricum nu era greu sa se impuna intre atatia candidati fara pic de substanta.Pentru mine nu conteaza partidul ci omul.

mariean a spus: (mai 28th, 2012 at 13:19 )

conteaza si partidul. la ce fosile sunt prin prm e pacat ca unul ca trif nu presteaza in alt partid.

Calin a spus: (mai 28th, 2012 at 14:56 )

Esti o cantitate neglijabila.Ai auzit tu, ca Orza la provocat pe Robu la confruntare si ai vrut si tu sa-l imiti. Robu, cu aroganta care-l caracterizeaza a spus ca el nu-i obligat sa iasa la confruntari electorale si nici nu-i face nimeni program lui. Garboni, ca sa-l imite si el pe Orza cu afisele, s-a facut de rasul lumii cu poza de superman, iar tu, amaratule, te bagi singur in seama. Va platiti toti interviuri scrise de voi prin ziare, reclame si emisiuni la radio si Tv. Ai vazut vre-un interviu al lui Orza sau vre-o reclama prin ziare, radio si Tv? Pe orza-l prezinta faptele, pe voi vorbele. APe Orza il reprezinta profesionalismul, pe voi minciunile. Pe Orza-l reprezinta tineretea, initiativa, noul, experienta administrativa, faptele vizibile si demonstrabile si viitorul, pe voi, din pacate, nimic din toate acestea sau din altele..

Pinochio a spus: (mai 28th, 2012 at 15:04 )

Ei, uite ce ingrati suntem ! Nu stiam ca exista cineva care detine adevarul.
Bine ca ni s-a infatisat Trif, ca detinator al acestuia.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial

După ce anul trecut în Parcul Rozelor au avut loc Europenele de volei pe plajă U23, şi în acest an, acelaşi loc cu multă simbolistică pentru timişoreni va fi în centrul atenţiei. Federația Română de Lupte va organiza în perioada 18-21 iulie 2024 Campionatul European de Lupte pe Plajă (U15, U17, U20) precum și etapa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Zece fanfare, cinci scene, sute de alămuri! Emoții, nostalgie, atmosfera Banatului de altădată și o muzică irezistibilă, ce face inimile să tresalte, la Festivalul Fanfarelor. Cea de-a 36-a ediție a festivalului se va desfășura în Duminica Floriilor, 28 aprilie 2024, de la ora 16:00, în cinci locații din Timișoara. Zece redutabile formații muzicale vor anima...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un festival unic şi de tradiţie ajunge la a 36-a ediţie! Haideţi să ascultaţi fanfarele
Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Mai puţin până la o nouă ediţie a unui concurs apreciat. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, susținut de parteneri din mediul privat. Cursa ciclistă, care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ciclişti din toată ţara îşi dau întâlnite la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge
Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Piața muncii este una dinamică, noi meserii apărând și dispărând periodic. Progresul tehnologic este cel mai mare generator de job-uri care nu existau la începutul anilor 2000, gambling-ul este unul dintre domeniile în care influența noului este ușor detectabilă. Din 1996, atunci când a fost lansat primul cazinou online, și până în 2024, lumea distracției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dealer la Live Casino: Una dintre cele mai bine cotate noi meserii din România
Pentru prima dată în istorie, Primăria Dumbrăviţa a accesat un proiect european destinat drumurilor. Este vorba de un milion de euro cu care se vor asfalta primii cinci kilometri de străzi cu bani europeni.  “Unii știu să vorbească despre fonduri europene. Eu și echipa mea ne pricepem să le atragem și să implementăm proiecte. Proiecte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul proiect european pentru drumuri la Dumbrăviţa. Vor fi asfaltaţi primii 5 kilometri cu bani europeni
Top