Adrian Orza n-a mancat usturoi

Și eu să fiu candidat la Primăria Timișoara, să am de recuperat o grămadă de procente după ce Gheorghe Ciuhandu mi-a transmis tardiv ștafeta electorală, Adrian Orza să mă cheme care va să zică și să observ că în Complexul Studențesc primăvara aceasta s-a înregistrat un plus de 2.000 de vize de flotant, da, bineînțeles, în această situație, și eu aș zice că ceva pute la mijloc. Deși m-ar bântui, ca pe orice român vigilent, diverse scenarite cu miros electoral, finalmente aș ajunge la concluzia că din ce în ce mai mulți studenți din alte zone istorice ale României vor să guste aerul de timișorean cu o viză de flotant, fie și în căminul studențesc. Ceea ce poate deveni enervant pentru un „bănățean” ca Adrian Orza, dar nu din pricină de alegeri locale.

Bănuiala țărănistului bate într-acolo: că Nicolae Robu, fost rector la Universitatea „Politehnică” și președinte de senat la aceeași instituție de învățământ superior, lider și candidat PNL Timiș la primăria municipală, ar fi vorbit prin intermediari cu tineretul studios dornic de viză de Timișoara pentru un schimb avantajos de voturi pro-Robu contra unor facilități în căminele studențești. Sigur c-am auzit și eu d-astea. Am fost și eu student necăminist, dar am aflat cum îți poți spori confortul în cămin dacă știi cu cine să vorbești și ai cu ce-l impresiona pe respectivul decident. Însă asta e o afacere punctuală, nu o campanie sinucigașă. E vorba, totuși, de 2.000 de persoane. Își poate imagina cineva în afară de Adrian Orza că poți spune un secret murdar la 2.000 de oameni, fără să dai printre aceștia de un om principial, un țărănist dacă vreți, care să meargă să „sifoneze” la poliție sau la biroul electoral? Desigur că nu.

De dragul subiectului, hai să ne temem și noi o secundă de ce se teme candidatul PNȚCD și să dăm verdictul că este vorba de o măgărie electorală. Măgărie care, oricum am lua-o, este un lucru condamnabil, chiar dacă ea ar veni după niște apucături similare petrecute de-a lungul mandatelor chiar în curtea candidatului țărănist Gheorghe Ciuhandu. Să ne amintim atunci cum în campania electorală pentru „localele” din 2008, consilierul peremist Adrian Pășcuță, devenit liberal între timp, a înfierat un proiect de hotărâre prin care Gheorghe Ciuhandu împărțea cu generozitate gratuități și reduceri la abonamentele RATT, ajungându-se ca un procent de 70% dintre cei care circulă cu mijloacele de transport ale regiei să fie beneficiari ai mărinimiei primarului țărănist.

Mai mult, proiectul a trezit atunci reacții și în PSD, acest rai al populismului electorale. „Constatat că Ciuhandu ia măsuri social-democrate. Dacă o ține tot așa, poate îl invităm la noi în partid. Este clar o măsură electorală”, spunea atunci viitorul viceprimar Sorin Grindeanu, fără să reușească să-și îndeplinească promisiunea, deși nu se poate spune că n-a încercat cu înverșunare. Printre beneficiarii proiectului ar fi trebuit să fie pensionarii, elevii, veteranii, diferite persoane aflate în dificultate, dar și studenții din cămine, care n-au trebuit la acea vreme să-și facă flotant pentru ca Gheorghe Ciuhandu să fie reales cu 53% din cei care s-au obosit să vină la vot.

Dar dacă tot e vremea supărărilor, eu, în locul „vicelui” Orza, mai tare m-aș oftica pe Nicolae Robu că a poftit la electoratul actualului primar țărănist, decât că și-ar fi momit studenții cu flotant și confort de trei stele în cămine. Păi cum își permit tupeiștii ăștia de liberali să primească în partid pe doamna de 102 ani, când se știe de când lumea că dumnealor, pensionarii, au primit atâtea cadouri frumoase de la „echipa lui Ciuhandu”? Ăsta să fie mulțamul?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

27 comentarii pentru acest articol

Alchimistul Verbal a spus: (mai 11th, 2012 at 10:38 )

ieri seara pe la ora 00 Retim-ul dadea cu jetul de apa relaxat in fata sediului de campanie PNTCD! Chiar si prin prisma simpla a momentului lansarii campaniei, cum poate pretinde seriozitate candidatul Orza in conditiile in care nu am vazut un singur om ieri nopate din stuff-ul dansului de campanie pe strazi capabil sa transmita mesaju? incep sa cred tot mai tare ca pana si domnul Orza este o victima a conjuncturiilor fara iesire din actuala administratie locala Timisoara.

tm a spus: (mai 11th, 2012 at 10:59 )

Orza nu are nici o sansa. Ii un mitocan inganfat de pe vremea cand era viceprimar. Nici nu vreau sa ma gandesc ce „aer aristocrat” ar avea in cazul unei victorii. Nu vrem un afemeiat arogant in fotoliu de primar.

vancea a spus: (mai 11th, 2012 at 11:22 )

Dupa ce ne va transmite domnul Orza cum si din ce bani si-a facut casa din Sag mai stam de vorba si despre alegeri.
De ce se ascunde de acest subiect?
Ii ceva necurat la mijloc?

dragi studenti spalati pe creier.... a spus: (mai 11th, 2012 at 14:15 )

dragi studenti spalati pe creier….e de apreciat efortu vostru de a-i afce campanie lu Robu pe la toate colturile, sa puneti afise, sa scrieti comentarii da nu pot sa nu va intreb, el da 2 cepe degerate pe voi? Va foloseste ca unealta de campanie si dupa aia ce primiti? Am citit ca nici aseara la pus de afise nu v-a insotit…cam urat, nu credeti?

Alin a spus: (mai 11th, 2012 at 14:20 )

Incet incet Robu ii sufla voturile lui Orza. Mi se pare si normal, el e candidatul superior! Orza tot il ataca, iar Robu ii raspunde elegan,t!

Luiza a spus: (mai 11th, 2012 at 14:28 )

Nu exista rea vointa, pur si simplu li se da studentilor, cei care cel mai probabil dupa finalizarea studiilor vor ramane in Timisoara la munca, ocazia sa-si exercite un drept fundamental constitutional!

@ alin a spus: (mai 11th, 2012 at 15:20 )

nu flotantii sunt problema ci bagatul in viata studentilor. va faceti ca nu intelegeti. tu aline esti unul din postacii penibili ai la fel de penibilului orza. e exact inver5s. orza a atras atentia ca se umbla prin camine in scop electoral. robu a raspuns obraznic.

@ eugen sasu a spus: (mai 11th, 2012 at 15:21 )

deci ai auzit si tu de practicile de care pomenea orza, dar tot pe orza il urechezi. mare caracter! :))))

tm a spus: (mai 11th, 2012 at 15:24 )

toti sunt idioti, doar robu troneaza ca un imparat al perfectiunii . sunteti caraghiosi. ca si el 🙂

dudu a spus: (mai 11th, 2012 at 15:31 )

daca o baba de 102 voteaza pe ciuhandu e tampita si timisoara e pe duca . daca il voteaza pe robu , e o schimbare :). dupa ce s-a dat mare robu ca il voteaza tinerii, acu’ se da la mosii lui ciuhandu.

@dudu a spus: (mai 11th, 2012 at 16:23 )

Orza are zero sanse la primarie, si acum va adunati voi sa jugniti lumea asa ca poate se schimba ceva! Nu mai are cum fratilor, s-a terminat … lumea s-a saturat si de Ciuhandu si de Orza, ca din cauza lor Timisoara a ramas in urma rau de tot!

@Luiza a spus: (mai 11th, 2012 at 16:32 )

Si mie mi se pare normal sa li se acorde studentilor dreptul de a-si exprima optiunea. Din moment ce sunt in Timisoara 10 luni pe an din 12, e si normal sa aiba dreptul, cei cu flotant bineintels, sa voteze!

Popa a spus: (mai 11th, 2012 at 16:35 )

Sa nu uitam daca tot suntem la subiectul asta publicul tinta al taranistilor, pensionarii, … de ce Orza si CIuhandu se trezesc de ani de zile doar in buza de campanie, cu o luma mai inainte exact, sa inaugureze parcuri, sa promita imbunatatiri la RATT, si sa deschida cluburi ale pensionarilor…. ce clubul copiilor nu ar trebui renovat, sau nu e ok din pct de vedere al domniei lor avand in vedere ca astia sunt prea mici sa voteze?

ALMAJEANUL a spus: (mai 11th, 2012 at 18:03 )

Orza se va clasa pe locul 3,daca nu chiar 4….

Orza e de atatia ani viceprimar si nu are notorietate extrem de slaba,increderea este la 15% din notorietate,asta se transpune intr o intentie de vot de 5% maxim 7%……………Sunt satui si cei din Primarie ,regii etc,de acesti incompetenti!

Paul a spus: (mai 11th, 2012 at 18:17 )

Ce articol otravit! Vom vota tot PNTCD şi USL, pentru ca Timisoara e cel mai admirat oras din Romania prin devotamentul lui Ciuhandu si al altor oameni vrednici si onesti, iar judeţul a beneficiat de aportul altor taranisti si liberali de calitate.

pemeteanu a spus: (mai 11th, 2012 at 18:48 )

mos noditi …vesnic candidadt ded primar
orza nu conteaza…
robu este varianta de luat in calcul
sa alegem pe cel mai bun dintre cei pe lista!

@almajean a spus: (mai 11th, 2012 at 20:04 )

orza are 80% notorietate, dupa ciuhandu. a aparut in presa . dupa calculele tale, va fi primar, la sigur.

bye bye pnt.. a spus: (mai 11th, 2012 at 22:33 )

Pnţcd-ul (sau pnţcd-urile, că nici ei nu mai ştiu câte partide au) e/sunt o umbră nevrednică a ceea ce a reprezentat odată acest nume.. Sper să scăpăm în sfârşit de şleahta indolentă şi coruptă a lui Ciuhandu! Treziţi-vă! Oraşul ăsta este o operă de artă în degradare continuă din cauza ăstora! Nu fac nimic înafară să servească intereselor familiilor lor şi ale mafiei imobiliare indiene, care a confiscat tot centrul! Ruşine! Afară!

CIUHI a spus: (mai 11th, 2012 at 23:59 )

Este nevoie de o schimbare, cu orza in fruntea administratiei nu se schimba nimic, ramane totul la fel, toata administratie condusa in continuare de ciuhi. orza si ciuhi au tinut timisoara in loc. ROBU=SCHIMBARE IN BINE

Calin a spus: (mai 12th, 2012 at 10:44 )

Robu nu-i decat un papagal vopsit si atat.La el singurul lucru care iese in evidenta este rezonanta denumirii functiilor.Cu asta nu faci administratie.Administratia se invata in ani de experienta.E doar o gargara ce spune el ca face ordine in primarie.In primarie face ordine Orza.El stie ce este bine,el cunoaste oamenii acolo si poate face ordine.Schimbarea pe care o poate aduce Robu este HAOSUL.Si-apoi mintea lui e batrana,fiindca nu poate fi vopsita sa arate tanara.Vopsit pe dinafara,gaunos pe dinauntru.Ce poti astepta de la o cocota masculina ca Robu decat VERSATILITATE.

@calin a spus: (mai 12th, 2012 at 13:12 )

cata dreptate ai vorbind despre orza! „el stie ce este bine, el cunoaste oamenii acolo…”. Chiar asa e- el stie ce e bine de facut pentru ca drufecii si alte capuse sa isi continue suptul, iar aceleasi buzunare sa se umple in continuare. mai mult, el stie oamenii care stiu cum sa apese butoanele acestui angrenaj murdar… daca taceai, filosof ramaneai!

traciatu a spus: (mai 12th, 2012 at 17:03 )

io zic -ai bine daca iasa Orza. asta cu cuhandru cojocare miut kiss or furat de-or rupt. asa ca daca agiunge Primar no sa mai fure cai satul degia.

filamonica a spus: (mai 13th, 2012 at 10:46 )

Nu se gandeste nimeni si la varianta Garboni primar?

@filarmonica a spus: (mai 13th, 2012 at 12:41 )

ba daaaa… ca are multe in comun s..a cu prefectura si simfonia cu primaria!

@ @filarmonica a spus: (mai 13th, 2012 at 21:20 )

…. așa cum ai avea tu ceva în comun cu inteligența ! Sau politicianiștii penibili cu interesul timișoreanului de rând…

@filarmonica a spus: (mai 14th, 2012 at 08:06 )

Tocmai pentru ca am ceva legatura cu inteligenta nu voi hali gogosile din filmul cu Garboni!

@ @filarmonica a spus: (mai 14th, 2012 at 14:16 )

– No problem ! Ai destul k….turi de halit de la bravii noștrii politicianiști !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Top