Largirea pasajelor Jiul si Popa Sapca – proiecte concrete ale candidatului USL la Primaria Timisoara, Nicolae Robu / VIDEO

Nicolae Robu a identificat soluții concrete pentru fluidizarea traficului în două zone extrem de aglomerate ale Timișoarei. Candidatul USL la primăria capitalei Banatului a obținut și sprijinul Ministerului Transportului pentru a-și putea pune în practică ambițioasele proiecte.

Timişoara are câteva probleme majore în ceea ce priveşte traficul: există întreruperi în circulaţie din cauza canalului Bega şi a liniilor de cale ferată, nu există parcări destule… Dvs. şi echipa de consilieri aţi gândit câteva proiecte pentru a asigura un trafic mai fluent în oraş. Despre ce este vorba?

Într-adevăr, unul dintre proiectele mele menite să contribuie la fluidizarea traficului în Timişoara este lărgirea trecerilor pe sub calea ferată. Am discutat asupra acestui subiect şi cu Ministrul Transportului, Ovidiu Silaghi, care a fost convins de raţionalitatea acestei idei şi a promis tot sprijinul pentru materializarea ei. Primul pasaj pe care aş dori să îl lărgim pe sub calea ferată este cel de pe strada Circumvalaţiunii. În acest punct, traficul este îngreunat, existând o singură bandă de circulaţie pe sens, sub pasaj.

Proiectul pe care doresc să îl promovez este lărgirea pasajului, astfel încât să poată permite încă trei benzi pe lângă cele existente. Pe sensul de mers spre nord, vom realiza două benzi, iar pe sensul de la nord înspre sud, trei benzi. În mod evident, traficul în aceste condiţii va fi mult fluidizat în această zonă care creează foarte multe probleme timişorenilor. Investiţia este realizabilă. Acest obiectiv este susţinut de guvernul USL, angajat fiind de însuşi ministrul Transporturilor.

Această lucrare ar intra în strategia pentru închiderea inelelor de circulaţie…

Da, trebuie să mai precizez că lucrarea de la pasajul Jiul – Circumvalaţiunii se poate face fără oprirea circulaţiei existente şi face parte din strategia pentru închiderea inelului II de circulaţie. În această strategie intră şi unele modificări de trafic pentru bd. Take Ionescu, cu crearea unei giraţii mai largi la strada Baader. Înspre zona Tipografilor s-ar face o extindere cu două benzi, fără oprirea circulaţiei.

O altă zonă de trafic intens, unde se produc deseori blocaje, este pasajul de la Popa Şapcă. Aveţi un proiect de lărgire şi pentru această zonă. Puteţi detalia?

La pasajul Popa Şapcă ştim foarte bine că este o zonă cu trafic intens, este o zonă comercială în imediata vecinătate şi, drept urmare, ambuteiajele sunt greu de suportat de către şoferi. În momentul de faţă există o singură bandă pe sens, de fapt o bandă şi jumătate sub pasaj. Ceea ce propunem este să se lărgească această trecere pe sub calea ferată pentru realizarea a încă două benzi, încât în final să avem două benzi pe sens. Desigur, preocuparea pe care o avem este şi pentru realizarea unei piste pentru biciclete pe fiecare sens de mers.

Sunt proiecte ambiţioase, care probabil costă foarte mult. Aţi estimat de ce sumă ar fi nevoie pentru lărgirea celor două pasaje şi de unde ar veni banii?

Calculele făcute de specialişti au arătat că ar fi vorba despre aproximativ zece milioane de euro pentru o asemenea lucrare, incluzând lărgirea pasajelor, modificările, extinderile căilor de rulare şi toate lucrările conexe. Ca sursă de finanţare, ne bazăm pe Ministerul Transporturilor pentru partea de cale ferată, pe bugetul local şi alte surse ce le putem atrage. După cum spuneam, ministrul de resort, Ovidiu Silaghi, a dat asigurări că aceste proiecte sunt în atenţia sa.

http://www.debanat.ro/2012/05/„cetatenii-asteapta-proiecte-de-impact-pentru-timisoara/


Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

24 comentarii pentru acest articol

Linu a spus: (mai 28th, 2012 at 17:45 )

La ce congestie exista pe arterele respective, ar fi mai mult decat binevenite astfel de actiuni!

Rabdare si tutun a spus: (mai 28th, 2012 at 17:51 )

daca aveati rabdare astea le facea si Ciuhandu si Orza, dar…..

@rabdare a spus: (mai 28th, 2012 at 18:05 )

Am avut, 16 ani am avut rabdare

Bratianu a spus: (mai 28th, 2012 at 18:19 )

Si o sa mai aveti rabdare. Robu se retrage din cursa. Familia nu-l mai lasa. Pana la urma e normal la cap: o viata are omul asta! Voi chiar vreti sa-l bagati in pamant, sa-l plimbati cu patul si perfuziile prin oras???
Mi-e greata ca sunt liberal!!

marcel a spus: (mai 28th, 2012 at 18:54 )

Familia a anuntat ca nu mai candideaza!

aura a spus: (mai 28th, 2012 at 18:56 )

le-a identificat cat timp era sub anestezie sau acum cand e la reanimare?

criss a spus: (mai 28th, 2012 at 19:18 )

Robu isi continua cursa electorala.Decizia ii apartine in totalitate,iar pasajele area despre care vorbeam sunt convinsa ca le-ar fi facut Orza-intr0o buna dimineata cand venea de la club 30…hai sa fim seriosi..ce nu au facut in 16 ani nu vor fave nici in 50 de aici incolo

mitica a spus: (mai 28th, 2012 at 19:48 )

… numai sa nu promiteti si autostrada suspendata…. incepeti cu lucruri mai mici ce pot fi realizate intr-un singur an ….ca mai mult oricum nu cred ca si-a propus Dl. Robu la Primarie !?!

vasi a spus: (mai 28th, 2012 at 20:29 )

De unde atata rabdare…avem sperante acum si o sa ne dovedeasca ca se poate, nu se retrage nimeni, poate orza daca se rataceste in club 30 :)) bn ca-i aproape de primarie

??? a spus: (mai 28th, 2012 at 22:01 )

Articolu asta mi se pare culmea penibilului! Omu e in spital ca o leguma si hop top apare un interviu cu el dintr-o data fara ncii o explicatie. Staffu lui de campanie e sarit rau, sunteti fani vodoo?

Marian a spus: (mai 28th, 2012 at 22:03 )

Foarte buna initiativa lui Nicolae Robu, ceva ce Orza si Ciuhandu nu au facut si nu ar face nici in inca 16 ani de acum daca ar avea :))
Apropo, nu mai induceti lumea in eroare cu retragerea din cursa , asa ceva nu se va intampla!

hai sa fim seriosi! a spus: (mai 28th, 2012 at 22:30 )

Ati citit de unde vrea Robu sa ia banii? De la Ministeru Transporturilor, baiatu care habar n-avea ca centura are deja finantare da totusi el nu-i gasea solutia….hai mah lasati-ne cu povestile!

Victor P. a spus: (mai 28th, 2012 at 22:31 )

Fanii lui Smenorza sunt disperati. Faceti niste diversiuni penibile, ciumpalacilor !

:) a spus: (mai 28th, 2012 at 22:36 )

Unde i-a venit lu Robu ideea asta, pe patu de operatie? Doamne iarta-ma, sa nu fim rautaciosi da mi se pare ca totu se impinge la extrem si at e clar ca staffu lui a intrat in disperare!

HA-HA-HA ! a spus: (mai 28th, 2012 at 23:11 )

Super clip pe YOU TUBE : ” Campania electorala la primaria Timisoara 2012 ” ! ! !

Emma a spus: (mai 29th, 2012 at 00:01 )

Cata rabdare trebuia sa mai avem pentru a face Orza si Cihandu proiectele astea? inca 100 de ani? Sa fim seriosi,aia 2 nu sunt in stare sa gandeasca un proiect dar mai sa-l puna in aplicare… Sunt ferm convinsa ca Robu va realiza aceste proiecte atunci cand va fi primar !

Limba a spus: (mai 29th, 2012 at 01:18 )

Emmooooo ! Fugi d’aci si ma lasa, nene. Esti cumva una din amazoanele lui Robu, sau esti un „amazon”?

cunoscator a spus: (mai 29th, 2012 at 09:33 )

In primul rand…sa faci un proiect din asta nu e chiar atat de greu, poate ati uitat cate studii de fezabilitate a facut Primaria pt niste proiecte asemanatoare dar cand vine partea de executie nu mai trece nimeni de ea!

sofer a spus: (mai 29th, 2012 at 09:58 )

Ce tot vorbiti aicea, voi ati citit tot articolu? Marele plan a lui Robu suna ceva de genu: fluidizam traficul prin largirea benzilor. Oau!! Asta a suferit o operatie la cap sau cand a fost luat interviu? Pai teoretic stim ca asa trebuie da practic care sunt solutiile?

alex a spus: (mai 29th, 2012 at 13:02 )

Ciuhandu cu Orza au avut timp 16 ani sa le faca dar nu l-eau facut.
De ce oare???
Ce garantie prezinta de acum inainte Orza? ….zero

realist a spus: (mai 29th, 2012 at 13:50 )

Nu s-au facut pana acum din acelasi motiv pentru acre nici Robu nu ar reusi sa le faca: lipsa banilor, proasta gestionare a fondurilor si multa mafie! Ca doar nu credeti ca Cristestii au facut donatii pentru campania lu Robu? Au bagat bani cu un scop clar: sa fure ce mai pot din oras!

andrada a spus: (mai 29th, 2012 at 15:58 )

Orza si Ciuhandu!… cand s-a facut proiectul pentru autostrada, ei ce-au facut? Au dormit in post? Suntem ditamai orasu si autostrada trece la 20 km de noi. Dar cica nu ei ar fi de vina, ci guvernu’ ca avea alta culoare. Si ziceti de bani? Normal ca toate costa bani, doar nu le faci din plastelina. Dar tocmai asta-i rolul primarului, sa aduca bani orasului de la guvern, daca orasul n-are destui . Ciuhandu a avut timp 16 ani s-o faca, daca el n-a reusit, credeti ca Orza va face mai multe. Ha, ha, Motorza!! Pana acuma nu l-a interesat nimic altceva decat cluburi, terase, distractie… si acum e mare canditat capabil si motivat!

Maria Ecaterina Pop a spus: (mai 29th, 2012 at 20:26 )

La locuinte sociale s-a gandit cineva?
Investitii! Crearea de locuri de munca! Porniti motorul economiei!Eficientizati si dupa aceea cheltuti!

bau bau a spus: (mai 29th, 2012 at 21:07 )

Ce vrea Robu sa faca sa pus pe Hartie in 2008 cand sa facut pactul Raducanu cu Ciuhandu si Orza si sa votat in sedinta de consiuliu sa se faca in perioada 2008-2012 insa nu s-au tinut de cuvant si acum il votati pe Robu s-au Orza care nu sunt instare de nimic,lasati-ne cu ei.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene

Visul luptei pentru titlu s-a încheiat prea repede pentru CSM Lugoj, care deşi a avut parte de un sezon regular foarte bun nu a putut trece de primul tur din play-off. CSO Voluntari 2005 s-a impus astfel cu 2-0 la general în duelul cu CSM Lugoj, după 3-1 în deplasare şi 3-0 (25-23, 26-24, 25-12)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Start campanie de admitere la UPT

Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Top