Inima lui Robu – principala tema de campanie electorala

Campania electorală pentru Primăria Timișoara a intrat pe linie dreaptă, câteva zile despărțindu-ne de alegerile de pe 10 iunie, primele în formatul cu primul candidat umflă tot potul. Cum deja se poate vorbi la modul trecut, se poate spune că a fost o campanie electorală destul de inconsistentă, iar principala temă a ei a apărut abia pe parcurs.

Este vorba de inima, sau mai exact sănătatea, candidatului liberal Nicolae Robu. O termă care din care unii candidați (cap de afiș Adrian Orza) au făcut o strategie stupidă, caraghioasă și păguboasă în final. Și mă refer aici la atacurile josnice la adresa principalului favorit pe motiv că ar fi bolnav, făcând astfel din Robu o „victimă”.

Or, e un lucru cunoscut că votul românilor (iar timișorenii sunt tot români, chit că sunt mai apropiați de Viena, decât de București) este mai degrabă emoțional decât rațional. Mai exact, electoratul va vedea, în primul rând – și va vota în consecință – un om atacat la modul suburban de contracandidații săi. Trebuie să remarc aici eleganța candidatului PD-L Gheorghe Nodiți, care nu s-a alăturat halucinanatului concert de huiduieli, cu toate că e singurul care ar putea să-și dea cu presupusul pe această temă.

Pe de altă parte, prea puțini electori se vor gândi la ceea ce atrag atenția detractorii lui Robu, că s-ar putea – repet: s-ar PUTEA – să avem un primar cu probleme de sănătate. Și ca o paranteză, au mai fost mari lideri politici cu probleme de sănătate, și nu mă refer la cei bolnavi cu capul. Statele Unite au fost conduse spre victorie, în cel de-al Doilea Război Mondial, de un om în cărucior cu rotile. Considerat cel mai bun președinte american postbelic, Ronald Reagan a trăit aproape fără un plămân în urma unui atentat, suferind în ultima parte al celui de-al doilea mandat chiar de Alzheimer. Și a fost primul om de care se leagă căderea comunismului în țările est-europene.

Robu a fost operat pe inimă, indiscutabil o operație grea, dar care nu înseamnă că a rămas invalid. Mai degrabă etalezi o anumită „invaliditate” atunci când nu ai altceva mai bun de spus decât faptul că un contracandidat e bolnav. Iar oamenii văd și simt aceste lucruri. Ca atare, toate atacurile penibile la adresa lui Robu nu numai că nu îl vor doborî electoral, dar, probabil, îi vor aduce mai multe voturi în cont, prin victimizare. Și s-a demonstrat într-un fel acest lucru prin sondajul IRES pentru Digi TV, sondaj care îl dă pe Robu cu 53 de procente, cu 31 mai multe decât Adrian Orza.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

42 comentarii pentru acest articol

VIOLETUS I-ul a spus: (iunie 4th, 2012 at 13:37 )

Domnule jurnalist pai dr.Noditi e medic, nu se putea cobori asa de jos, sa afirme ca aceasta operatie de inima e chiar asa de grava, incat sa te lase infirm,sau invalid,sau handicapat ! S-ar face de ras in primul rand fata de colegi, fata de pacienti, etc! Ceilalti”cata frunza, cata iarba”, nu aveau ce pierde, caci oricum 90% dintre alegatori au o impresie formata despre ei! Sau, poate ca unii au fost sinceri, in sensul ca nu se pricep la medicina, cum de altfel nu se pricep la mai nimic si ei asa si-au imaginat ca Robu e aproape mort!

nicu a spus: (iunie 4th, 2012 at 13:57 )

oare cat de mare este foamea atunci cand esti gata sa sacrifici chiar si viata ta sau a altora pentru o bucattica de ciolan?

Deiu a spus: (iunie 4th, 2012 at 14:03 )

Ok ok mai incet cu pupatul in posterior. Totusi Robu nu a realizat nimic care sa-l faca demn de comparatie cu Roosevelt, Regan sau alt lider politic. Cat despre tema de campanie, este normal ca aceasta problema medicala sa fie pusa in discutie, nu vorbim aici de acnee sau o indigestie, iar stresul munci de primar nu e unul de neglijat. Faptul ca Orza o ales o cale josnica e problema lui si va fi sanctionat de catre electorat ca atare, dar asta nu inseamna ca nu avem dreptul sa fim ingrijorati de starea domnului Robu. Dar, ca majoritatea articolelor publicata in debanat, echidistanta jurnalistica e complet absenta, ce-i drept jurnalismul in romania e de aceiasi teapa cu politicul romanesc.

timisorean a spus: (iunie 4th, 2012 at 14:12 )

Eu zic ca mai degraba Robu a reusit sa trezeasca compasiune, mila da nici un timisorean sanatos cu capu nu o sa-l voteze din mila! Robu nu a facut nimic in Senat nici cand a fost sanatos, sa ne asteptam sa faca ceva din pozitia de primar, bolnav? Nu prea cred!

palin a spus: (iunie 4th, 2012 at 14:19 )

Tot nu inteleg de ce tot bateti apa in piua cu Robu si cu probelma majora de sanatate; domnia sa a suferit o interventie chirurgicala si i s-a dat verde de medicii care l-au tratat sa isi continue cursa, nu inteleg cu totii aveti diplome la medicina?

Adi a spus: (iunie 4th, 2012 at 14:20 )

Sa nu fim naivi, si daca iese Robu primar nu el ne va conduce in diferent ca e bolnav sau sanatos! Ne va administra Cristestii care asta au urmarit de la inceput prin implicarea masiva cu milioane de Euro in campanie!

Simona a spus: (iunie 4th, 2012 at 14:23 )

Chiar nu inteleg de ce se dezbate asa de tare acest subiect… domnul Robu este un om ca oricare altul, cu o problema medicala rezolvata… si ce daca a fost operat la inima? In primarie nu se da cu sapa si nu se munceste pe santier asa ca nu vad de ce nu ar putea sa detina aceasta functie dupa o astfel de operatie…

Alle a spus: (iunie 4th, 2012 at 14:51 )

Bine ca suntem buni sa ne dam cu parerea despre unul sau altul , dar fapte nimic . Mai bine am analiza ce a facut fiecare candidat pana acum, apoi sa punem stampila pe cel mai bun.

cimisorean a spus: (iunie 4th, 2012 at 15:02 )

. Am fost in Parcul Rozelor sa-l ascult pe Petrica Moise la spectacolul oferit de Uniunea pentru Timis la lansarea candidatilor.Totul a fost de bun simt acolo. Orza a tinut un discurs impecabil. Nici o vorba nu a spus despre Robu sau despre boala lui, sau alte magarii de care il acuzati.Pentru asta am si dorit sa-mi spun parerea, ca cimisorean care este capabil sa-si faca singur o parere si sa mi-o expun, raspunzandu-i si autorului articolului de care nu am citit niciodata vre-un articol obiectiv, precum si ultimei (ultimului) comentatoare, Simona. Da. Nu se da cu sapa, e adevarat. Dar este mult mai greu decat datul cu sapa. Orasul are 400.000 de oameni cu problemele lor, cu tot ce presupune gestionarea unui oras, cu sumedenie de actiuni si de participari la nenumarate activitati care implica efort chiar si fizic, contacte prin deplasari lungi pentru a
intretine relatiile cu diferiti parteneri straini , stres, implicare, etc., etc….Un om bolnav, la varsta asta, nu poate face fata. Oricat de binevoitor ai fi, si oricat ti-ar fi de mila, nu-i poti acorda un vot pentru o astfel de functie.Poate se va simti bine, dupa o perioada de timp, dar si la catedra ar fi foarte greu. Orice om care gandeste la propria lui viata, la varsta asta, dupa o asemenea problema de sanatate, nu se baga in foc, decat daca il imping unii, pentru interese necurate. Votul meu nu il va avea.

@ Alle a spus: (iunie 4th, 2012 at 15:04 )

Chiar avem ce analiza ?

Benga de pe Bega a spus: (iunie 4th, 2012 at 15:20 )

orzu, daca avea un pic de bun simt, in acel”impecabil discurs” ar fi trebuit sa aduca vorba si despre spagile din primarie, despre licitatii asa zise si despre multe altele! Sau tocmai de aia a fost „impecabil”, ca despre toate evidentele a fost mukles? Aprope toti timisoreni speram ca orzu se cara!

pack a spus: (iunie 4th, 2012 at 15:34 )

Si un MORT e mai bun decat continuarea la conducerea Primariei cu ordinarii hoti in frunte cu fOrza!!! Asa ca „La revedere!” cu Moldovan si firmele din carca! Mama voastra de HOTI!!! Acum se lauda Orza ca schimba si drege… cine il crede daca pana acum a fost o sluga SUPUSA a Ciuhandului???? AFARA!!!

robu' din Troia a spus: (iunie 4th, 2012 at 15:37 )

Sondaju’ comandat de ‘Digitu-n c… TV’ Îl dă câștigător pe rob ? Taman ăia de sabotează televizionistic USL-ul (recte Antenele) ? Hmm… Parcă-i „Calul Troian reloaded”… Adică să nu te încrezi în greci când îți fak daruri…

Cornel a spus: (iunie 4th, 2012 at 17:37 )

Robu a fost de la-nceput pe primul loc chiar cand Ciuhandu nu era retras pt. ca timisorenii ii cunosc realizarile si caracterul. Puteti voi taranistilor idioti sa scrieti si sa ziceti ce vreti despre Robu ca timisorenii tot pe Robu il aleg si l-ar fi ales de la bun inceput. Si vor fi mandri cu un asemenea primar. Iar in problema sanatatii lui Robu lucrurile sunt foarte clare: Robu e acum sanatos, ce-a avut a trecut in urma operatiei.

Taran cu car cu boi a spus: (iunie 4th, 2012 at 19:11 )

Timisoara e oras de tarani, deci e a noastra a taranistilor!

Florin a spus: (iunie 4th, 2012 at 19:30 )

Intr-adevar,noditi a lasat impresia ca fiind singurul caandidat cu o atitudine eleganta si decenta,in ciuda tuturor speculatiilor.

Vali a spus: (iunie 4th, 2012 at 19:41 )

Eu nu cred ca Robu reprezinta o solutie, nici inainte de operatie si mai ales acum. Pur si simplu nu e pentru mediu asta si s-a vazut din functia de senator. Nu a facut nimic nici macar pentru colegiu lui, cum crede ca acum e in stare pentru un oras intreg. Apropo el cand mai apare?

Laura a spus: (iunie 4th, 2012 at 19:44 )

Toata politica noastra e bolnava grav la acest moment,iar daca voi credeti ca putem sa o insanatosim cu oameni la fel de bolnavi…nu am cuvinte.

popa tokes a spus: (iunie 4th, 2012 at 19:53 )

Dragii mosului nu va mai stresati atata pe la sediile de partide cu postarile inutile fiindca tot Robu va castiga alegerile. Fiti realisti si pragmatici si nu consumati inutil energie.

RObu pe TVT 89 a spus: (iunie 4th, 2012 at 21:22 )

Robu e bine dupa operatie. Puieti sa-l vedeti in 64.06.2010, ora 21 pe TVT 89.

Robu pe TVT 89 a spus: (iunie 4th, 2012 at 21:26 )

Robu e bine dupa operatie. Puieti sa-l vedeti in 4.06.2010, ora 21 pe TVT 89.

telespectator a spus: (iunie 4th, 2012 at 21:40 )

Da de ce il vedem pe Robu numa pe la tv? De ce nu il vedem stand de vorba cu oameni sau cu ceilalti canidati? Am auzit ca a fost intr-o piata da a fost infumurat si nu a vorbit decat cu cei de teapa lui de parca toata lumea are scoala! Nu stie sa se coboare la un nivel mai de jos?

Stiristul a spus: (iunie 4th, 2012 at 22:05 )

Raspund lui „telespectator”: Robu apare pe TVT89 deoarece Georgica Cornu este unul din sponsorii campaniei lui faraonice. Din pacate nu mizati pe votul din mila, oamenii vor vota un primar sanatos!Aceasta este realitatea, trebuie sa acceptati acest lucru si sa lasati omul in pace sa se refaca dupa operatie!Il chinuiti degeaba!

plictisitor-za a spus: (iunie 4th, 2012 at 22:33 )

@stiristul oamenii vor vota pe cel mai bun candidat, adica pe Robu. Chiar daca in momentul asta este in covalescenta, in cateva saptamani va fi in forma maxima si va putea face treaba mult mai buna la primarie decat Orza de exemplu care a fost viceprimar 12 ani si nu a facut nimic!

Lolicz a spus: (iunie 4th, 2012 at 22:50 )

Stimabile autor de texte online, te dai la întrecere cu Lia Epure în ode închinate măritului primar wannabe?

raspuns Stiristul a spus: (iunie 4th, 2012 at 23:43 )

Bai fratilor, Robu vorbeste foarte frumos cu toata lumea, lumea din piete l-a adorat in campanie, lumea de rand crede in el, tocmai pt ca este un om modest, bun la suflet, care apreciaza si iubeste oamenii cinstiti care muncesc, indiferent de meserie..
Imi vine sa rad cu ce texte vin unii..cica am auzit ca a fost infumurat in piete :)))) Nu mai stiti de ce sa va luati, daca pana si de sanatatea saracului om v-ati luat, in loc sa il lasati in pace cu recuperarea lui si sa va vedeti de ale voastre..

prazescu suca a spus: (iunie 5th, 2012 at 08:24 )

Auziși vericule, toți care e timișorenii noi ne hotărârăm să votăm cu domnul Robu, că e cu PSD și să fie și la noua noastră casă cum e la Craiova, Severin, Tg. Jiu si alte orase frumoase de unde fugirăm noi.

Dacia Ripensis a spus: (iunie 5th, 2012 at 10:33 )

ce „DUEL” intre cei cca. o suta de insi care posteaza si citesc pe aici! Tre’ sa stiti ca, acest site n-are nici o legatura cu realitatea reala, din Timisoara, caci cine castiga Primaria se stie si nu tre’ sondajele lu’ peste! Ajunge sa iesi pe strada! Partea distractiva e ca, din astia cca. o suta de aici , vreo 90 nici nu se vor duce la vot!

cetatean a spus: (iunie 5th, 2012 at 11:40 )

M-am intalnit cu mai multin candidati in perioada asta ca deh toti ies acum sa vb cu cetatenii si dupa aia toti uita ca cetateanul exista da asta e alta poveste. Si eu sunt de parere ca Robu e slab la capitolul asta, nu a venit cu nici o solutie la problemele ridicate de oameni, nu va face fata la Primarie pt ca primaria nu e universitate si problemele cetatenilor nu sunt minore.

criss a spus: (iunie 5th, 2012 at 12:04 )

Serios ? si dupa ce ai stat de vorba cu mai multi candidati la ce concluzie ai ajuns?Sunt convinsa ca nici acum nu ai habar cu cine votezi ca tot restul si-au facut proiect de campanie pe tema Robu.Nimeni nu vb de ce va face.Toti spun cat de bolnav sau mai stiu eu,,, este Robu. Total Nesimtiti

Carolina a spus: (iunie 5th, 2012 at 12:50 )

:))) Rautaciosi mai suntem, mai un pic si misterul va fi rezolvat…
Robu va fi primar si asta pentru ca ,,desteptii” care sunt manipulati din fericire nu sunt suficienti pentru a-l face sa iasa din joc.
Hai la vot!

mono a spus: (iunie 5th, 2012 at 14:03 )

Domnule Ardelean. De ce nu scrieti mai bine un articol despre programul politic cvasipueril si inexistent al candidatului Robu. Este de un populism ridicol, si fara nici o legatura adevaratele probleme ale orasului Timisoara. Daca un om cu un astfel de program ajunge sa ne conduca suntem pierduti. Va rog sa revedeti filmul The Mancurian Candidate … intelegeti ce vreti din el. Eram votant PNL . Totul are insa o limita.

poli a spus: (iunie 5th, 2012 at 15:03 )

Robu sa stea mai bine la Politehnica lui ca Primaria nu-i de el. Nu a facut fata nici in Senat, nu va face nici la Primarie dar sigur prin el altii vor putea face jocurile care le vor.

Iulia a spus: (iunie 5th, 2012 at 15:28 )

Carcotasi de doua parale pe majoritatea site-urilor electorale, si nu numai. asa se intampla prin partea aceasta a tarii, care se tat da „fruncea”, da’ oare „mincea” pe unde-i?!…Si cu oltenii ce tot aveti? Va loara toate „fonctiile” de conducere, ai!?!…Pai ce sa va fac daca stati la caldurica si la papica( ca dadau norocu’ sa aveti vecini ceva mai instariti si va aciuirati si voi pe langa ei!) in loc sa va asumati cata responsabilitati. Ca doar trebuie sa va conduca si pre voi cineva, sa nu va lase de izbeliste. Asa ca mai bine le-ati multumi oltenilor si altor binevoitori pe care destinul i-a adus pe langa voi, decat sa-i balacariti, ca niste „emancipati” ce va dati. Ca nici macar l-a vot nu catadicsiti sa mergeti, dar de dat cu fleanca sunteti primii. De fapt toti ‘carcotasii” de pe-aci ati meritat soarta si poate ati merita-o in continuare! Exista insa si oameni adevarati, manati de dorinta de schimbare in bine, care nici macar nu va poarta ranchiuna ca sunteti cum sunteti si va exprimati cum va exprimati, si vor incerca sa va aduca binele si voua. HAI LA VOT!

Corazon a spus: (iunie 5th, 2012 at 18:15 )

alta tema de campanie mai buna,nu a gasit.nu s-a vazut ca de fiecare data cand a fost provocat la o dezbatere adevarata s-a dat lovit Robu.chiar si in fata lu Orza nu a reusit sa raspunda cum trebe,Orza,care nu are nicio justificare ca nu a facut nimic in calitate de vice timp de 12 ani.

Marius a spus: (iunie 5th, 2012 at 18:48 )

Referitor la „Inima lui Robu….” de Ino Ardelean pun si eu ca tot omul intrebarea:
Daca electoratul, de regula voteaza cu „un om atacat la modul suburban” sa intelegem ca PDL-ul va fi votat masiv de electorat?
Buna intrebare!!!!!!!

Iulian a spus: (iunie 6th, 2012 at 10:25 )

OAMENI BUNI, EU NU VREAU SA INTRU IN POLEMICI DE GENUL ASTA, DORESC DOAR SA FAC O CLARIFICARE: NICOLAE ROBU NU A AVUT NICIO OPERATIE PE INIMA, CI O INTERVENTIE DE REALIZARE A UNOR BY-PASS-URI PE NISTE VASE DE SANGE CARE NU SUNT IN LEGATURA DIRECTA CU INIMA SI PRIN CARE SANGELE NU MAI CIRCULA LA PARAMETRII OPTIMI; MAI STUDIATI CHESTIUNEA PENTRU CA IN ZILELE NOASTRE O ASTFEL DE INTERVENTIE A DEVENIT DESTUL DE UZUALA. DE ACEEA BEBE NODITI NU FACUT REMARCI TOTAL DEPLASATE CA ALTII, CUM CA ROBU AR FI AVUT VREO INTERVENTIE PE CORD DESCHIS ETC. SI ASTFEL NU AR MAI FI CAPABIL SA-SI INDEPLINEASCA ATRIBUTIILE DE PRIMAR, PENTRU CA OMUL, FIIND DOCTOR SPECIALIST, NU A VRUT SA MINTA CU NERUSINARE INTR-UN DOMENIU UNDE CHIAR SE PRICEPE.
ASTA E TOT SI SUCCES LA VOT!

jiji a spus: (iunie 6th, 2012 at 15:20 )

mi se pare penibil chiar si pentru nivelul extrem de jos a lui Ino sa faca asemenea comparatii…de unde pana unde il asemuiti pe Robu cu Reagan?ala,invalid cum era a castigat razboaie,astalaltu nu a reusit nici sa castige un colegiu de Timisoara in fata lu Oancea…vai si amar

Lasul a spus: (iunie 6th, 2012 at 15:41 )

LASUL de Robu a profitat de pe urma bolii,ca sa mai castige cateva procente,atat de disperat e si atat de sigur pe sansele lui de castig.din cate stiu Robu s-a internat benevol pentru a face operatia,nu a fost nicio urgenta,nu a suferit vreun atac de cord sau ceva,a gasit calea perfecta(spera el)de a se serpui prin campanie fara sa fie nevoit sa participe la dezbateri.om vedea

devlin a spus: (iunie 6th, 2012 at 16:47 )

urechea muzicala a lui Robu -> principala tema de campanie

http://www.youtube.com/watch?v=ND15jzKEcko

Teme? a spus: (iunie 6th, 2012 at 23:55 )

Toate prostiile sunt teme de campanie pentru Robu,numa ceva palpabil nu are.Avem numa promisiuni abracadabrante,bazine olimpice de cartier,o inventie cel putin la fel de buna ca autostrada suspendata a lu Oprescu,problema cainilor vagabonti si a boschetarilor rezolvata in juma de an,cu toate ca niciunde in tara problema asta nu a fost rezolvata niciodata..samd…praf in ochi,praf in ochi,nimic mai mult

Sforza a spus: (iunie 7th, 2012 at 11:40 )

Sforza fie cu voi !!!!!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Top