Poli Timisoara – o singura solutie

E clar că, atât pentru primarul Nicolae Robu, cât și pentru președintele ales al CJ Timiș, Titu Bojin, subiectul Poli Timișoara nu trebuie să reprezinte prioritatea priorităților. Sunt multe alte lucruri pe care cei doi trebuie să le pună la punct în primele zile, săptămâni sau luni de la instalare. Dar, din păcate, există un mare adversar, și anume timpul. În scurt timp, vor demara competițiile în Liga a II-a și a III-a. Iar în acest moment nu se știe un lucru elementar: în ce ligă va juca Poli. Din acest motiv, subiectul Poli Timișoara a devenit o prioritate zero. Atât pentru primărie, cât și pentru CJ Timiș. Sau cel puțin așa ar trebui să fie.

Subiectul e destul de sensibil și extrem de controversat. Pe cât de vocali sunt fanii care strigă că echipa trebuie finanțată sub orice formă de la buget, pe atât de numeroși sunt și cei care spun că banii trebuie să meargă în alte părți: drumuri, școli, parcuri, spitale etc. Și unii, și alții au dreptatea lor. Sunt mulți poliști în Timișoara care își plătesc taxele corect și vor ca o parte din ele să meargă la Poli. La urma urmei, doar comisioanele luate în ultimii ani pentru tot felul de lucrări din domeniul parcurilor și spațiilor verzi ar ajunge pentru o finanțare rezonabilă a clubului. Pe de altă parte, când școlile se dărâmă, spitalele se năruiesc, finanțarea unei echipe de fotbal pare un lux.

Astfel că primarul Robu are de luat o decizie extrem de grea, iar orice ar face va fi înjurat dintr-o parte sau din alta. Și totuși… Merită Timișoara o echipă în Liga I, una care să se bată la vârf? În programul său electoral, Nicole Robu a promis acest lucru. Și cred că are dreptate. Numai că lucrurile trebuie rezolvate cât mai repede. Pornit de jos, de prin Liga a IV sau a V-a, nu cred că e o soluție. Lumea nu are răbdare și se pierde total contactul cu lumea fotbalului.

Din păcate, nici cu Marian Iancu nu se mai poate lucra. Și asta nu fiindcă o spune Druckeria, o asociație mai nou cu veleități politice. Și care, în urmă cu vreun an, nu avea nimic de reproșat lui Iancu. Cu toate că și pe atunci individul era pușcăriabil, plin de datorii sau cum se mai arată în comunicatul Druckeriei. Asociație care o vrea pe Poli în Liga a IV-a, deși membrii ei nu mergeau la meciuri nici în Liga a II-a.

Ca atare, cred că Robu are o singură soluție. Și anume, achiziționarea clubului de la Iancu, concomitent cu o reeșalonare a datoriilor. E imposibil să nu găsești îngăduință în momentul în care patronatul se schimbă fundamental. În timp, se poate crea, pe modele celebre din Spania, dar și din Germania, un club pe sistem socios. Asta, pe lângă o susținere de la bugetele locale. Dar până atunci trebuie bani și foarte urgent, va sări multă lume. Exact, când vii cu propuneri, trebuie să dai și sursele de finanțare, e o chestiune de bun simț, când faci proiecte și de legi și de hotărâri ale consiliului local. Și am o propunere. Să se ia banii din cei 25 de milioane de euro pe care administrația Ciuhandu – cea atât de dragă Druckeriei – intenționa să-i arunce pe număratul și gâdilatul firelor de iarbă din oraș. Iar câțiva ani putem să trăi și fără pietroaie din Grecia și salcâmi de 100 de euro bucata aduși din Olanda.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

18 comentarii pentru acest articol

clementin a spus: (iunie 24th, 2012 at 11:47 )

dar robu nu are nicio vina? chiar niciuna? vai, saracul om, trebuie sa cantareasca. el are voie, ceilalti nu au avut. fac ceva pe ciuhandu, dar si pe robu, un mincinos notoriu. daca poli moare, e si vina lui robu, nu doar a celor care au fost. cati bani au ajuns la poli prin intermediul lui robu? niciun leu? el e ala care a vrut sa se implice serios la poli cumparand 1 la suta din actiuni? in cazul asta, daca credem ca robu va salva poli, suntem patetici. la fel suntem si daca aruncam pisica in cealalta parte.

kelemen a spus: (iunie 24th, 2012 at 11:52 )

corect, administratia ciuhandu a pus poli pe butuci. hai sa fim de acord cu asta. dar daca e asa, noua administratie are obligatia morala, si nu numai, sa vina cu o solutie viabila, ceea ce nu am vazut pana acum. asteptam solutia din partea domnului robu, ca doar de asta l-am ales. sau si de asta.

labangino a spus: (iunie 24th, 2012 at 12:32 )

Ino, ma bucur pentru tine, vad ca ai primit un cur de lins si dupa campanie. Care este pretul de la care pornesti negocierile pentru un lustruit anal?

Banateanul oltean a spus: (iunie 24th, 2012 at 13:00 )

Postacilor taranisti, Ino are dreptate ca singurul care a sustinut pana la capat prin vot ca asa se sustin lucrurile in administratie nu prin povesti spuse presei a fost Robu. Daca votau si ceilalti ca Robu Poli era astazi in Liga 1. Si datoriile erau esalonate pe 5 ani.

@Banateanul oltean a spus: (iunie 24th, 2012 at 13:11 )

baiete, sa nu uiti ca oamenii lui robu, liberalii din consiliul local, au votat impotriva premierii jucatorilor si antrenorilor de la poli. nu sunt taranist, liberal, pesedist sau pedelist, dar nu pot sa nu sesizez apetenta ta politica. da, ino are dreptate, nimeni nu spune ca nu are, dar nu putem arunca responsabilitatea doar in carca unora. vreau sa vad cati bani va primi poli in mandatul lui robu. sunt foarte curios. daca va primi si va salva poli, jos palaria. daca nu, ar fi incorect sa caute vinovati in alta parte.

drukeria=mars in politica! a spus: (iunie 24th, 2012 at 13:59 )

taranistilor VOI ATI ALES SA LINGETI !!!!!! Asa ca mars la lins, pe giuchici,pe orzu, pe ostafie, pe cine vrea muschiul vostru ! Dar daca ati ales sa lingeti, LINGETI LA GREU, cu toate balele, cu toate papilele limbii voastre! Lasati fotbalul, lasati pe POLI, lasati sportul, lasati pe Dl.ROBU, lasati pe Dl.Bojin! Asa cum nimeni nu va are grija cu ce-i la tara, cu taranii, cu treierisu’, cu prasila a II-a, cu prasila a III-a, cu cositul, etc, etc VOI SINGURI ATI ALES! VOI SINGURI V – ATI VANDUT! Probabil ca a MERITAT ! Succesuri la semanaturi,araturi, samantari si insamantari !

Printzul Turrcesk a spus: (iunie 24th, 2012 at 15:25 )

@@ banat…….,ori esti varza, ori dezinformezi! Toata lumea stie ca nu s-au votat banii pt. jucatori,antrenori,juniori si copii, deoarece colonelul Cojocari NU A AVIZAT proiectul! Si fara avizul juridic nu se putea supune la vot!

unul de bine a spus: (iunie 24th, 2012 at 15:27 )

bey Inno, cand mai „bagi” ceva cu drukeria, atunci „baga” si ceva despre asolamente,cernoziom, sau chestii d-astea, ceva sa priceapa si ei, ceva pe profilul lor!

aggrrykoolltorool a spus: (iunie 24th, 2012 at 15:38 )

si asa e prea mare stadionul: propun sa se demoleze peluza sud si sa se puna porumb furajer! daca JIJI e cu oile, astia de la drukeria ar putea fi cu porumbul furajer!

BOMBA! SHOK! SENZATIONAL! EXCLUSIV! a spus: (iunie 24th, 2012 at 15:53 )

drukeria s-a impuscat in gat

BLUFFFFFF a spus: (iunie 24th, 2012 at 17:28 )

cu pistol cu apa poate….

eugen nasu a spus: (iunie 24th, 2012 at 22:29 )

Alo, Ino și Sasu, nu vă băgați la tehnică. Vechea Poli pe care Iancu și Chivorchian au distrus-o nu mai poate exista. Nimeni nu este deacord să plătească datoriile făcute de geniile lui Iancu și Chivorchian, chiar eșalonându-le! O nouă echipă la Timișoara trebuie să pornească fără datorii, adică imaculată. Forma juridică o știu cei bcare se vor implica. Nu alde Drucheria sau Giuchici care-și face loc singur printre pretendenții la președenție! Mima nu a fost în stare să-și gospodărească echipa lui de copii, iar după ce a distrus terenul de la ELBA – primt de la Primărie – a vândut Srbianca… Sunt multe de spus de care voi habar nu aveți. Acum este rândul altor impostori să bată la porțile stadionului!? Mi-e greață!

un polist a spus: (iunie 25th, 2012 at 00:33 )

mima giuchici – cea mai mare petarda a fotbalului timisorean

acelasi polist a spus: (iunie 25th, 2012 at 00:34 )

de fapt nici macar petarda,doar o pocnitoare

Iuliano a spus: (iunie 25th, 2012 at 01:01 )

Chiar avem nevoie de poli?

@iuliano a spus: (iunie 25th, 2012 at 12:16 )

tu nu ai, ca la ce-ti trebve tie ai………laba…

george a spus: (iunie 25th, 2012 at 17:19 )

Drukeria sa mai taca in pu… Mea din gura…curvele politice or ajuns sa zica de poli. PASIUNEA NOASTRA E MAI PRESUS DE INTERESE!

george a spus: (iunie 25th, 2012 at 17:20 )

POLI NU MOARE NICIODATA

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%

O nouă categorie de angajați din sistemul public demarează protestele în vederea majorării salariilor. Cei care lucrează în cadrul Oficiilor Registrului au intrat joi în grevă japoneză. Principala solicitare este de ordin financiar, mai precis o majorare cu 15% a salariilor. Membrii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) nu vor întrerupe lucrul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

sorin predescu

Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău

Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Miercuri, în prezența reprezentantului Companiei Naționale de Investiții (CNI), a primarului Florin Bucur, a constructorului, dirigintelui de șantier, specialiștilor externi ş.a. a fost recepționată investiția ”Construire bază sportivă tip 1 în localitatea Urseni”. Valoarea lucrărilor a fost de peste 6,5 milioane de lei. Baza sportivă este situată în 𝐔𝐫𝐬𝐞𝐧𝐢, Str. Salcâmilor nr. 𝟐𝟎 și va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost recepţionată noua bază sportivă de la Urseni (comuna Moşniţa Nouă). Are inclusiv un stadion de fotbal cu 500 de locuri
„Conurbația Timișoara-Arad ar trebui să fie una dintre temele principale ale dezbaterii electorale de la aceste alegeri locale”, crede rectorul UPT. Dacă în anii 2000, Timișoara și Aradul au însemnat o importantă poartă de intrare a investițiilor străine în România, în ultimii ani, alte orașe, de nivel similar, au recuperat diferența, iar unele dintre ele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Florin Drăgan, rectorul UPT pune pe tapet înainte de alegeri o temă cu adevărat importantă, uitată de candidaţi: Conurbația Timișoara-Arad
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș propune iubitorilor de folclor un adevărat maraton folcloric cu peste 14 ore de spectacol de cântece și dansuri, grai bănățean, expoziții de artă populară, meșteșuguri, gastronomie tradițională, eveniment care va reuni peste 200 de artiști. Sâmbătă, 20 aprilie 2024, la ora 13:00, la Căminul Cultural din Giarmata...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lada cu Zestre ajunge la Ghiroda și la Giarmata. Invitați în recital la Festivalul – Concurs, Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul
O nouă categorie de angajați din sistemul public demarează protestele în vederea majorării salariilor. Cei care lucrează în cadrul Oficiilor Registrului au intrat joi în grevă japoneză. Principala solicitare este de ordin financiar, mai precis o majorare cu 15% a salariilor. Membrii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) nu vor întrerupe lucrul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%
Timp de două zile, astăzi și vineri, publicul este așteptat în vizită la Banca Națională a României. Frumoasa clădire din centrul Timișoarei își deschide porțile pentru o serie de tururi ghidate. În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României invită publicul larg la cea de-a patra ediție a evenimentului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, așteptați să viziteze sediul local al Băncii Naționale a României
Peste 100 de vehicule istorice vor fi prezente, sâmbătă, la Timișoara, în Piața Unirii, la Retroparada Primăverii. De la ora zece, iubitorii automobilelor vor putea vedea pe viu câteva vehicule de valoare din istoria auto. După cum spuneam, se anunță un număr de peste 100 de vehicule istorice expuse, marea majoritate aparținând colecționarilor din Timis,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sâmbătă are loc Retroparada Primăverii. În Piața Unirii vor fi prezentate peste 100 de automobile istorice
La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale
Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a organizat miercuri, la Universitatea Ştiinţele Vieţii din Timişoara, o conferință de prezentare a proiectului „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă.”. Proiectul este în valoare financiară de 13,8 milioane de euro , fiind cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din total. La conferinţă au participat reprezentanți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă”. Proiect transfrontalier de importanţă strategică, prezentat la Timişoara
Top