Referendum: votantii de pe listele suplimentare si stampilele nu se mai numara!

Birourile electorale din comune și oraşe dispar, la fel ca și mențiunile referitoare la alegătorii care au votat pe listele suplimentare. Nici ștampilele din secțiile de votare nu se mai numără. Acestea sunt modificările aduse la Legea referendumului printr-o ordonanţă de urgenţă.

OUG 41 modifică articolul 26 din Legea referendumului şi elimină prevederile privind constituirea birourilor electorale de circumscripţie ale comunelor, oraşelor şi municipiilor. Astfel, conform prevederilor în vigoare, se menţin birourile electorale judeţene, cel al municipiului Bucureşti, dar şi cel privind secţiile de vot din străinătate.

Ordonanţa modifică, de asemenea, modelele proceselor-verbale care constată rezultatul referendumului, fiind eliminată menţionarea alegătorilor care votează pe listele suplimentare. Guvernul a eliminat contabilizarea separată a „numărului total al alegătorilor care s-au prezentat la urne, înscrişi în copia de pe lista electorală permanentă”, dar şi a „numărului total al alegătorilor care s-au prezentat la urne şi nu sunt cuprinşi în copia de pe lista electorală permanentă, înscrişi în tabelul/lista electoral”, precum şi a „numărului total al alegătorilor care au votat utilizând urna specială, înscrişi în tabelul/lista electoral”.

În plus, din modelul proceselor-verbale sunt eliminate rubricile în care erau menţionate numărul ştampilelor cu menţiunea „Votat” în secţia de votare, starea sigiliilor de pe urne la încheierea votării, dar şi dacă mențiunea referitoare la dispariția unei ștampile

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Sport vezi arhiva Sport

MNB – Muzeul Național al Banatului
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Circulam pe calea ferata cu 160 km /h, dar numai intre Curtici si Ghioroc

La Timişoara a ajuns, zilele trecute, un vagon reabilitat cu ajutorul căruia ceferiştii încearcă să demonstreze că transportul feroviar de călători se poate desfăşura în condiţii de calitate şi în România. Deşi acesta poate merge şi cu peste 100 km/h, infrastructura de cale ferată nu permite asemenea viteze.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Circulam pe calea ferata cu 160 km /h, dar numai intre Curtici si Ghioroc

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Etapa a treia din prima ligă de baschet masculin a adus a doua înfrângere pentru „urşi”, care nu au avut replică pe terenul Craiovei. Timba a condus o singură dată, 6-5, apoi gazdele au avut un parţial de 15-0 şi au marcat 33 de puncte în primele 10 minute.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timba nu a avut nicio sansa in Banie
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top