Ripensia Timisoara 1928 readuce bunul simt in fotbalul romanesc

Timişoara trăieşte vara renaşterii echipelor care odinioară făceau istorie în România. După Poli Timişoara, înviată prin două proiecte, unul al oficialităţilor locale şi judeţene, celălalt al suporterilor, care îl resping pe primul, a venit rândul Ripensiei.

Faţă de Poli Timişoara, care, din păcate, nu a câştigat niciodată titlul, Ripensia s-a bucurat de primul loc în patru rânduri, între 1928 şi 1938. La fel ca Poli, Ripensia are în vitrină două cupe ale României. Revenirea Ripensiei în fotbalul mioritic se produce de la nivelul campionatului municipal, acolo unde va evolua şi ASU Politehnica Timişoara, echipa suporterilor alb-violeţi.

Proiectul Ripensiei este extrem de serios şi în concordanţă cu istoricul acestui club, primul profesionist din România. Activitatea se desfăşoară după modelul socios. „Admiterea Membrilor Asociaţi se face printr-o cerere adresată de persoana în cauză sau de un reprezentant legal, dacă persoana respectivă este minoră sau se află în incapacitatea de a face acest lucru”, se arată pe site-ul oficial al clubului. Tot aici, cei interesaţi găsesc şi formularul care trebuie completat pentru a deveni membri.

Nu oricine poate deveni însă membru al FC Ripensia Timişoara 1928. „Procesul de admitere se consideră încheiat atunci când persoana solicitantă a satisfăcut toate cerinţele stabilite de club. După încheierea procedurii de admitere, persoana solicitantă va primi numărul unic şi netransferabil de membru al F.C. Ripensia şi va fi invitat la proxima întrunire a Consiliului Director pentru a i se înmâna pachetul de bun venit şi pentru a-i cunoaște personal pe cei care adiministrează clubul”, se arată pe acelaşi site.

Taxa de înscriere în asociaţia ce formează FC Ripensia Timişoara 1928 este 80 de lei. Cotizaţia anuală a membrilor asociaţi va fi de 60 de pentru copii (până la vârsta de 5 ani), tineri (6-18 ani) şi seniori (peste 65 de ani), respectiv 120 de lei pentru adulţi. FC Ripensia Timişoara 1928 va evolua pe arena Electrica, arenă care se învecinează cu fostul stadion UMT, acolo unde Ripensia Timişoara a făcut istorie în perioada interbelică, atunci când a dominat autoritar fotbalul românesc.

Conducerea clubului va fi aleasă periodic. De asemenea, FC Ripensia Timişoara 1928 are şi un Senat, care „este un organ onorific, de natură consultativă, și instanța finală în cazul litigiilor interne ale clubului, alcătuit din primii 20 de Membri Asociați ai Clubului (…), care nu fac parte din structurile de conducere și administrative ale clubului”, se arată tot pe site-ul clubului timişorean.

Autor
Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

ala a spus: (July 24th, 2012 at 12:04 )

120 lei pentru adulti nu 1200

eugen nasu a spus: (July 24th, 2012 at 14:11 )

Un mare fâs se naște iarăși la Timiișoara. Ripensia. Lăsați înaintașii să-și doarmă somnul liniștit, cu gloriile lor apuse cu tot. Nașteți alte echipe, atrageți oameni cu bani, nu umblați după cerșit, cu membri cotzanți, cu statute că oricum nimeni nu va veni să joace fotbal fără bani. LA un nivel mic, poate dar mă îndoiesc să găsiți și valori care aleargă după minge pe de-ai boji. Succesuri!

papi a spus: (July 24th, 2012 at 14:16 )

ai mare dreptate, eugen nasu. asa ar trebui sa facem si cu poli, sa o lasam sa doarma linistita. nu-i asa? sau?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

Daca e plen cu revolutionari, e scandal la Timisoara

Sunt 28 de ani de la Revoluția din 1989, dar nu e liniște. Revoluționarii din Timișoara continuă să se certe fără jenă, la fiecare plen festiv. Plenul a fost condus de consilierul local și revoluționarul Lucian Căldăraru. Concluzia, după zeci de minute de contre: nu există recompensă materială pentru cei care au ieșit în stradă în acel decembrie.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Daca e plen cu revolutionari, e scandal la Timisoara
CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Heraeus
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Buzias, Pasarea Phoenix a statiunilor balneoclimaterice / FOTO

În anii comunismului, dar și în primii ani post-decembriști, stațiunea Buziașul a căzut, la un moment dat ajungând o ruină. În ultimii ani a început însă să renască din propria cenușă precum Pasărea Phoenix, nume care, nu întâmplător, a fost dat ultimului hotel de patru stele ridicat aici. Dar mai este mult până departe, respectiv mai este de muncit până când Buziașul își va regăsi faima și strălucirea de altădată.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Buzias, Pasarea Phoenix a statiunilor balneoclimaterice / FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Suporterii lui ASU Poli au pornit din nou în marș din Piața Maria, în memoria eroilor Revoluției din 1989. Vantul rece nu i-a oprit pe cei câteva sute de participanți să aprindă lumânări în fața Catedralei și urmeze traseul devenit tradițional. S-a rostit „Tatăl Nostru” și s-a scandat, la un moment dat, numele Regelui Mihai I al României.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Eroii nu mor niciodata. Marsul Druckeria, intru neuitarea lui Decembrie 1989 / FOTO
Sunt 28 de ani de la Revoluția din 1989, dar nu e liniște. Revoluționarii din Timișoara continuă să se certe fără jenă, la fiecare plen festiv. Plenul a fost condus de consilierul local și revoluționarul Lucian Căldăraru. Concluzia, după zeci de minute de contre: nu există recompensă materială pentru cei care au ieșit în stradă în acel decembrie.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Daca e plen cu revolutionari, e scandal la Timisoara
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top