Abatia din Melk, spiritul Austriei

Fiecare țară are frumusețile ei naturale, o gastronomie specifică, o arhitectură proprie ce ne stârnesc mereu dorința de a porni în descoperirea lor. Dar pe lângă acestea, fiecare țară are spiritul ei specific, acea coordonată care veghează în tăcere la menținerea identității sale.

Vorbind despre Austria, frumusețile acesteia sunt destul de bine cunoscute, însă inima ei bate undeva departe de punctele principale de atracție, în regiunea Austriei Inferioare, pe valea Dunării. Acolo unde, pe un deal stâncos, se înalță semeață abația Melk. Aceasta a fost martorul unei istorii milenare ce începe undeva în jurul anului 1000 și continuă până în zilele noastre. Dincolo de acestea, abația din Melk este cea mai mare mănăstire gotică din Europa.

La Melk a fost menționat pentru prima dată, în anul 996, într-un document oficial numele „Ostarrichi”. De aici provine numele de Osterreich, denumirea în limba germană a Austriei. Originile abației în sine au fost puse însă puțin mai târziu. Aceasta a fost fondată 1089, datorită lui Leopold al II lea, margraf al Austriei, care a oferit unul dintre castelele sale Abaţiei Lambach.

Clădirea abaţiei de azi a fost construită între 1702 şi 1736 în stil baroc, fiind proiectată de arhitectul Jakob Prandtauer, autorul mai multor clădiri în stil baroc ale perioadei. Picturile şi frescele apar încă din holul principal al abaţiei, realizate de italianul Antonio Beduzzi, în timp ce biserica este decorată cu fresce în stil baroc, care poartă semnătura lui Johann Michael Rottmayr.

Biblioteca Abaţiei din Melk este impresionantă prin sutele de manuscrise pe care le conţine. Pe tavanul abaţiei se află o frescă realizată de Paul Troger reprezentând cele patru virtuţi: Înţelepciunea, Dreptatea,Tăria şi Cumpătarea. Mai există patru sculpturi din lemn care reprezintă facultăţile prezente în abaţie: Teologie, Filosofie, Medicină şi Jurisprudenţă.

Pe parcursul istoriei, Abația Melk a fost unul dintre cele mai importante centre culturale din Austria, tot aici funcționând, timp de secole la rând, unele dintre cele mai prestigioase școli. Secolele au trecut, iar Austria a ajuns cu timpul un mare imperiu, dar Melk și-a păstrat importanța culturală. Trecând prin zbuciumul războaielor mondiale, marele imperiu a fost redus la o țară mică din Europa Centrală, fără ca abația din Melk să-și piardă din importanță. Trecând printr-o istorie plină de creșteri și descreșteri spectaculoase, abația din Melk s-a dovedit a fi realmente spiritul Austriei, locul către care toată lumea privea și de unde aștepta mereu un răspuns.

Probabil din aceste motive, abația din Melk atrage astăzi sute de mii de turiști din întreaga lume. Întregul complex face parte din patrimoniul UNESCO. Abația poate fi vizitată în perioada mai-octombrie a fiecărui an. În noiembrie-aprilie, abația este închisă publicului, fiind posibilă doar participarea la serviciile liturgice. Un bilet de intrare costă aproximativ 9,50 euro.

Vizitarea abației Melk poate fi inclusă într-un program de mai multe zile de vizitare a castelelor bavareze, lucru pe care îl recomandăm cu căldură. Un itinerariu în inima Alpilor cu vizitarea unor castele precum Herrenchiemsee, Hohenschwangau, Neuschwanstein sau Nymphenburg, alături de abația din Melk, va fi degrabă o călătorie inițiatică ce ar putea reîncărca bateriile oricui.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Baran Florin Daniel a spus: (September 7th, 2012 at 10:42 )

Daniel Fflorin Băran a fost un jurist şi avocat român, om politic, ministru, primar al Timişoarei. În 1950 Daniel Florin Băran a fost arestat de autorităţile comuniste şi deţinut timp de 5 ani şi 6 luni fără a fi judecat. Decedat în 1979, Daniel Florin Băran rămâne una dintre cele mai importante personalităţi ale Banatului din perioada interbelică.

 
Caransebes a spus: (September 7th, 2012 at 16:10 )

Tatăl şi unchiul lui Rooney au fost arestaţi, după ce au fost implicaţi în pariuri pe meciuri trucate.
tatăl şi unchiul fotbalistului 20 de ani de la Manchester United, dar şi jucătorul de 20 ani care a “generat” uriaşul câştig, Jennings fiind, la rândul său, arestat.
Traficanti de droguri ?

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

După un 11-0 în baraj, Dumbrăvița a promovat în Liga a III-a

Mai uşor decât era de aşteptat. Cea mai bună echipă din Divizia D Timiş s-a calificat în Liga a III-a după ce a câştigat clar barajul de promovare contra mehedinţenilor de la Viitor Şimian. Băieţii lui Sorin Bălu au făcut un pas mare spre promovare încă din meciul tur, când au învins, lângă Pădurea Verde cu 5-0. Calificarea a venit practic odată cu disputarea jocului retur, câştigat de dumbrăviţeni chiar mai clar, 6-0!
Citeşte tot articolul Citeste articolul După un 11-0 în baraj, Dumbrăvița a promovat în Liga a III-a
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Polițiștii locali pe segway-uri în acțiune. Peste 400 de amenzi date șoferilor care ocupau pistele de biciclete

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care se deplasează pe două roți, polițiștii locali au continuat să efectueze verificări în căutarea conducătorilor auto care opresc sau staționează pe pistele pentru bicicliști. De altfel, patrulele de polițiști locali pe segway-uri au ca prioritate deplasarea pe aceste piste și luarea măsurilor legale în cazul autovehiculelor care ocupă traseele dedicate bicicliștilor.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Polițiștii locali pe segway-uri în acțiune. Peste 400 de amenzi date șoferilor care ocupau pistele de biciclete

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care se deplasează pe două roți, polițiștii locali au continuat să efectueze verificări în căutarea conducătorilor auto care opresc sau staționează pe pistele pentru bicicliști. De altfel, patrulele de polițiști locali pe segway-uri au ca prioritate deplasarea pe aceste piste și luarea măsurilor legale în cazul autovehiculelor care ocupă traseele dedicate bicicliștilor.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Polițiștii locali pe segway-uri în acțiune. Peste 400 de amenzi date șoferilor care ocupau pistele de biciclete
În luna august a anului 2017 a început implementarea proiectului „Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat”, finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia. El reunește 4 parteneri: Regia Publică de Drumuri Serbia – lider de proiect, localitățile Jimbolia din România, Kikinda din Serbia și Asociația pentru Dezvoltare Socio-Economică Regională a Banatului din Serbia.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat
Două străzi din Timișoara cu nume atât de răsunătoare sunt sufocate de-a dreptul de șoferii care parchează aiurea, fără noimă, în ciuda... altor conducători auto. Unde s-au găsit să parcheze „nesănătos”? Chiar pe Aleea Sănătății. Și pentru că nu sunt deloc... „poetici”, încalcă legea și normele morale și pe strada... Versului.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fără pic de simț… poetic, unii șoferi parchează „nesănătos” pe două străzi din Timișoara, blocând traficul
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com