Limbi straine si cursuri de calculatoare pentru cursanti de varsta a treia

“Academia Seniorilor” îşi deschide porţile pentru o nouă serie de cursanţi de vârsta a treia. Programul include cursurile de limbi străine de circulaţie internaţională şi cursurile de calculatoare cu care deja ne-am obişnuit, dar şi un program nou, prin care seniorii vor putea exersa limba engleză împreună cu seniori din Statele Unite, folosind comunicarea prin skype.

Academia Seniorilor este un program inovativ, pe baza de voluntariat, în care seniorii învaţă limbi străine şi calculatoare de la tineri voluntari, iar în schimb oferă experienţa lor de viaţă şi căldură sufletească. ”În mod tradiţional, copiii sunt percepuți ca fiind cei mai buni invățăcei pentru limbi străine. Ei au minți  flexibile, mai puține inhibiții, mult timp la dispoziție și adoră să imite. Au şi o abilitate crescută de a prinde accentele, ce ii face să pară foarte convingători. În ciuda acestor evidente avantaje de partea tinereţii, adulții şi seniorii au atuurile lor: sunt mult mai conștienți de mecanismul și structura unei limbi și ințeleg gramatica mult mai ușor”, au explicat reprezentanții Fundației Student Plus.

 

 

Demarat în urmă cu patru ani de Fundaţia Student Plus din Timişoara, programul “Academia Seniorilor” a oferit pana in prezent cursuri unui număr impresionat de persoane vârstnice – circa 250 de persoane anual – şi oportunităţi de dezvoltare personală prin voluntariat unui număr de peste 50 de tineri voluntari români şi străini.

Alături de alte programe intergeneraţionale de succes din Europa şi din lume, acest program foloseşte schimbul intre generaţii ca motor al învăţării şi cresterii personale, atât pentru cursanţii seniori, cât şi pentru mult mai tinerii lor profesori. Într-un mod nou, surprinzător, profitând de avantajul legăturii puternice dintre generaţiile de “bunici” şi “nepoţi”, cursurile de limbi străine şi de calculatoare pentru pensionari îi încurajează pe toţi să îşi depăşească limitele şi să se angajeze într-o frumoasă aventură a minţii şi a inimii.

În această toamnă, echipa de traineri s-a îmbogăţit cu patru tineri voluntari din Germania, Austria, Spania şi Olanda, veniţi prin Serviciul European de Voluntariat. Ei vor preda limbile engleză, spaniolă şi germană seniorilor, şi vor avea ocazia să inveţe la rândul lor limba ţării şi traditiile noastre româneşti.

Festivitatea de deschidere va avea loc in data de miercuri, 12 septembrie, la orele 11.00, la sediul Fundatiei Student Plus. Înscrierile se fac la sediul Fundaţiei Student Plus din B-dul Take Ionescu 40, Timişoara, de luni până vineri, între orele 9.00-21.00, prin completarea fişei de inscriere şi plata taxei de curs (70 lei pentru cursurile de limbi străine şi 100 lei pentru cursurile de calculatoare). Mai multe informaţii se pot obţine la telefoanele 0256-494390 si 0356-809991.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Heraeus
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top