Proiect romano-maghiar de producere a biogazului

La Universitatea Politehnica a început, joi, seminarul de deschidere a proiectului internațional Resgas2011 – CDI transfrontalieră comună, în domeniul producerii de biogaz, o reţea de energie regenerabilă adecvată pentru Ungaria şi România.

Proiectul are o durată de implementare de 18 luni, având un buget total de aproape 240.000 de euro. Resgas2011 este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 (www.huro-cbc.eu) şi este finanţat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanţarea naţională a celor două state.

Caracterul limitat al resurselor, coroborat cu creşterea consumului de energie, a dus la creşterea interesului pentru cercetarea în domeniul producerii de biogaz. Resgas reprezintă o iniţiativă de cercetare menită să furnizeze rezultate palpabile ce vor putea fi transpuse în tehnologii pentru producerea de biogaz prin valorificarea biomasei, cu atât mai mult cu cât zona transfrontalieră Timiş-Csongrad este una cu soluri fertile, în care agricultura este activitate de bază.

La acest workshop vor participa reprezentanți ai tuturor partenerilor implicați în proiect: Universitatea din Szeged, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, Universitatea Politehnica, Fundaţia pentru modernizarea educaţiei şi formării profesionale în Biotehnologie, Szeged.

Scopul acestui eveniment este să familiarizeze factorii de decizie şi actorii interesaţi din regiune cu obiectivele proiectului, şi, în egală măsură, de a lansa o invitaţie acestora, de a se implica activ şi de a contribui la asigurarea sustenabilităţii pe termen lung a demersului.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com