Victoras, fa-te ca lucrezi

La ora când citiți aceste rânduri, Guvernul USL ar trebui să lucreze, iar noi n-ar trebui să facem gălăgie. „Șșșșșșș, lucrează Victor Ponta”, ar trebui să fie o replică de bun simț în perioada de când PSD și PNL au preluat guvernarea de la Mihai Răzvan Ungureanu.

Tot de bun simț ar fi fost să crezi că șansa noului executiv era să facă treabă, să propună și să pună în aplicare fragmente din geniul creativ al specialiștilor care, ani de zile, au pregătit USL de preluarea puterii, ca schimbarea de orientare politică la Palatul Victoria să nu fie una conjuncturală, ci plămădită, calculată și simulată cu multe luni, poate ani înainte. Iar răsplata pentru priceperea de-a face treabă să fie alegerea în mare voioșie a candidaților socialist-liberali de către 70-80% din românii ce se vor obosi să meargă la vot în decembrie.

În loc de asta, ce avem? Muncă multă și proastă a departamentului de imagine al USL. Și nu numai eu zic că munca PR-ului USL este de slabă calitate, ba chiar premierul a suspinat, spunând că Traian Băsescu a stat mult mai bine la acest capitol. Nu vreau să aduc aminte aici de cea mai proastă operațiune de desant politic din ultimul deceniu. Nu vreau să mai suflu o vorbă de amatorismul de care au dat dovadă useliștii în timp ce puneau în aplicare lipsa de strategie în debarcarea lui Traian Băsescu. Ori despre faptul că în Schengen, până mai ieri n-aveam loc din pricină de Olanda, pentru ca, mai nou, să nu ne mai vrea nici Germania, chiar Franța și altele mai tăcute. Spun doar că, de patru luni, România este guvernată din inerție, de contabili, de luminații de la Banca Națională și al lor ministru de Finanțe, de Fondul Monetar Internațional, de Comisia Europeană și de oricine altcineva decât Guvernul Ponta.

Guvernarea Ponta e ca un șlagăr al cantautorului Aurelian Andreescu, fie iertat, o frumoasă baladă ce duios ne mângâie urechile. Impecabilul refren cu stopatul furtului din perioada guvernării PDL s-a transformat în oprirea a mai tuturor investițiilor din infrastuctură, ca și cum socialist-liberalii s-ar teme precum alcoolicul aflat în recuperare să țină băutura în casă. Singura măsură activă a guvernelor Boc de a dinamiza economia, pomparea de bani în investiții (cu tot cu comisioanele aferente) a fost oprită acum din rațiuni cât se poate de simple: Guvernul Ponta nu mai are bani de dat la popor înainte de alegeri.

Peste economie aproape că se trag obloanele, în timp ce banul de la guvern merge în consum, în pensii, în asistență socială, măriri simbolice de salarii, în plăți compensatorii, cadouri pentru diferite categorii sociale, indemnizații pentru mame, indemnizații pentru tați, eventual restabilirea dreptului la rentă revoluționarilor, atât cât poate și Ponta ferindu-se de ochii FMI-ului.

Aici merg banii din investiții, iar când se va afla că nu vor ajunge nici aceștia, nu vă faceți griji, privaților, că tot de la voi se va lua banul prin mărirea taxei unice, cum la și scăpat pe Victoraș minunea. De la impozitul regresiv promis de USL când era pe cai mari, în opoziție, cu acele procente de 16-12-9%, s-a ajuns în cel mai fericit caz la menținerea taxei la 16 procente, dacă nu chiar la o firească majorare, cum ar sta bine unui executiv socialist. În rest, balada TVA-ului plătit la încasare și alte măsuri excelente, dacă n-ar fi imposibil de aplicat într-o Românie paralizată de lipsa cronică a banilor.

Dacă vreți o mostră despre cum va lucra USL după alegeri, uitați-vă la restructurarea TVR. Acolo unde specialiștii USL ce fac? Păi ce să facă și ei? Exact ce a făcut atâția ani Emil Boc la nivelul întregii țări, adică reducerea bugetului prin datul de oameni afară și prin reducerea salariilor. E, dacă vă aduceți aminte de aceste măsuri de austeritate mult hulite, probabil că deja vă amintiți și de criticile liberalilor și pesediștilor față de acele decizii, cum înfierau ei cu dibăcie politică aceste practici barbare, lipsite de idei, și cum promiteau soluții punctuale, încărcate de viziune și logică economică. Bune promisiuni!

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

După un 11-0 în baraj, Dumbrăvița a promovat în Liga a III-a

Mai uşor decât era de aşteptat. Cea mai bună echipă din Divizia D Timiş s-a calificat în Liga a III-a după ce a câştigat clar barajul de promovare contra mehedinţenilor de la Viitor Şimian. Băieţii lui Sorin Bălu au făcut un pas mare spre promovare încă din meciul tur, când au învins, lângă Pădurea Verde cu 5-0. Calificarea a venit practic odată cu disputarea jocului retur, câştigat de dumbrăviţeni chiar mai clar, 6-0!
Citeşte tot articolul Citeste articolul După un 11-0 în baraj, Dumbrăvița a promovat în Liga a III-a
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Polițiștii locali pe segway-uri în acțiune. Peste 400 de amenzi date șoferilor care ocupau pistele de biciclete

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care se deplasează pe două roți, polițiștii locali au continuat să efectueze verificări în căutarea conducătorilor auto care opresc sau staționează pe pistele pentru bicicliști. De altfel, patrulele de polițiști locali pe segway-uri au ca prioritate deplasarea pe aceste piste și luarea măsurilor legale în cazul autovehiculelor care ocupă traseele dedicate bicicliștilor.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Polițiștii locali pe segway-uri în acțiune. Peste 400 de amenzi date șoferilor care ocupau pistele de biciclete

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care se deplasează pe două roți, polițiștii locali au continuat să efectueze verificări în căutarea conducătorilor auto care opresc sau staționează pe pistele pentru bicicliști. De altfel, patrulele de polițiști locali pe segway-uri au ca prioritate deplasarea pe aceste piste și luarea măsurilor legale în cazul autovehiculelor care ocupă traseele dedicate bicicliștilor.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Polițiștii locali pe segway-uri în acțiune. Peste 400 de amenzi date șoferilor care ocupau pistele de biciclete
În luna august a anului 2017 a început implementarea proiectului „Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat”, finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia. El reunește 4 parteneri: Regia Publică de Drumuri Serbia – lider de proiect, localitățile Jimbolia din România, Kikinda din Serbia și Asociația pentru Dezvoltare Socio-Economică Regională a Banatului din Serbia.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat
Două străzi din Timișoara cu nume atât de răsunătoare sunt sufocate de-a dreptul de șoferii care parchează aiurea, fără noimă, în ciuda... altor conducători auto. Unde s-au găsit să parcheze „nesănătos”? Chiar pe Aleea Sănătății. Și pentru că nu sunt deloc... „poetici”, încalcă legea și normele morale și pe strada... Versului.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fără pic de simț… poetic, unii șoferi parchează „nesănătos” pe două străzi din Timișoara, blocând traficul
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com