Partidul Tomberon – caruta aventurierilor politici

Născut într-un tomberon din dispariția Elodiei și dansuri din buric, partidul lui Dan Diaconescu a ajuns la marea performanță de-a fi a treia formațiune politică a țării. Dacă, la început, orice om politic cât de cât normal avea o mare jenă fie și în a pronunța numele acestei formațiuni, acum ambele blocuri politice, USL și ARD, trag cu ochiul spre bizarul partid. (Dacă poți să numești partid o adunătură eterogenă în care și-au făcut loc tot felul de specimene).

Pe de altă parte, nu-i mai puțin adevărat că, în orice țară, și mai ales în perioade de criză, partidele ultra-populiste au aderență în zona electoratului frustrat, limitat intelectual și, în genere, marginalizat. Totuși, parcă în România partidul în cauză e total dus cu pluta, iar electoratul, retard mai numeros decât în alte țări. Un electorat care, de-a lungul timpului, și-a pus speranțe în Vadim Tudor, Gigi Becali, iar acum în Dan Diaconescu.

Iată însă că acum, umflat în sondaje, partidul „domnului Dan” atrage ca un magnet toți refuzații altor partide, oportuniști, aventurieri politici și alți ciudați care mișună în viața publică sau mondenă. În Timiș se aude că „partidul-tomberon” e pe cale de a primi chiar și doi deputați în funcție. Este vorba de Maria Barna (ex-PSD, încă UNPR) și Marius Dugulescu (PDL, ex-PNL, ex-PDL). Ca să nu mai vorbim că printre candidații PP-DD Timiș se mai numără foști parlamentari, precum Mircea Purceld sau Viorel Matei. La fel se întâmplă la nivelul întregii țări, personaje precum Gigi Nețoiu, Antonie Solomon sau Monica Ridzi – ca să dau numai trei nume la întâmplare – urmând să candideze pentru acest partid.

Paradoxal însă, tocmai venirea unor aventurieri politici, cu stagii vechi prin alte formațiuni, face ca acest partid să pară acum cât de cât frecventabil. Dacă rămânea în starea inițială, listele abundau de Elodii, magdeciumeci, toleciumaci, ogici, pensionare-porno și mai știe naiba ce personaje stranii. Fiindcă inițial, Diaconescu afirma că în partidul său vor fi primiți doar cei „virgini” din punct de vedere politic, adică cei care n-au frecventat și alte formațiuni. Evident că a fost o minciună, așa cum și așa-zisul program al partidului este înșiruire de aberații în care n-ar putea crede nici copiii de clasele primare.

Evident că nu cred nici mulți dintre cei care și-au găsit acum locuri cât de cât călduțe de candidați. Și mai clar este faptul că mulți dintre cei care vor candida pentru PP-DD vor pleca în cel mai scurt timp spre alte partide, ceva mai frecventabile. Fiindcă „tomberonul” e bun ca vehicul atâta timp cât te ajută să ajungi în parlament. Apoi redevine același „tomberon” plin de gunoaie urât mirositoare. Or, în perspectiva viitoarelor lupte politice, orice parlamentar va fi de folos. Chit că încă mai miroase a gunoiul în care a stat până a ajuns în parlament. Iar în final „domnul Dan” va rămâne tot cu ciudații care l-au propulsat din menajeria OTV.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

Misu a spus: (octombrie 29th, 2012 at 12:41 )

F realist acest articol

maya a spus: (octombrie 29th, 2012 at 13:15 )

politica e o curva, dar parca in romania e si mai curva, asta pentru ca intreaga noastra clasa politica este formata din manelisti. ce teapa si-au luat unii cu crin antonescu, pe care il vedeau drept un mare politician! omul care nu da pe la lucru decat cand are chef sa pape ceva pe la cantina parlamentului s-a pus pres in fata lui becali. ce poate fi mai urat? ppdd este partidul tomberon, dar si celelalte partide preiau modelul lui dan diaconescu in direct.

marcu cu arcu a spus: (octombrie 29th, 2012 at 16:16 )

Ar fi timpul de plecat de aici, daca ne vor conduce specimenele enumerate – si de ce nu ar face-o? – inseamna ca suntem de cacao rau de tot.Atata prostie nu se exista, mancati-as…

Clica-Bibilica a spus: (octombrie 29th, 2012 at 17:51 )

Baieti, eu am vazut ca mai nou sunt cate trei tomberoane, unul e partidul dlui Dan, dar oare celelalte doua tomberoane ce partide sunt? Ma puteti lamuri?

petre truica a spus: (octombrie 29th, 2012 at 19:33 )

specimene sunt absolut toti, din toate partidele.

nici care nu urmareste binele public, ci doar interesele proprii.

toti vor sa prospere pe seama maselor de fraieri.

greu vom scapa de ei, pentru ca-s sustinuti puternic de banditii din afara.

iar in tara au ramas putini oameni verticali, si chiar si aceia sunt dezbinati.

pensionari, asistati social, hoti, pupatorii de oase sfinte, tinerii care au picat bacu’, cersetori. etc.

uitati-va la emisiuni ca navetistul banatean, sau aia lui mitica popescu sau la otv, la aia care intra in direct.

nivelul de tampenie si ticalosie este coplesitor.

asta e…. poate lumina din centrul galaxiei ii va lumina…sau mai bine, foametea ce va urma dupa ce-l voteaza pe cacarau, ponta, udrea&comp

Nelu-Parta a spus: (octombrie 30th, 2012 at 02:20 )

Electorat retard,dus cu pluta,si alte vulgaritati cu care scuipi o buna parte din semenii tai.Si totusi astia sunt acum intre13 si17% si vor fi mai multi la alegeri. Oare daca esti un ziarist,fie el si frustrat de lipsa de performanta profesionala(a se interpreta intelectuala) crezi ca esti indreptatit sa-i numesti asa pe aceia care simpatizeaza PP_DD-ul.A treia formatiune politica a tarii este calificata de un ZERO din presa cu cele mai murdare invective.Daca era o lege a presei te mai caca-i tu asa in blidul acestei fituici ?Cu siguranta nu ca-ti venea putoarea inapoi pe git.Dugulescu a facut mai multe pentru oameni decit tu pacatosule,sau nu ti-odat nici un ban pentru campanie ? Articolu-i o latura pe care o prefera stapinul tau Ghita Ciobanu.

Nelu-Parta a spus: (octombrie 30th, 2012 at 02:33 )

Stapinul tau Ghita Ciobanu te-a pus sa scri aceste fraze fara predicat ?S-a suparat pe Dugulescu ca l-a parasit si nu s-a dus cu el ? Nu-i bai aici are viitor ca-l voteaza fratii,la PP-DD sunt mai multi,e si bertea si mai multi.Face echipa cu bertea si o sa le fie bine,ca asta l-a dus acolo.Tare m-as bucura sa intre amindoi.

Nelu-Parta a spus: (octombrie 30th, 2012 at 02:34 )

Stapinul tau Ghita Ciobanu te-a pus sa scri aceste fraze fara predicat ?S-a suparat pe Dugulescu ca l-a parasit si nu s-a dus cu el ? Nu-i bai aici are viitor ca-l voteaza fratii,la PP-DD sunt mai multi,e si bertea si mai multi.Face echipa cu bertea .

Nelu-Parta a spus: (octombrie 30th, 2012 at 02:35 )

Nu mai primiti comentarii gunoaielor ?

Noni - pierzatorZA a spus: (octombrie 30th, 2012 at 08:39 )

PierzatorZA nu se regaseste in acest partid? Are toate atuurile sa ocupe un loc de frunte…si electoratul cred ca l-as sustine sa se mute de la un partid pe cale de disparitie (PNTCD) la unul in voga (PPDD). Eu sunt increzator ca are calitatile necesare sa transforme si PPDD-ul in partid pe cale de disparitie!

Ghita a spus: (octombrie 31st, 2012 at 16:02 )

Ce prostie!

Flavius a spus: (octombrie 31st, 2012 at 20:21 )

Partid tomberon,candidati tomberon si viitor in tomberon.

Horia a spus: (octombrie 31st, 2012 at 21:18 )

Credeam ca o sa ofere si PP-DD o alternativa la actuala clasa politica,dar cu candidati gen Dugulescu m-am lamurit

Alin D a spus: (noiembrie 1st, 2012 at 10:05 )

Tipul acesta care a scris articolul si se crede jurnalist, la o fituica de pe internet care e citita de tot atatea persoane cate incap la nevastasa in pat, acest personaj care de fapt nu stie sa scrie civilizat, nici nu mai stie care e parerea lui, defapt, asa de mult a scris la comanda pe bani intrucat el e ceva de genu „eu cu cine votez?”. Nu este posibil sa scri asa de injurios la adresa a 13-17% dintre cei care voteaza. Probabil daca maine cei de la PPDD i-ar da 1000 de euro ar fi cuminte pe perioada campaniei. Mare tomberon ai ajunt tu,de fapr. Pacat.

Gicu a spus: (noiembrie 1st, 2012 at 13:03 )

@Alin D esti un bou!

Alin D a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 12:24 )

inteligenta maxima in comentariul lui Gicu. Probabil ca ai in jur de 30 de ani si ai terminat numai 5 clase.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura

Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ

O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Cinci microîntreprinderi vor beneficia de finanțare din fonduri europene, din Programul Regional Vest, lansat anul trecut. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți la o societate timișoreană, specializată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Vasile Blaga şi Cristian Buşoi sunt noii şefi ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, potrivit unei decizii a Biroului Permanent Naţional al PNL. Ce legături au cei doi cu Timişoara? Ambii sunt absolvenţi ai unor facultăţii din Timişoara, având în spate şi mandate de parlamentari de Timiş. Amândoi sunt acum europarlamentari, dar niciunul nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cine sunt noii şefi ai PNL Timiş şi PNL Timişoara. Ce legături au Vasile Blaga şi Cristian Buşoi cu Timişoara
Nicio surpriză! În şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului din această după-amiază a fost luată decizia schimbării lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. În locul lui a fost votat ca preşedinte interimar Vasile Blaga. De asemenea BPN a validat decizia luată de coaliţie, respectiv candidaţi comuni PSD-PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica, demis de la şefia PNL Timiş. Vasile Blaga, preşedinte interimar. Cristian Buşoi preia conducerea PNL Timişoara
Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
În aceste luni, Primăria Timișoara lucrează la realizarea unei noi parcări, în zona Girocului, pe strada Martir Ioan Stanciu. Acolo se amenajează câteva zeci de noi locuri de parcare. Conform reprezentanților municipalității, în aceste zile, se montează dale înierbate. Soluții similare au mai fost aplicate în parcările timișorene și s-au dovedit a fi lipsite de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În scurt timp se va termina amenajarea unei noi parcări în zona Giroc/Foto
Unul dintre ultimii pași pe care proiectul noului stadion al Timișoarei îl mai are de trecut a fost „bifat”. Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea arenei care se va ridica in locul stadionului Dan Păltinișanu a intrat marți în procedură de transparență.  Potrivit legii, acest proiect trebuie să fie supus dezbaterii publice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hotărârea de guvern pentru noul stadion al Timișoarei este în dezbatere publică/FOTO
Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Top