Cu sustinerea a 80% din timisoreni, Robu da doua milioane de euro pentru jocuri de apa pe Bega

Primarul Nicolae Robu face sondaje pe Facebook, dar le șterge pe cele care nu-i sunt favorabile. Ultima temă: sistemul de jocuri de apă, lumini și muzică de pe Bega. Această distracție ar urma să coste municipalitatea două milioane de euro, dar voturile prietenilor de pe FB au fost negative.

Nicolae Robu a scris, pe Facebook, despre sistemul de jocuri de apă, lumină şi muzică pe Bega, care, în opinia lui, ar urma să contribuie decisiv la desemnarea Timișoarei drept Capitală Culturală Europeană. „Ca element de mare atractivitate, am propus un sistem de spectacol de jocuri de apă, lumină şi muzică pe Bega. Peste 55 000 de cetăţeni au agreat ideea, votându-mă, printre altele, şi pentru ea”, notează edilul.

Robu a inițiat și un sondaj, prin care îi întreba pe timișoreni ce părere au. Reacțiile au fost însă negative de la bun început. În aceste condiții, sondajul efectiv a dispărut. „Ce chestie! Se pare că a dispărut, cumva misterios, sondajul de opinie nefavorabil”, notează Lucian Brihacescu. Cyprian Costa, un alt utilizator de FB, a postat un link către un sondaj similar, inițiat de pe contul „Timișoara de Altădată”.

Răspunsul primarului a venit prompt: „Toate sondajele actuale arată că am susţinerea a 80% dintre timişoreni (…) Dacă dv. şi alţii nu apreciaţi realizările şi intenţiile mele, chiar nu e nicio problemă pt. mine. Eu am un drum al meu, pt. a cărui parcurgere am mandat de la timişoreni – (…) prin urmare, cu agreerea sau fără agreerea dv., voi merge pe acest drum”, scrie Robu.

„Nu înţelegeţi că fiecare epocă trebuie să creeze ceva deosebit la nivelul ei însăşi, care, cu timpul, ajunge să fie referit ca ceva ‘de altădată’?”, le transmite edilul celor care îi scriu că Timișoara are alte probleme care ar putea rezolvate cu două milioane de euro.

Sondajul pe tema luminițelor de pe Bega care poate fi încă accesat pe Facebook e clar: 1.280 de votanți au răspuns „Nu” la întrebarea „Sunteţi de acord ca primarul Municipiului Timişoara, domnul Nicolae Robu, să cheltuie 2 milioane de euro din banii publici pentru realizarea unor fântâni arteziene împreună cu un joc de lumini în Canalul Bega, între Podul Episcopilor (Andrei Şaguna) şi Podul Traian?”. Au răspuns „Da” 350 de persoane.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

21 comentarii pentru acest articol

NU lumini pe bega...DA scoli/drumuri/parcari/etc. a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 18:41 )

cum sa stearga sondajul pentru ca nu-i convin rezultatele?! defapt, asta e stilul lui robu: „cine nu e de acord cu mine, e impotriva mea”…nu te duce capu` mai mult, domnule primar?

maria a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 18:55 )

poate ca nu e ok cum procedeaza primarul, dar eu nu as fi chia impotriva proiectului. pana la urma ar schimba putin fata orasului care este cam gri.

@maria a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 19:09 )

da, trebuie schimbata fata orasului, dar ajunge sa dai cu vopsea frumos colorata peste un perete plin de igrasie si mucegai…schimbarea trebuie sa inceapa de la firul ierbii…nu ma incanta cu nimic daca bega e luminita atata timp cat strada pe care locuiesc este plina de gropi, daca scola in care invata copiii mei sta sa pice, sau daca mi-e frica sa trec prin unirii ca poate-mi pica tencuiala in cap…cred ca ne-au ajuns „formele fara fond”

ioan a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 19:18 )

si ce daca face ansamblul asta de lumini? ce treaba are cu tencuiala si cu scolile? e clar ca alea trebuie facute, dar asta nu insemana ca nu are voie omul sa se gandeasca la treaba asta cu bega. are imaginatie, bravo lui. timisoara, ca ne place sau nu, a devenit un oras cam plistisitor.

rodica a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 19:22 )

nu l-a oprit nimeni sa gandeasca, eu spuneam doar ca cele 2 mil de euro pot fi investite in altceva folositor, in lucruri care ne afecteaza viata de zi cu zi (strada, scoala, parcarile, etc)…asta e parerea mea, ca luminile pe bega mai pot astepta si ca sunt alte lucruri mai serioase de luat in seama…si repet, cred ca ne-au ajuns „formele fara fond”

sami a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 19:42 )

cu siguranta ca robu trebuie sa se gandeasca la problemele cele mai mari ale orasului cum sunt starea scolilor, a cladirilor istorice sau a drumurilor. asa e. e obligat sa se ocupe de treburile astea, dar hai sa nu contestam faptul ca omul are imaginatie. pana acum inclusiv imaginatia lipsea orasului. nu intodeauna ideile primarului sunt excelente, dar atata vreme cat vrea sa faca treaba nu cred ca trebuie sa-l aratam cu degetul.

rodica a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 19:49 )

chiar nu intelegeti ca nu-l arata nimeni cu degetul, nu-l opreste nimeni sa aiba imaginatie?! spuneam doar ca banii acestia pot fi folositi pentru a rezolva probleme grave ale timisoarei…orice plan incepe cu prioritizarea problemelor, iar eu nu cred ca luminile pe bega sunt prioritatea nr 1 a timisoarei

cetatean a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 20:24 )

Felicitari domnule Robu !

tm a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 20:54 )

domnule Udrea Robu, numai ce ne-am scapat de una care a avut fantezii si si-a facut si poftele . si uite ca taman la timisoara alta udrea incepe alte fantezii . desigur rodica iti dau pe deplin dreptate , dar mai vin eu cu alta intrebare : cand s-o da drumul la trafic pe bega usor – greu , atunci ce-o sa se faca udrea a nost’ cu becurile ? nu s-i le baga-n cur ? doamne , doamne ….ne-am scapat de 2 boturi imblanite ; ciuha si costel si dai de fatza asta palida.

serban a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 22:26 )

Sondajul pe facebook unde se poate vota http://www.facebook.com/questions/489527301092706/
In acest moment sunt 1321 cei care au spus NU si 358 cei care au optat pt DA

pagubitul a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 23:06 )

Ati votat cu Robu,asa ca sa va spalati cu el pe cap.Sa ne spuneti,daca face si spuma!

Andru a spus: (noiembrie 23rd, 2012 at 00:31 )

Ar fi asa de simplu daca ne+ar explica asta: ca proiectul asta nu este PRIORITAR acum si ca celelalte neajunsuri pe care le avem in oras vor fi rezolvate primele sau in paralel. Dar daca nici nu se pune intrebarea ” CAND?”, avem impresia ca maine ne trezim cu pompele tasninde pe Bega!

Doina a spus: (noiembrie 23rd, 2012 at 08:32 )

Bine ca luminile sint o prioritate, dar tramvaiele nu. Doar sint foarte bune si astea jegoase si mizerabile, incinse vara si inghetate iarna, daca le privim la lumina de pe Bega.

herle a spus: (noiembrie 23rd, 2012 at 08:48 )

sa faca si luminile pe bega. nu vad care e problema. nu a spus nimeni ca luminitele astea sunt prioritati, dar asta nu inseamna ca ne orientam doar pe prioritati. ce naiba, nu are vfoie omul sa vina cu idei altele decat necesitatile. e ca si la om… mananca, doarme, face caca, adica necesitati, dar asta nu insedamna ca nu savureaza o bere, un suc bun, un salam de soi etc..

tm1 a spus: (noiembrie 23rd, 2012 at 09:18 )

Macar vedem o schimbare!!! .Cati bani s-au primit de la guvern in ultimile luni asta nu va deranjeaza? Macar omul asta vrea sa faca ceva pt. Timisoara vorbim peste 4 ani carcotasilor

jodi a spus: (noiembrie 23rd, 2012 at 09:56 )

Sunt de acord ca Primaria sa investeasca in si in „loisir” nu doar in infrastructura. Din pacate proiectul luminite pe Bega il consider un kitsch care nu cred ca ne lipseste.

Noni a spus: (noiembrie 23rd, 2012 at 12:13 )

Daca Stefan cel Mare ar fi gandit intai sa-si repare drumurile si apoi scolile si apoi sa-i casapeasca pe turci si abia apoi sa faca manastirile atunci nu ar fi facut manastirile niciodata! Iar Moldova fara manastiri ar fi fost mult mai saraca! La fel ar fi fost si cu turnul Eifel si cu catedrale gen Notre Dame, Koln si cu multe altele. Credeti ca in epocile in care omenirea a realizat lucruri care atrag turisti si acum scolile erau perfecte, drumurile erau perfecte, spitalele erau perfecte? NU erau! Erau mai rele decat acum! Daca stai sa faci drumurile si apoi scolile si apoi altceva nu o sa mai faci acel altceva niciodata! Iar noi mai trebuie sa ne hranim si sufletul. Avem voie sa sadim flori in jurul casei noastra chiar daca nu avem bani ca sa renovam toata casa! Cam asa e si cu fantanile! Succes Robu! Poli in A!

Maria a spus: (noiembrie 23rd, 2012 at 17:25 )

Fantanile magice din Barcelona, vizitate de turisti in toata lumea http://www.youtube.com/watch?v=3fyE2nXsi7E

razvan a spus: (noiembrie 24th, 2012 at 11:39 )

kitsch oribil. De ce nu a consultat niste arhitecti, urbanisti, peisagisti la fel cum se procedeaza in asemenea cazuri? E dispusi sa arunce 2.000.000 de euro pentru viziunea sa de „cultura” . Comparatiile cu Notre Dame, Effel si Fontana Magica sunt ultradeplasate si seamana prea mult cu discursul lingailor ce-i gadila ego-ul si grandomania faraonica a primarului dupa ce acesta sterge comentariile si sondajele nefavorabile. Dpa ce a scos sondajul de pe pagina sa – in care era negru pe alb ca timisorenii nu sunt de acord cu el – a spus presei ca sondajul ii este favorabil si ca il indreptateste sa faca lucrarea – un om cu un astfel de caracter nu ar trebui sa aibe ce cauta la carma orasului nostru. Trist

Corina a spus: (noiembrie 25th, 2012 at 00:14 )

Domnul primar are doua conturi pe Facebook,fiecare cu peste 5000 de prieteni..Prin urmare,oamenii voteaza doar pe unul dintre conturi.Informatiile le centralizeaza de pe ambele conturi.In plus,mai are un cont oficial.Mi se pare o idee ingenioasa de a tine legatura cu oamenii pe Facebook,iar sondajele efectuate pe 10 000 de oameni,la care,poate,nu participa toti,dar minim 1000-1500 participa,pot fi doar relevante.Asa a castigat dl primar alegerile pentru aceasta functie,candidand acolo unde stia ca va fi sustinut de populatie.A mers la sigur.Eu sunt de acord cu idee domnului primar de a dezvolta turismul,care,implicit,va aduce fonduri la buget,fonduri ce vor putea fi folosite ulterior pentru dezvoltarea altor proiecte cu adevarat stringente.Am incredere in viziunea domniei sale.

razvan a spus: (noiembrie 26th, 2012 at 12:47 )

Da – are 2 pagini de facebook de la care numai prietenii sai primesc notificari si pot comenta – foarte „ingenios” si democratic 🙂 oricum sterge comentariile si sondajele de pe pagina publica care nu corespund viziunii sale de artist al urbei si mai si minte cu nerusinare apoi ca ii sunt favorabile.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Animaţie în centrul Timişoarei, odată cu disputarea unei super-ediţii a Poli Bike Challenge/FOTO

Timişorenii iubesc mersul pe bicicletă, iar asta s-a văzut în weekend, odată cu desfăşurarea unei tradiţionale curse cicliste. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, dar și susținătorii acestora au venit la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Animaţie în centrul Timişoarei, odată cu disputarea unei super-ediţii a Poli Bike Challenge/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Peste 200 de lideri de afaceri europeni sunt așteptați la Forumul Internațional de Afaceri Timișoara

Pregătirile pentru organizarea Forumului Internațional de Afaceri Timișoara,  premieră CCIA Timiș în sistemul cameral românesc și european, se apropie de final.  Din cele 7 țări participante, s-au înregistrat până în prezent pentru întâlnirile B2B peste 90 de companii din străinătate – Serbia (32), Turcia (20), Germania (19, inclusiv membri AHK), Polonia (11),  Italia (10, inclusiv...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste 200 de lideri de afaceri europeni sunt așteptați la Forumul Internațional de Afaceri Timișoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Unul din capii mafiei imobiliare de romi din Timişoara, Cristopher Cîrpaci, i-a îndemnat pe coetnicii săi să-l voteze pe Nicolae Robu la alegerile locale. Acelaşi Cîrpaci l-a ameninţat pe primarul Dominic Fritz, „anunţându-l” că nu va mai fi primar. Acţiunea de demolare a unor construcţii ilegale demarată luni de Primăria Timişoara a lăsat răni adânci...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Clanurile mafiote ţigăneşti îşi anunţă sprijinul pentru Nicolae Robu la alegeri!
Pregătirile pentru organizarea Forumului Internațional de Afaceri Timișoara,  premieră CCIA Timiș în sistemul cameral românesc și european, se apropie de final.  Din cele 7 țări participante, s-au înregistrat până în prezent pentru întâlnirile B2B peste 90 de companii din străinătate – Serbia (32), Turcia (20), Germania (19, inclusiv membri AHK), Polonia (11),  Italia (10, inclusiv...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste 200 de lideri de afaceri europeni sunt așteptați la Forumul Internațional de Afaceri Timișoara
Consilierii locali vor avea de aprobat tarifele pe care adăpostul public de câini urmează să îl perceapă proprietarilor animalelor pierdute și ajunse în acest adăpost. Pentru fiecare zi de ”cazare” urmează să fie solicitați bani, la fel și pentru operațiuni medicale. În conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara stabilește tarifele percepute celor care își recuperează câinii pierduți și ajunși în adăpostul public
Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, filiala Timiș a decis să meargă, la alegerile pentru funcția de președinte al consiliului județean, pe candidatul propus de alianța PSD – PNL și nu pe cel propus de cea din care face parte la nivelul Timișoarei, deci îl vor susține pe Alfred Simonis. Decizia nu aduce nicio atingere...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UDMR Timiș a decis și a luat o decizie pragmatică. Îl susține pe Alfred Simonis la șefia CJT 
Soluția provizorie a liniei continue trasată pe întreaga lungime a centurii de ocolire a Timișoarei devine definitivă. De marți va începe montarea de parapet de beton de tip New Jersey pe zona mediană a drumului. Decizia a fost luată de comun acord cu Inspectoratul de Poliție Județean Timiș încă de anii trecuți, pentru a obliga conducătorii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul De azi se montează parapet de beton pe toată Centura Nord de ocolire a Timișoarei
Anul acesta Iulius Town Timișoara vă încurajează să fiți „De Paște, mereu împreună!”. Au fost pregătite cadouri pentru toată familia, iar cei mai norocoși pot câștiga, pe lângă premiile zilnice din cadrul campaniei, vouchere în valoare de 1.000 de euro la Bijuteria Gia. Până pe 3 mai 2024, toate ajutoarele Iepurașului care fac shopping la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping din Iulius Town, cu 1.400 de premii pe loc sau 3 vouchere în valoare de 1.000 de euro la Bijuteria Gia
Ajuns la cea de-a V-a ediţie, festivalul „Aero West Bike Fest” va aduce pe scena amplasată la Aerodromul din Buziaş emblematica trupă a rock-ului românesc şi timişorean, Cargo. Concertul legendarului grup va avea loc în prima  zi a festivalului, pe 24 mai. Primăria și Consiliul Local Buziaș, în colaborare cu Aerodromul Aero West Buziaș și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Legendarul grup Cargo va cânta la Buziaş, pe 24 mai, la “Aero West Bike Fest”
Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara, cu susținerea Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, a participat la Milano Design Week, în perioada 15-21 aprilie 2024, cu proiectul „SIT WITH ME”, prezentat la BASE Milano. Într-o lume acaparată de tehnologie, expoziția prezintă mici obiecte de stat, originale, realizate de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Studenţii de la Arhitectură s-au remarcat la Milano Design Week 2024
Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis îl acuză pe Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, că încearcă să saboteze orice proiect major al Timişoarei care nu-i aparţine. El a făcut referire la faptul că Nica  pus cu greu la dispoziţia Guvernului Sala Multifuncțională a CJ Timiş pentru desfăşuraea şedinţei Executivului care va avea loc joi. Joi, săptămânala...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis, atac la Alin Nica: “Încearcă să-și mascheze incompetența blocând și sabotând orice proiect susținut de oricine altcineva în afară de el”
Actualul președinte al CJ Timiș, Alin Nica, consideră că organizarea ședinței de guvern, joi, la Timișoara, este o întâlnire în scop electoral, deci ar fi trebuit să aibă loc la sediul PSD. Chiar și așa, spune că CJT va pune la dispoziția celor din guvern Sala Multifuncțională. Nica nu crede că modul în care întâlnirea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deși supărat pentru modul de anunțare, Alin Nica dă Sala Multifuncțională pentru ședința de guvern
Top