Forta Civica: Horia Cristian, turnator la Securitate!

Un nou scandal a izbucnit în lumea politică timișeană. Candidatul USL pe Colegiul I Deputaţi Timişoara, Horia Cristian, este acuzat că ar fi informat Securitatea despre studenții străini de la Medicină. Afirmația aparține reprezentanților Forței Civice. Cristian nu dorește să comenteze ceea ce el numește „mizerii”.

„Anonimul liberal spune că susţine reformarea parlamentului propusă de USL. Îi atragem atenţia că poate fi o acţiune care reînvie defuncta Mare Adunare Naţională a lui Nicolae Ceauşescu, activă într-un timp de tristă amintire, plasându-ne la marginea Europei. (…)

Un astfel de scenariu, al unui stat în care puterea este acaparată de un singur partid, probabil că lui Horia Cristian îi trezeşte amintiri din vremea în care supraveghea studenţii străini şi informa serviciile secrete.

Horia Cristian, în timp ce conducea Comisia Studenţi Străini din cadrul UMF, informa şi Securitatea. Acuzaţia este acoperită cu documente provenind de la Direcţia Arhivelor, documente din Fondul Arhivistic 677 – Uniunea Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România – Centrul Universitar Timişoara, anii 1957 – 1989”, se arată într-un comunicat al Forţei Civice Timiş.

Pentru colaborarea cu fosta Securitate, Forţa Civică îl trimite pe Horia Cristian acolo unde îi este locul, în afara spectrului politic. „În timp ce Mona Muscă a plecat de mult din politică, Horia Cristian mai doreşte încă un mandat, afirmând că iubeşte Timişoara. Cum liberalii sunt interesaţi mai mult de afacerile imobiliare, poate fi credibil. Dar după un mandat anonim de patru ani, oricine constată că Horia Cristian ar putea iubi Timişoara, dar sigur nu şi pe timişoreni”, mai spun cei de la Forţa Civică Timiş.

Deputatul liberal nu pare deloc afectat de aceste declarații. „Să dovedească Forţa Civică asta. Au mai încercat-o şi alţii şi nu le-a reuşit. Nu am nicio problemă. Nu vreau să am nicio reacţie, mizeriile nu merită nicio reacţie”, le-a transmis Cristian colegilor lui MRU.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

27 comentarii pentru acest articol

Vali a spus: (noiembrie 27th, 2012 at 17:27 )

Da, pai fata lui spune totul! Cred ca eram in stare sa mizez oricat ca nenea asta a fost un amarat de turnator

Maka a spus: (noiembrie 27th, 2012 at 17:34 )

Catre Domnul Mihai Oancea, cel care a scris articolul

„Cristian nu dorește să comenteze ceea ce el numește „mizerii”.” Prin faptul ca nu ai folosit domnul Cristian Horia sau Cristian Horia , ci doar ai folosit Cristian , ne-am cam dat seama cat de „ziarist” esti tu si pe cine servesti….Mai bine mergi la o bere cu Cristian sa iti povesteasca vremurile lui de glorie la Securitate decat sa scrii articole in presa

petru a spus: (noiembrie 27th, 2012 at 18:12 )

licheaua asta ar trebui trimisa la puscarie pentru toate infractiuniile facute la casa judeteana de asigurari ! si-a batut joc de oameni si de sanatatea lor , te punea sa stai la coada 3 ore ca sa intri la el in audiente ! cand vine DNA-u si peste domnul deputat !

Anca a spus: (noiembrie 27th, 2012 at 18:24 )

Are si o figura care iti creeaza senzatia de frica !
Cred ca a fost bine instruit de i-ramas aroganta in sange.

sorin a spus: (noiembrie 27th, 2012 at 18:36 )

proxenetul asta de politician se stia de mult ca ii securist , omu si-a facut casa de 250.000 euro timp de 4 ani ca parlamentar si nu a facut nimic pentru oameni din timisoara , cum mai are tupeu omu asta sa mai candideze inca o data , sa le mai ceara oamenilor votul pentru ca s-a ne reprezinta in parlament !

ion a spus: (noiembrie 27th, 2012 at 19:39 )

@Maka …bey. incultu-le! Cristian e numele de familie. il poate folosi singur, fara prenume. e la fel cum te-ar stiga pe tine dupa numele de familie> KAKA

costin marcu a spus: (noiembrie 27th, 2012 at 19:54 )

Si-au gasit securistii de la ard sa minta..cand nu ai cu ce sa-l ataci pe un candidat inventezi tot felul de chestii!basescu si ungureanu sefii securistilor si ei mint despre altii!

Ioane si Gheorghe a spus: (noiembrie 27th, 2012 at 20:10 )

Daca Horia Cristian a fost un turnator al securitatii la Medicina, atunci trebuie spus ca Purceld a fost ofiter sadea de securitate ia fiul sau e un dobitoc care abia a terminat economia si l-a pus sef peste tineretul de la Romania Mare, de unde vine Purcel(d) asta. Lucruri bine stiute in oras.

@Ioane si Gheorghe a spus: (noiembrie 27th, 2012 at 21:34 )

Atunci de Bojin ce sa mai zici..fost securist..cu fiul militian-puscarias..

Aurel a spus: (noiembrie 27th, 2012 at 22:20 )

Bun comunicatul astora de la FC: http://fortacivicatimis.ro/2012/11/comunicat-de-presa-27-noiembrie-2012/

Daca l-a mancat in fund pe Horica Securica sa se ia de ei… A crezut ca sta de vorba cu papagalii lui cu 4 clase uselisti si si-a luat-o.

Ion a spus: (noiembrie 27th, 2012 at 22:30 )

Nimic nou sub soare.Numai daca te uiti la fata lui iti dai seama.E pe profilul lui Voiculescu,dar mai tanar.

mircea a spus: (noiembrie 27th, 2012 at 22:43 )

oricum nu are nici o sansa deputatul anonim am citit scrisoarea in care scria ca a terminat medicina cu 10 pe linie nu e clar ca doar o scursura de turnator putea sa aiba asa note se vede pe fata lui ca nu era un elev eminent

Liviu a spus: (noiembrie 27th, 2012 at 22:46 )

Oricum electoratul din Timisoara s-a prostit rau de tot.Daca am fost instare sa punem comunistii de la PSD in toate functiile de conducere administrativa,de ce nu am trimite si securisti in Parlament ca reprezentanti ai nostrii.

petru a spus: (noiembrie 27th, 2012 at 22:48 )

sa nu uitam cand isi batea nevasta pe strada si lua spagi de spagi cand a fost sef la casa de asigurari de sanatate acest horia in colegiul unu aproape nimeni nu isi cunoaste deputatul si el mai vrea inca un mandat .COLEGIUL 1 S-A SATURAT DE MINCIUNILE ACESTUI HORIA CRISTIAN SI VOTEAZA SCHIMBAREA CORNEL SAMARTINEAN DEPUTAT UN OM CU SUFLET CARE ESTE ALATURI DE OAMENI

danaionescu a spus: (noiembrie 27th, 2012 at 22:56 )

DA,CORNEL SAMARTINEAN !!!!

Cosss a spus: (noiembrie 27th, 2012 at 23:17 )

Nu mai nventati…chiar n-aveti alta treaba? pe bune acuma, sa fim oameni seriosi….totusi aveti de gand sa reprezentati Romania…hai sa nu ne aruncam cercul vicios al prostiei….

andrei a spus: (noiembrie 27th, 2012 at 23:58 )

dupa 4 ani in care a fost deputat pe acest colegiu si-a amintit si el ca ar trebui s-a iasa in strada sa vorbeasca cu lumea, pana acuma unde a fost , ce tupeu s-a mai vrea un mandat dupa ce a obtinut unul la loterie de pe locul 3, rusine domnule doctor , faceti-va meseria si lasati pe alti s-a se ocupe de politica pentruca sunteti un anonim si un anonim o s-a ramaneti,

Alex a spus: (noiembrie 28th, 2012 at 00:02 )

Cine sunt ăştia de la forţa civică mai exact? Ungurenii cumva? Ungureanu a fost în comitetul central al UTC şi director SIE şi ăştia ai lui au tupeul să îi facă pe alţii securişti şi comunişti. Dacă n-ar fi tragic, ar fi comic. Or fi şi alţii securişti şi comunişti, dar nu sunt ungurenii cei mai în măsură să îi judece. Ziarul ăsta întrece şi eva şi românia „liberă” în servilism.

Alex a spus: (noiembrie 28th, 2012 at 00:03 )

Evz*

PDL a spus: (noiembrie 28th, 2012 at 10:30 )

IMNUL PDL 2012
Afară-i frig şi e-norat,
De grindă Băse-i spânzurat
Iar Eba e c-o lamă.
Pe jos stau pedelişti-ntinşi,
Sunt morţi de-o săptămână,
În putrefacţie au intrat
De pute a cadână.
Ascuns e Costi intr-un dulap,
Cu blatu-i de nimica,
Are un topor înfipt în cap
Să-şi taie mititica.
Lungită-i Anastase-n pod
Cu un cuţit în spate,
A numărat şi-a gafat
Pe viaţă şi pe moarte.
Iar Boc, cu ochiul scos
Se zbate într-o ladă,
Mai e un Fluture pe jos
Cu coada într-o spadă.
Iar Udrea e-n dormitor
Pitită-ntr-o valiză,
Cuplată-n doua fire lungi
Ce duc direct în priză.
Si-n frigider e congelat
In pungi de-un kil Videanu,
Se dă şcolit şi anal-ist
De zici că-i Ungureanu.
Berceanu-i langă aragaz
Cu un furtun în gură
Si-n jurul lui miroase-a gaz
Si nu a făcătură.
Blaga e la îngrăşat
Cu guşa lui de babă,
Refugiat in Falcă şi-n Bănat
Participă dar nu se bagă.
Pe Popoviciu vi-l lăsasem mic
Dar cu chelia mare
In craniul gol şi prăfuit
Mai are un neuron de vrăjitoare.
Dormi poporul meu, dormi,
Căci Bulldog te veghează
Mai muscă-n pensii şi salarii,
S-apoi te împăiază.

sorin a spus: (noiembrie 28th, 2012 at 10:32 )

aoleu horica !teau gasit astia ? turnatorule

matei a spus: (noiembrie 28th, 2012 at 11:40 )

vorbiti degeaba…habar n-aveti…pe bune…lasati-l in pace…nu e nici un anonim…eu il sustin in continuare pe domnul Horia,mult succes in campanie….

codrut a spus: (noiembrie 28th, 2012 at 12:25 )

eu cred ca e turnator la securitate sau ca a fost… nu imi place deloc..pe mine ma fugarit pe strada odata…asta e horia cristian deputatul

sorin a spus: (noiembrie 28th, 2012 at 14:22 )

horica se-n grosa gluma. toara TIMISOARA numai asta vorbeste ca ai fost turnator.

claudiu a spus: (noiembrie 28th, 2012 at 14:26 )

vino si prin dacia cu el si stati mai mult , nu fugiti dupa 5 minute. vorbiti cu oameni cum vorbeste SAMARTINEAN. daca vati tinut de cuvint mai matei daca nu lasatine ca ne-a junge 4 ani fara deputat

polistu violet a spus: (noiembrie 28th, 2012 at 14:26 )

sa nu uitam dragi cimisoreni ca, in 4 ani de guvernare pdl-ista am primit zero bani, zero stadion, zero sala de sport, zero autostrada, zero echipa de fotbal, zero bani pentru investitii s.a.m.d. deci, mai cugetati putin atunci cand mergeti la vot!!!

Don a spus: (noiembrie 30th, 2012 at 15:59 )

Domnule HORIA Cristian nu va faceti probleme legat de articole de genul celui de mai sus pentru ca sunt scrise de niste papagali!:) ca si cei din PDL

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura

Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alin Nica, demis de la şefia PNL Timiş. Vasile Blaga, preşedinte interimar. Cristian Buşoi preia conducerea PNL Timişoara

Nicio surpriză! În şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului din această după-amiază a fost luată decizia schimbării lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. În locul lui a fost votat ca preşedinte interimar Vasile Blaga. De asemenea BPN a validat decizia luată de coaliţie, respectiv candidaţi comuni PSD-PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica, demis de la şefia PNL Timiş. Vasile Blaga, preşedinte interimar. Cristian Buşoi preia conducerea PNL Timişoara
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Cinci microîntreprinderi vor beneficia de finanțare din fonduri europene, din Programul Regional Vest, lansat anul trecut. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți la o societate timișoreană, specializată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Nicio surpriză! În şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului din această după-amiază a fost luată decizia schimbării lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. În locul lui a fost votat ca preşedinte interimar Vasile Blaga. De asemenea BPN a validat decizia luată de coaliţie, respectiv candidaţi comuni PSD-PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica, demis de la şefia PNL Timiş. Vasile Blaga, preşedinte interimar. Cristian Buşoi preia conducerea PNL Timişoara
Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
În aceste luni, Primăria Timișoara lucrează la realizarea unei noi parcări, în zona Girocului, pe strada Martir Ioan Stanciu. Acolo se amenajează câteva zeci de noi locuri de parcare. Conform reprezentanților municipalității, în aceste zile, se montează dale înierbate. Soluții similare au mai fost aplicate în parcările timișorene și s-au dovedit a fi lipsite de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În scurt timp se va termina amenajarea unei noi parcări în zona Giroc/Foto
Unul dintre ultimii pași pe care proiectul noului stadion al Timișoarei îl mai are de trecut a fost „bifat”. Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea arenei care se va ridica in locul stadionului Dan Păltinișanu a intrat marți în procedură de transparență.  Potrivit legii, acest proiect trebuie să fie supus dezbaterii publice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hotărârea de guvern pentru noul stadion al Timișoarei este în dezbatere publică/FOTO
Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Mai mulți specialiști olandezi au venit la Timișoara pentru a împărtăși societății Aquatim din experiența lor în managementul calității apei. Vizita a făcut parte dintr-un proiect european, în valoare de 6.5 milioane de euro, cu o durată de cinci ani. Săptămâna trecută, timp de două zile, la Timișoara, s-a desfășurat un eveniment deosebit de important...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Experiența olandeză în domeniul calității apelor, prezentată la Aquatim
Top