In ciuda super-ofertei, Robu pierde pariul cu „acvariul”

Promisiunea electorală a primarului Nicolae Robu, conform căreia mută „acvariul” în şase luni de la instalarea în funcţie, devine tot mai puţin probabilă. Deținătorii clădirii sunt dispuși să plece numai după ce primesc actele prin care sunt împroprietăriți cu terenurile de la primărie.

Nicolae Robu şi Consiliul Local Timişoara au avansat o ofertă fabuloasă ca monedă de schimb – trei terenuri, din care unul ultracentral, pentru ca proprietarii „acvariului” de lângă Operă să fie de acord cu mutarea. Daniel Azgur, unul dintre patronii „acvariului”, e încântat de oferta PMT, dar spune că nimic nu se schimbă, până nu sunt întocmite toate actele.

Azgur este sceptic că acest lucru se poate rezolva în 2012. „Pentru a renunţa la acvariu şi la sub-pasaj trebuie să devenim proprietari pe trenurile promise, iar Primăria Timişoara trebuie să ne dea autorizaţie pentru construirea unui nou acvariu într-o altă parte a oraşului.

Când acest lucru se va întâmpla, renunţăm bucuroşi la construcția din centru. Suntem mulţumiţi de propunerea venită de la PMT, dar este puţin probabil că problema se va rezolva în acest an. Probabil în 2013 ne vom muta”, a spus Azgur. Termenul în care Robu le-a promis timişorenilor că va desfiinţa „acvariul” expiră în decembrie. (sursa foto: www.adevarul.ro)

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

23 comentarii pentru acest articol

ionica a spus: (noiembrie 23rd, 2012 at 23:18 )

domnule primar felicitari, stiam ca o sa va tineti de promisiune, mult succes in continoare

Gelu a spus: (noiembrie 23rd, 2012 at 23:26 )

Bravo domnu Robu! Sunteti cel mai tare primar si ma bucur ca v-am votat. Toata Timisoara va iubeste. Abia astept sa vad locul ala liber. Stiam eu ca va tineti de cuvant. Numai dupa capul cretinului asta de Mihai Oancea cica ati pierdut pariul cu acvariul. De fapt deBanat este ziar al pdl-ului si a fost impotriva dv. tot timpul inclusiv in campania electorala de la locale.

diana a spus: (noiembrie 24th, 2012 at 08:39 )

dumnezeule, cand vad reactii ca cele de mai sus mi se face rau. faptul ca doreste sa inlocuiasca acvariul de acolo e foarte bine, dar nu cu orice pret. oameni bunbi, pentgru asa ceva, cand cedezi terenurile orasului, faci referendum. poate ne intereseaza si pe noi cei din timisoara treaba asta. asa ne putem trezi ca, in calitate de primar ales, robu intra peste cineva in casa, ca doar e pe teritoriul timisoarei, si il da afara. oameni buni, se merge prea departe cu chestia asta.

cetatean a spus: (noiembrie 24th, 2012 at 09:10 )

@diana Diana esti varza!!!! Vezi ca e un spital langa strada care se spala singura.Sigur au locuri si pt. tine.

cetatean a spus: (noiembrie 24th, 2012 at 09:13 )

Robu si-a tinut promisiunea.Din pacate legislatia e proasta.Felicitari.

@@diana a spus: (noiembrie 24th, 2012 at 09:43 )

dragi liberali si pupincuristi ai primarului, va comportati exact cum o faceau comunistii la inceputul aniilor 50, ceea ce denota ca nu prea aveti treaba cu partidul asta. sa trimiti pe cineva la un spital, oricare ar fi el, doar pentru ca are o idee, e cam mult. mie mi-ar fi rusine cu asemenea oameni in preajma. va doresc multa sanatate.

Cosss a spus: (noiembrie 24th, 2012 at 12:52 )

Nu-i problema….ce conteaz ca nu-l muta pana la sfarsitul anuluii 2012….ideea sa se implineasca!

Emanuel a spus: (noiembrie 24th, 2012 at 14:23 )

Nu mai fiti suparati cretinilor cu Mihai Oancea in frunte, invatati ca alta data sa nu va mai puneti cu Robu ca sa nu iesiti asa penibili ca acum. Sa pui titlul ca Robu pierde pariul cu acvariul cand el tocmai il castiga trebuie sa fii bolnav de nesimtit si de prost. Iar voi postacilor care spuneti ca cei ce tin cu Robu sunt de la partid sunteti voi de la partid. Eu n-am nimic cu nici un partid dar Robu e un om pe care il admir de cand l-al avut profesor si care se tine intotdeauna de cuvant si face numai lucruri bune. Voi sunteti ori handicapati mintal ori doar idioti daca nu pricepeti ca primaria a dat la schimb aceele terenuri pt. tot subpasajul care nu-i teren ci cladire si nu pt. acvariu.

@@@diana a spus: (noiembrie 24th, 2012 at 14:23 )

Si noi iti dorim sa-ti iei pastilele ca vorbesti numai prosti.

Toni a spus: (noiembrie 24th, 2012 at 14:41 )

@cetatean: tu de la spital ne scrii sau de sub biroul lui Robu? :))

@Toni a spus: (noiembrie 24th, 2012 at 17:53 )

Felicitari diana esti travestit

ovidiu a spus: (noiembrie 24th, 2012 at 19:11 )

Dar totusi nimeni nu stie cum au intrat acesti oamenii in posesia unei bucati din CENTRUL TIMISOAREI cum a fost posibil ? ca de obicei , mai mult ca sigur a avut legatura cu fosta securitate. Nu cred ca in Timisoara avem ziaristi capabili de astfel de investigatii !

carmen a spus: (noiembrie 24th, 2012 at 21:20 )

conteaza intr-un final ca se tine de cuvant. ca e decembrie, sau intarzie cu o luna, nu e deloc grav, macar va disparea de acolo!!

Anca a spus: (noiembrie 24th, 2012 at 23:49 )

Mari prosti si lingai mai sinteti, cit mai rezista populatia ,cit mai suporta atita cinizm.Oare de unde are Robu si Pnl atitia bani sa va plateasca pe voi pe toti si sa pune atitea poze prin oras,COMISIOANE grase ,furaciuni,fintini arteziene si altelelele.Hotilor va vine rindul

Victor a spus: (noiembrie 25th, 2012 at 12:58 )

Bravo, bravo, domnu’ primar, nu conteaza ce faceti, bravo! Sa nu tineti cont de parerile contrarii. Orasul e al dumneavoastra cu totul. Vreti sa faceti o rampa ca sa aterizeze extraterestrii pentru prima oara la noi in oras cand or vrea sa viziteze Pamantul? Va dati seama ce turism am avea atunci! Sau poate – mai bine – radem Cetatea si facem acolo un bazin maaaare, cu valuri si cu nisip pe margine. Misto sau ce? Ce nu avem in bugetul primariei ne fac investitorii. Le dam in schimb si noi cate ceva neesential, Padurea Verde, de exemplu, ca tot e murdar pe-acolo. Si sa nu va mai aud ca protestati, ca sunteti prosti, basisti, portocalii si vanduti pedeleului si Uniunii Europene, care vrea sa ne ia tara si sa ne faca slugi la Merkel si la Barroso.

andrei a spus: (noiembrie 25th, 2012 at 13:47 )

@emanuel si celelalte slugi
voi scrieti mesajele astea din sediul intitutiilor in care ati fost angajati pe criteriu politic? sunteti mult prea agresivi, fratilor. si e mare pacat ca nu respectati si alte opinii. romania se va scufunda si mai rau cu jigodii nespalate ca voi. cum puteti sa spuneti ca robu se tine de cuvant, cand el da trei terenuri ale orasului, nu ale lui? dupa ce ca sunteti prosti voi mai si semnalizati. va doresc sa luati, la propriu, cat mai multi pari pe cocoasele voastre pline cu venituri din bani publici de la oamenii simpli. asta va doresc. va doresc ca copiii (cacofonie intentionata) sa ai ba de a face numai cu jigodii ca voi. si va mai doresc ca mamele vostre curve sa va ierte pentru tot ceea ce faceti, sa nu spuneti ca sunt rau, hoti imputiti.

sandu a spus: (noiembrie 25th, 2012 at 14:04 )

toata lumea vorbeste…dar nu au idee despre ce…ei vorbesc asa doar de dragul de a vorbi…domnul primar isi da tot interesesul pentru a rezolva aceasta problema si a gasi solutia cea mai benefica pentru oras…am incredere in dansul….mult succes domnule primar aceti sprijinul meu

Victor a spus: (noiembrie 25th, 2012 at 15:15 )

Sa-ti fie de bine, Sandu! Sper ca are gust bun.

Alex a spus: (noiembrie 25th, 2012 at 19:44 )

Titlul articolului e penibil. Da, nu a reuşit în 6 luni, dar asta numai din motive birocratice. Important este că vă dispărea monstruozitatea în curând.

Simona a spus: (noiembrie 25th, 2012 at 21:01 )

Important e ca Robu se tine de promisiune…. Intr-un fel sau altul aceasta problema se va incheia si totul o sa fie bine. Legea va fi aplicata in interesul cetatenilor!

pe cartier a spus: (noiembrie 26th, 2012 at 09:09 )

pe fiecare cartier exista cate un responsabil care se plimba pe la toate institutiile si face presiuni incredibile. sun de fapt niste bosorogi ordinari care nu fac nimic pentru comunitate. unde e nenorocitul din cartierul in care se afla terenurile propuse de robu care au fost oferite de parca ar fi mostenirea lui de familie. un singur lucru sa nu uite primarul robu: noi nu locuim in orasul lui, ci in orasul in care a fost primar si ca orasul asta e mai mult al nostru decat al lui. dar cu muscatori de funduri nespalate ca cei mai multi postaci de aici, sansele sunt mici ca aradeanul robu sa iteleaga cum sta treaba cu orasul asta.

rr a spus: (noiembrie 29th, 2012 at 10:42 )

În baza unui act întocmit de o firmă neautorizată s-a dat o hotarare de Consiliu Local cu implicaţii importante: subpasajul din Piaţa Victoriei va fi achiziţionat de Primărie la schimb cu trei terenuri. În ultima şedinţa ordinară a Consiliului Local Timişoara, primarul Nicolae Robu a prezentat soluţia găsită pentru achiziţionarea de către municipalitate a subteranului de sub Piaţa Victoriei.
Pe baze unei evaluări făcute de firma SC Consultim SA, s-a ajuns ca Primăria să ofere proprietarilor subpasajului trei terenuri în valoare de aproape două milioane de euro. Acestea se află în Piaţa 700, zona Mircea cel Bătrân şi Calea Lipovei.
Problema este că firma care în trecut a avut contract de evaluare cu Primăria, SC Consultim SA, nu mai are dreptul să facă rapoarte de evaluare, nefiind înscrisă în tabelul membrilor corporativi ai Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România (ANEVAR).
Descoperirea a fost confirmată de consilierul local PNŢCD Bogdan Herzog, fost preşedinte ANEVAR filiala Timiş.
„Ordonanţa apărută anul trecut şi care reglementează regimule evaluării bunurilor delimitează foarte clar la Art. 12 . În ciuda acestui fapt, aceeaşi firmă SC Consultim SA care nu este membru al uniunii a semnat toate cele patru rapoarte care fac obiectul schimbului”, a declarat Bogdan Herzog.
Pe tabelul Uniunii (ANEVAR), între firmele înscrise apare o altă firmă din grupul Consultim şi anume SC Consultim Evaluări-Arhivări SRL, o firmă diferiă de cea care avea contract cu Primaria.
“Terenurile cedate de Primărie valoreaza cel puţin dublu faţă”
Proabil că primarul şi direcţiile din primarie care şi-au dat avizul nu au ştiut că firma sub contract cu municipalitatea este decăzută din dreptul de a elabora astfel de materiale, iar patronul acesteia nu a vrut să îi avertizeze ca să încaseze nişte bani.
Lăsând la o parte acest aspect, lucrurile sunt grave pentru că pe baza unui act întocmit de cineva neautorizat s-a dat o hotarare de Consiliu Local cu implicaţii importante.
“E ca şi cum ai afla că notarul care ţi-a autentificat un contract de vânzare-cumpărare de fapt nu mai are dreptul să autentifice acte, ne mai fiind notar. Pe lângă aceasta, valorile sunt aberante, ridicate mult în sus în cazul acvariului şi coborate foarte tare în jos pentru terenurile date la schimb. În opinia mea terenurile cedate de Primărie valoreaza cel puţin dublu faţă de ceea ce se scrie în raport”, a concluzionat consilierul Bogdan Herzog.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni

Nu doar David Popovici a furat priviriile ultimul campionat de nataţie, sportivii de la Politehnica fiind şi ei printre medaliaţi. Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni. Emil Dăncăneț a câștigat două dintre ele la seniori, iar Darius Nistor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare

Peste tot în lume, în data de 23 aprilie se sărbătoresc Ziua Bibliotecarului și Ziua Mondială a Cărții, la inițiativa UNESCO, începând din 1996. În această zi, în aproape toate țările lumii au loc acțiuni de omagiere a cărții, a autorilor, a editorilor, a librarilor, a bibliotecarilor și, implicit, a cititorilor. Ideea marcării Zilei Bibliotecarului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Hannover Messe 2024

Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Echipa care conduce Prefectura Timiș e din nou completă, Guvernul României a aprobat în ședința de marți numirea ex-liberalului Raul Ambruș, acum membru PSD, în funcția de subprefect. El renunță la calitatea de membru al Consiliului Local Timișoara, acolo unde a fost ales pe listele PNL, iar după ce a asigurat majoritatea celor de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raul Ambruș a fost numit de Guvernul României în funcția de subprefect al județului Timiș
Dominic Fritz, președintele USR Timiș și Primarul Timișoarei, Ligia Dugulescu, președinta PMP Timiș, Claudiu Chira, deputat și președinte Forța Dreptei și Alin Nica, președinte al Consiliului Județean Timiș și candidat al Alianței Dreapta Unită pentru al doilea mandat, au depus azi protocolul de constituire al Alianței, pentru a putea candida la alegerile din 9 iunie....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz: Vom câștiga aceste alegeri cu ajutorul timișorenilor și timișenilor
Primăria Timișoara anunță că tratamentele de dezinsecție pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora, pe domeniul public al orașului, programate inițial pentru perioada 15 – 25 aprilie, se decalează și urmează să fie efectuate între 26 și 30 aprilie 2024. Schimbarea perioadei a fost determinată de condițiile meteo nefavorabile, care nu au permis desfășurarea în condiții...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ploaia strică treaba. Primăria Timișoara amână pentru zilele viitoare dezinsecția
Locuitorii aflați în partea de oraș unde se reconstruiește pasarela pietonală Gelu de peste Bega rămân fără apă. Firma care se ocupă de lucrări a spart conducta magistrală de alimentare cu apă. Societatea Aquatim a fost nevoită să întrerupă alimentarea cu apă a unei zone vaste, fiind afectate mai multe cartiere din acea parte a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firma care face pasarela Gelu a inundat toată zona. Conducta magistralei de alimentare cu apă a fost spartă/VIDEO
O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere de pictură, de olărit, de creație vestimentară, expoziții, tururi expoziționale ghidate, spectacole de muzică ușoară, clasică și populară și un seminar de cultură și artă cu invitați speciali. Școala de Arte Timișoara, compartiment al Centrului de Cultură și Artă al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Invitaţi speciali şi evenimente deosebite pentru Ziua Porților Deschise la Școala de Arte din Timișoara
Proiectul Liga AC LABS al Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara se bucură de un real succes în rândul studenților, crescând de la an la an. Dacă în 2023 s-a înregistrat un record de 927 de studenți înscriși, anul acesta numărul candidaților a depășit din nou așteptările. Un număr...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mult interes la UPT pentru Liga AC LABS! Record de înscrişi într-un proiect special
Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice
Top