Petru Ehegartner: „Pentru Timisoara, e important sa fie cat mai multi parlamentari USL de Timis”

Petru Ehegartner, candidatul USL pe Colegiul II Senat Timişoara, a început politica relativ târziu, în 1997. La alegerile din 2000 a fost director de campanie şi a obţinut pentru PNL un rezultat dublu faţă de media pe ţară. În acelaşi an a fost ales preşedinte al organizaţiei municipale a PNL. Din 2008 este consilier local. Are o afacere din care ar putea trăi liniştit. Vrea însă mai mult. Cu trei proiecte care ar putea schimba nu numai faţa Timişoarei, ci și a întregii ţări, Petru Ehegartner vrea să intre în parlament.

Domnule Ehegartner, care sunt principalele motive care v-au determinat să candidați pentru un loc în Senat?

Fac politică de aproape 15 ani. Am fost o lungă perioadă activist şi simpatizant PNL. Am intrat apoi pe rând în competiţiile interne. Am fost preşedinte la municipiu în 2000, a urmat apoi o perioadă mai tulbure până în 2006.

Am revenit în 2007 în prim-plan. Am acces pe listele de consilieri locali în mandatul 2008-2012. Am redevenit preşedinte la municipiu în 2011 şi, având în vedere că USL are şanse foarte mari la aceste alegeri de a accede la guvernare, am considerat firesc să accept această provocare. Să candidez la nivelul politicii mari.

Cum ați putea ajuta mai mult Timișoara dintr-un fotoliu de senator, decât dintr-unul de consilier local, așa cum sunteți acum?

În momentul de faţă, pentru ca administraţia locală să-și atingă obiectivele pentru proiectele cu care am câştigat Primăria Timişoara este foarte important să fie cât mai mulţi parlamentari USL de Timiş în viitorul parlament. Aceştia pot susţine proiectele locale şi pot face lobby în vederea obţinerii fondurilor necesare pentru proiectele locale cu care ne-am angajat în campania electorală.

Care ar fi cele mai importante probleme ale Timișoarei care pot fi rezolvate doar în parlament?

Toţi parlamentarii USL de Timiş trebuie să se implice în susţinerea proiectelor pentru Timişoara. În programul meu de candidatură mi-am propus trei direcţii majore de acţiune. Prima ar fi crearea unui cadru legislativ propriu, pentru ca investitorii din Timişoara să preia o parte din responsabilitatea socială care rezidă din activitatea în zonă. În Occident se aplică pe scară largă. Vorbim în primul rând despre marile companii, pentru care vreau să creez un cadru favorabil preluării unor părţi din responsabilitatea socială. Apoi ar fi promovarea sportului în Timişoara şi iniţierea unei acţiuni legislative de stopare a abuzurilor băncilor şi companiilor de leasing.

Ce proiecte în sprijinul Timișoarei aveți de gând să propuneți la București?

Nicolae Robu a câştigat primăria având ca unul din obiectivele principale dezvoltarea sportului în Timişoara. România a scăzut în ultimii ani foarte mult în performanţa sportivă. Nu mai avem bază de selecţie. Fostele maidane nu mai există, şcolile au regim de funcţionare diferit, tineretul dintre blocuri nu mai are acces la bazele sportive.

Îmi propun ca în fiecare zonă a Timişoarei să facem măcar câte un teren sportiv polivalent, unde tinerii să poată practica sportul în mod gratuit. Activităţile vor fi bugetate de la bugetul local. Putem accelera această problemă prin atragerea unor fonduri, ca aceste terenuri să devină realitate cât de curând. Am identificat deja în Colegiul II Senat Timişoara patru sau cinci locuri în care s-ar putea construi astfel de terenuri.

Ați fost multă vreme un apropiat al primarului Nicolae Robu, ați stat lângă el în campania electorală de la locale. Formați și acum o echipă?

Am fost apropiat proiectului Robu. Unul dintre angajamentele mele când am candidat la preşedinţia organizaţiei locale PNL a fost câştigarea Primăriei Timişoara cu Nicolae Robu candidat. A fost un obiectiv atins.

Va trebui să confirmăm că alegerea noastră e în folosul cetăţeanului. Rezultatele au început să se vadă, mai repede decât s-ar fi aşteptat unii. Eu şi Nicolae Robu vom face echipă până la capăt.

Sunteți un cunoscut om de afaceri. Nu vor avea de suferit afacerile dumneavoastră după intrarea în Senat?

Sunt doar un înterprinzător, niciodată nu m-am considerat om de afaceri. Afacerile mele au fost toate pe direcţia de producţie. Nu am avut nici contract cu statul, nicio factură emisă de autorităţile locale sau de cele naţionale. În momentul de faţă m-am restrâns foarte mult.

Economia merge tot mai prost, producţia a fost vitregită de toate guvernările. Nimeni nu a pus bază pe această direcţie. Nu am niciun motiv să cred că afacerile mele ar avea de suferit dacă ajung în Senat. Ele suferă din cu totul alte motive, care nu depind de mine.

Vă numărați printre foarte puținii politicieni care au refuzat o funcție extrem de călduroasă la stat, respectiv director la Transelectrica. De ce?

(Zâmbeşte) Este adevărat am avut această oportunitate de a fi numit director la direcţia regională a Transelectrica. Am refuzat. În primul rând, nu am vrut să fiu director din principiu. Nu am intrat în politică ca să obţin o funcţie în administraţie sau altundeva. Am vrut doar o ascensiune politică. Şi o funcţie politică, dacă se poate. Cred că este momentul maximei mele maturităţi şi nu vreau să ratez posibilitatea care mi s-a oferit de a accede în Parlamentul României.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

Marius a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 12:29 )

Tu gandesti,nu gluma.Pai ce sa zici acum,ca vrei sa fie cat mai multi parlamentari ARD?Mai bine incuie-te in casa decat sa iesi cu astfel de articole penibile.

Alle a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 13:10 )

Domnule Ehegartner aveti perfecta dreptate, mult succes tuturor.

Ari a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 13:13 )

Vrem o schimbare .. VOTAM USL

Cristi a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 14:34 )

Timisoara a fost intotdeauna impotriva Bucurestiului cum s-ar spuie ( politic ) acuma e momentrul sa fie la fel ! Toata lumea voteaza USL !!!!

oleg a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 15:07 )

asa este, de acum trebuie sa fie tara noastra unita si impreuna toti vom duce romania pe drumul cel bun, celorlalte guvernari le-a convenit ca banatul sa fie dezbinat, usl-ul arata ca banatul conteaza pt ei si nu il lasa de izbeliste, dupa cum s-au si observat varsarea de fonduri, succes echipei USL

misu a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 21:33 )

PDL (ARD-ul) a fost un obstacol in dezvoltarea Timisului si a Timisoarei. Faptul ca acum in loc sa blocheze fondurile pentru judet prin interminabile contestatii, PDL-ul si PNTCD-ul au dat mana si au format ARD-ul nu e de natura sa linisteasca populatia. Timisorenii au votat pentru binele orasului in iunie si o vor face si in decembrie la fel.

Vlad a spus: (noiembrie 25th, 2012 at 17:18 )

Clar,e foarte bine pentru tine,sa poti sa iti faci jocurile cum vrei,ca oricum de orasul asta nu te intereseaza o iota,si probabil nu o sa te mai vedem pana in 2016 deloc pe aici

o cetateanca a spus: (noiembrie 29th, 2012 at 12:39 )

basescu e cea mai proasta combinatie de pana acum. poate nu vin nici astia sa faca minuni, dar ii schimbam frate pana vin aia potriviti.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Animaţie în centrul Timişoarei, odată cu disputarea unei super-ediţii a Poli Bike Challenge/FOTO

Timişorenii iubesc mersul pe bicicletă, iar asta s-a văzut în weekend, odată cu desfăşurarea unei tradiţionale curse cicliste. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, dar și susținătorii acestora au venit la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Animaţie în centrul Timişoarei, odată cu disputarea unei super-ediţii a Poli Bike Challenge/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara, cu susținerea Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, a participat la Milano Design Week, în perioada 15-21 aprilie 2024, cu proiectul „SIT WITH ME”, prezentat la BASE Milano. Într-o lume acaparată de tehnologie, expoziția prezintă mici obiecte de stat, originale, realizate de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Studenţii de la Arhitectură s-au remarcat la Milano Design Week 2024
Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis îl acuză pe Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, că încearcă să saboteze orice proiect major al Timişoarei care nu-i aparţine. El a făcut referire la faptul că Nica  pus cu greu la dispoziţia Guvernului Sala Multifuncțională a CJ Timiş pentru desfăşuraea şedinţei Executivului care va avea loc joi. Joi, săptămânala...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis, atac la Alin Nica: “Încearcă să-și mascheze incompetența blocând și sabotând orice proiect susținut de oricine altcineva în afară de el”
Actualul președinte al CJ Timiș, Alin Nica, consideră că organizarea ședinței de guvern, joi, la Timișoara, este o întâlnire în scop electoral, deci ar fi trebuit să aibă loc la sediul PSD. Chiar și așa, spune că CJT va pune la dispoziția celor din guvern Sala Multifuncțională. Nica nu crede că modul în care întâlnirea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deși supărat pentru modul de anunțare, Alin Nica dă Sala Multifuncțională pentru ședința de guvern
Timişorenii iubesc mersul pe bicicletă, iar asta s-a văzut în weekend, odată cu desfăşurarea unei tradiţionale curse cicliste. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, dar și susținătorii acestora au venit la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Animaţie în centrul Timişoarei, odată cu disputarea unei super-ediţii a Poli Bike Challenge/FOTO
Într-o acțiune a polițiștilor locali privind depistarea cerșetorilor și oamenilor străzii au fost identificate 16 persoane, din care două dormeau într-o fostă casierie a Retim. De la începutul anului, în baza de date a Poliției Locale au fost înregistrați un număr de 228 cerșetori și oameni ai străzii. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii locali au depistat 16 cerşetori şi oameni ai străzii, în ultimele zile. Au fost predaţi unui centru social
Primarul Dominic Fritz s-a prezentat, luni dimineața, la fața locului, pentru a pune în aplicare dispoziția de demolare a construcțiilor pe care le consideră ilegale de pe strada Cezar, care leagă Parcul Copiilor de bulevardul C.D. Loga. La fața locului a fost întâmpinat de un cetăţean furios, membru al unui clan de romi din oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria a demolat gardul şi alte construcţii care blocau o stradă ocupată ilegal de clanuri de romi/Video
Potrivit Politico, citat de G4Media, Claudiu Manda (PSD) a lipsit de la 43% din voturile din Parlamentul European. El este depășit doar de un eurodeputat grec aflat în închisoare. Rareș Bogdan (PNL) se situează pe locul 5 la absențele de la vot. Ce doi se află în partea superioară a listei PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Claudiu Manta şi Rareş Bogdan, în Top 5 absenteism în Parlamentul European. Cei doi sunt din nou pe lista PSD-PNL la europarlamentare
Top