Bojin: „As putea fi contracandidatul domnului Robu”

Titu Bojin preşedintele PSD Timiş, aruncă bomba: ar putea să nu mai candideze pentru un nou mandat la CJT. Ba mai mult, ar putea fi chiar contracandidatul liberalului Nicolae Robu la Primăria Timişoarei! Liderul PSD afirmă că nu i-a trădat pe primarii PD-L care vor acum să intre în rândul social-democraţilor. El dezminte toată povestea unei aşa-zise liste a trădătorilor care a ajuns prin el la Constantin Ostaficiuc.

Candidaţi la o funcţie de vicepreşedinte naţional al PSD?
Prin statutul partidului sunt 16 vicepreşedinţi, opt aleşi la nivel regional şi opt, ala nivel de congres, pe domenii de specialitate. Nu cred că este obligatoriu să fie Titu Bojin vicepreşedinte, dar cred că judeţul Timiş, prin rezultatele obţinute la alegerile din 2012 şi prin ce reprezintă în zona de vest, merită să aibă un vicepreşedinte.

Deci nu candidaţi? Aveţi alte nume din filială pentru această funcţie?
Nu am spus că nu candidez. Asta va hotărî organizaţia judeţeană. În condiţii normale Timişul trebuie să aibă un vicepreşedinte, atâta pot spune. Poate fi Titu Bojin, poate fi oricine altcineva.

Cum decurge relaţia cu PNL? Au existat reproşuri din partea lui Nicolae Robu sau a altor liberali, după ce aţi declarat că PSD pregăteşte un candidat pentru Robu?
Ce să îmi reproşeze domnul Robu? Nu e treaba domnului Robu care este organizarea din PSD. Ar fi trebuit eventual să-i reproşez şi eu ceva că a zis că are trei contracandidaţi pentru mine. Avem o relaţie bună politico-administrativă. Din punct de vedere organizaţional, fiecare partid este dator să-şi pregătească candidaţii pentru toate funcţiile. Tebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie. În condiţiile în care nu mergem în continuare în tandemul PSD-PNL, sigur că mă gândesc să pregătesc un candidat foarte bun care să poată să câştige alegerile.

Spuneţi-ne un nume dintre posibilii contracandidaţi pregătiţi pentru domnul Robu?
Poate fi şi Sorin Grindeanu. Pot să fie şi alţii, pot să fie şi oameni care vin acum către organizaţie, chiar dacă acum nu sunt în ea. Pot să fie mulţi care se afirmă în următorii trei ani şi jumătate. Promit însă că nu vom fi prinşi pe picior greşit, ca şi până acum, să spunem în ultima lună cine candidează pentru funcţia de primar la Timişoara. Sper să şi câştigăm dacă va fi să avem candidat separat de PNL pentru Primăria Timişoara. Sunt convins că şi domnul Robu îşi propune acelaşi lucru pentru CJT, chiar dacă nu voi mai candida eu pentru această funcţie.

Aţi putea să nu mai candidaţi la CJ? Aţi putea fi contracandidatul lui Nicolae Robu la primărie?
Se pot întâmpla multe, mai e atâta timp până atunci. Aş putea să fiu contracandidatul domnnului Robu, aş putea să nu fiu. Viaţa îţi oferă multe surprize. Nu cred că acum putem discuta nici măcar despre o nouă candidatură a mea la CJT.

Aţi împărţit cu PNL instituţiile deconcentrate?
Nu pot să spun că am stabilit cu PNL. Am luat în discuţie toate deconcentratele şi, în principiu, am căzut de acord ca acolo unde este cazul să solicităm schimbarea conducerilor. În perioada următoare este necesar ca mulţi dintre cei aflaţi în funcţie ajunşi pe coloratură politică să facă pasul în lateral.

Vă întreb altfel… Aţi discutat faţă în faţă cu Robu pe aceste deconcentrate?
Da, m-am întâlnit cu el duminică. Am stat trei ore la discuţii pe această temă. Concluzia la care am ajuns e clară. Nici PSD, nici PNL nu va lua din directorii actuali, aşa cum vorbeau sursele pedeliste. Nu acceptăm ca şefi de deconcentrate puşi de PD-L să intre în partidele noastre doar pentru a rămâne în funcţii. Cei care şi-au făcut treaba, iar colectivul este mulţumit de ei pot să rămână în PD-L şi în funcţii. E meritul lor.

Există un criteriu la baza acestei împărţiri sau vă luaţi şi după oameni?
Principalul criteriu este competenţa. Nu punem directori colegi de partid care nu au lucrat nicio zi în domeniu. Cine nu are experienţa minimă necesară nu are ce căuta în funcţii de conducere, indiferent de cât de tare este în PSD sau în PNL.

Mai trageţi speranţe să numiţi un om din Timiş într-o funcţie de secretar de stat? Aveaţi trei propuneri…
Avem mai mulţi oameni în funcţii de decizie la nivel naţionali susţinuţi de PSD Timiş. Cei trei propuşi acum la nivel naţional pentru funcţiile de secretari de stat pot ajunge fie secretari, fie subsecretari, fie directori de agenţii. Sper când se trage linia, Timişul să mai aibă doi-trei oameni în structura guvernamentală.

De ce vă feriţi să daţi nume?
Vă pot da un nume, Ioan Căprariu de la Pensii este propus pentru o funcţie de secretar de stat. Poate ajunge secretar de stat sau poate ajunge preşedintele Casei Naţionale de Pensii. Este un om deosebit. Vreau să mă rezum la acest exemplu. Mai sunt şi alţii. Unii mai primesc avize negative, alţii nu se înţeleg cu miniştrii. Sunt convins că în perioada următoare vom avea mai multe posibilităţi.

S-a stabilit, Traian Stoia va fi viitorul viceprimar al Timişoarei?
Nu. Deocamdată nu s-a stabilit nimic. Viceprimarul va fi propus joi, în Biroul Municipal al PSD Timişoara, şi confirmat sau infirmat, tot joi, de Biroul Judeţean. Acesta va fi numit viceprimar în următoarea şedinţă de consiliu local.

Susţinerea pentru Stoia vine din filială sau din afara ei, de la doi fraţi?
Trebuie să fim corecţi. Domnul Stoia este unul dintre cei mai activi consilieri. Împreună cu Radu Ţoancă, cu Romaniţa, cu domnul Bârsăşteanu pe care l-am confirmat săptămâna trecută. Toţi consilierii noştri sunt buni. Nu trebuie să aibă cineva susţinere neapărat din afara spectrului politic. Nu înseamnă că este un lucru rău dacă cineva este respectat şi în mediul de afaceri, în mediul medical sau în societatea civilă. Oricum cine ajunge acolo va trebui poate să facă pasul în lateral, dacă va fi cazul să mergem singuri la alegeri. Ar putea ca, în ultimul an de mandat să-i dea locul unui alt coleg mai bine plasat decât el într-o viitoare confruntare cu domnul Robu.

Care e treaba cu lista cu primari dezertori pe care i-aţi dat-o lui Ostaficiuc?
Nu am dat nicio listă. A fost o măgărie a domnului Popoviciu care nu ştie decât să facă diversiuni. Popoviciu îşi bate joc de primarii pe care până acum nu i-a cunoscut. Poate să-i numere pe degetele de la o mână pe primarii care i-a ajutat. Acum vrea să îi critice pe toţi primarii PD-L din judeţ. Dânsul face doar pe grozavul. Repet, nu am dat la nimănui nicio listă. Nu am discutat cu domnul Popoviciu de la campania electorală.

Cu domnnul Ostaficiuc aţi discutat? I-aţi spus ceva despre primarii care îl trădează?
Am avut o discuţie de o jumătate de oră cu domnul Ostaficiuc. Am discutat despre cum PSD şi USL au câştigat detaşat alegerile în Timiş. Sigur că a fost părăsit de unii prieteni din această cauză. Nu i-am dat însă nicio listă. Nu mi-aş fi putut permite să dau o astfel de listă. Nu neg că sunt 23 de primari care, într-un fel sau altul, vor trece la noi. Ne-am simpatizat, ne-am ajutat, unii au participat direct cu noi la campanie. Sunt convins că îi voi putea ajuta pe toţi.

Pe ce vă bazaţi când spuneţin că aceşti primari trec la PSD. Şi-au dat acordul scris? A fost ceva verbal? Şi-au depus adeziunile la PSD?
Sunt şi înţelegeri scrise, şi verbale, şi mai mult decât atât. Pentru mine contează şi cuvântul dat din punct de vedere uman. Ştiu când stau de vorbă cu un om serios, cu un om care pune cuvântul mai presus de o semnătură sau cu unul ce semnează şi a doua zi îţi întoarce spatele. Sunt şi primari PD-L buni cu care nu am făcut nicio înţelegere. Asta nu înseamnă că nu am discutat cu ei. Sunt doar trei primari PD-L în judeţul Timiş cu care nu am vorbit. Aceştia nu mă interesau.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

guzganul rosu a spus: (ianuarie 24th, 2013 at 11:32 )

Unde sa candideze? La Remetea?

groparu a spus: (ianuarie 24th, 2013 at 12:21 )

@guzganul rosu
imi poti spune si mie, te rog, cate voturi a numarat pe timisoara nicolae robu la alegeri? dar bojin? informeaza-te mai bine. vei avea o mare surpriza.

@groparu a spus: (ianuarie 24th, 2013 at 12:27 )

O fi luat ca numar de voturi egal cvu numarul prostilor din Timisoara. Nimic mai mult, nimic mai putin.

@@groparu a spus: (ianuarie 24th, 2013 at 15:00 )

Păcat că n-ai votat și tu… ar fi fost egal +unu !

cjetist a spus: (ianuarie 24th, 2013 at 15:05 )

este posibil ca”guzganul rosu” sa nu mai fie printre noi peste patru ani!
la asta cred na nu s-a gandit bojion!
in rest, speculatii…

groparu a spus: (ianuarie 24th, 2013 at 15:32 )

@@groparu
inseamna ca bojin a fost votot si de prosti mai mult.

@@@groparu
stai linistit, eu l-am votat pe robu. si tot cu el voi vota. dar nu putem subestimam realitatea.

fanel a spus: (ianuarie 24th, 2013 at 21:30 )

Bojin nu e de cuvant! saptamana trecuta a zis ca nu ia nici un PD-ist in partid , iar acum ii inscrie pe capete!! curvasarai in toata regula!!! Bojine prea repede ne dezamagesti tata!!

Alfred a spus: (ianuarie 25th, 2013 at 11:54 )

Iarasi vorbeste tractoristul asta imbecil?
E o carpa de pantofi pentru Ponta iar aici se crede mare sef.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara

Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

robu si popoviciu

Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat

Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea, au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul

CSM Petrolul Ploieşti a redus din diferenţă în seria decisivă pentru rămânerea în liga de elită la baschet masculin. A fost 83-79 în meciul trei din seria cea mai bună din cinci partide, într-un joc disputat pe teren prahovean. După trei partide Timişoara rămâne în faţă, 2-1 la general. Partida disputată luni seara a fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Linia feroviară dintre Caransebeș și Craiova va beneficia de 20 de miliarde de lei în vederea reabilitării. Proiectul era blocat, fiind necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, a fost emisă autorizația de construire pentru alte două tronsoane de cale ferată, aflate între Ronaț Triaj/Timișoara și Glogovăț/Arad. Majorarea prețurilor la materialele de construcții, a transporturilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Aprilie este o lună aglomerată pentru grădinarii harnici, în care se pot realiza multe lucrări de întreținere și de plantare în grădină. Specialiştii de la SC Horticultura oferă câteva sfaturi pentru îngrijirea grădinii în această lună. Principalele lucrări în grădină din această lună sunt: Se aplică tratamente fitosanitare. Se plantează arbori și arbuști. Se continuă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sfaturi de la specialiştii Horticultura pentru îngrijirea grădinii în luna aprilie
Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea, au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat
Specialişti aşteptaţi la un eveniment de tradiţe organizat sub egida UPT. Asociația de Sudură din România, în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, Academia de Științe Tehnice din România, Filiala Timișoara și Sucursala ASR Timișoara organizează, în zilele de 18-19 aprilie 2024, la Facultatea de Mecanică a UPT (Bd. Mihai Viteazu nr. 1), Conferința „SUDURA 2024”,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Eveniment ce aduce aminte de o tradiţie politehnică importantă, sudura
Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Titu Bojin nu mai candidează pentru preşedinţia CJ Timiş. S-o fi săturat şi el, după ce la ultimele alegeri locale a obţinut doar 4,06, pe atunci candidând pentru ALDE. Acum e lider judeţean al PUSL, partidul fondat şi controlat de fostul turnător la securitate Dan Voiculescu. Zilele trecute, Bojin a anunţat că PUSL nu va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (2). Timişul are o nouă „echipă câştigătoare”: Piedone-Bojin. Secta „Robiştilor” promovează unul dintre cele mai insalubre personaje din spaţiul public
Premisă: * Marile companii din IT&C din Statele Unite ale Americii au concediat zeci de mii de angajați în ultimele 18 luni; * Din experiența crizelor precedente, mișcările din piața globală se simt în România la o diferență cuprinsă între șase și nouă luni față de momentul declanșării în SUA; * Pentru a avea o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Analiză: Valul de concedieri din SUA, în domeniul IT&C, nu s-a resimțit în vestul României. Rata de angajabilitate a studenților UPT aproape de 100%
Intrat în cursă perntru un nou mandat de primar al Dumbrăviţei, Horia Bugarin afirmă că are de luptat cu cea mai mizerabilă campanie făcută până acum, în spatele căreia se ascund mafia imobiliară şi lumea interlopă. Principalul contracandidat al lui Bugarin este latifundiara Alina Sperlea (PSD-PNL), o afaceristă cu averea ascunsă.   Primarul Dumbrăviţei, Horia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Horia Bugarin intră oficial în cursa pentru un nou mandat de primar al Dumbrăviţei: “Haideți să ne opunem împreună mafiei imobiliare și interlopilor!”
Top