Copiii Timisoarei, interzisi la Poli!

Fotbaliştii de la Centrul de copii şi juniori al lui Poli nu au trecere şi la echipa mare. În plină campanie de recâştigare a identităţii, conducerea şi staff-ul tehnic de la Poli ignoră juniorii talentaţi din cadrul clubului. Echipa este susţinută în proporţie de 100% din banii timişorenilor şi timişenilor, dar copiii bănăţenilor au uşa închisă la echipa mare.

Alexandru Boştină şi Răzvan Iovan, ambii crescuţii la juniorii lui Poli, sunt primii jucători care părăsesc echipa în această iarnă. Boştină a evoluat doar 290 de minute în tur pentru Poli, dar a înscris de trei ori. Cu aceste procente, Boştină este cel mai eficient atacant de la Poli, cu un gol la 96 de minute. Faptul că a fost folosit extrem de puţin l-a determinat să se gândească la o eventuală despărţire de echipa la care a debutat de când era copil. Boştină este crescut la juniorii lui Poli, fiind component al generaţiei de juniori născuţi în 1993. Răzvan Iovan este ultimul supravieţuitor din generaţia 1992, care a câştigat două titluri de campioană la juniori, dar este ca şi plecat de la Poli. Fundaşul de 20 de ani a acuzat şi el faptul că nu este băgat în seamă de antrenorii echipei.

Are toate şansele să plece și Florin Aniţoiu, un fotbalist de picior stâng care face parte din generaţia anului 1994 de la LPS Banatul. Este vorba despre cea mai talentată generaţie dată de fotbalul timişorean în ultimele două decenii. Din această generaţie au mai făcut parte Steliano Filip, Alin Roman, Alin Dobrosavlevici, Darius Buia (toţi la Dinamo Bucureşti), Andrei Vaştag (Viitorul Constanta), Deian Boldor (AS Roma) sau Samuel Feraru (AC Parma). Aniţoiu este şi internaţional de juniori, dar Valentin Velcea nu are ochi pentru el, fiind preferaţi pe flancul stâng al apărări sârbul Marovic (30 de ani) sau Silviu Bălace (35 de ani). În aceste condiţii, este aproape sigur că Aniţoiu va pleca de la Poli.

Copiii talentaţi ai Timişoarei nu au loc la Poli, dar sunt agreaţi tineri din alte părţi care nu au concretizat până acum, cum este şi cazul portarului Mihai Gherasim, care beneficiază de tratament preferenţial în cadrul lotului pregătit de Valentin Velcea. Portarul de 20 de ani, fiul lui Daniel Gherasim, angajat al FRF ca antrenor secund al unei naţionale de juniori (Under 17), este student în Anglia. Când are examene, chiar dacă sunt programate în plin sezon, acesta îşi face bagajele şi zboară pe tărâm englez pentru a le susţine.

Transferul lui la Poli a ridicat semne de întrebare încă de vara trecută, când a fost adus de la Northampton, echipă la care nu a bifat nici măcar un joc, chiar dacă avea aproape 20 de ani. Ostafie, Gîrlea sau Iordache sunt portari mai tineri sau de aceeaşi vârstă cu Gherasim, consideraţi foarte talentaţi. Iordache a fost campion naţional cu juniorii lui Poli născuţi în 1992, dar acesta nu a fost un argument suficient pentru Velcea şi locţitorii săi, la fel cum nici ceilalţi doi nu sunt băgaţi în seamă.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

17 comentarii pentru acest articol

bobo a spus: (ianuarie 14th, 2013 at 18:06 )

dle Nestor, nu stiu cine ti-a comandat articolul, caci se vede ca nu prea „le ai” cu fotbalul juvenil din Timisoara! Poate ai auzit de unul Poparadu, care a fost promovat, pe cand in lot erau Karamyenii,Magera,Bourceanu,Alexa,Zicu, la fel unul Dobricean.Poparadu a confirmat, Dobricean inca nu. Bostina a fost anul trecut in iarna in Spania, a jucat cu TSKA si DINAMO Moscova, dar…. e drept ca a dat 3 goluri din postura de rezerva, din care 2 cu Alba Iulia, dar ca si joc……..Iovan a fost luat de vreo doi ani la lotul mare, a avut o ascensiune, dar s-a oprit la un moment dat(poate ca e cam lent si scund pt. fundas central, iar ca si fundas dreapta nu are viteza…As mai putea vorbi despre multi care au fost asta vara pe la „castinguri”, dar daca Dvs. nu ati fost, nu i-ati vazut e doar……monolog(ca si in Hamlet…)Iar lista aia lunga de la Lic. Banatul, cred ca sunteti singurul timisorean care nu stiti situatia cu Lic. Banatul….Oricum, a mai zis cineva acum cam 100 de ani:”-Scrieti baieti, numai scrieti !”

ion a spus: (ianuarie 14th, 2013 at 18:36 )

Nestor are perfectă dreptate. Polituca la Poli ACS este aducerea nu investiția în ceea ce există în cuurtea noastră!!

bissi a spus: (ianuarie 14th, 2013 at 19:04 )

MAFIE clara cu kkt asta de Velcea,Rosemblum si Cociu (Director LPS Banatul).Cei de la PRIMARIE pun botul si astia trag de bani.In TM nu o sa mai fie fotbal cit timp asa nenorocitzi sint la puterea fotbalului din TM.Degeaba este public care iubeste fotbalul pt k cei din conducere iubesc mai mult banii.De ce credetzi ca nu vine la TM Contra …etc ,,acasa,,!?Fiecare care doreste ceva bine fotbalului din Tm sint respinsi sau da-tzi afara.KKT mare deocamdata la TM. Mai dureaza vreo 25 ani….pina vine un investor ca IANCU sa arate banatzenilor cum se face o echipa redutabila…..

ACS POLI a spus: (ianuarie 14th, 2013 at 20:02 )

Au intrat in priza postacii de partid, altfel nu-mi explic cum nu au inteles ce a zis Velcea in romaneste?!? Am 22 de jucatori si in Antalya voi lua 26, adicainca 4 juniori:Barbut,Todorov probabil si inca doi!!!!

ACS POLI a spus: (ianuarie 14th, 2013 at 20:04 )

Ati vrea sa dea afara ZECE si sa ia zece juniori? Pai atunci ce performanta ar mai putea face?

timisoreanul a spus: (ianuarie 14th, 2013 at 20:04 )

Oameni buni , tot mai pregnant se observa din pacate „obiectivele” acestei nou infintate echipe . Aceste „obiective ” sunt coordonate sau influentate de oameni cu interes { marian iancu si cativa mediocri impresari din zona gen opria sau iacob si chiar samsari deghizati in presedinti de cluburi gen traiculescu de la flacara faget } Ce se observa ? Clar ca se „rotesc” jucatori respinsi in vara la trialuri dar buni in iarna { baietii lui iancu de la flacara} . Bineinteles pe post de executanti sunt fosti „angajati ” ai elefantului {m.i} adica un velcea sau stoicov , „acompaniati ” de directorii LPS Banatul {rosenblum + cociu} .Acestia au gasit oportunitatea sa-si faca „piata de desfacere” a juniorilor proprii prin ACS . Bineinteles ca juniorii second hend ptr ca „perlele”{ st filip , roman, buia, vastag etc} le vand cu comisionul aferent la dinamo sau pe-afara . Astea toate sub obladuirea unui primar binevoitor dar nepriceput si naiv . In loc sa fi adus jucatori tineri chiar din zona , liberi de contracte si 2-3 ” implanturi” mai bunicele noi vom aduce „contractatii cu iancu” si alti contractatii a lui iancu de pe la chiajna si caransebes ! Se pare ca Contra si Codrea au mirosit la timp „seriozitatea” noului club . Pacat , ptr ca pornirea a fost foarte buna dar acum observam ca „sponsorizam” din banii publici afacerile lui iancu care din patron de club falimentat a devenit „impresar la negru” jucatori . Vezi doamne nu se gaseau jucatori de adus la echipa decat cei fugiti in bloc la chiajna si care coincidenta sunt sub contract cu iancu . Dezamagitor si defaimator pentru a 100 oara ptr Timisoara .

ddt a spus: (ianuarie 14th, 2013 at 20:51 )

Velcea a gresit si va mai gresi dar sa-l lasam sa faca in continuare. Pina acum nu-i rau ce a facut. jucatorii astia pomeniti si atit de talentati se vor impune daca au talent, daca nu, nu. nici cu Daminuta nu a fost altfel, desi ii inteleg pe coechipieri cind aud ca asta cistiga 12 000 € pe luna si ei 2000, daca. totusi si Daminuta trebuie incercat, ce se plinge Bostina ? a jucat de 10 ori mai mult. in Div. A o parte dintre cei de acum nu ar face probabil fata, deocamdata, dar este intodeauna lipsit de fayr play sa schimbi jucatori care au promovat. si asta cu Contra e asa ca el nu a vrut sa vina, poate de inteles, perpectivele nu erau prea roze. la fel si Codrea, era mai bine la Rapid si pentru Contra la Ploiesti. Contra a folosit echipa atunci cind a avut nevoie, in urma operatiei a jucat un retur si cind nu a mai avut contract la Getafe a mai jucat unul. daca Poli innota in bani si era previzibila performanta, asa ca la Ploiest, era si Contra prezent. dar cum el nu a vazut lucrurile asa, e la Ploiesti si nu in urbea natala.

pif a spus: (ianuarie 14th, 2013 at 21:15 )

povestea cu LPF Banatul incepe sa fie plictisitoare. daca Torje e cel mai bun produs a lor atunci m-am lamurit. Dinamo nu a cistigat campionate in sir pentru a etala jucatori de talia lui Torje, o investitie personala a simpaticului Borcea. si dupa Dinamo nu a prea facut mare lucru, nu a fost titular pe nici unde, nici in Italia nici in Spania. la 160 km mai la sud e Steau Rosie Belgrad si Partizan intr-un campionat slab, care au juniori de 17-20 de ani care costa 6,5 mil.€, oare de ce? pentru ca nu sint cu totii intre 1,2 si 1,65 m inaltime, in afara de Bostina, dar pe care nu-l vede nimeni fotbalist si stiu sa dea in minge asa cum se cere in campionatele in care se vind, adica in Spania , Germania, Italia. sa scoata si LPS Banatul jucatori competitivi in Div.A de 17-20 de ani, dar certitudini, nu jucatori pe care trebuie sa-i rulezi pina la 25 de ani prin Div.B pina poti sa-l folosesti. in rest numai bine.

Ranjila a spus: (ianuarie 14th, 2013 at 21:15 )

Eu sunt curios …ce marii talente are Timisoara… Sa fim sincer la noi in romania nu prea o sa vezi talente sa cresca , cum dau de bani isi cumpara un telefon scump si o masina sa merga’ la „fetele faine ” … Si asa ajung mari fotbalisti.

andrei a spus: (ianuarie 15th, 2013 at 09:52 )

problema e ca juniorii din club sunt ignorati cubuna stiinta de velcea si ceilalti. daca nu-i incerci, nu au cum sa creasca. daca la echipele de afara ar fi antrenori ca velcea, fotbalul ar intra in coma profunda, din lipsa de personal. e adevarat, velcea e sustinut de rezultate. din punctul asta de vedere nu i se poate reprosa nimic antrenorului velcea, dar e deranjanta lipsa de personalitate a lui, care il opreste sa forteze fotbalisti tineri. daca nu sunt fortati acum, atunci cand? si nu uitati ca domnul velcea e platit din bani publici, adica din banii timisoreni, la fel ca toti angajatii din club. as vrea sa vad pe cineva ca se intereseaza cat casitga angajatii de la poli. datele nu ar trebui sa fie confidentiale, tinand cont ca sunt platiti din bani publici. si atunci, timisorenii, cei care il platesc pe velcea si ceilalti, nu ar trebuisa fie suparati ca copiii lor raman mereu nebagati in seama?

NOUA POLI a spus: (ianuarie 15th, 2013 at 10:18 )

Dle andrei,………… juniorii astia,DE AZI, sa castige intai MACAR PLAY-OFFUL(la care juniorii mici nu se stie daca se califica macar…..) si apoi sa aiba pretentii! Sau „sa faca o figura frumoasa” macar IN CAMPIONATUL MUNICIPAL, unde unii nici nu fac fata si dvs. ii vreti NEAPARAT in LIGA a II-a??? De ce ca sunt bani publici in joc? Dar, oare dvs. platiti vreo taxa publica, sau……..

NOUA POLI a spus: (ianuarie 15th, 2013 at 11:03 )

platesc taxe locale, nu o taxa locala. juniorii daca nu-i fortezi promovandu-i la momentul potrivit nu au cum sa creasca. iar poli e un club mic acum, care ar trebui sa se bazeze inclusiv pe cresterea si vinzarea jucatorilor. asa fac cluburile care se respecta.

Ranjila a spus: (ianuarie 15th, 2013 at 15:52 )

Poli Timisoara, nu va fii niciodata un club mic, cum ai spus tu.
Un talent adevarat se vede imediat , se vorbeste insa la noi nu prea vezi asa ceva. Vad doar copii de parinti cu bani ce au ghete de 100 , 200 euro in picioare si nu stiu sa alerge 10 minute.

Dacian a spus: (ianuarie 15th, 2013 at 17:15 )

Cine sa-i vada????? Velcea????? Omu’ de Cartea Recordurilor cu 2 FINALE DE CUPA PIERDUTE CU ACEEASI ECHIPA????
Glumiti, nu??!! Va garantez ca TOTI copiii enumerati in articol au dorit sa joace la Poli!!!

@Ranjila a spus: (ianuarie 15th, 2013 at 17:31 )

poli nu a fost nicodata o echipa mare prin prisma rezultatelor. suporterii au facut-o mare, pentgru ca acestia au fost mereu civilizati. eu sper ca dupa promovare vom vedea din nou dan paltinisanu plin, desi nu prea cred. cat despre copii, sunt unii talentati si nebagati in seama. velcea nu are personalitatea necesara pentru a avea indrazneala sa riste cu jucatorii tineri. de fapt cam asa sunt toti antrenorii romani, fricosi.

altcineva a spus: (ianuarie 15th, 2013 at 21:43 )

Velcea e obligat sa aibe rezultate, de aceea nu risca.Ce antrenor e tinut la echipa daca nu are rezultate?

anonim a spus: (februarie 26th, 2013 at 10:00 )

daca nu stiti nu vorbiti Iovan e de 2 ori campion national ,si e talentat dar de unde sa va dati seama daca nu a fost introdus ce lent, cel ce vorbeste habar nu are , la Dusan juca dar la Velcea nu oricum e mai bun ca Nohai pe dreapta asa lent cum ziceti voi ca e iar ca fundas central e ma i bun ca Petrovici asa cu inaltimea care o are dar oricum o sa mai auziti de el dar nu la poli

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura

Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ

O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Cinci microîntreprinderi vor beneficia de finanțare din fonduri europene, din Programul Regional Vest, lansat anul trecut. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți la o societate timișoreană, specializată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Vasile Blaga şi Cristian Buşoi sunt noii şefi ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, potrivit unei decizii a Biroului Permanent Naţional al PNL. Ce legături au cei doi cu Timişoara? Ambii sunt absolvenţi ai unor facultăţii din Timişoara, având în spate şi mandate de parlamentari de Timiş. Amândoi sunt acum europarlamentari, dar niciunul nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cine sunt noii şefi ai PNL Timiş şi PNL Timişoara. Ce legături au Vasile Blaga şi Cristian Buşoi cu Timişoara
Nicio surpriză! În şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului din această după-amiază a fost luată decizia schimbării lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. În locul lui a fost votat ca preşedinte interimar Vasile Blaga. De asemenea BPN a validat decizia luată de coaliţie, respectiv candidaţi comuni PSD-PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica, demis de la şefia PNL Timiş. Vasile Blaga, preşedinte interimar. Cristian Buşoi preia conducerea PNL Timişoara
Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
În aceste luni, Primăria Timișoara lucrează la realizarea unei noi parcări, în zona Girocului, pe strada Martir Ioan Stanciu. Acolo se amenajează câteva zeci de noi locuri de parcare. Conform reprezentanților municipalității, în aceste zile, se montează dale înierbate. Soluții similare au mai fost aplicate în parcările timișorene și s-au dovedit a fi lipsite de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În scurt timp se va termina amenajarea unei noi parcări în zona Giroc/Foto
Unul dintre ultimii pași pe care proiectul noului stadion al Timișoarei îl mai are de trecut a fost „bifat”. Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea arenei care se va ridica in locul stadionului Dan Păltinișanu a intrat marți în procedură de transparență.  Potrivit legii, acest proiect trebuie să fie supus dezbaterii publice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hotărârea de guvern pentru noul stadion al Timișoarei este în dezbatere publică/FOTO
Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Top