Titu Bojin: „Nu am reusit sa fac tot ce mi-am propus, deci nu am nici macar un procent de 100%”

La şapte luni de la preluarea mandatului, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin (PSD), susţine că şi-a îndeplinit promisiunile în proporţie de 70-80%. Bojin povesteşte deschis despre ce a făcut, despre cum va arăta noua organigramă a CJT, dar şi despre fostul preşedinte, Constantin Ostaficiuc.

Majoritatea şefilor care preiau conducerea unor instituţii se plâng de „moştenirea dezastruoasă”. Aţi moştenit un dezastru de la fostul preşedinte?

Nu am reuşit să finalizez o evaluare a ce înseamnă activitatea totală a Consiliului Judeţean Timiş. Vom avea cât de curând un bilanţ şi abia atunci voi putea spune dacă acesta este mai mult sau mai puţin dezastruos. Când preiei o unitate, o iei şi cu bune, şi cu rele, ai obligaţia să îmbunătăţeşti ce ai găsit, mai ales că este vorba despre patru ani. Dacă vor exista situaţii delicate, ce contravin legii, nu le voi duce în spate. Până în momentul de faţă, nu avem probleme în urma verificărilor făcute, inclusiv de Curtea de Conturi.

Deci domnul Ostaficiuc a fost competent?

O fi fost, că nu mă băga pe mine în bucluc, se băga pe el dacă ar fi fost probleme. Din ce se vede până acum, nu este o situaţie dezastruoasă sau dubioasă pentru ce s-a întâmplat la nivelul CJT.

Primarul Nicolae Robu susține că şi-a îndeplinit promisiunile electorale în proporţie de 500%. Dumneavoastră cum stați?

Nu vreau să mă hazardez, este problema domnului Robu procentul acesta. Eu nu am reuşit să fac tot ce mi-am propus, deci nu am nici măcar un procent de 100%. E mai delicat să spui că ai făcut 500%. Sunt lucruri pe care le-am promis şi le-am realizat, sunt lucruri pe care sper să le realizez cât mai rapid. Dacă ar fi să mă gândesc la câţi oameni au venit la mine în audienţă, nu aş putea să spun că am realizat mai mult de 20-30% pentru ei. Dacă discutăm de celelalte probleme, putem discuta de un procent de 70-80%.

Concret, ce aţi reușit să faceți?

Am încercat să realizez ce a depins de mine. Începând de la audienţe, de la posibilitatea de a veni la mine cu orice probleme, fără să aştepte programări. Uşa mea este veşnic deschisă. Am reuşit, într-un timp foarte scurt, o relaţie strânsă şi corectă în privinţa bugetului cu Bucureştiul. Am reuşit să inventariez problemele delicate şi prioritare de la nivelul judeţului.

Ce nu aţi reuşit să realizaţi?

Sunt lucruri pe care mă gândesc că va dura mai mult să le realizăm. De exemplu, centura Timişoarei, am vrea să o închidem în doi-trei ani tot inelul, apoi centrul intermodal, lucrare extraordinar de dorită în zonă, ce ne poate aduce beneficii economice. Sperăm să îl facem în doi-trei ani. Apoi sunt sala polivalentă şi noul stadion. Toţi ni le dorim cât mai repede, dar nu pot spune le vom face în câteva luni. Sunt doar şase luni, a trebuit să merg pe un buget aprobat la momentul respectiv. Vom vedea bugetul pe 2013 şi după aceea vom putea discuta mai concret de îndeplinirea obiectivelor.

Aveți regrete după primele șase luni de mandat?

Regret, în primul rând, că nu am putut ajuta mulți oameni care au venit la mine cu probleme simple, majoritatea solicitând un loc de muncă. Nu am putut să-i rezolv. Să sperăm că se vor mai debloca din posturile ce depind de noi. E o mare decepţie că, având această funcţie, nu sunt în stare să-i ajut pe toţi. Au fost probleme în care nu am putut interveni legate şi de locuinţe sau justiţie. Îmi depăşeau posibilităţile de preşedinte al CJT.

Ce v-aţi propus pentru 2013?

În primul rând, să pot circula mult mai mult prin judeţ. Au fost alegerile locale, apoi referendumul, apoi parlamentarele. Acum voi putea sta mai liniştit de vorbă cu oamenii din toate localităţile din Timiş. Voi putea vedea în linişte cu ce pot fi de folos. Voi fi prezent şi la şedinţele de consilii locale din localităţile din Timiş, pentru a putea armoniza proiectele şi dorineţele de la nivel local. Mi-aş dori şi ca oamenii să fie un picuţ mai buni, mai ataşaţi de valorile locale. Nu îmi plac denigrările, înjurăturile şi desconsiderările. Trebuie să fim un pic mai sufletişti, mai credincioşi, mai umani.

Primăria Timişoara s-a spălat pe mâini şi v-a pasat problema Casei Mühle. Veţi face demersuri pentru expropriere?

Nu, Casa Mühle nu are nicio legătura cu consiliul judeţean. Ea este în patrimoniul municipiului Timişoara şi noi nu avem nicio treabă cu ea. Direcţia de Patrimoniu şi Culte de la judeţ, la care făceau referire colegii de la Primăria Timişoara, nu are nicio legătură cu aşa ceva.

Să înţeleg că aleșii locali sunt pe lângă subiect?

Da. S-a vorbit în necunoştinţă de cauză, total paralel. Noi nu avem nicio implicare faţă de Casa Mühle sau alte case ce nu aparţin de noi. E problema exclusivă a municipiului Timişoara. Aţi văzut că au încercat apoi s-o dreagă, s-o cumpere, mă rog, nu s-au pus de acord până la urmă. Nu ştiu ce se va mai putea clarifica, casa este o ruină acum.

Când va apărea noua organigramă şi câţi oameni zboară din CJT?

Eu am spus de când am venit că vom reduce organigrama. Nu dau înapoi. La următoarea şedinţă a CJ, în februarie, va apărea noua organigramă. Se vor reduce din posturi, vor fi făcute modificări şi în cadrul serviciilor. Vom reduce multe posturi, nu neapărat şi mulţi oameni. Probabil vom reduce 12-13% din posturile de la CJT. Cred că la nivel naţional trebuie regândite toate organigramele consiliilor judeţene din România

Constantin Ostaficiuc l-a înlocuit în funcţie Dan Ioan Şipoş. Apoi l-a luat consilier personal. Nu-l luaţi consilier pe Ostaficiuc acum?

Nu m-am gândit niciodată ca domnul Ostaficiuc să-mi fie consilier personal. Trebuie să recunosc însă că l-am întrebat, în politeţea normală a lucrurilor, dacă vrea să rămână în cadrul CJ. Aşa cum a rămas şi fostul prefect, care lucrează la CJ pe o funcţie conform pregătirii.

Ar avea ce să vă sfătuiască?

Dacă s-ar pune problema, oricând, Ostaficiuc ar putea lucra la consiliul judeţean. Nu cred că trebuie să fim atât de radicali, trecând dincolo de ceea ce înseamnă a fi corecţi într-o relaţie. Evident, domnul Ostaficiuc ar putea da şi sfaturi.

În cea de-a doua parte a interviului acordat www.deBanat.ro, Titu Bojin va vorbi despre dilemele politice ale momentului.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

guzganul rosu a spus: (ianuarie 23rd, 2013 at 12:58 )

Buldozerist, buldozeriost, dar pare mai normal ca Dl pofesor doctor inginer Nicky Robson.

Gaozarul galben a spus: (ianuarie 23rd, 2013 at 20:40 )

Am ramas in urma cu aratul , discuitul si semanatul , si mi-e frica ca peste 4 anisori o iau la fundulet de la fratii liberali , sa fie Marian , sa fie Cristian , nu mai conteaza tot o iau si am sa ma harjan ca cu caini prin gard, tralala si tralala , tracorul este viata mea!!!!

Titu Juristu a spus: (ianuarie 23rd, 2013 at 21:09 )

LEGEA 422/2001: Consiliile judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti au urmatoarele atributii:

b) initiaza, cu avizul Ministerului Culturii si Cultelor, procedura de expropriere pentru cauza de utilitate publica, în vederea protejarii monumentelor istorice, în situatiile si cu respectarea
conditiilor prevazute de lege;

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL. Primarul liberal al comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, afirmă că a colaborat foarte bine în Consiliul Local cu cei doi proaspeţi membri PNL. Ionuţ Stănuşoiu susţine că nu doar PNL va deveni mai puternic în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL
Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL a lui Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara, un eveniment ce a avut loc la Iulius Congress Hall. Deși era de așteptat să fie un moment de unitate pentru alianța PSD-PNL, un gest al lui Nicolae Robu a stârnit nemulțumiri printre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale
Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în grafic. Peste trei sferturi din lucrări au fost realizate și investiția este planificată pentru finalizare completă în această vară. Constructorul a montat geamurile de mari dimensiuni. Clădirea are două niveluri, parter și etaj, și include spații unde vor studia aproape...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate
Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei de la Consiliul Județean Timiș a depășit un milion de lei. Sala Multifuncțională din Palatul Administrativ a trecut printr-o importantă modernizare Cu o investiție de peste 1 100.000 lei (TVA inclus), am fost realizate modernizări esențiale pentru a oferi utilizatorilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată
Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt zece poziții pentru CJT, respectiv șapte pentru CLT. Propunerile urmează să fie ”amestecate” cu propunerile partenerilor de la PNL. Paritatea la consiliul județean este una favorabilă PSD, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT
Disputa dintre Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, și Alfred Simonis, contracandidatul său la alegerile locale, pe tema ședinței de guvern de joi de la Timișoara pare să nu mai aibă final. Miercuri, Alin Nica a ieșit public și a acuzat PSD că ar fi amenințat participanții la o dezbatere pe teme de regionalizare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi cere lui Alin Nica să prezinte lista celor care acuză că au fost amenințați de PSD: ”Să depună plângeri la Parchet”
Concursul prin care Florin Răvăşilă, fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, a ajuns şef peste jumătate din patrimoniul Tmişoarei a fost anulat în instanţă. Trimis în judecată de DNA pentru şpagă, Răvăşilă a trecut acest concurs fără ca măcar să-şi scrie lucrarea. Primăria Timișoara a câștigat procesul de anulare a concursului în baza căruia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Instanţa a anulat concursul prin care Florin Răvăşilă, omul lui Nicolae Robu, a ajuns stăpân peste patrimoniul Timişoarei
Surpriză în organizarea ședinței de guvern de la Timișoara. Întâlnirea ar putea avea loc în sala Video, aflată la sediul Prefecturii Timiș, și nu la sala Multifuncțională, așa cum se dorea inițial. Scandalul sălilor pentru găzduirea ședinței de guvern programate joi la Timișoara s-ar putea termina cu o surpriză. Discuțiile susținute, mai ales în contradictoriu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Video de la Prefectură ar putea fi gazda ședinței de guvern de la Timișoara
Top