Velcea, cel mai bine platit angajat al lui Poli. Boldea, mai putin decat Gherasim!

Cât câştigă fotbaliştii din lotul lui Poli? Dar antrenorii? Membrii conducerii? Sunt răspunsuri pe care le ştie foarte puţină lume, chiar dacă toţi angajaţii de la Poli sunt plătiţi exclusiv din bani publici, primiţi de la Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean.

La finalul trecut a fost prezentat un raport oficial conform căruia, în turul campionatului, Poli Timişoara a cheltuit 3,7 milioane de lei, din care 1,98 milioane cheltuieli salariale. Transparenţa, în aceste condiţii, nu este totală. Dacă în fotbalul mare există informaţii precise despre cât câştigă vedete precum Messi, Cristiano Ronaldo, Ibrahimovic sau Totti, când vine vorba despre jucătorii lui Poli, plătiţi din bani publici, datele despre contractele lor lipsesc cu desăvârşire. Situația este similară âşi în ceea ce priveşte staff-ul tehnic şi conducerea.

Totuşi, din unele surse apropiate clubului timişorean, am aflat valoarea aproximativă a unor contracte din lotul lui Poli. Cel mai bine plătit jucător din lotul pregătit de Valentin Velcea este Ovidiu Petre, care va încasa, lună de lună, contravaloarea a 3.500 de euro. Al doilea în top este Adrian Poparadu, cu 3.000 de euro, în timp ce treapta a treia a clasamentului este ocupată de Silviu Bălace, Petre Goge şi Aleksandar Petrovic, cu câte 2.500 de euro în fiecare lună.

Câte 2.000 de euro încasează Shakjir Redjepi, Florin Nohai şi Marko Marovic. Foarte bine plătit este şi Mihai Gherasim, portarul care nu a evoluat nici măcar un minut pentru Poli, dar a încasat în fiecare lună aproximativ 1.500 de euro, în timp ce juniorii lui Poli, apropiaţi ca vârstă de el, câștigă infima sumă de 180 de lei. Prost plătiţi în comparaţie cu ceilalţi jucători sunt cei care formează lotul „ACS Recaş”, cu golgheterul Cristian Boldea în frunte, care câştigă în jur de 800 de euro, de mai bine de patru ori mai puţin decât Ovidiu Petre, şi de două ori mai puţin decât Gherasim.

La nivelul staff-ului tehnic, cel mai bine plătit este Valentin Velcea, care are şi cel mai mare contract dintre angajaţii lui Poli. Antrenorul care a promovat cu Poli şi acum un an se bucură de o remuneraţie lunară de 4.000 de euro, în timp ce secunzii săi, Cosmin Petruescu şi Adrian Stoicov, se mulţumesc cu aproximativ 1.000 de euro. Antrenorii de la Centrul de Copii şi Juniori câştigă 1.500 de lei impozabili în fiecare lună. Puţin peste 1.000 de euro, în jur de 5.000 de lei, câştigă şi Călin Rosenblum, care este şi pe statul de plată al LPS Banatul, de unde mai încasează un salariu frumos, în calitate de director sportiv.

Fotbaliştii, membrii staff-ului tehnic şi cei din conducerea clubului încasează şi prime, dar doar când echipa câştigă. Valoarea unei prime la victorie este de 500 de euro, indiferent că este obţinută pe teren propriu sau în deplasare. Din cei 500 de euro se scad însă 200, cpuşi deoparte pentru a completa bugetul alocat primei de obiectiv, dacă Poli va promova. Fotbaliştii care nu sunt din Timişoara beneficiază şi de cazare gratuită din partea clubului, unii dintre ei având apartamente închiriate (cei cu familie), alţii locuind la hotelul Politehnicii din centrul oraşului.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

adi a spus: (februarie 13th, 2013 at 14:06 )

nu sunt cotracte mari, dar sa le faca publice. sau ce, lui rosenblum ii este rusine ca primeste de trei ori mai putin decat velcea? pai asta e diferenta intre ei, nu trebuie sa se rusineze. el sa fie fericit ca isi completeaza venitul de la lps. si poate ne explica si noua, prostii care platim taxe si impozite, cum e angajat in doua locuri din care incaseaza bani publici. poate?

ASU nu e Poli a spus: (februarie 13th, 2013 at 14:48 )

Si eu daca sunt bugetar am dreptul sa stiu salariul tutoror colegilor mei? Nu exista notiunea de confidentialitate? Oaaaa pai mai scrieti un articol despre cat castiga fiecare medic de la Spitalul Judetean macar! Dar si cat castiga fiecare angajat din primarie! In afara de cat are primarul habar nu am cat au ceilalti! Super! Adios confidentialitate! Dar viitoarea presedinta PDL Udrea cat a castigat anul trecut? Traiasca zugravu Brancovan!

Moni a spus: (februarie 13th, 2013 at 14:56 )

Incercati sa instigati jucatorii domnule Nestor? Cine v-a platit Orza sau iubitul lui Brancovan?

@ASU nu e Poli a spus: (februarie 13th, 2013 at 14:59 )

lucrezi cumva la club? numai asa as intelege reactia ta stupida. mai citeste o data ce ai scris si gandeste-te daca ai fost in deplinatatea facultatilor mintale cand ai gandit ceea ce ai insirat despre confidentialitate. oare de ce functionarii publici trebuie sa aiba declaratie de avere? in europa civilizata se stie despre fiecare jucator in parte cat castiga. la noli nu se poate.

un cimisorean a spus: (februarie 13th, 2013 at 14:59 )

nu stiu cine va ordona sa dezinformati si nici cui ajuta dezinformarea, dar se pare ca asa tre sa fie ziaristii de azi! cam 30% din datele prezentate sunt false, probabil pt. a iesi tendentios, o situatie nereala dar care sa creeze diversiune in echipa, in lot, in club, etc.

un cimisorean a spus: (februarie 13th, 2013 at 15:01 )

cum ar fi daca as prezenta si eu FALS – SALARIILE VOASTRE ? DAR ASTA NU MAI CONTEAZA IN ZIUA DE AZI ?

teo a spus: (februarie 13th, 2013 at 15:05 )

Probabil Gherasim are 1500 euro lunar dar jumate sigur ai baga in buzunarul celui care-l tine . Al treilea portar poate fi si un junior de ex Papp pe care-l poti plati cu 300 euro lunar . E clar ca gherasim e cu PILE .Normal ar fi ca lui Boldea si Seroni sa-i ridice salariul la 1500 euro si lui gherasim dar mai ales PANARAMEI DE PETROVICI sa-i scada la jumate . Dar cine-i prostul sa renunte la bani ?

@un cimisorean a spus: (februarie 13th, 2013 at 15:10 )

gata, sa intre in scena teroia conspiratiei. cand cineva se intreaba despre cum sunt folositi banii publici apar aparatorii de serviciu care condimenteaza totul: vor raul echipei, baga zazanie etc. romania, tara de doi bani, in care sunt oameni care se intreaba de ce se ridica problema in care sunt cheltuiti banii publici. daca spui de 30 la suta, poate ne spui tu care e adevarul pana la capat. asa nu vom fi dezinformati de ziaristi. eu atept cu interes. am insa sentimentul ca o sa taci ca porcul in papusoi sau ca veio gasi o scuza.

tinu a spus: (februarie 13th, 2013 at 15:16 )

stau si ma intreb, citind comentariile, care sunt mai politruci. aia de la acs sau cei de la asu? inclin sa cred ca primii. cei de la asu se chinuie sa-si faca tribunele mai mari la stadionul de la stiinta, iar astia de la acs se victimizeaza pe aici ca ziaristul vrea sa bage zazanie intre jucatori. bai necioplitilor, acs poli functioneaza doar pe bani publici. de asta e o chestie obligatorie sa se stie cine si cum e platit.

@un cimisorean a spus: (februarie 13th, 2013 at 15:22 )

dar tu cat castigi? ca vad ca stii pe procente cum sta situatia. prietene, asta e o chestie ce tine de lege si de transparenta. daca era clubul lui nea caisa, era de inteles, dar asa trebuie sa se stie cat castiga baietii astia. de faptul ca rosenblum lucreaza in doua parti nu ne spui nimic? cum isi imparte timpul? lucreaza 16 ore pe zi? poate ca ne dezinformeaza astia de aici, dar tu ne poti lumina, din cate vad. astept cu nerbadare raspunsul tau, dar fara abureli cu teoria conspiratiei si cu cine vrea raul clubului.

ddt a spus: (februarie 13th, 2013 at 19:52 )

nu prea inteleg discutia. daca cifrele sint reale, e un prag acceptabil. mai trebuie corectat pe parcurs, lucru care se va face, probabil. dar de ce e obligatoriu ca si clubul sa-i prezinte cifre de afaceri lui Brincovan? el sustine o echipa de hobbysti din Liga a5, calatorind cu rata la tara. pentru asta nu-i nevoie de informatiile financiare pretinse.

ddt a spus: (februarie 13th, 2013 at 23:19 )

cu riscul de a ma repeta voi spune inca odata: obligatia ca si cheltuielile clubului sa-i fie prezentate d-nului Brancovan nu exista, char daca vorba refrenului sint bani publici. si nici nu se „justifica in fata Timisorenilor” , pentru astfel de „justificari” sint organe de control si nu oameni curiosi care vor sa stie cit cistiga unul sau altul. si in al doilea rind noi „postacii” nu vom cuta nici un fel de „privat” pentru ca ne-au ajuns deocamdata aia care au fost si nu vom „sustine echipa din banii ce-i producem” pentru ca asta nu e un Hobby ci o promovare in Liga 1. insa mie mi se pare nerealist, aproape de incompetenta, sa speri sa promovezi in Liga 1 dupa 5 ani de fotbal prin ligiile inferioare cu bani din buzunarul propriu, oricit de larg ar fi, ca despre asta e vorba.

@ddt a spus: (februarie 14th, 2013 at 10:32 )

nu pentru brancovan trebuie sa fie transparenta asta. e vorba de timisoreni, care platesc clubul. nu am vazut nicio actiune de atragere de sponsori, doar gargara. nici nu are cum sa atraga sponsori rosenblum, care are metalitate de slujbas, nimic mai mult. bine ca stim cu cat sunt platiti jucatorii de la ac milan, real, manchester, barcelona etc dar nu stim cat castiga marii fotbalisti de la poli.

marius a spus: (februarie 14th, 2013 at 11:18 )

Daca se lauda ca vor incepe lucrari pt marirea stadionului Stiinta inseamna ca baietii din Drukeria nu iau in calcul intoarcerea pe Dan Paltinisanu.Foarte bine.Daca au DEMNITATE nu se vor intoarce niciodata.Oare au demnitate ?
Timpul va arata asta .

@uncimisorean a spus: (februarie 14th, 2013 at 11:57 )

spuneai ca sunt false salariile prezentate. atunci sa le spuna oficial cei de la poli, ca doar vorbim de bani publici. in tarile civilizate cand vine vorba despre banul public transparenta este totala. nu-si permite nimeni, dar absolut nimeni, sa jongleze dupa bunul plac cu banul public. prin aceasta timisoara s-a mai indepartat putin de europa aia civilizata despre care spunem ca ne ridicam la nivelul ei.

george ghita a spus: (februarie 20th, 2013 at 12:02 )

asta da dreptate domnule roaba intre jucatorii care merita ceva mai mult si necunoscutul ala de gherasim il domnule si platestetel tu cu nevastaTA

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tensiunile continuă în PNL Timiş! Nicolae Robu, mitraliat de tinerii liberali; Vasile Blaga, boicotat de primari

Candidatul PSD la Primăria Timişoara, Nicolae Robu, a pierdut sprijinul tinerilor liberali, după ce a avut o ceartă monstuoasă cu aceştia. Robu le-a reproşat tinerilor că îl înregistrează atunci când aceştia l-au întrebat cu cine să voteze la preşedinţia CJ Timiş, respectiv cu Alfred Simonis sau cu Alin Nica. Azi e nouă şedinţă la PNL...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tensiunile continuă în PNL Timiş! Nicolae Robu, mitraliat de tinerii liberali; Vasile Blaga, boicotat de primari
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

CCIA Timiș invită firmele timișene la o nouă misiune economică în China

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează, în perioada 13 – 23 octombrie, o nouă misiune economică în Republica Populară Chineză, de vizitare a Canton Import & Export Fair, ediția 136/ faza I.  Târgul de la Canton sau Târgul de Import și Export, este cel mai vechi și cel mai mare târg comercial din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș invită firmele timișene la o nouă misiune economică în China

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Una dintre cele valoroase piese din colecția armelor albe expusă de Muzeul Naţional al Banatului este sabia familiei nobiliare Osztoics. Aceasta face parte din expoziția temporară „𝐎𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞. 𝐈𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞. 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐞. 𝐀𝐫𝐦𝐞 𝐚𝐥𝐛𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐚ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐚𝐥 𝐁𝐚𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢„, aflată în mansarda B1 a muzeului. Expoziţia poate fi vizitată de miercuri până duminică în intervalul orar 10:00...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sabia familiei nobiliare Osztoics de Șemlacu Mare și Șemlacu Mic în expoziţia temporară de arme albe a Muzeului Banatului
Candidatul PSD la Primăria Timişoara, Nicolae Robu, a pierdut sprijinul tinerilor liberali, după ce a avut o ceartă monstuoasă cu aceştia. Robu le-a reproşat tinerilor că îl înregistrează atunci când aceştia l-au întrebat cu cine să voteze la preşedinţia CJ Timiş, respectiv cu Alfred Simonis sau cu Alin Nica. Azi e nouă şedinţă la PNL...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tensiunile continuă în PNL Timiş! Nicolae Robu, mitraliat de tinerii liberali; Vasile Blaga, boicotat de primari
Joi seara, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a avut loc evenimentul de decernare a Ordinului Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, distincție conferită de Președintele României, Klaus Iohannis, directorului general al Teatrului Național, Ada Hausvater, și înmânată de ministrul Culturii, Raluca Turcan. Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Distincţie importantă primită de directorul general al Teatrului Național Timişoara, Ada Hausvater
Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un patrimoniu viu și prețios din întreg teritoriul județului Timiș. Sute de participanți: dansatori, soliști vocali și instrumentiști, grupuri, formații și ansambluri folclorice, tarafuri, meșteșugari,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii
Lucrările de întreținere derulate de Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara, desfășurate pe Centura Timișoarei, continuă. Se va lucra în continuare la pasajul CFR DRDP Timișoara a anunțat că lucrările la podul peste canalul Behela de pe centura Timișoara Nord s-au finalizat. Acum, echipele antreprenorului care realizează lucrarea s-au mutat pentru lucrări similare la dispozitivele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările pe Centura Nord continuă, la pasajul CFR/FOTO
La Timișoara se deschide, duminică, Târgul de Paști. Evenimentul coincide cu începutul sărbătorilor pascale catolice. Astfel, la finalul Liturghiei pascale catolice, estimat la ora 12:30, Alaiul Primăverii, animat de îngerul gigantic al Asociației Teatru pe Roți și de un grup de copii de la școala de dans Mini-Mini Reflex, va porni de la Domul Romano-Catolic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Duminică se deschide oficial, cu ocazia sărbătorilor pascale catolice, Târgul de Paști de la Timișoara
Ziua Jandarmeriei este marcată la Iulius Town prin activități dedicate tuturor membrilor familiei, susținute de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș. Sâmbătă, 30 martie 2024, în Iulius Gardens, începând cu ora 14.00, vor avea loc prezentări de tehnică și echipament, expunere de autovehicule speciale, dar și demonstrații de dresaj canin. Mai mult, cei mici...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Traseu aplicativ pentru copii, dresaj canin de Ziua Jandarmeriei, dar și Ateliere de Creație, Teatru de Păpuși și competiție de șah, în Iulius Town
Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
Top