Sorin Grindeanu: „Nu vad foarte multe schimbari la Primaria Timisoara”

Deputatul Sorin Grindeanu nu exclude ca, într-o zi, să vrea scaunul lui Nicolae Robu. Până atunci, vorbeşte despre succesorul său în funcţia de viceprimar, sexagenarul Traian Stoia, şi cum i-a cerut acestuia să nu-şi mai atace aiurea colegii de partid. Grindeanu se mândreşte că e contemporan cu ţărănistul Gheorghe Ciuhand și îl trage voalat de urechi pe colegul său de parlament, Alin Popoviciu, despre care spune că nu prea trece pe la serviciu.

Cum vedeţi din afară, chiar din București, Timișoara în general și Primăria Timișoara, în special?
Îmi este greu acum să dau o definiţie a Timişoarei văzută din afară. Sunt foarte multe proiecte pe care executivul primăriei încearcă să le demareze cu ajutorul majorităţii din consiliul local, cu ajutorul nostru al parlamentarilor, al guvernului. Sper ca mare parte dintre ele să se şi realizeze. Aşa cum ziceţi, din afară, aş da un sfat, ar trebui să fie o concentrare mai bună pe doar câteva proiecte, dar acelea să fie importante.

Totul vi se pare OK în primărie?
Sincer, nu văd foarte multe schimbări în ultima perioadă. Poate doar un ritm mai alert în a se dori, în a se face ceva. Important este însă să se şi facă.

Viceprimarul Stoia a descoperit tot felul de lucruri de când a venit. De exemplu, nu mai puţin de 5.000 de terenuri care ar fi fost dosite și multe alte lucruri… El a spus-o și e colegul dumneavoastră de partid.
Habar nu am. Am răspuns de cu totul alte domenii. Chiar nu am avut aproape nicio tangenţă cu patrimoniul oraşului. Dacă lucrurile stau aşa, asta înseamnă bani în plus pentru oraş şi acesta e un lucru foarte bun. E însă un lucru rău că nu a fost valorificat până acum tot acest patrimoniu. Sper să existe înţelepciunea necesară de valorificare. Cheia acestui mandat pe patru ani ar trebui să fie valorificarea patrimoniului.

Cel puţin la nivel declarativ, activitatea succesorului dumneavoastră în scaunul de viceprimar, Traian Stoia, este extrem de spectaculoasă…
Aici aveţi perfectă dreptate (râde)

Parcă, până nu a veni Stoia, nimeni n-a făcut nimic prin primărie. Cum comentați?
Nu cred că se poate spune lucrul ăsta, cu toate că unele declaraţii ale domnului Stoia sunt spectauloase. Viceprimarul încearcă să-şi facă foarte bine treaba pe domeniile pe care le are în gestiune. Sper să continue… Asta nu înseamnă că nimeni nu şi-a făcut treaba până nu a venit el.

Într-un interviu îşi ataca colegii consilieri din PSD, în general, şi pe Florică Bîrsăşteanu, în special. Vi se pare normal?
Eu le-am atras atenţia atât lui Traian Stoia, cât şi lui Florin Bîrsăşteanu că sunt colegi şi că e bine, dacă sunt anumite nemulţumiri, să le rezolve în interiorul partidului. Trebuie să conlucreze. Eu asemenea chestiuni şi atacuri nu accept. Din partea nimănui, nu doar a lor.

Apropo de domnul Stoia, spunea că toţi timişorenii ar trebui să ne mândrim că suntem contemporani cu fraţii Cristescu. Vă dați mare cu acest lucru pe la București?
Fiecare persoană, indiferent că are afaceri mai mari sau mai mici are un rol în societate. Eu mă mândresc cu foarte mulţi oameni cu care am lucrat. Mă mândresc cu faptul că am lucrat pe linie de partid cu profesorul Poenaru, cu Ilie Sârbu. Acum lucrez cu Titu Bojin. Din punct de vedere administrativ, mă mândresc că am lucrat cu Gheorghe Ciuhandu şi cu Nicolae Robu.

Fiecare om poate să ajute la binele comunităţii. Într-o formă mai mare sau mai mică. Rolul pe care îl au marii oameni de afaceri din Timişoara, în mai binele scoietăţii, dacă sunt bine intenţionaţi, poate fi determinant. Asta, dacă nu sunt doar aplecaţi asupra binelui proproiu.

Nu regretaţi niciun pic faptul că ați lăsat Timișoara pentru București?
Ştiţi foarte bine că nu am luat uşor această decizie. Mie mi-a plăcut foarte mult ce am făcut ca viceprimar. În momentul în care am luat această decizie, m-am concentrat foarte bine pe treaba pe care o am de făcut în parlament. Ţin foarte mult la anumiţi colegi pe care i-am avut în Primăria Timişoara, şi nu doar la colegi. Primăria Timişoara rămâne o parte sensibilă a mea, din punct de vedere sufleteşte. Sper ca, din poziţia pe care o am acum, prin anumite lucruri pe care le-am făcut şi pe care le voi face în continuare, să-i ajut cât mai mult pe cei din primărie.

Sunteţi membru în Comisia de supraveghere a SRI. Vă dă această calitate o mai mare putere, având acces la unele informații la care multă lume nu ajunge?
Nu… Nu, fără comentarii (râde)…

Veţi candida peste trei ani la scaunul de primar al Timişoarei?
Nu ştiu, e mult până atunci. Sper să rămână USL până atunci şi voi milita pentru acest lucru. Să putem realiza nu doar pe un mandat ci pe mai multe ce ne-am propus în 2012.

Dacă totuşi vă certaţi…
Asta nu depinde de mine. Depinde de organizaţie, important e să punem candidatul cel mai bine plasat în competiţie.

Poate nu peste trei ani, dar poate peste șapte, vă gândiţi totuşi să candidaţi la primărie?
Nu exclud aşa ceva. Familia mea a rămas în Timişoara. De abia aştept să vin acasă. Că e miercuri, că e joi, vă spun sincer, de aştept să vin la Timişoara.

Cum vă mai înţelegeţi cu Titu Bojin?
Foarte bine. Îl susţin total pentru funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional. Nu doar pe el ca persoană, ci tot ceea ce înseamnă judeţul Timiş în a obţine această funcţie.

Dar cu Ilie Sârbu? Aţi avut divergenţe serioase cu el.
Nu, nu există divergenţe. Înţelegerea este foarte bună. Lucrăm în echipă. Să ştiţi că modul în care Ilie Sârbu înţelege să-şi facă treaba ca senator de Timiş şi forţa pe care o are în parlament, pentru mine cel puţin, e ca un model. Nu e uşor să fii lider de grup în Senatul României. Şi nu e uşor să fii una dintre puţinele voci respectate, nu numai de putere, ci chiar şi de opoziţie.

Un liberal sau un PSD-ist ar trebui să fie preşedinte sau guvernator al Regiunii Vest?
Un pesedist. Nici nu ştiu cum va fi. Vor fi alegeri, vor fi numiri, trebuie văzut cum va fi legea.

Cum vă mai înţelegeţi cu liberalii din Timiş?
Din punctul meu de vedere, colaborarea este foarte bună. Şi cu parlamentarii de Timiş, şi cu primarul Nicolae Robu. Cu toţi cei care am făcut o echipă pe parcusrul anului electoral 2012.

Aţi slăbit sau v-aţi îngrăşat de când sunteţi parlamentar?
De 15 ani am aceeaşi greutate – 75 de kilograme. Poate plus minus unul. Nu s-a petrecut nimic spectaculos cu greutatea mea de când am ajuns parlamentar.

Pe unii parlamentari îi mai ceartă soţiile că muncesc prea mult şi ajung tot mai rar pe acasă. Este şi cazul dumneavoastră?
Ştiu unde bateţi (n.r. Alin Popoviciu – deputat PD-L). Ar fi bine ca acei parlamentari, dacă tot stau în Bucureşti, să vină în parlament. Poate ar fi bine să vă uitaţi la prezenţele în parlament în primele trei luni ale celor pe care îi mustră soţiile. Poate au fost în altă parte, şi nu în parlament. Sper să nu fiu indiscret.

Pe dumneavoastră vă înţelege soţia?
Încet-încet mă înţelege şi îi mulţumesc pentru asta. Nu a fost uşor şi nu este uşor. Avem şi un copil mic. Este un efort şi din partea soţiei, şi din partea mea.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

asa este a spus: (martie 25th, 2013 at 11:32 )

poate daca scapam de psd ar fii cea mai mare victorie

Omu' Nou a spus: (martie 25th, 2013 at 14:00 )

Sorin Grindeanu este , dupa parerea mea , un politician de viitor. Om de caracter , inteligent , serios , om de cuvant , tanar charismatic , intr-un cuvant : EXCEPTIONAL.

titbi a spus: (martie 25th, 2013 at 21:04 )

Grindeanu are de ce sa fie fericit cu Ciuhandu. Ciuhandu a fost omul care a adus PSD in TM la putere.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

sorin predescu

Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău

Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit

Este una din cele mai apreciate persoane din lumea fitness-ului bănăţean. Antrenoare personală cu stil şi legendă naţională în crossfit. Vorbim despre Antonia Andreea Maliţa, sportivă pur-sânge. „De loc sunt din Reșița sau cum îl mai știu unii ”satul cu tramvaie”, locul acela prin care treci să mergi la Văliug. Am practicat sportul de mică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Peste 100 de vehicule istorice vor fi prezente, sâmbătă, la Timișoara, în Piața Unirii, la Retroparada Primăverii. De la ora zece, iubitorii automobilelor vor putea vedea pe viu câteva vehicule de valoare din istoria auto. După cum spuneam, se anunță un număr de peste 100 de vehicule istorice expuse, marea majoritate aparținând colecționarilor din Timis,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sâmbătă are loc Retroparada Primăverii. În Piața Unirii vor fi prezentate peste 100 de automobile istorice
La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale
Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a organizat miercuri, la Universitatea Ştiinţele Vieţii din Timişoara, o conferință de prezentare a proiectului „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă.”. Proiectul este în valoare financiară de 13,8 milioane de euro , fiind cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din total. La conferinţă au participat reprezentanți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă”. Proiect transfrontalier de importanţă strategică, prezentat la Timişoara
Este una din cele mai apreciate persoane din lumea fitness-ului bănăţean. Antrenoare personală cu stil şi legendă naţională în crossfit. Vorbim despre Antonia Andreea Maliţa, sportivă pur-sânge. „De loc sunt din Reșița sau cum îl mai știu unii ”satul cu tramvaie”, locul acela prin care treci să mergi la Văliug. Am practicat sportul de mică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit
Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
Comisia de selecție și evaluare constituită la nivelul Consiliului Județean Timiș a stabilit beneficiarii și proiectele din domeniul activității sportive, care vor fi finanțate din bugetul județului. Cea mai mare parte a cererilor au fost aprobate, câteva nu au întrunit punctajul și condițiile cerute. Suma totală acordată este de 3,250 milioane de lei, fiind stabilită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș a decis cum se împart banii pentru activități sportive
Peste două luni, Primăria Timișoara va putea pregăti licitația pentru desemnarea unei firme care să realizeze  Centrul de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar. Instituția a semnat contractul pentru proiectarea acestui centru, care va prelua 13 tipuri de deșeuri. Prin contract va fi elaborat studiul de fezabilitate (SF) și proiectul tehnic (PT), totodată se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un pas mic pentru un proiect mare. Centrul de predare a deșeurilor, care va fi amenajat pe 2,5 hectare are proiectant
Primarul Dominic Fritz afirmă că, dacă pe vremea lui Nicolae Robu, societatea Colterm a fost căpuşată de clici de partid, acum funcționează pentru timişoreni. Fritz îi răspunde astfel fostului primar care, zilele trecute, a prezentat un grafic pe care l-a denumit “situaţia reală de la COLTERM”. Dominic Fritz afirmă că Nicolae Robu dezinformează din nou,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz reacţionează: Pe vremea lui Robu Colterm a funcționat pentru a fi căpușat de clici de partid
De vineri, 19 aprilie, operele artiștilor români și islandezi realizate în cadrul proiectului de revitalizare a Conacului Mocioni vor fi expuse la Centrul Multifuncțional Bastion. Astfel, după trei săptămâni de expunere pe simezele din capitala Islandei, expoziția eveniment despre Conacul Mocioni revine acasă. Intitulată „Heritage of the past-Future of the Community”, expoziția cuprinde lucrări de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziția dedicată reabilitării Conacului Mocioni revine acasă, pe simeze la Centrul Multifuncțional Bastion/Foto
Top