Alb-violetul in negru: parastasul de un an

La sfârșitul lui martie, componentele primei ligi de fotbal a României, dar și aspirantele din divizia secundă, au depus dosarele de licențiere. În două rânduri, disciplina financiară cerută de comisia lui Viorel Duru a făcut din Poli victima preferată pentru a neiertătorii „justițiari” ai federației. Oare la fel de neiertători vor fi oficialii FRF și anul acesta? Rapidul plin de datorii și declarat insolvent va primi OK-ul de a activa și la anul în prima ligă?

Dar Steaua cum a luat licența în 2011 și 2012, cu datoriile istorice la defunctul Sechelariu, achitate zile trecute de frica UEFA? Iar acum, când dă federația în judecată, de ce nu este desființată, precum Craiova în urmă cu doi ani? U Cluj, dar Bistrița și Severin, pline de restanțe la jucători și aflate sub ochii executorilor judecătorești, au și ele dosare impecabile?

Probabil că nu va mai suferi nimeni. Strategiile făcute pe genunchi de Mitică Dragomir și prieteniile lui Mircea Sandu vor conta mai mult decât judecarea cu aceeași literă de lege a două situații aproape identice. La masa „mafiei” nu va mai conta ce spune lumea, ce zice o Timișoară cu suporterii trași pe linie moartă și-o echipă născută din compromis sau o Craiovă distrusă din ambiții personale, ci doar calculele lor de a umple o Ligă 1 fără reguli și fără confortul unei competiții drepte.

Iar dacă tot vorbim de licențiere, zilele astea, Timișoara fotbalistică poate comemora un an de la luarea deciziei politice de abandonare a clubului Poli (varianta Iancu). Dacă vreți, parastasul de un an la care mai mulți lideri politici ar trebui să ridice platoul cu colivă pentru odihna răposatei. În ultimele zile ale lunii martie 2012 s-a decis sec respingerea ideii de preluare prin cumpărare a clubului lui Marian Iancu. Cei care au semnat actul de „eutanasiere” au fost liderii grupurilor PSD, PNȚCD și PDL din Consiliul Județean Timiș. Așa să-i ajute Dumnezeu în viitorul lor politic! Pe unii, invocata pedeapsă divină i-a ajuns deja, cu ocazia alegerilor de anul trecut, iar pe ceilalți s-ar putea să nu-i mai sancționeze nimeni, ascunzându-se ipocrit după cei care chiar vor să relanseze fotbalul timișorean.

Mulți vor zice că ar fi fost foarte scump să plătești din bugetul public datoriile lui Iancu, chiar eșalonate pe mai mulți ani. Diferența între ce puteam avea și ce avem o facem în aceste momente ca martori la procesul de reconstrucție. În primul rând, am fi avut un lot de jucători bine cotați pe piața transferurilor, ce astăzi sunt legitimați la jumătate din prim-divizionare. Un al doilea avantaj ar fi fost intrarea încă din 2012 în prima ligă, ca urmare a locului întâi obținut în ediția trecută a diviziei secunde, cu totul ce decurge din aceasta, inclusiv drepturile TV. Însă cel mai mult am fi câștigat prin evitarea rupturii sinucigașe a masei de suporteri în două tabere. Ar fi meritat asta milioanele de euro developate de audit? Eu zic că da, iar viitorul ne-o va arăta din plin.

În drum către satele timișene unii s-ar putea întreba de ce-am prefera liga I campionatului județean, când tocmai ce-am vorbit de bătaia de joc ce ni pregătește prin licențierea de către FRF a tuturor datornicelor din prima ligă. Prin validarea dosarelor unor așa-ziși granzi și negranzi, prin tot felul de interpretări savante ale regulamentelor. De ce am vrea revenirea alături de mafia fotbalului românesc – s-ar întreba cei mai filosofi dintre microbiști și cei mai microbiști dintre filosofi – când mult mai curat e aerul lângă Parcul din Bazoș?

Dar oare e așa? Aerul da, dar competiția? Când e mai curat campionatul județean decât Liga 1? Când ne explicăm autoexilarea suporterilor ca-ntr-o cură balneară sau când acuzăm Bazoșul că a vândut meciul celor de la Racovița, mai ceva ca-n dublele CFR Cluj – Oțelul Galați? Unde e mai demn să jucăm? Într-o primă ligă coruptă sau într-o divizie sătească în care primarii USL trag sforile în favoarea adversarelor ASU, așa cum tot auzim în lamentările „victimelor”?

Cât despre salarii, eu aș duce mult mai departe indignarea populară. De ce n-ar fi cerut Inna zece milioane de lei vechi și ne-a ținut cu sufletul la gură cu cei 20.000 de euro negociați pentru câteva ore de „artă” muzicală? De ce jazzerul Richard Bona n-ar cânta la vară pe-un metru de bere și mici din plin la terasa lui Andrei? El de ce să mânânce cu polonicul din banul public, doar așa, că e el foarte talentat, aș putea întreba și eu, aliniindu-mă la pudibonderia din ultima vreme?

De ce la anul, în prima ligă, să nu jucăm fotbal cu 500 euro pe lună/jucător, decât să aducem oameni de obiectiv cu patru mii de euro salariu lunar, „nerușinat” de mare comparativ cu al primarului? Nu mai bine dăm salarii mici jucătorilor „șterși” și fostelor glorii angajate în consultanță, ca apoi să ne tragem pe cur că am cheltuit degeaba banul public, fără să facem măcar baremul la retrogradare? Poate asta e și ideea, nu să facem performanță.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

28 comentarii pentru acest articol

Hilar a spus: (April 1st, 2013 at 10:06 )

Sasule , ai citit regulamentul de licentiere? acese NU ARE DREPT DE PROMOVARE 3 ANI fiind club nou infiintat!!! Scrie acolo negru pe alb – ca tot va plac culorile astea.

Hilar a spus: (April 1st, 2013 at 10:10 )

“când acuzăm Bazoșul că a vândut meciul celor de la Racovița, mai ceva ca-n dublele CFR Cluj – Oțelul Galați? ”
Cine a acuzat asta ???
“membri-de-partid” cumva? sau AlexSa?

drukeria-membriidepartid a spus: (April 1st, 2013 at 10:45 )

foarte bine punctat! respect Sasu!
oare cosmin bradu ce zice cand citeste articolul asta?!

simion a spus: (April 1st, 2013 at 10:58 )

domnule sasu, aveti perfecta dreptate iar parerea dumneavoastra, ca de obicei, e pertinenta. cu o singura completare, insa. cand vorbim de decontarea banului public, trebuie sa fie transparenta. sau?

Noni a spus: (April 1st, 2013 at 11:19 )

Bun articol! As mai completa doar cu ASU nu e Poli! E o echipa studenteasca fondata in 2005 de mai multi inclusiv Robu. Deci cand drukeria aplauda ASU de fapt aplauda munca lui Robu…creatia lui Robu! Liderii suproterilor drukeria au ales sa se rupa de echipa pe motive politice. Multi din galerie pur si simplu i-au urmat fara sa gandeasca cu capul lor. Ei nu stiu explica daca ii intrebi de ce l-au acceptat pe Iancu si de ce au acceptat AEK-ul dar nu accepta ACS-ul. Explicatia e ca suporterii l-au acceptat pe Iancu pentru ca asa le-au spus liderii lor taranisti care au tras foloase de pe urma lui Iancu! ACS-ul nu e altceva decat o solutie la salvarea fotbalui banatean si a palmaresului lui Poli! Unii vor sa ne vinda gogosi ca echipa aia, studenteasca ASU, echipa infintata in de Robu in 2005 e adevarata Poli in loc sa sprijine cu adevarat performanta in fotbalul banatean! Sunt curios doar cat timp sunt dispusi sa joace pe la sate…

Hilar a spus: (April 1st, 2013 at 12:19 )

@ Cristi Brancovan :

“.ACS-ul are drept de promovare pentru ca modificarea denumirii si a sediului social a fost considerata de directia juridica a FRF ca fiind regulamentara, chiar daca printr-un abuz in serviciu.”

Pai daca-i abuz in serviciu – atunci nu are drept , nu???
Una este ca o modificare sa fie considerata regulamentara de dir juridica a ferefe ( si deci noul club sa primeasca dreptul de a continua in liga 2 ) si cu totul alta este regulamentul de licentiere – promovare in liga 1

Astea-s detaliile care tie iti scapa – desi ii destul de simplu..Ai vazut pe Duru sau Sandu declarand ca Poli are drept de joc in liga 1? Exista vre-o adresa in acest sens? UTA are asa ceva.

Ana a spus: (April 1st, 2013 at 12:28 )

Brancovan galeria voastra e incomoda in primul rand pentru cetatenii carora le-ati mazgalit casele. Apoi e incomoda pentru cetatenii din satele in care umblati si faceti scandal! Tu esti incomod pentru orice cititor care incearca sa gaseasca o logica in cele scrise de tine si isi pierde vremea pentru ca tu nu functionezi pe baza de logica ci pe baza de iubire politica pentru Orza si Herzlog. In al treilea rand ar trebui sa-i pupati picioarele lui Robu chiar daca nu va place ACS-ul, din urmatoarele motive: 1. Are un mare merit incontestabil pentru ca pamaresul lui Poli la ora actuala este aici, in Timisoara. 2. Robu v-a facut echipa de fotbal (pe ASU) 3. Robu va lasa sa jucati pe terenurile politehnicii.

debanat.ro a spus: (April 1st, 2013 at 12:57 )

@noni,ana
Asa este, aveti dreptate, echipa a fost infiintata de Robu nu a contestat nimeni niciodata acest aspect.
Asta este dovada cea mai concludenta a faptului ca nimeni nu are nimic cu Robu asa ca va raciti gura de pomana incercand sa evidentiati altceva.
La vermea respectiva, in 2005 nu exista nici o legatura de prietenie sau bussiness intre d-l Robu si gunoiul de iancu.Aceste relatii au aparut mai tarziu si tot atunci au inceput si proiectele nereusite ale d-lui Robu.Oare de ce? Cine l-o fi sfatuit si influentat?
In orice caz, proiectul ASU este mult peste proiectul recas din toate punctele de vedere.

salamu lu bradu a spus: (April 1st, 2013 at 12:59 )

cristi …spune tu cine este liderul…….forza poli forza poli…..

drukeria-membriidepartid a spus: (April 1st, 2013 at 13:10 )

@ brancovan
nu trebuia sa vina marian iancu cu nici o propunere pentru vanzarea clubului! .. ci trebuia sa vina autoritatile locale (inclusiv fostul primar pierzator de plmares) cu o propunere de cumparare cu conditii normale, far capcane, si sa ni-l arate si noua timisoarenilor! dar nu au facut asta, incurajati fiind de cativa ”lideri” drukeri intrati in politica! daca va amintiti, politicieni au fost cei care s-au opus accesului presei la negocieri, politicienii nu au vrut transparenta, nu iancu! (investitorul cu cele mai mari performante din istoria timisoarei)!!!

nicu a spus: (April 1st, 2013 at 13:10 )

va suparati sau nu, brincovan are dreptate la faza asta. la galerie ma refer. robu nu are nevoie de o galerie de sine statatoare, pentru ca ar deveni incomoda. in rest, sa speram ca acs poli va promova. timisoara trebuie sa respire din nou aerul primei divizii.

drUkEriA-MemBrIiIDepArtiD a spus: (April 1st, 2013 at 13:35 )

ImpORtanT eSTe ca DomNuL iANcu Vrea sA ReVINa Si prIMaRiA eStE cU DescHiDERe fAtA dE AceSTa

salamu lu bradu a spus: (April 1st, 2013 at 13:36 )

INCREDIBIL….DACA VA UITATI ATENT IN TOATE COMENTURILE SCRISE DE hertzog-isti ESTE ADUS PRIMARUL ROBU…DECI CONCLUZIA ESTE CLAR POLITICA…(.-TUI MAMA EI DE POLITICA ) …….AICI E VORBA DE SPORT…DACA NU VA CONVENIT UN INVESTITOR MITIC , ACUMA NU VA CONVINE NICI UN PRIMAR CARE ARE VIZIUNE PT SPORT …

O INTREBARE....CHINUITOARE !!! a spus: (April 1st, 2013 at 13:53 )

CINE E pe PRIMUL LOC ??? CINE E pe PRIMUL LOC ??? POLI E !!! POLI E !!! POLI E !!!

#1 a spus: (April 1st, 2013 at 14:02 )

Marian Iancu a fost un excroc toata viata sa si nu se va schimba niciodata. ca Patron de Club nu e bun nici ca excroc, nu cistiga niciodata nimic, din diferite motive si e prea isteric pentru jobul asta. hough.

#2 a spus: (April 1st, 2013 at 14:14 )

Marian Iancu e numarul doi in clasamentul excrocilor, dupa Zambon, care s-au folosit de clubul asta. in aplauzele d-nului Brincovan si a galeriei Ultra care nu a lipsit nici un meci de la circul Iancu-Brincovan. gustul pentru puritate si vizitarea satelor cu echipe in liga 4-5 a aparut mai tirziu.

drukeria-membriidepartid a spus: (April 1st, 2013 at 14:26 )

in primul rand brancovan trebuie sa ne explice de ce ‘achizitiile’ celor de la asu sunt prezentate in birturile lu’ bogdan herzog consilier pntcd si omul care cerea desfintarea clubului ?? individ care are firme de consultanta care aveau contracte cu primaria in fosta administratie! de ce in birturile lui bogdan hertog? nu mai erau alte birturi in timisoara?! de ce intalnirile celor de la drukeria se desfasoara tot la birturile consilierului pntcd bpgdan herzog??! de ce brancovene nu l-ai tras de maneca pe herzog cand aparea la tv si cerea desfitarea clubului care ne-a adus atatea bucurii, daca esti de buna credinta?
ciocu mic mazgalitorule! sa nu ne spui ca nu drukerii lu herzog au mazgalit orasu! ca nu te crede nimeni!

@drukeria-membriidepartid a spus: (April 1st, 2013 at 14:43 )

nu mai politiza discutia, imbecilule. din cauza unor ipocriti ca tine nu merge lumea la stadion. idiotilor, intelegeti ca ne este rusine sa stam langa voi pe stadion. preferam sa stam acasa decat sa stam langa niste politruci de doi bani cum sunteti voi. de asu politehnica nu spun nimic, pentru ca nu ma intereseaza. dar chiar voi va gasiti sa spuneti despre politica si sport? nu va e rusine? nesimtitilor, uitati-va in consiliul director de la poli si vedeti politcieni pusi acolo. cu un asemenea comportament experimentul asta e sortit esecului, pentru ca e un experiment, iar voi sunteti niste cobai.

drukeria-membriidepartid a spus: (April 1st, 2013 at 15:50 )

auzi la ala: “nu mai politiza discutia” .. pai eu politizez discutia?! da-ti jos ochelarii de cal! nu vezi ca ‘drukerii’ se folosesc de subiectul Poli pentru al ataca pe robu! si din partea mea sa-l atace cat vor.. dar sa lase clubul in pace!!! sa-l atace pe robu si pe si pe cine or vrea ei (baieti lu herzog) legat de alte subiecte! dar sa nu atace clubul si singura noastra speranta de a vedea fotbal adevarat nu ictar budint sau leucusesti!

@drukeria-membriidepartid a spus: (April 1st, 2013 at 15:58 )

dar tu de ce ataci alti politicieni? sunteti toti o apa si un pamant.

DOAR PE DAN PALTINISANU a spus: (April 1st, 2013 at 16:36 )

OAMENI BUNI…..JUDECATI CU CAPUL PE UMERI……AMBITIA POLITICA ( ASU) A LU HERTOG NU ARE NICI O FINALITATE……E DOAR PRAF IN OCHI LA NAIVI…..NU VA DATI SEAMA CA NU ARE CUM SA EVOLUEZE…MAI MULT DE LIGA 5 PT CA ANU ASTA PROMOVEAZA RACOVITA…CARE CHIAR ARE ECHIPA…IAR LA ANU INTRA RIPI….DECI NICI O SANSA PT HERTOG

drukeria-membriidepartid a spus: (April 1st, 2013 at 16:36 )

eu ii atac pe acei politicieni care nu au vrut sa salveze echipa cand chiar aveu ce salva (o echipa foarte puternica chiar si in liga 2), si ii mai atac si pe acei politicieni (unii fiind drukeri-politicieni, cu acte inregula) care faceau lobby la toate televiziunile locale pentru desfintarea echipei! si ii mai atac si pe cei ce au mazgalit orasul cu mesaje cu “recas” mesaje de genu asta mai scriau doar spurcatii stelisti si dinamovisti sau rivalii aradeni cand veneau pe dan paltinisanu! pe astia ii atac eu!

Hilar a spus: (April 1st, 2013 at 18:54 )

@ Cristi – avizul asta-i ca sa continue in liga 2 pe locul Recasului.Licentierea pt liga 1 ii alta mancare de peste!!!

Ana a spus: (April 1st, 2013 at 22:08 )

Brancovane… deci nu ai cu ce sa ma contrazici, asadar imi dai dreptate…ii datorati multe lui Robu chiar daca nu recunoasteti…mai am o intrebare, oare cand o sa ajunga ASU in liga a 3-a? Dar intr-a doua? Ce zici dai un pronostic? Si mai am o intrebare: de ce nu ati sustinut ASU in perioada 2005-2011 si ati sustinut atunci AEK-ul lui Iancu…Sa stiti ca ASU joaca din 2005! Fac pariu ca la asta nu o sa-mi raspunzi!

ino the perfect spirit a spus: (April 2nd, 2013 at 05:50 )

ACS POLI TIMIŞOARA VA PROMOVA SI ARE LICENTA CA SI LUATĂ MAI TACETI SPIRITE MOARTE ACS POLI TIMIŞOARA ESTE POLI TIMIŞOARA EU AM HOTĂRÂT ASTA BRAVO ROBU FA CE AM VORBIT AI GRIJĂ DE BANII BĂIEŢILOR DE LA ACS POLI TIMIŞOARA IN REST TOTUL ESTE ARANJAT AŞA CUM AM VORBIT IN RETUR

INO THE. PERFECT SPIRIT OF TRUTH. AND LIFE!!!!YESSSSSSSS

DOAR PE DAN PALTINISANU a spus: (April 2nd, 2013 at 16:51 )

CINE PORNESTE DE JOS……TOT JOS RAMANA….!!!!! VALABIL PT HERTOG-ISTI

Octav a spus: (April 3rd, 2013 at 18:16 )

Poli Timisoara a murit, sfarsiata de ambitii, prostie si spirit pigmeu. Atunci cand se putea salva ceva politicul si administratia locala nu au facut nimic…pentru simplul motiv ca nu simt pulsul acestui oras si nu vibreaza la valorile noastre. Putin probabil sa se inhame cineva la o treaba serioasa atat timp cat nu are interlocutori seriosi care sa doreasca performanta. Probabil ca ne vom prabusi in ridicol cu 4-5 echipe in alb -violet. Toata responsabilitatea ne apartine pentru mascaricii care au distrus aceasta frumoasa echipa, in fond …noi am votat ascensiunea lor.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Robu anunta alegeri in 12 organizatii locale. Un primar il contrazice: Nu s-a schimbat nimic

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, anunță alegeri în 12 organizații locale, unele cu primari „rebeli”, altele cu rezultate slabe. Scrutinul ar trebui să aibă loc în două săptămâni, dar lucrurile nu par clare nici de această dată. Precedentul de la Sânnicolau Mare încă pare să atârne greu, deși Robu spune că „există deschidere către primari”.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Robu anunta alegeri in 12 organizatii locale. Un primar il contrazice: Nu s-a schimbat nimic
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Conform planului. Poli Timisoara a batut Poli Iasi la handbal

SCM Politehnica Timișoara a câștigat deplasarea de la Politehnica Iași cu 31-27, după ce la jumătatea întâlnirii gazdele conduceau cu 15-14. Meciul a început frumos pentru violeţi, scor 4-0 pentru în minutul 7, însă moldovenii s-au redresat din mers, au egalat la capătul primului sfert de oră și au avut chiar două goluri avantaj înaintea pauzei.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conform planului. Poli Timisoara a batut Poli Iasi la handbal
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Banatul pe tava la Targul de Turism de la Bucuresti: pita cu untura, vin de Silagiu, cosuri de nuiele si cultura / FOTO

Cu pită cu untură, vin din dealurile Silagiului, un meșter popular care împletește coșuri de nuiele și multă culoare – așa s-a prezentat Timișul la Târgul de Turism al României, de la București. A fost pentru prima dată când consiliul județean și Primăria Timișoara, alături de alți parteneri, au mers împreună să promoveze Timișul.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Banatul pe tava la Targul de Turism de la Bucuresti: pita cu untura, vin de Silagiu, cosuri de nuiele si cultura / FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

SCM Politehnica Timișoara a câștigat deplasarea de la Politehnica Iași cu 31-27, după ce la jumătatea întâlnirii gazdele conduceau cu 15-14. Meciul a început frumos pentru violeţi, scor 4-0 pentru în minutul 7, însă moldovenii s-au redresat din mers, au egalat la capătul primului sfert de oră și au avut chiar două goluri avantaj înaintea pauzei.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conform planului. Poli Timisoara a batut Poli Iasi la handbal
Primăria Timișoara se pregătește să ofere societății Horticultura monopol pe activitatea de dezinsecție și deratizare, pe următorii patru ani. Primul pas a fost făcut în ultimul plen, când a fost aprobată oportunitatea de delegare. Suma nu va fi de neglijat, dacă ținem cont că, în trei ani, PMT a plătit pentru servicii de acest gen peste 14 milioane de lei.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ne pregatim de inca un monopol. Horticultura va primi fara licitatie contractul de dezinsectie si deratizare
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top