Modificari legislative in domeniul activitatii evaluatorilor autorizati

În 15 aprilie 2013, în Monitorul Oficial al României (partea I, nr. 213), a fost publicată Legea nr. 99/2013 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 24/2011 privind unele măsuri în domeniul evaluării bunurilor.

Ce modificări aduce Legea nr. 99/2013 ordonanței în domeniul evaluării bunurilor:

1) Se înlocuiește denumirea „Uniunea Națională a Evaluatorilor Autorizați din România” din cuprinsul Ordonanței Guvernului nr. 24/2011 cu denumirea „Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România”.

2) Se elimină condiția ca, pentru dobândirea calității de membru al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România de către o persoană juridică, majoritatea acționarilor sau asociaților să fie evaluatori autorizați și să dețină majoritatea acțiunilor sau a părților sociale.

3) Se flexibilizează condițiile cu privire la alegerea consiliului de administrație al societății comerciale: acesta nu mai trebuie să fie ales în majoritate dintre acționarii sau asociații evaluatori autorizați, ci este necesar ca cel puțin un membru al consiliului de administrație sau administratorul unic al societății reglementate de Legea nr. 31/1990 să dețină calitatea de evaluator autorizat.

Citește mai multe articole juridice pe http://pro-legal.ro/

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Sport vezi arhiva Sport

MNB – Muzeul Național al Banatului
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Protest sindical la Timisoara

După ce au fost la Timişoara primii reprezentanţi ai mediului sindical care au protestat împotriva trecerii contribuţiilor sociale exclusiv în sarcina angajaţilor, reprezentanţii Blocului Naţional Sindical au protestat luni în faţa Palatului Administrativ din Timişoara. În jur de 60 de reprezentanţiu ai filialei Timiş şi-au prezentat nemulţumirile şi în stradă, protestul fiind parte a unuia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protest sindical la Timisoara

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top