PRM Timis vrea sa boteze copii deja crestinati!

Reprezentanții PRM Timiș au anunțat că intenționează să boteze, înainte de Paști, mai mulți copii din centrele de plasament. Autoritățile de protecție a copilului spun că micuții din centrele de plasament nu sunt troc politic și se opun oricărei tentative a partidelor de a-și face imagine pe seama celor mici.

Zilele trecute, președintele PRM Timiș, Livius Țîrnea, a anunțat că formațiunea sa, prin organizațiile de femei și de tineret, se va ocupa de creștinarea în rit ortodox a copiilor de la mai multe centre de plasament din județul Timiș. Acțiunea ar fi, până la urmă, onorabilă, dacă oamenii lui Vadim nu ar fi „uitat” un amănunt capital: micuții sunt deja botezați!

Cei de la Protecția Copilului spun direct: niciun prunc nu va fi creștinat de peremiștii timișeni, deoarece toți copiii sunt deja botezați. „De-a lungul timpului, DGASPC Timiș a fost receptivă la intențiile unor persoane fizice de a boteza copiii aflați în centrele de plasament. Nu considerăm oportună și morală asocierea copiilor instituționalizați cu vreo formațiune politică”, a declarat Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt al DGASPC.

Conform legii, „copiii nu pot fi folosiți sau expuși de părinți, reprezentanți sau alte persoane responsabile de creșterea și îngrijirea lor, în scopul de o obține avantaje personale sau de a influența deciziile autorităților publice”.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Victor a spus: (aprilie 21st, 2013 at 22:26 )

Felicitari celor de la Protectia Copilului pentru bun-simt si coloana vertebrala.

 
Dr. Livius Tirnea a spus: (aprilie 23rd, 2013 at 18:49 )

PRM Timiş luptă cu forţele întunericului în Postul Paştelui

Dreptul la replică

În urma mizeriilor debitate într-un articol apărut duminică, 21.04.2013 în publicaţia online De Banat ( http://www.debanat.ro ) şi semnat de o oarecare Georgeta P., mă vad nevoit să iau atitudine public, prin acest drept la replică, deoarece consider că atât mie cât şi partidului pe care îl reprezint în judeţul Timiş ne-au fost afectate în mod foarte grav imaginea.
Făcătura se vede deja din titlu („PRM Timiş vrea să boteze copii deja creştinaţi !”). Doamnă Georgeta P., dumneavoastră sunteţi zdravănă la cap ? Am afirmat eu, sau cineva din filiala pe care o conduc sau de la DGASPC Timiş aşa ceva ? Aveţi grijă, că vă faceţi păcate în Postul Paştelui. Dumneavoastră aţi luat vreodată o Biblie în mână ? Ştiţi cum arată ? Ştiţi câte cărţi are ? De câte ori aţi intrat în ultimii zece ani într-o biserică ? Mai bine aţi răspunde la aceste întrebări într-un articol de presă.
Comunicatul de presă, dat iniţial, prin care anunţam evenimentul nu v-aţi grăbit să-l publicaţi în De Banat. Nu-i nimic, îl voi publica eu, în cadrul acestui drept la replică:

Partidul România Mare filiala Timiş a obţinut aprobarea de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş pentru a se implica în botezarea creştin-ortodoxă a copiilor. Doctorul Livius Ţîrnea, preşedintele filialei PRM Timiş susţine că se va implica personal şi va coordona această acţiune, la care vor participa organizaţiile de tineret şi cea de femei. „Ideea este mai veche, îmi aparţine, iar în viitorul foarte apropiat va fi pusă în aplicare. PRM este un partid cu o dimensiune profund creştină şi noi considerăm că până acest Popor nu se va întoarce cu faţa către Mântuitor, care este Calea, Adevărul şi Viaţa, nu va fi bine în această Ţară. Aceasta este singura şi unica noastră şansă. Metaforic vorbind, compar Poporul Român cu Iisus pe cruce; după ce a fost scuipat, pălmuit, batjocorit, acum a ajuns să fie răstignit. Dar simt că Învierea Neamului Românesc e foarte aproape.”
Sâmbătă, 20 aprilie, orele 16 vor fi botezaţi copiii de la centrul de plasament Recaş, tinerii PRM-işti având sprijinul Părintelui Aurelian, urmând ca după Sfintele Paşti să aibă loc o acţiune asemănătoare la centrul de plasament Lugoj.

BIROUL DE PRESĂ AL PRM TIMIŞ

Poate că am greşit şi eu prin faptul că am dat presei acest comunicat fără a mă consulta înainte cu conducerea DGASPC Timiş, care îmi dăduse acordul de principiu pentru această acţiune, printr-o adresă oficială. În urma discuţiilor purtate cu conducerea DGASPC Timiş, am ajuns de comun acord să schimbăm data şi ora anunţate iniţial pentru a nu politiza evenimentul şi pentru a păstra intimitatea copiilor în faţa presei. Deci până la urmă, repet, pentru păstrarea intimităţii copiilor, s-a transformat într-o acţiune privată, la care nici din partea filialei PRM Timiş nu au avut acces decât strict naşii copiilor, adică subsemnatul, soţia mea şi trei tineri buni creştini, din organizaţia de tineret, câte un naş la fiecare copil. Copiii au fost botezaţi duminică şi vă asigur că nu sunt copii care au fost „deja creştinaţi” cum afirmaţi dumneavoastră. Sunt ultimii patru copii rămaşi nebotezaţi din cadrul centrului de plasament Recaş. După eveniment, am sponsorizat, tot în nume personal şi nu în numele partidului, o cină creştină pentru toţi cei cca. 80 de copii instituţionalizaţi.
Dacă o ştire pozitivă referitor la eveniment nu aţi putut da, mai bine v-aţi fi abţinut.
Ce deranjează în definitiv ? Faptul că există un partid în România care de la înfiinţare şi până acum nu a minţit, nu a furat, nu a participat în nici un fel la jaful generalizat care a avut loc în ultimii 23 de ani blestemaţi în această Ţară şi face în schimb lucruri pe placul lui Dumnezeu ? Spuneţi-mi dumneavoastră, doamnă Georgeta P., ce ar trebui să fac eu sau PRM ca să fiţi şi dumneavoastră mulţumită ?
În definitiv, ceea ce contează este că micuţii au fost încreştinaţi iar sufletele lor au fost salvate.
În mod normal, pentru elucubraţiile din articolul respectiv, ar fi trebuit să vă dau în judecată şi să cer în instanţă daune morale pentru şifonarea imaginii mele şi a partidului, pe care să le platiţi în solidar cu cei care au publicat articolul, cu un titlu cel puţin tendenţios. Dar nu voi face acest lucru atâta timp cât acest drept la replică va fi publicat integral. Nu o voi face doamnă Georgeta P., pentru că eu m-am spovedit şi m-am împărtăşit în acest Post al Paştelui, ceea ce vă recomand cu căldură să faceţi şi dumneavoastră. Nu o voi face, pentru că un creştin adevărat trebuie să ştie să ierte. Lăsaţi deoparte ura pe care o aveţi împotriva PRM şi încercaţi să judecaţi acţiunile acestui partid cu capul dumneavoastră şi nu cu cel al aşa-zişilor „analişti politici”. Mântuitorul le-a spus apostolilor: „Vă voi face pescari de oameni”, dar ceea ce aţi făcut dumneavoastră se numeşte „vânătoare de oameni”. Puneţi mâna pe Biblie şi citiţi. Sunt destule pilde acolo în care oameni care au făcut răutăţi se căiesc sincer şi vor deveni de o curăţenie morală exemplară. Poate va veni o zi când veţi avea tăria să vă cereţi iertare şi de ce nu, să deveniţi chiar simpatizant sau membru al formaţiunii noastre politice. Ar fi o reală plăcere pentru mine să vă semnez adeziunea şi carnetul de membru.
În ceea ce mă priveşte voi afirma şi eu, la fel ca şi preşedintele formaţiunii noastre politice că îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a făcut creştin, român şi european; sunt trei daruri echivalente cu aurul, smirna şi tămâia primordiale. Câteodată, când văd valul de mizerii, de prost gust, de neamuri proaste din politica şi din mass-media românească, mă apucă lehamitea de tot şi de toate şi îmi vine să las totul baltă. Dar din fericire există un antidot şi pentru aceasta: copiii pe care tocmai i-am încreştinat şi cei care aşteaptă să primească Taina Sfântului Botez, neavând părinţi care să se ocupe de acest aspect şi bătrânii care efectiv au ajuns să caute prin gunoaie după o viaţă de muncă din cauza unor satanişti care au pus Ţara pe butuci.
Doresc să mulţumesc pe această cale conducerii DGASPC Timiş şi conducerii Consiliului Judeţean Timiş, care au făcut posibil acest eveniment şi au înţeles că aşa este bine şi firesc ca sufletele micuţilor să fie salvate, chiar dacă naşii sunt membri ai unui partid politic. Nu există încă nici o lege în România care să stabilească vreo incompatibilitate în acest sens. Doresc o colaborare cu aceste instituţii şi pe viitor, până la încreştinarea tuturor micuţilor care trebuie să primească această Sfântă Taină.
În încheiere, aflându-ne la doar câteva zile distanţă de Săptâmâna Patimilor, ofer autoarei articolului, conducerii publicaţiei De Banat, precum şi tuturor cititorilor o bijuterie a literaturii române, semnată Corneliu Vadim Tudor:

SFINTELE PAŞTI

Corneliu Vadim Tudor, octombrie 2008

E Paştele, prieteni, pe-o cruce de lumină
Mântuitorul nostru la noapte o să vină
Va da deoparte piatra cu braţul Lui cel sfânt
Soldaţii or să cadă netrebnici la pământ
Nu are chip de înger, nici voce de copil
E aburul psaltirii pe fluviul lui April
De veţi vedea în iarbă icoana unui miel
Împărăţind o lume – să ştiţi că este El
Cutreieră prin haos de două mii de ani
Azi îl trimite Tatăl din nou la Ghetsimani
E semn înalt că vine şi nu va mai pleca
Ticăloşită-i lumea şi epoca e grea
Ucide fiu pe tată şi maica pruncul său
E foamete, şi spaimă, şi-o ducem tot mai rău
E vremea de pe urmă, Sodoma stă să cadă
Catapeteasma lumii plezneşte ca o spadă
Azi nu mai e ruşine, nici frică de păcat
Devine tâlhăria politică de stat
În numele iubirii de oameni şi dreptate
Se minte şi se fură, se spulberă tratate
Parcă întreaga spumă de drojdie şi sânge
A veacului acesta pe frunte ni se strânge
Ce-i de făcut ? Şi cine mai ştie calea bună ?
Popoarele par turme pe vreme de furtună
Biserica, ea însăşi, şi-a pângărit amvonul
În trâmbiţe tuna-va curând Armaghedonul
Şi-n larma asta surdă de arme funerare
Într-un halou de flăcări stă Îngerul călare
Aduce din înalturi o veste tuturora:
Nădejdea e în Domnul ! Nu disperaţi ! E ora !
Cu cât mai grea-i zăbala la gura unui veac
Din crucea răstignirii noi muguri se desfac
Azi înfloreşte lemnul pe care-a stat Isus
Cununi de lauri verde pe frunte I s-au pus
Îngenuncheaţi a rugă, smeriti-vă trufia
E Paştele ! E noaptea când a-nviat Mesia !
Încondeiate ouă cu picurări de ceară
În roşu, mov, albastru şi coajă gălbioară
Ispite ne trimite rubinul stins în vin
Împărtăşit cu frunze sfinţite de pelin
Bat clopote de aur spre slava lui Christos
Azi nu mai moare nimeni, tot omu-i mai frumos
Îngenunchiaţi pe brazda izvorului creştin
Arsura să vi-o stingeţi la râul cristalin
E vreme pentru toate: şi pentru milostenii
Şi pentru liturghia acestei nopţi de Denii
Jur împejurul nostru-i un câmp de lumânări
Dumnezeiască pace va fi în patru zări
Biruitor cu moartea pre moarte a călcat
Nu plângeţi ! Aleluia ! Christos a înviat !

Dr. Livius Ţîrnea,
Preşedinte al PRM Timiş

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Timisoara 2021

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Planurile primăriei de a cumpăra zeci de tramvaie cu bani de la UE s-au schimbat, după ce proiectul a fost respins de trei ori! S-a ajuns acum la o altă variantă, încă nedepusă la finanțare. Nicolae Robu nu vrea comparații cu Oradea, de exemplu, și spune că specialiștii din PMT știu mai bine de ce are nevoie orașul și nu există riscul să se piardă vreun ban.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul de cumpărare de tramvaie cu bani de la UE, respins de trei ori. Robu: Ne-am mirat, dar am revenit
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com