Scandal la Cardiologie: Cine a inchis salile de operatie?

Mister la Institutul de Cardiologie. Un e-mail trimis, aparent, de șeful chirurgilor de aici, Marian Gașpar, susține că s-a pus lacătul pe sălile de operație, din cauza lipsei de materiale și a faptului că pacienții nu mai au voie să cumpere nimic. Informația este dezmințită atât de conducerea spitalului, cât și de CJAST, iar presupusul autor al e-mailului este de negăsit.

Un e-mail trimis de pe adresa prof. dr. Marian Gașpar (textul atașat la finalul materialului, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă a Institutului de Boli Cardio-Vasculare Timișoara, anunța că activitatea de aici este sistată, din cauza lipsei de materiale sanitare și medicamente. Mesajul a fost transmis duminică seară, în jurul orei 22.

„Clinica de Chirurgie Cardiacă din Timișoara și-a întrerupt activitatea chirurgicală din data de 26 martie, 2013, ca urmare a lipsei cronice de materiale sanitare și medicamente. Am primit adrese de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș si de la Prefectura Județului Timiș, prin care se atenționează direcțiunea spitalului și șefii de secție, că pacienții nu pot să-și cumpere materiale și medicamente pe perioada spitalizării potrivit legislației în vigoare. În caz contrar spitalul trebuie să ramburseze pacientului toate cheltuielile proprii pe perioada spitalizării, iar șefii de secție să răspundă personal de încălcarea legii”, se precizează în e-mailul respectiv.

Informația, extrem de gravă, nu este confirmată însă de niciuna dintre părțile amintite. „Urmează să fie stabilită o întâlnire cu reprezentanții CJAS și cu patronatul medicilor, pentru găsirea unei soluții”, a declarat prefectul Eugen Dogariu. Acesta susține că a vorbit, luni dimineață, cu profesorul Gașpar. Dogariu este, probabil, unul dintre puținii care au reușit această perfomanță, deoarece chirurgul nu a răspuns apelurilor noastre repetate.

Poziția Casei Județene de Asigurări de Sănătate este drastică. „În urma sesizărilor primite de la pacienți, am trimis o adresă către Institutul de Cardiologie. În contractul cadru există prevăzută obligația ca instituția să asigure gratuit materiale sanitare și medicamente gratuite. Noi decontăm toate acestea, plus serviciile. Anul trecut, CJAS Timiș a plătit către Cardiologie 18 milioane de lei. Instituția este finanțată și de la Ministerul Sănătății, prin programul național de boli cardio-vasculare, prin care a primit 11 milioane de lei. Momentan, din discuțiile pe care le-am avut cu managerul institutului, nu există o întrerupere a activității medicale. De altfel, ei ar fi fost obligați să ne notifice asupra acesteia”, a declarat Oana Răchitan, purtătorul de cuvânt al CJAST.

Profesorul Gașpar nu a fost abilitat să facă acele declarații. Nu este poziția oficială a spitalului. Dânsul a luat decizia de a închide clinica fără să se consulte cu colegii. Voi lua măsurile legale care se impun”, s-a limitat să spună Ranko Szuhanek, managerul instituției. Marian Gașpar nu a putut fi contactat în cursul dimineții de luni. Pe de altă parte, toată lumea știe că, de ani buni, la Cardiologie, dacă nu poți cumpăra ceea ce ți se dă pe listă la internare nu vei fi operat.

ANUNT PRESA- MARCH 30, 2013

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

managerutz de spitalutz a spus: (aprilie 1st, 2013 at 19:41 )

Ca tot veni vorba de managerul Spitalului de Cardiologie … Poate ne explica cineva cum a fost numit sef d-l Szuhanek, in lipsa oricarei pregatiri de specialitate. Vagile cunostinte scolare pe care le-a acumulat cand avea timp liber si nu era plecat in turnee de sah ( unde nu reprezenta culorile Romaniei ci alte diferite tari care plateau mai bine ). Sau poate faptul ca este sotul unei doamne dentist sa fie legatura sa cu domeniul cardiologiei ?

 
papagal a spus: (aprilie 1st, 2013 at 20:13 )

Ranko Szuhanek este un slugoi a lui tuky (dolarescu=pdl) care e in buda! dar vrea sa-si puna urmasi manevrabili! si busulica (alt elev a lui tuky) trage sforile sa nu ajunga Prof. Sorin Pescariu care este mare/mare potrivnic al lui dolarescu (ca si la alegerile unft)!! hi! hy!

 
deontologie a spus: (aprilie 1st, 2013 at 20:25 )

sa nu-mi spuneti ca dureaza mult moderarea comentariilor (de parca suntem pe luna) si de aceea le stergeti repede!! daca tineti atat de mult la tuky&kompani NU trebuie sa mancati usturoiu di intrigaraiul casei copilului (cardio padurea verde)!!
Aseste comentarii o sa le sriu si la alte ziare (cu deontologoie evidenta!!)

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Timisoara 2021

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com