Arhiva pentru luna: iunie 2013

Festivalul Vanatorilor: Delicii la ceaun la Padurea Verde / FOTO

Festivalul Vanatorilor: Delicii la ceaun la Padurea Verde / FOTO

Cine a avut chef, duminică, să guste o mâncare mai altfel n-a trebuit să meargă decât până la Pădurea Verde, unde a avut loc Festivalul Vânătorilor. Timișorenii au venit să deguste delicioasele preparate la ceaun, dar și să admire măiestria vânătorilor, care s-au întrecut în concursuri de tir.

Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un judecator pentru a reprezenta un stat la CEDO

Potrivit articolelor 20 și 22 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, Curtea se compune dintr-un număr de judecători egal cu cel al înaltelor părți contractante, aleși de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei în numele fiecărei părți contractante, de pe o listă de trei candidați prezentată de înalta parte, pentru un mandat unic de nouă ani.

Robu da vina pe FMI pentru desfiintarea posturilor vacante din administratie

Foarte probabil, în şedinţa de miercuri, Guvernul României va aproba un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care vor fi desfiinţate 60.000 de posturi vacante din administraţie. Primarul Timişoarei nu este de acord cu măsura propusă de premierul Victor Ponta. Robu spune că ar fi trebuit adoptat cu totul alt sistem.

Constitutia trebuie să fie mai lunga sau mai groasa?

Constituția Statelor Unite ale Americii are vreo patru pagini, 27 de amendamente, peste 200 de ani funcțională în fața a sute de milioane de cetățeni și-a unei clase politice de cele mai multe ori responsabilă. A fost făcută simplu și bine, pentru ca americanul de rând și cel ales din rândurile politicienilor să nu-și piardă ideile printr-un labirint legislativ menit să încurce, nu să descurce lucrurile.

Alin Popoviciu a dat in Robu cu voie de la Cristesti

În ultima perioadă am asistat la un schimb dur de replici între primarul Nicolae Robu și deputatul PDL Alin Popoviciu. „Meci” început de PDL-ist și în care Robu a intrat cu capul înainte, făcând astfel o gafă monumentală, fiindcă un politician mai versat nu intra în jocurile trepădușului democrat-liberal. Ideea este că mai multe surse ne-au declarat că Popoviciu n-a început acest răzbel de capul lui.

Samartinean: „Robu a mintit alegatorii si a distrus spiritul Timisoarei”

Cu doar câteva zile înainte ca primarul Nicolae Robu să-şi publice cele 80 de realizări la un an de la preluarea mandatului, edilul era făcut terci în Parlamentul României de deputatul PDL, Cornel Sămărtinean. Declaraţia politică a acestuia se intitula sugestiv: „Timişoara – Schimbarea în bine depinde de tine”.

Terenuri trecute de la Paduri la autostrazi

Deputatul Adrian Diaconu laudă și ceartă în același timp. Parlamentarul e mulțumit că au fost trecute în patrimoniul Ministrul Transporturilor aproape 14 ha de pădure pentru realizarea autostrăzii Timișoara-Lugoj. În același timp însă, președintele PP-DD Timiș e nemulțumit pentru că în locul acestei suprafețe nu se plantează alți copaci.

Ingrijorator: La Timisoara, pana in mai, au murit de cancer de san peste 50 de femei

10.000 de paciente cu cancer de sân avansat sau metastatic sunt diagnosticate anual în România, țară care nu are un program de screening pentru această boală aflată în topul cauzelor de deces. Pacientele au nevoie, pe lângă terapii moderne, și de ajutor psihologic specializat. La Timișoara, acest lucru este posibil.

Fara troc si fara bani, la Piata Lucrurilor Libere / FOTO

Piata Lucrurilor Libere începe să prindă cheag la Timișoara, unde a ajuns la cea de-a cincea ediție. Mici și mari au venit în Parcul Botanic, pentru a se bucura de vremea frumoasă și pentru a „răsfoi” oferta participanților. La următoarea întâlnire, cei care nu știu încă să meargă pe bicicletă vor avea o surpriză.

„Am cheltuit INTEGRAL si banii pentru 2013”

Aceasta a fost concluzia ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, în deschiderea celui de-al 36-lea Congres al Viei şi Vinului care s-a desfăşurat la Bucureşti. În fiecare an, începând cu 2009, inclusiv 2013, producătorii de vin au cheltuit câte 42.100.000 euro din fondurile europene, majoritatea banilor fiind folosiți pentru replantarea a peste 19.700 de hectare de viţă-de-vie, soi nobil.

Top