Popoviciu: „Nu il voi concura niciodata pe Costi Ostaficiuc”

Deputatul Alin Popoviciu nutreşte un sentiment de fair-play deosebit faţă de Constantin Ostaficiuc. Nu numai că îl vede europarlamentar în 2014, dar nu ar putea intra în luptă cu el pentru şefia filialei. Popoviciu vorbeşte şi despre primarii trădători în care nu mai are încredere, dar preferă să îi ţină legaţi de partid. Deputatul nu exclude nici varianta de a candida la Primăria Timișoara. Alin Popoviciu e convins, pe de altă parte, că PDL face opoziție la greu în Timiș.

De ce nu face PDL Timiș opoziție?

Păi, acum depinde, eu cred că PDL Timiş face opoziţie. Cred că suntem singurii care fac opoziţie în Timiş. PP-DD se pretinde partid de opoziţie dar ei sunt în alianţă cu USL la nivel local şi judeţean. Puteţi vedea că nu există decizie în consiliul local sau consiliul judeţean care să nu treacă cu sprijinul PP-DD. Nu văd cum nu facem opoziţie în condiţiile care suntem singurii care ne luptăm şi chiar avem puncte contrare cu ce se doreşte în multe proiecte.

Impresia generală este că stați la remorca Nicolae lui Robu în Consiliul Local și a lui Titu Bojin în CJT…

Vreau să vă aduceţi aminte că cei ce au descoperit problemele cu Rosign (n.r. firma care are monopol pe semnalizare şi semaforizare în Timişoara) suntem noi. Domnul Moşiu a fost primul care a pus în dezbatere problema contractului cu Rosign. După aceea au preluat-o domnul Stoia şi ceilalţi.

Ce opoziție au făcut până acum? Concret, nu că au votat orice proiect după ce au obținut o virgulă în plus pe el…

Legat de Dermatologie, suntem cei care ne-am luptat ca această clinică să nu fie mutată şi apoi am introdus un amendament care a fost acceptat. Dacă mutarea se face, să se se facă în condiţiile în care sunt obţiunte toate avizele necesare. Dacă nu eram noi, azi Clinica de Dermatologie era mutată fără nicio problemă în alt spaţiu.

Suntem cei care de fiecare dată ne opunem şi ne batem. Normal, nu suntem suficienţi de mulţi să fim foarte tare ascultaţi. Asta nu înseamnă că nu ne batem. Recunosc că au mai fost unele scăpări la consiliul local. La consiliul judeţean mai puţin. Acolo lupta chiar e dură şi în afară de consilierii noştri ceilalţi sunt muţi la fiecare şedinţă. Acolo discuţiile se dau de fiecare dată între Bojin şi aliaţii lui şi consilierii PDL. Nu am auzit niciodată un consilier de la PP-DD sau măcar unul de la PNL să-i ţină piept lui Bojin.

Şi la Consiliul Local Timişoara?

Acolo senzaţia mea este că lucrurile nu prea se mişcă bine cu domnul Robu. Din ce am văzut şi ce m-am uitat peste proiecte, sunt multe proiecte la care nu ai de ce să te opui, dar totuşi noi am fost cei ce ne-am opus la majorarea taxelor. Domnul Robu a spus că nu creşte taxele şi era una dintre promisiunile USL în campanie, imediat ce au ajuns la guvernare le-au crescut. Noi ne-am opus acestei majorări de 16% a taxelor locale. La fel a fost şi cu gigacaloria. Noi am făcut opoziţie exact cum trebuie să facem.

Ce relație mai aveți cu Constantin Ostaficiuc?

Foarte bună, foarte bună…

Senzația tuturor este că Ostaficiuc nu mai are nicio treabă cu filiala și dumneavoastră o conduceți?
(râde) A, nu, nici pe departe. Costi Ostaficiuc va rămâne la fel de puternic şi sper că va fi un europarlamentar foarte bun al României în mandatul 2014-2019. E adevărat, a avut două tentative de a renunţa la politică, dar eu sper că şi prin contribuţia mea el mai este în politcă.

Cum l-aţi convins să nu renunţe?

Am fost unul dintre cei care l-au rugat insistent să rămână, ştiind că filiala are nevoie de el. Eu zic că nu şi-a spus ultimul cuvânt în politică. Mi-aş dori să rămână cât mai mult şi preşedinte de filială, şi implicat în viaţa politică românească, şi chiar europeană. Îmi doresc ca Timişul să aibă un europarlamentar adevărat. Costi Ostaficiuc vorbeşte cinci limbi străine, a fost o bună bucată de timp liderul adunării regiunilor şi are conexiuni foarte bune la Bruxelles. Ar contribui mult la îmbunătăţirea imaginii României pe plan extern.

Aşadar doar din 2014 veţi prelua conducerea PDL Timiş?

Nu știu. Dacă Costi îşi va propune să mai candideze încă o dată la conducerea organizaţiei PD-L Timiş, nu îl voi concura niciodată. Îi datorez mult lui şi nu mi se pare fair-play. Organizaţia poate fi condusă la fel de bine şi de el, ca şi de mine. Dacă nu va mai candida, mă gândesc să candidez la preşedinţia organizaţiei. Dar asta doar în condiţiile în care Costi Ostaficiuc nu îşi mai doreşte încă un mandat.

Aveți informații despre membri PDL Timiș care cochetează cu Mișcarea Populară?

Am informaţii despre membri ai PDL Timiş care au fost contactaţi de Mişcarea Populară, dar fără succes. Domnul Funeriu i-a contactat, de aia am şi cerut excluderea lui şi văd că şi-a dat singur demisia. Nu au plecat niciunde. Inclusiv pe linie academică, unii profesori universitari au fost forţaţi să facă acest pas şi nu au acceptat. Mă bucur că au făcut acest lucru şi că mi-au spus. Sunt în continuare membri ai PDL şi acest lucru i-a convins să fie mai activi în viaţa politică şi viaţa partidului.

E vorba de mulţi oameni. E vorba de oameni cu funcţii în PDL Timiş?

Nu, nu. Au fost contactaţi doar trei oameni din Partidul Democrat Liberal Timiş. Niciunul nu a acceptat. Şi nu este vorba de oameni foarte importanţi.

Ați avut o relație foarte bună cu Dănuț Groza, primarul din Sânnicolau Mare. Acum se pare că nu vă mai înțelegeți, e adevărat?

Informaţiile pe care le aveţi sunt greşite. Eu și Dănuţ Groza ne înţelegem foarte bine. Chiar dacă am avut nişte puncte divergente, la un anumit moment, pe probleme din viaţa partidului, cred că le-am rezolvat. El este un rebel şi poate de multe ori e bine să fii aşa.

Eu am învăţat să fiu mai temperat în anumite probleme şi să nu mă pripesc când iau o decizie. Cred că am rămas la fel de buni prieteni şi micile neînţelegeri dintre noi au fost doar trecătoare. Ţin la el la fel de mult şi cred că este unul dintre stâlpii organizaţiei. Împreună cu el ar trebui reconstruit în PDL Timiş. Ceea ce a făcut el la Sânnicolau ar trebui urmat de multe organizaţii din ţară.

Aveți dosare penale pe rol? S-a tot discutat acest lucru.

Nu. Nu ştiu de aşa ceva şi nu am fost implicat în aşa ceva. În general, dacă vrei să ataci un om politic, îi spui că are dosare penale. La mine nu este cazul.

Scenariu: Robu pierde procesul cu ANI și se eliberează scaunul de primar. Ce candidat va avea PDL la primărie, Alin Popoviciu?

În proporţie de 90%, dacă şi organizaţia îşi doreşte acest lucru, da. Mi se pare normal să intru într-o bătălie dură şi în condiţiile în care nu găsim un candidat mai bun intru în acestă competiţie fără nicio ezitare

Câți primari ați avut după alegerile locale și câți mai aveți acum?

Eu zic că în mare îi avem pe toţi, chiar dacă după alegerile parlamentare spuneam că mai avem jumătate din ei. Încet-încet, toţi se întorc cu capul plecat. Şi-au dat seama de dezamăgirea pe care au avut-o, susţinând candidaţi de la USL. În mare parte sunt cam toţi înapoi, problema e că pe mulţi dintre ei n-ar trebui să-i primim.

Drept dovadă, primarul de la Săcălaz a fost înlocuit din funcţia de preşedinte al organizaţiei. Şi-a dorit să plece, nu i-am dat voie şi o să-l ţinem legat de PDL, chiar dacă nu mai este un primar al nostru şi nu ne mai interesează. Din 33, cam 30 s-au convins că e mai bine în PDL. Important este să vedem câţi dintre aceştia vor mai candida pe listele PDL în 2016. Unii dintre ei au trădat la modul foarte urât şi nu o să uit niciodată acest lucru.

Fiţi sincer: mai aveți încredere în primarii care au făcut campanie pentru USL?

Nu. Foarte sincer, un primar care a făcut campanie pentru USL şi acum spune că îi pare rău că a greşit fiţi convins că în 2016 are toate şansele să nu mai candideze din partea PDL. Eu nu mai pot să am încredere în aceşti oameni. Încredere în primari pot să am în Dănuţ Groza, Petru Roman, de la Deta, Ghiţă Nastor, de la Gotlob, oameni serioşi care au dovedit că în condiţii extrem de grele pot face un scor bun. Mai sunt şi alţii în care pot să am încredere. E vorba despre cei ce nu au făcut campanie pentru USL dar nu s-au implicat în campanie, crezând că un primar bun poate scoate un scor bun pentru partid.

Ați anunțat că veți face o carte a cumetriilor din USL. PDL n-a avut astfel de cumetrii? Pot sa dau acum câteva exemple. Nu mai vorbesc de Băsescu și EBA, pentru care fiecare organizație a fost obligată să aducă voturi la ultimele alegeri europarlamentare.

Așa putem discuta şi despre Daciana Sârbu cu Ponta şi despre Crin Antonescu cu soţia lui şi despre… Cumetriile de la PSD sunt mult mai multe şi cu rădăcini mai adânci decât cele de la PDL. Sper să învăţăm din acest lucru. Pot să vă garantez că mulţi dintre cei de la PDL am învăţat că acest lucru. Tocmai de aceea ne pregătim să facem o propunere prin care să fie specificat în noua constituţie ca atunci când alţii vin la putere să plece până la nivel de secretar de stat toţi. Restul să rămână, funcţionarii publici.

Aţi cerut excluderea din partid pentru declaraţii denigratoare a lui Preda, Voinescu, Baconschi. Nu i-aţi exclus însă pe primarii care v-au trădat pe faţă. Care este explicaţia?

Nu e adevărat. Repet, primarii care ne-au trădat pe faţă au mari probleme în PDL. Nu vreau însă să-i exclud. Nu am de ce să-i las liberi trei ani, prefer să-i ţin legaţi de PDL, dar în localităţile unde ne-au trădat PDL reconstruieşte cu alţi oameni. Primarii care au scos un scor sub media naţională nu mai au voie să candideze la funcţia de preşedinte de organizaţie.

Legat de cei trei, cred că a venit un moment zero în care nu mai putem accepta critici din partea unor oameni din interiorul partidului. Accept orice, dar aceşti oameni nu au înţeles că PDL are un statut, la fel ca oricare alt partid. Sunt multe lucruri cu care nici eu nu sunt de acord. Le dezbat însă cu colegii mei. Nu trebuie să iasă la presă, aceşti oameni nu fac decât să lovească în PDL scriind pe bloguri şi vorbind cu presa. Asta mă deranjează. Domnul Preda de când a ieşit europalamentar loveşte în acest partid. Că a fost Boc, că e Vasile Blaga, a lovit şi în Elena Udrea. A lovit în toţi, nu a fost niciodată mulţumit. La fel Baconschi. Mă deranjează că toţi sunt oameni noi în partid şi au primit rapid funcţii.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Cine-s astia ? a spus: (iunie 3rd, 2013 at 13:59 )

Cine-s astia si la ce concureaza? Sportivi, sau ce?

red alert a spus: (iunie 3rd, 2013 at 14:23 )

Aline lasa limbile k oricum Costi s-a convins de tine. Nu mai ai nicio trecere

Un fost pdl-ist a spus: (iunie 3rd, 2013 at 15:40 )

Dupa ce vezi un cocalar ca si Popoviciu ,lingand mana care i-a bagat in gura, evident, bani cu lopata,a puscariabilului Costi,iti dai seama ce oferta redusa,de debili mintali cu pedigree,are filiala locala portocalie. Si atunci nu-i de mirare ca senatorul melcilor,Suciu,este un adevarat brand pe linga ghertoii astia.
Traim o tragedie cand un homo…sapiens,pe nume Alin Popoviciu,isi permite doar sa-l judece,scuipand seminte in tribuna ca la Poli in vremuri bune,pe un intelectual ca Paleologu,pe un ministru al educatiei cu adevarat curajos,asa cum a fost Funeriu,pe un diplomat desavarsit ca Baconschi,etc..Rusine avortonului si celor care l-au incurajat si sprijinit sa faca politica !!!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Top