Campanie anti-santiere: Timisoreni, luati-va inapoi orasul! / FOTO

Au început lucrările de sistematizare a Pieței Bălcescu și, odată cu ele, războiul de guerillă urbană. Zona fost împânzită de afișe, deștept realizate, cu citate din filosofi, jurnaliști sau arhitecți care gravitează în jurul aceleiași teme: timișorenii ar trebui să-și ia orașul înapoi, fiindcă orașele sunt pentru oameni, nu pentru mașini.

afise balcescu3

Chipurile lui Jan Gehl, Lewis Mumford sau Henri Lefebvre au apărut peste noapte în Piața Bălcescu, pe stâlpi, pe clădiri și chiar pe utilajele firmei care realizează sensul giratoriu mult visat de primarul Nicolae Robu. Afișele făcute de niște anonimi inspirați promovează aceeași idee: timișorenii ar trebui să înceapă să-și recucerească orașul, care devine tot mai prietenos pentru mașini, dar tot mai ostil pentru pietoni și bicicliști.

Ce este un oraş? Este el spaţiul unui monolog al puterii, al cărui discurs va încheia acest ultim act fatal locuitorilor săi… sau, dipotrivă, este chiar teatrul interacţiunii sociale… o scenografie atent construită ce intensifică sau subliniază jocul actorilor săi, cetăţenii”, este citatul ales din Lewis Mumford, sociolog, istoric și filosof american. „Trebuie să facem oamenii să-și dorească să meargă pe jos, pentru că astfel vom face orașele mai vibrante, mai sigure, mai sustenabile şi mai sănătoase. Această atitudine pozitivă implică cele mai ieftine politici publice. E mai simplu să investești în proiecte adresate oamenilor decât în proiecte destinate automobilelor”, spune Jan Gehl. Arhitectul danez, laureat al mai multor premii internaționale, e categoric: calitatea vieții într-un oraș poate fi îmbunătățită doar prin re-orientarea amenajărilor urbane către pietoni și bicicliști.

Campania pare să aibă drept țintă acțiunile din ultima perioadă ale Primăriei Timișoara. Aceasta derulează mai multe proiecte de sistematizare a traficului rutier din oraș, fără a pune același accent pe zonele destinate pietonilor sau bicicliștilor. Ultima „ispravă” a PMT este interzicerea pedalatului în Piața Victoriei, lucru care, în sine, nu e neapărat rău, pentru că spațiul e foarte îngust, iar aglomerația, însemnată, condiții perfecte pentru producerea unor accidente. Doar că, la modul în care li s-a permis proprietarilor de terase să se extindă pe domeniul public, în curând, pietonii vor avea și ei „interzis” în centrul Timișoarei. Nu de alta, dar nu vor mai avea pe unde să treacă.

Invalid Displayed Gallery

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

29 comentarii pentru acest articol

Ion Mincu a spus: (august 6th, 2013 at 10:00 )

Niste idioti, nu ar trebuii sa facem nimic? Sa nu mai deschidem nici un santier? Sa lasam orasul sa se prabuseasca? Doar ionelas si tigani lui sa construiasca?

Petru a spus: (august 6th, 2013 at 10:08 )

Doamne ce destepti prin orasul acesta. De aceea se fac strazi pietonale, de aceea se inchid parcar si se construiesc acvarii (Vezi 700), de aceea nu se repara strazile, ci se asfalteaza trotuare (Vezi zona unirii), ca orasul devine al masinilor ? Pai imi doresc ca initiatorii campaniei sa fie dusi de colegii lor pietoni la spital cand vor avea nevoie, nu de salvare …. ca doar si salvarea e tot masina nu ?

Mario a spus: (august 6th, 2013 at 10:41 )

Mai, iubitorilor de betoane! iesitiin orice amiaza prin oras, in zilele astea caniculare, si-o sa fiti inghiti de caldura care ricoseaza din asfalt si va gaseste oriunde ati fi. Strazile care mai au copaci pe marginea lor si spatii verzi, sunt accesibile si pe caldura asta. Pe celelalte nu m-as aventura acum. PMT-ul pare sa fie dusmanul spatiilor verzi din oras, Nu ajung doar „zonele pietonale”, ne trebuie un spatiu urban prietenos cu oamenii si nu cu masinile.

ion cinca a spus: (august 6th, 2013 at 10:54 )

orasul trebuie redat pietonilor. soferii care vad ca mai critica pe aici s-au nascut la volan?

dorel a spus: (august 6th, 2013 at 10:59 )

canicula are efecte,poate vor sa ne intoarcem la 1800 la caruta cu boi, dupa ce 20 ani nu s-a facut nimic in acest oras acum ne manifestam gica contra, ce interese au?

Alin Gorscovoz a spus: (august 6th, 2013 at 12:04 )

Orice sistematizare si fluidizare a circulatiei in oras este binevenita ,dar nu trebuie sa uitam amenajarea de trasee pt.biciclisti care sa traverseze tot orasul.trebuie descurajat mersul cu masina care polueaza f.mult !!

Andreea a spus: (august 6th, 2013 at 11:45 )

Eu nu inteleg, se vorbeste despre sistematizarea unei intersectii aglomerate, prost facuta si periculoasa pentru pietoni si biciclisti. Din schite se vede o mai mare imbunatatire (perfectiunea nu exista, nu?) ceea ce e bine si pentru pietoni, pentru ca indirect daca masinile stau polueaza mai mult. O mai mare fluidizare a traficului auto are efecte benefice si pentru pietoni. E adevarat ca nu-mi dau seama din schite daca intersectia astfel refacuta are benzi speciale pentru biciclete…

notonm a spus: (august 6th, 2013 at 12:10 )

@Ion Mincu, un santier nu se deschide oricum, poate doar intr-o tara fascista condusa discretionar de o singura persoana dupa bunul plac, se procedeaza asa. Unde a fost licitatia publica pentru acest proiect, cand a fost pus acest proiect la transparenta, consultarea populatiei cand s-a facut? Un proiect de sitematizare a unei astfel de piete se face doar in baza unui proiect de drumuri sau, exista si proiect de arhitectura? S-a facut un studiu pe traficul din zona? Eu cred ca nu. Doar un astfel de studiu putea sa justifice o astfel de investitie, care altfel este absolut inutila. Crede-ma trec zilnic prin Balcescu, cu masina, la diferite ore din zi si nu sunt probleme decat dimineata, si asta decand s-a deschis santierul Michelangelo. Ai vazut afise acolo. NU pentru ca acolo nu isi au rostul. Dar te-as intreba in final de cand e o piata publica cu caracter istoric un simplu sens giratoriu? Nu zice nimeni sa lasam orasul in paragina, dar daca tot se investeste de ce nu se face cu cap. De ce nu s-a facut acolo partial o piata publica pentru pietoni din care primaria ar fi avut infinit de castigat din generarea unor activitati comerciale mai puternice si implicit din chiria pe acele spatii. De ce repetam greselile care in occident s-au facut acum 50 de ani. Pune-ti aceste intrebari si gandeste un pic cu propria minte, inainte sa ai faci pe altii idioti. Altfel iti demonstrezi doar limitarile doctrinare si propria prostie.

notonm a spus: (august 6th, 2013 at 12:28 )

@Ion Mincu, un santier nu se deschide oricum.Poate doar intr-o tara fascista condusa discretionar de o singura persoana dupa bunul plac, se procedeaza asa. Unde a fost licitatia publica pentru acest proiect, cand a fost pus acest proiect la transparenta, consultarea populatiei cand s-a facut? Un proiect de sitematizare a unei astfel de piete se face doar in baza unui proiect de drumuri sau, exista si proiect de arhitectura? S-a facut un studiu pe traficul din zona? Eu cred ca nu. Doar un astfel de studiu putea sa justifice o astfel de investitie, care altfel este absolut inutila. Crede-ma trec zilnic prin Balcescu, cu masina, la diferite ore din zi si nu sunt probleme decat dimineata, si asta decand s-a deschis santierul Michelangelo. Ai vazut afise acolo. NU pentru ca acolo nu isi au rostul. Dar te-as intreba in final de cand e o piata publica cu caracter istoric un simplu sens giratoriu? Nu zice nimeni sa lasam orasul in paragina, dar daca tot se investeste de ce nu se face cu cap. De ce nu s-a facut acolo partial o piata publica pentru pietoni din care primaria ar fi avut infinit de castigat din generarea unor activitati comerciale mai puternice si implicit din chiria pe acele spatii. De ce repetam greselile care in occident s-au facut acum 50 de ani. Pune-ti aceste intrebari si gandeste un pic cu propria minte, inainte sa ai faci pe altii idioti. Altfel iti demonstrezi doar limitarile doctrinare si propria prostie.

@notonm a spus: (august 6th, 2013 at 13:54 )

noroc ca sunt putini cei asa prosti ca tine! de ce nu urmaresti informatiile din media? in plus, si asa va plangeti ca tin mult lucrarile, pey daca se mai si lalaie cum zici tu, ar dura vreo doi ani !!!!

notonm a spus: (august 6th, 2013 at 14:15 )

@@notonom, mai baiatule, faptul ca anunti in presa ca ai sa faci si ai sa dregi fara sa arati proiectul timp de doua luni ca sa poata fi dezabut de mediile profesionale care poate au un cuvant de spus, si fara sa faci consultare publica nu insemana ca ai un proiect transparent. Exista proceduri- mai bine ai pune tu frumos mana pe niste carti si te-ai documenta un pic… dar na cand esti postac de partid e mai greu sa rationezi. Cred ca nu ai citit cu atentie textul meu… unde am spus eu ca se lalalie.
Platesc taxe si locuiesc in zoana, ergo vreau sa stiu ce mi se pregateste si nu sa fiu pus in fata faptului implinit. Dar ma rog chestia asta presupune aplicarea unor proceduri democratice care deranjeaza atunci cand vrei sa faci totul de capul tau -fara sa ai mai consulti si pe altii.

@ notonm a spus: (august 6th, 2013 at 16:57 )

a fost dezbatut si inca de cand, din pacate au fost f. putini cei interesati de dezbatere,vreo 5-6 ! nu inteleg, trebuia sa vina cineva la tine acasa, sau mireasa, ca la nunta sa te invite la dezbateri??/ eu stau in zona si am fost, caci am fost interesat!

No name a spus: (august 6th, 2013 at 17:11 )

Aceasta metoda se aplica in general oraselor „mici” in care distantele sunt reduse din punct de vedere al timpului de parcurgere. In orasele mari e foarte dificil sa impaci soferii cu biciclistii si cu pietonii. Pana la urma urmei, sa nu uitam ca toti dintre noi dorim sa ajungem la destinatie rapid, eficient si cu minim de efort . E de apreciat faptul ca dupa 2 decenii, exista idei de fluidiziare si imbunatatire a circulatiei in oras. Acum cativa ani, forumurile si blogurile erau impanzite de utilizatori care blamau lipsa de initiativa a autoritatilor locale. Acum, cand exista idei si concepte, se aduc critici destructive autoritatilor pentru ca au initiat astfel de proiecte urbane. Nici cum nu e bine dupa opinia multora. Cam greu sa impa,ci capra cu varza si cu lupul intr-un oras plin de cetateni vanitosi si carcotasi.

notonm a spus: (august 6th, 2013 at 17:33 )

@@ notonm Poti sa furnizezi te rog procesul verbal al sedintei in care a fost dezabut, pentru ca ma indoiesc ca exista asa ceva. Din cate stiu nici o organizatie profesionala care ar fi putut aduce observatii nu a fost invitata. multumesc @No NAME, asa este ai dreptate, Amsterdamul, Copenhaga, Oslo, Lublijana, sunt orase mici. Te-as trimite insa intr-o excursie la Londra sa vezi putin cum stau lucrurile cu spatiu public si ce inseamna Shared Space. Nu vorbi numai ca sa punctezi pe langa sefii tai, ca esti intr-o grava eroare. Ideile si conceptele -foarte bine ca exista- se dezbat , nu se implementeaza dupa bunul plac.

@No name a spus: (august 6th, 2013 at 18:01 )

lucrurile sa fie facute cum trebuie, nu dupa cum ii duce capul pe toti nebunii, inclusiv pe primar, care ar trebui sa fie mai temperat. la felul in care jignesti oamenii de pe aici, e destul de evident ca nu esti timisorean. dar asta nu e o tragedia, ci felul in care ii judeci. oameni ca tine si cu o gandire ca a ta au tras si inca mai trag timisoara in jos mai mult decat s-ar fi asteptat cineva. iar daca esti timisorean, ceva nu e in regula cu tine.

termal a spus: (august 6th, 2013 at 18:08 )

Subiectul campaniei este o piata istorica din Timisoara. Piata Balcescu este locul unde se afla una dintre cladirile reper ale orasului, biserica romano-catolica si locul de adunare al copiilor si parintilor scolii din piata. Date fiind aceste prezente din spatiul urban, aceasta piata ar trebui sa aiba caracter preponderent pietonal. Se putea rezolva fluiditatea circulatiei si mentine chiar circulatia auto pastrand mereu in proiect ideea ca pietonul si cei care se aduna in piata au locul intai in ierarhia conceptului. Implicarea profesionistilor ar fi rezolvat acest lucru. In prezent, proiectul rezolva tranzitarea nodului, fara a tine cont de cei ce locuiesc si viziteaza zona pe jos si de prezenta si aranjamentul cladirilor. In epoca in care individul nu conta,iar adunarile erau indezirabile piata a devenit intersectie de circulatie auto. Desi nu mai suntem obligati sa o pastram astfel, municipalitatea totusi o face, din prea putina instruire si din inertie, intarind o mentalitate ce desconsidera individul, comunitatea, profesionalismul.

ghita a spus: (august 6th, 2013 at 18:09 )

@notonm
ce proces verbal sa-ti furnizeze cand el minte de ingheata apele. mai mult ca sigur cel care comenteaza e vreun slugoi al robului cu o functie in vreo deconcentrata sau ceva de genul asta. ca de asta sunt angajati la statul roman jegosii astia, sa dezinformeze si sa-i toarne pe cei care nu sunt de acord cu sistemul lor de rahat.

notonm a spus: (august 6th, 2013 at 18:19 )

Pentru cei care doresc sa citeasca si altceva decat planul de lucru pentru ziua in curs trasat de dimineata… la o cafea in Unirii, puteti cumpara cartea lui Jan Gehl de aici.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151650089618052&set=a.99328338051.92678.96807678051&type=1
spor la citit si open your mind

termal a spus: (august 6th, 2013 at 18:22 )

Subiectul campaniei este o piata istorica din Timisoara. Piata Balcescu este locul unde se afla una dintre cladirile reper ale orasului, biserica romano-catolica si locul de adunare al copiilor si parintilor scolii din piata. Date fiind aceste prezente din spatiul urban, aceasta piata ar trebui sa aiba caracter preponderent pietonal. Se putea rezolva fluiditatea circulatiei si mentine chiar circulatia auto pastrand mereu in proiect ideea ca pietonul si cei care se aduna in piata au locul intai in ierarhia conceptului. Implicarea profesionistilor ar fi rezolvat acest lucru. In prezent, proiectul rezolva tranzitarea nodului, fara a tine cont de cei ce locuiesc si viziteaza zona pe jos si de prezenta si aranjamentul cladirilor. In epoca in care individul nu conta,iar adunarile erau indezirabile piata a devenit intersectie de circulatie auto. Desi nu mai suntem obligati sa o pastram astfel, municipalitatea totusi o face, din prea putina instruire si din inertie, intarind o mentalitate ce desconsidera individul, comunitatea, profesionalismul.

@notonm - ion mincu a spus: (august 6th, 2013 at 19:43 )

daca te-ai interesa putin poate ai afla ca proiectul a fost realizat de vreo 2 ani, ca a fost o dezbatere publica, ca a fost avizat intr-o comisie de circulatie care are printre membri si destui specialisti in drumuri, iar asociatia respectiva daca era interesata putea face observatii cate dorea. Poate ar fii bine sa mai studiezi putin mersul problemei nu sa te iei dupa tot ce apare prin presa, doar niste clisee. Probabil in optiunea ta ar trebui sa se planteze doar iarba si ambrozie…

notonm a spus: (august 6th, 2013 at 20:38 )

@ion mincu- ori esti in eroare, ori incerci sa prostesti lumea. De unde ma rog stii informatiile astea, lucrezi cumva in primarie? in cazul asta te rog sa cauti dosarul proiectului si te uiti la data scrisa in cartus. QED, legat de dezbatera publica de acum doi ani observ ca un prieten de-al tau a fost la dezbaterea fantoma acum doua luni.. ce sa mai inteleg? Doi la mana, cred ca actiunea asta nu a chestionat decizia comisiei de circulatie, ea e alcatuita din drumari si isi face treaba in consecinta- bravo ei. Ce cred ca a sanctionat actiunea asta este tocmai politica urbana a PMT ce in loc sa pornesca de la o studiu de arhitectura si urbanism, cum este normal peste tot in lume, pleaca de la un proiect facut de un drumar- bun rau cum o fi el nu il comentam. Sa nu incurcam lucrurile ca vad ca aveti impresia ca discutati cu niste hippioti care stau toata ziua la iarba verde si nu stiu sa mearga decat pe bicicleta. Crede-ma „prietene” am masina si merg des cu ea. Cum la fel de des merg si cu bicicleta. Asta nu ma impiedica sa vad prostia si inutilitatea unei politici urbane facute total anapoda.

@ notonm a spus: (august 6th, 2013 at 20:46 )

m-ai conbvins, nu esti nici prost, nici dezinformat, ci pur si simplu ESTI PULITRUC, care-ti prestezi aici ordinile ce le primesti de la partid! eu sunt un cetatean care locuiesc acolo si am fost interesat, ce proces-verbal scris sa-ti dau? daca esti „o asociatie” fa demersuri, nu stiu, pe la primarie,sau unde sa afli concret. DAR, cum esti DOAR UN ORGAN PULITIC, normal ca conform teoriei partidului tau:”- hai sa-i criticam pe astia, ca noi tot n-am facut nimic”, dupa sanatosul si ancestralul spirit romanesc :”sa moara si capra vecinului”, „prestezi pe aici, probabil pt. o vodka „Patriot”!

notonm a spus: (august 6th, 2013 at 21:41 )

@@ notonm- prietene nu dau doi bani pe partidele voastre, PSD, PNL,PNTCD, PDL = aceeasi mizerie. Eu nu am politizat discutia, in schimb tu cand ai ramas fara argumente ai facut-o. E o reactie care o tot vedem in ultimul timp. Jignesti si etichetezi oamenii care au alte pareri fata de a ta mai ca primul nostru barbat al urbei. DESCALIFICANT. Mai exista si oameni care actioneaza in afara intereselor vostre meschine, si chestia asta va roade…

termal a spus: (august 6th, 2013 at 21:50 )

Asa zic si eu. notonm indeplineste ordine de partid, mai mult ca sigur. Uite-te la el, recomanda carti de Jan Gehl! Cata murdarie! Unde o sa ajungem citind toti asa ceva!? ” Jan Gehl a transformat orașe din întreaga lume, bazându-se pe cercetarea directă a spațiilor publice și discutând cu oamenii despre ce și-ar dori. Fie că a fost vorba de Copenhaga, orașul în care locuiește și astăzi, de New York, metropola care și-a propus să devină un model de sustenabilitate reorientându-se către oameni, sau de Guangzhou, într-o continuă transformare, motto-ul său a ramas tot timpul același: „doar arhitectura care ia în calcul scara umană și interacțiunile care se produc la nivelul ei este o arhitectură de succes”.
Cu toții ar trebui să avem posibilitatea de a vedea un copac de la fereastră sau să stăm pe o bancă în apropiere de casă, lângă un loc de joacă pentru copii, sau să ajungem pe jos la un parc în maximum zece minute. Zonele bine proiectate îi inspiră pe oamenii care locuiesc acolo, în timp ce orașele prost concepute își agresează cetățenii.”

notonm a spus: (august 7th, 2013 at 11:19 )

Ma uit in bara de like-uri si nu imi vine sa cred. 317 de like-uri la un articol care nu este despre politica, fotbal sau fete dezbracate dar pune in schimb problema calitatii spatiului urban. Cine ar fi crezut? Nici nu vreau sa ma gandesc la reach-ul generat doar pe FB prin like si share. E bine cand presa mai surprinde si astfel de subiecte. Felicitari deBanat. Cred ca ar trebui sa dea de gandit …

flo_aka_me a spus: (august 7th, 2013 at 18:21 )

auzi….dar faptul ca pe toti stalpi sunt lipite afise cu protestul asta….cine raspunde…adica…cine le curata dupa?

notonm a spus: (august 7th, 2013 at 19:01 )

timpul, vantul, ploaia, elementele naturii…doar ele le mai curata

@flo_aka_me, notonm a spus: (august 7th, 2013 at 19:10 )

postaci, ati inceput treaba. eu ma intreb cine poate sa stearga mizeriile cu care ii manjiti voi pe altii la comanda. cine?

oo a spus: (august 7th, 2013 at 19:45 )

cred că o întrebare mai bună ar fi: cine și cu ce bani va reamenaja piața după ce își dă toată lumea seama că singurul aspect de care se ocupă proiectul actual este traficul auto și că avem nevoie într-adevăr de mai mult de atât? în condițiile economice actuale de câte ori ne permitem sa greșim la această scară? stâlpii se curăță ușor, rapid și ieftin…piața va rămâne cel puțin încă câțiva ani așa…which is the bigger picture?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni

Nu doar David Popovici a furat priviriile ultimul campionat de nataţie, sportivii de la Politehnica fiind şi ei printre medaliaţi. Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni. Emil Dăncăneț a câștigat două dintre ele la seniori, iar Darius Nistor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare

Peste tot în lume, în data de 23 aprilie se sărbătoresc Ziua Bibliotecarului și Ziua Mondială a Cărții, la inițiativa UNESCO, începând din 1996. În această zi, în aproape toate țările lumii au loc acțiuni de omagiere a cărții, a autorilor, a editorilor, a librarilor, a bibliotecarilor și, implicit, a cititorilor. Ideea marcării Zilei Bibliotecarului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Hannover Messe 2024

Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Echipa care conduce Prefectura Timiș e din nou completă, Guvernul României a aprobat în ședința de marți numirea ex-liberalului Raul Ambruș, acum membru PSD, în funcția de subprefect. El renunță la calitatea de membru al Consiliului Local Timișoara, acolo unde a fost ales pe listele PNL, iar după ce a asigurat majoritatea celor de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raul Ambruș a fost numit de Guvernul României în funcția de subprefect al județului Timiș
Dominic Fritz, președintele USR Timiș și Primarul Timișoarei, Ligia Dugulescu, președinta PMP Timiș, Claudiu Chira, deputat și președinte Forța Dreptei și Alin Nica, președinte al Consiliului Județean Timiș și candidat al Alianței Dreapta Unită pentru al doilea mandat, au depus azi protocolul de constituire al Alianței, pentru a putea candida la alegerile din 9 iunie....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz: Vom câștiga aceste alegeri cu ajutorul timișorenilor și timișenilor
Primăria Timișoara anunță că tratamentele de dezinsecție pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora, pe domeniul public al orașului, programate inițial pentru perioada 15 – 25 aprilie, se decalează și urmează să fie efectuate între 26 și 30 aprilie 2024. Schimbarea perioadei a fost determinată de condițiile meteo nefavorabile, care nu au permis desfășurarea în condiții...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ploaia strică treaba. Primăria Timișoara amână pentru zilele viitoare dezinsecția
Locuitorii aflați în partea de oraș unde se reconstruiește pasarela pietonală Gelu de peste Bega rămân fără apă. Firma care se ocupă de lucrări a spart conducta magistrală de alimentare cu apă. Societatea Aquatim a fost nevoită să întrerupă alimentarea cu apă a unei zone vaste, fiind afectate mai multe cartiere din acea parte a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firma care face pasarela Gelu a inundat toată zona. Conducta magistralei de alimentare cu apă a fost spartă/VIDEO
O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere de pictură, de olărit, de creație vestimentară, expoziții, tururi expoziționale ghidate, spectacole de muzică ușoară, clasică și populară și un seminar de cultură și artă cu invitați speciali. Școala de Arte Timișoara, compartiment al Centrului de Cultură și Artă al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Invitaţi speciali şi evenimente deosebite pentru Ziua Porților Deschise la Școala de Arte din Timișoara
Proiectul Liga AC LABS al Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara se bucură de un real succes în rândul studenților, crescând de la an la an. Dacă în 2023 s-a înregistrat un record de 927 de studenți înscriși, anul acesta numărul candidaților a depășit din nou așteptările. Un număr...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mult interes la UPT pentru Liga AC LABS! Record de înscrişi într-un proiect special
Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice
Top