Ioan Coriolan Garboni da in judecata primaria lui Robu!

Declarațiile viceprimarului Traian Stoia l-au enervat pe directorul Filarmonicii „Banatul”, Ioan Coriolan Gârboni, totodată președintele Fundaţiei Academice Culturale Timişoara. Acesta, un apropiat al lui Nicolae Robu, a anunțat că va da în judecată municipalitatea. Gârboni susține că a investit mulți bani în barul din Bastionul Eugen și, în plus, chiria i-a fost mărită, deși… nu mai avea contract.

lansare garboni (163)

Viceprimarul Traian Stoia a declarat, marți, că Fundaţia Academică Culturală Timişoara va fi evacuată din spațiul din Bastionul Eugen, unde oricum stătea fără acte de mai bine de 12 luni. Contractul dintre PMT și FACT, condusă de Ioan Coriolan Gârboni, a expirat în 2012, după cinci ani. Stoia susține că FACT datorează municipalității 60.000 de lei și, în plus, în spațiul respectiv a funcționat un bar unde se vindeau băuturi alcoolice, nicidecum n-au avut loc activități culturale.

Directorul Filarmonicii „Banatul”, Ioan Coriolan Gârboni, revenit în țară după o deplasare în Serbia, îi dă replica social-democratului. „Nu am apucat să citesc încă ce a declarat Traian Stoia. Joi vom avea o întâlnire a board-ului fundației şi vă pot spune cu certitudine că vom da în judecată primăria. Noi am primit un spaţiu complet insalubru – avem fotografii care dovedesc asta – şi am băgat o mulţime de bani în organizaţia noastră. Chiriile au fost mărite fără să ne consulte, pe perioade pe care noi nu am mai avut contract. Ne vom judeca şi instanţa va stabili cine are dreptate”, ne-a declarat Gârboni.

Directorul filarmonicii, instituție aflată în subordinea primăriei, recunoaște totuși că în spațiul respectiv a funcționat un bar, dar peste zi acolo aveau loc doar acțiuni culturale. „Viceprimarul Stoia n-are cum să ştie lucrurile astea. Acolo s-a inaugurat şi halba, s-a inaugurat şi avionul, s-a inaugurat şi lampa… Au fost şi acţiuni acolo, există într-un jurnal o mulţime de scrisori de alte fundaţii şi activităţi culturale care au fost. Seara a fost şi o discotecă şi un bar la cele mai mici preţuri, asta este o altă problemă. Putem dovedi ce am făcut, ce premieri de copii am făcut, ce acţiuni. Este un conflict comercial care se va rezolva în instanță”, a mai declarat Ioan Coriolan Gârboni. Acesta este un apropiat al lui Nicolae Robu, cel în favoarea căruia a și renunțat, anul trecut, la candidatura pentru Primăria Timișoara.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

intrebare a spus: (august 7th, 2013 at 14:38 )

intrebarea este daca avea voie sa-si desfasoare activitatea o discoteca in acea locatie? mai mult ca sigur, nu. preturi mici? rad cu lacrimi! preturile clubului respectiv, in care se desfasurau si alte activitati vecine cu penalul, chiar penale, au fost ca si in majoritatea cluburilor din timisoara.

incultul a spus: (august 7th, 2013 at 16:09 )

Domnule Coriolan Gârboni, va rog respectuos sa aveti putina… mila (in Postul Sf. Marii) de batraneii gen trainel stoita (cu roza=scleroza in floare) care nu are educatia, cultura si gusturile celor care frecventeaza pentru auditie Filarmonica „Banatul”! Probabil ca in locul cu pricina daca se mancau mititei asortati cu sprit/bere si manele pricepea si semi(sferto)docul de vice(sferto)primar la ce bun este intr-o viitoare Capitala Culturala Europeana un local elegant de cultura – Fundaţia Academică Culturală Timişoara!

@incultul a spus: (august 7th, 2013 at 19:04 )

daca te referi la filarmonica, orice om avizat stie ca garboni a facut si face treaba excelenta acolo. dar hai sa nu incurcam borcanele. nu cred ca clubul ce a functionat in spatiul la care face referire stoia face cinste unei asociatii culturale. acolo s-au desfasurat alt tip de evenimente decat cele culturale.

prieten NESTIUT a spus: (august 7th, 2013 at 19:52 )

prietenu garboni e sme’…cher!
a pus mana pe o locatie de prima mana, a subanchiriata propiei firme sc versatu’srl,a pornit la facut bani iar chiria catre primarie, la anu’ si la multi ani!
bine ca s-a sesizat cineva, fie si mos bula,ca vad ca altii dorm in post,organe de control din primarie-prietenii stiu si de ce- ca sa-i rezilieze contractul…expirat!
parerea mea este ca toata averea garboniului nu trece de 100.000 de euro cat spune el ca l-a costat zugravirea spatiului obtinut si instalarea barei de inox…
smecheria era ca sa faca aceste „zugraveli” si sa nu mai plateasca nicio chirie 10 ani.
fundatia academica garbonii, are zero angajati iar staful ei se compune din el si muierea lui prestatoare si la bara!
jos labele de pe spatiile primariei timisoara!
chirii corecte si platite la timp.

mosule-cocosule-1 a spus: (august 7th, 2013 at 20:10 )

mosule stoicutule, de te dai cocosel, da la varsta matale mersul este pe invirtite si daca o nimeresti si pe atunci (norocul, bata-l vina) ca de aceea te ,,invarti in lumi diferite” (spritul, berea, covrigul, mititelul cu maneau) citat din tine (vezi am pus ghilimelele sa nu fiu acuzat de plagiat de cei din lumea Domnului Coriolan Gârboni care aculta simfonii si poate vor sa bea si ei o cafeluta sau sa manance damele o inghetata dupa auditie)! iar mata vrei numai si numai maneleee!! (ca atata mai poti la anii matale!!!)

Victor a spus: (august 8th, 2013 at 01:34 )

Nu aveti nici un pic de respect pentru nimic. In afara de Filarmonica Banatul, Timisoara este necunoscuta si o cacarisiti si pe asta. Este normal sa ai o cafenea culturala, s-a dus vremea mititeilor, a restaurantelor dosite si privilegiate. In ce dracu de lume traiti? Mai vreti sa faceti din Timisoara -Capitala Culturala ! ASA? Cu mosi senili si primari fara coloana vertebrala?

@Victor a spus: (august 8th, 2013 at 08:38 )

cine a spus ceva rau de filarmonica? nu mai rupeti din context, pentru ca asta e dezinformare. problema e in alta parte, acolo unde garboni nu a respectat legea. sa fie schimbata legea sau hcl-urile si sa fie bagat in legalitate, dar pana atunci sa le respecte pe cele in vigoare. nu-i mai cantati in struna, pentru ca asta denota servilism ieftin. ai fost in club art? ma gandesc ca nu. in cazul asta ar trebui sa te abtii, pentru ca acolo a fost o bodega infe3cta, care nu are legatura cu ce invoci tu legat de capitala culturala.

Zumba a spus: (august 8th, 2013 at 13:39 )

Ha, ha, ha, Invartitul asta s-a aranjat pe el, pe fiu-sau, s-a lipit de primar si vrea in continuare sa „joace” tare! E halos si nesimntit daca constatarile lui Stoia sunt exacte si sunt sigur de exactitate. Se duce in instanta? tot pe baza de „prieteni”, „lipituri”?…. Off, offf, tare multi profitori de calibru in Timisoara noastra?… Ce e mai trist ca in loc sa se rareasca, apar peste noapte noi si noi trogloditi plin de pile si privilegiati….

@Victor a spus: (august 8th, 2013 at 21:05 )

Desteptule, normal ca stiu despre ce vorbesc, in Timisoara nu se poate finaliza nici un proiect cultural, sclerozatii si bisnitarii de teapa lui Stoia dezinformeaza sa-si atinga scopul. Aici nu este vorba despre respectare legii ( in contract exista aceasta clauza – primaria suporta xx % din investitii ), este vorba despre nesimtirea unora cu mintea aburita de sprit si promisiuni de spagi ! Se stie si cine urmeaza si SPAGA ! Garboni este un mare prost daca nu se duce pana in panzele albe cu cei de teapa ta ! Punct !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Flavius Biea

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 20 la Sala Constantin Jude. Cântarul oficial se va desfăşura, vineri, 26 aprilie, de la ora 18.00, la Iulius Town. După o carieră impresionantă la amatori, unde a câștigat 9 titluri de campion național, 3 titluri de campion european,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Stradă din Dumbrăviţa recuperată de la samsarii imobiliari urmează să fie asfaltată de primărie

O stradă ocupată timp de mai mulţi ani de samsarii imobiliari din Dumbrăviţa urmează să fie asfaltată. Strada a fost cedată primăriei abia anul trecut, după ce Primăria Dumbrăviţa şi locuitorii comunei au făcut front comun. Printre imobiliarii care au stăpânit strada se numără şi candidata PSD-PNL la primărie, Alina Sperlea.  Este un lucru arhicunoscut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Stradă din Dumbrăviţa recuperată de la samsarii imobiliari urmează să fie asfaltată de primărie
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Elevii interesați să vadă cum e viața de studenți pot participa și în acest an la proiectul West Summer University (WSU), universitatea de vară destinată elevilor începând cu vârsta de minimum 16 ani, organizat la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), care simulează toate aspectele vieții de student. În acest an, acesta va avea loc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vară revine cu o nouă ediție a Școlii de Vară. Elevii vor afla cum e să fii student
Sediul Prefecturii Timiș găzduiește de la această oră ședința Guvernului României. În frunte cu primul ministru, Marcel Ciolacu, miniștrii dezbat  în sedință  mai multe proiecte.  Lista include și trei asemenea proiecte extrem de importante pentru județ. Vorbim despre cele referitoare la Institutul Oncologic, cel de aprobare a indicatorilor pentru noul stadion care va fi ridicat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectele noului stadion, al Institutului Oncologic și cel al PTF Beba Veche au fost aprobate in ședința de guvern de la Timișoara
O stradă ocupată timp de mai mulţi ani de samsarii imobiliari din Dumbrăviţa urmează să fie asfaltată. Strada a fost cedată primăriei abia anul trecut, după ce Primăria Dumbrăviţa şi locuitorii comunei au făcut front comun. Printre imobiliarii care au stăpânit strada se numără şi candidata PSD-PNL la primărie, Alina Sperlea.  Este un lucru arhicunoscut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Stradă din Dumbrăviţa recuperată de la samsarii imobiliari urmează să fie asfaltată de primărie
Universitatea de Vest din Timișoara a obținut certificatului de acreditare pentru „Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic” constituit în cadrul instituției. Acestă acreditare marchează un pas semnificativ în consolidarea rolului UVT ca pol de inovație în regiune și întărește capacitatea centrului de a oferi servicii de top în domeniile Digital (Economie digitală și tehnologii spațiale), Green (Mediu și eco-tehnologii),...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UVT a obținut acreditarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic
Circul sălii de desfășurare a ședinței de guvern de la Timișoara s-a încheiat, miniștrii care vor participa vor fi înghesuiți în cea mai mare sală care e la sediul Prefecturii Timiș, una de 28 de locuri, Sala Video. Importante pentru regiune sunt două dintre proiectele care vor fi votate, anume cel pentru deschiderea punctului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E oficial, miniștrii sosiți la Timișoara vor fi înghesuiți în Sala Video. Două proiecte pentru Timiș, votate la ședința de guvern
Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins cererea depusă de cei de la ARL Cluj, societate deținută de cei de la Strabag, care contestau licitația pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a Centurii Vest Timișoara. Data la care se închidea, inițial, procedura era 29 martie. ARL a depus contestația în ultimul moment, ceea ce...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul Centurii Vest merge înainte, contestația depusă a fost respinsă
Banatul multietnic şi istoria sa seculară, sau o nouă incursiune în trecut cu un profesor la catedră. Acesta a fost subiectul unei adevărate lecţii deschise la UPT, unde s-a vorbit despre germanii din această parte de ţară. Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit miercuri, 24 aprilie 2024, conferința „Auf den Spuren der...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Incursiune în trecut, pe urmele germanilor în Banat! O interesantă lecţie deschisă la UPT, cu profesorul Anton Sterbling
Top