Radu Dimeca: „Cornu a transformat CCIAT in propriul SRL”

 

Lupta pentru şefia Camerei de Comerţ Timiş între actualul preşedinte Georgică Cornu şi vicepreşedintele Radu Dimeca a început cu jumătate de an înainte de alegerile ce sunt programate în primăvara lui 2014. Cornu l-a desfiinţat într-o scrisoare pe liberalul Radu Dimeca, omul care nu a vrut vânzarea mai multor imobile deținute de instituție. Actualul preşedinte a avut spate la ultima adunare extraordinară a CCIAT şi a reuşit să-şi impună punctul de vedere. Ca pe vremea comniştilor susţine Radu Dimeca, dar şi alţi patroni de firme din Timişoara. Patronul firmei Grafoprint, care este și consilier local PNL, îl acuză pe Cornu că a transformat CCIAT în propriul SRL.

Sunteţi printre puţinii care l-au criticat public pe Georgică Cornu. De ce, îi vreţi scaunul de preşedinte al CCIAT?

Trebuie să derulez un pic filmul. În 2010 când am fost ales vicepreşedinte al  Camerei am declarat în mod public că la viitorul mandat doresc să candidez la funcţia de preşedinte. Domnul preşedinte în exerciţiu (n.r. Georgică Cornu) şi-a arătat deschiderea pentru că la acel moment statutul prevedea două mandate de preşedinte. Lucrurile s-au modificat. În 2011 a apărut o modificarea la nivel naţional a statutului prin care au fost scoase câteva paragrafe printre care şi cel ce prevedea două mandate consecutive, acum nu mai este nicio limită. În 2012 au intrat în insolvenţă câteva din firmele domnului Cornu, credibilitatea sa a început să se şubrezească. O funcţie de preşedinte la camera de comerţ ar putea să aducă un petec imaculat de carte de vizită. Am format un curent, mai mulţi colegi au avut alte păreri decât dânsul. Acest lucru l-a determinat pe domnul Cornu să pună toate tunurile pe mine fiind principalul său contracandidat. Nu eu am făcut-o, ci dânsul a declanşat competiţia pentru şefia camerei de comerţ. Cornu a transformat CCIAT în propriul SRL.

Cornu pare să aibă toate avantajele, toate pârghiile necesare pentru a obţine un nou mandat de preşedinte. Chiar credeţi că aveţi şanse în faţa lui?

(râde) Pornesc de la premiza că, în afară de caii de la bicicletă, nu are ce să îmi ia. Pentru mine există două mize. Prin structura mea lucrez în mod colaborativ, inclusiv la Grafoprint, avem 77 de persoane şi o cifră de afaceri de 3,5 milioane euro. Stilul nostru e de lucru în echipă. În echipă stabilim tot. Pe când în colegiul de conducere al Camerei se încearcă să se meargă ca în plenarele PCR. Unul zice, ceilalţi tac mâlc şi eventual aplaudă şi merg pe mâna şefului. Nu zic că ideea domnului Cornu cu vânzarea este rea. Nicio clipă. Modul în care vrea să te treacă strada forţat, fără analize, fără date pertinente, cu asta nu pot să fiu de acord. Domnul Cornu are probleme în zona afacerilor, în zona familiară, are o grămadă de probleme care poate l-au determinat să acţioneze greşit. A declanaşat cam prematur această campanie electorală.

Vreţi să faceţi o „benzinărie liberală”  la CRAFT, aşa cum a spus Cornu?

Nu. Vă corectez. “Peco liberal” a spus domnul Cornu. În şedinţa de conducere din 14 august, 5 persoane am avut puncte diferite faţă de domnul Cornu. El s-a simţit lezat. Decizia acelui consiliu de conducere a fost falsificată. Se spune că în unanimitate am hotărât că… Nu a fost nicio unanimitate, au fost mai multe puncte de vedere. Într-o scrisoare oficială plină de greşeli am fost acuzat că vreau să fac un ‚Peco liberal”. În primul rând Peco e din era dânsului când erau comuniştii la putere. Cu liberalii poate să mă atace. Zona politică este singura zonă în care domnul Cornu crede că mă poate ataca. La acuzaţia punctuală „Peco liberal” i-am scris dânsului, am spus şi în şedinţa de la cameră. Ideea nu este una liberală.

Dar a cui era ideea cu benzinăria?

City-managerul Sorin Drăgoi la începutul lui martie, ştiind că dorim să găsim o soluţie pentru micşorarea redevenţei pe care o plăteşte camera, în jur de 60.000 de euro pe an, pe terenul de la CRAFT, a spus că există o posibilă oportunitate, o firmă ce doreşte să facă o investiţie în acea zonă pentru desfacerea de produse petroliere. Din cei 13.000 de metri pătraţi aproximativ 10% dacă camera ar ceda înapoi primăriei s-ar obţine o redevenţă mult mai mică decât acum. Noi am ajunge să plătim cam 50-60% din valoarea din acest moment. I-am spus domnului consilier Mateescu, asta pentru că domnul Cornu trece pe la cameră o dată la 30-60 de zile şi nu am putut să mă întâlnesc cu dânsul. Răspunsul a venit după câteva zile. Nu erau interesaţi de variantă, voiau să vândă. Îmi reproşez că nu am convocat un comitet de urgenţă al camerei care să analizeze aceată variantă.

Se vorbeşte totuşi de Gazprom?

Nu ştiu, chiar nu vreau să ştiu. Ce să spun că am acţiuni la Gazprom (râde)? Haideţi să fim serioşi. Nu am întrebat că nu am fost curios.

Camera de comerţ şi insolvenţă

Aţi aflat doar în ultimele zile că tote firmele lui Cornu sub în insolvenţă?

Bună întrebare. Eu am un principiu, când eram clientul Băncii Turco-Române întâmplarea făcea că le furnizam la nivel naţional hârtia de imprimantă pre-tipărită, aveau datorii la noi. Aş fi putut să le dau şi eu un picior când erau în patru labe în zona facială, să le îngreunez situaţia. Nu am făcut-o pentru că am avut o relaţie foarte bună cu acea bancă şi dacă ei au fost într-o situaţie delicată am acceptat să găsim soluţii amiabile de rezolvare a problemei. La fel s-a întâmplat şi când a circulat o scrisoare la nivel de Timişoara privind datoriile pe care le are domnul Cornu la sutele de firme ce au intrat în insolvenţă. Şi nouă ne datorează 6.000 de lei. Ne datorează banii de un an şi jumătate. Am încercat să recuperez banii, dar nu am reuşit. Nicio clipă nu m-am gândit însă ca atunci când cineva este în genunchi să îi mai pun şi eu un bolovan în spinare. Mai ales că ştiam că în 7-8 luni urmează alegerile, ştiam că nu mai doreşte să candideze. Paradoxal pe site-ul camerei şi astăzi este trecut statutul cu două mandate ca preşedinte.

De ce nu a început o mişcare în interiorul Camerei împotriva unui om de afaceri, care este şi preşedinte şi are firmele în insolvenţă?

În clipa în care s-a încercat să se găsească punctele slabe, ne-am lovit de o mare porblemă. O firmă în insolvenţă nu poate face nicio plată fără acordul administratorului judiciar. “Cum au fost plătite cotizaţiile”, l-a întrebat cineva pe domnul Cornu. A răspuns cash. El în faţa camerei este curat, are cotizaţia plătită, dar nu ştiu ce o să zică administratorul judiciar când va afla că domnul Cornu poate să facă plăţi cu firmele în insolvenţă.

Câte firme cunoaşteţi, cărora societăţile lui Cornu le sunt datoare?

Nu vreau să zic că ştiu sute de firme. Dar 10-15 firme cunosc bine. Problema majoră este o chestie de jenă, e bun simţ, când tu te dai virtuos, conduci o instituţie, dai diplome de merit şi eşti plin de bube în cap. Cineva a spus că CCIAT ar trebui să se numească camera de comerţ şi insolvenţă.

Posibile discuții cu Robu pe motiv de Cornu

Firmele lui Cornu par agreate totuşi în primăria condusă de şeful dumneavostră de partid, Nicolae Robu. Sunteţi consilier local, cunoaşteţi acest lucru… Nu v-a tras Robu de mânecă, să vă ceară să terminaţi cu atacurile la Cornu?

Din două motive nici nu am avut ocazia să discut acest subiect. Pentru că am fost plecat în ultimele două săptămâni din localitate. Cu domnul Cornu am corespondat la atacurile date. La ultima şedinţă de partid nu am participat pentru că am fost într-o emisiune la televiziune. Nu am avut ocazia să mă intersectez cu domnul Robu. S-ar putea să am oarecare discuţii pe această zonă.

Revin, totuşi nu este ciudat că domnul Cornu este încă agreat la Primărie?

Nu pentru că sunt contracte în spate ce trebuiesc duse la bun sfârşit. Şi aşa sunt probleme.

Aţi exagerat când aţi comparat data de 11 septembrie când a avut loc adunarea generală a CCIAT cu atacul terorist de la 11 septembrie din SUA?

Nu am exagerat. E altă scară, altă proporţie, alte oraşe şi alte probleme. În zona democraţiei şi bunului simţ al camerei a fost o lovitură extrem de dură. Pumnul în gură. Cornu a arătat că ce vrea el aşa se întâmplă. Am fost 50 şi un pic de membri în adunarea generală. 45 au avut drept de vot. 15 persoane au avut 15 voturi şi 30 de persoane au avut 112 voturi. Meciul a fost 112 la 15. Când a fost prezentat materialul pe baza căruia trebuia să se ia decizia domnul Cornu l-a recitat ca pe o poezie. Apoi imediat ne-a pus să votăm. Nu au existat dezbateri, nu a fost nimic. Domnul Cornu avea 14 firme, 14 voturi. Dacă eram toţi cei 15 împotriva lui singur de abia îl biruiam la un vot.

Vă motivează şi ceva sentimental în încercarea de a deveni preşedinte al CCIAT?

… Da, m-am gîndit mult dacă motivul ar trebui să-l fac sau nu public. Peste drum de camera de comerţ din Piaţa Victoriei se află cea mai mare farmacie din Timişoara. Înainte de revoluţie, tatăl meu, a fost diriginitele acelei faramacii timp de 25 de ani. El are pe partea dreaptă a farmaciei o placă comemorativă pe care am dezvelit-o anul trecut. M-aş bucura dacă şi eu, peste drum, aş putea lăsa ceva pentru oraşul nostru.

În procente ce şanse aveţi împotriva lui Cornu?

50-50.

Ce notă îi daţi lui Cornu pentru activitatea depusă ca preşedinte al camerei?

Pentru primul mandat o notă bună. Pentru al doilea mandat a fost despot. În al doilea mandat nu ar trece clasa.

Domnul Cornu a spus că vreţi să îl linşaţi mediatic…

(Râde) M-am distrat tare când am văzut-o şi pe asta. Sincer, nu am înţeles acea scrisoare plină de greşeli. Dacă o scuturi, curge sânge, vulgaritatea a fost a dânsului. Eu am încercat doar să ripostez civilizat, cumpătat.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

nea pandele a spus: (septembrie 16th, 2013 at 14:30 )

Starpiti taranii din CCIAT. Sa plece-n Herneacova pe sutele-i de hectare de padure si teren… mai da-te-n…dragostea mea cu tot cu familia ta… GiorgiCA CORnu.

Cameristul a spus: (septembrie 16th, 2013 at 17:10 )

Din pacate cunosc subiectul. E diferit fata de declaratiile celor doi.
Ambii sunt oameni de afaceri privati abonati la contracte cu statul. Asta nu inseamna ca sunt buni, ci doar ca beneficiaza indirect de ceea ce platesc la stat toti ceilalti. Fara pareri personale, nu cred ca varianta schimbarii unul cu altul este vreun plus, dimpotriva, vin unii, pleaca altii, povesti, povesti. Cand esti atat de activ si prezent ca si om de afaceri si consilier local , si candidat disponibil la orice post , etc atat de bun in orice domeniu, cred ca totul este un mare fals. Daca ramane asa jocul vor pleca voturi din partea celor care l-au pupat intens pe Cornu la vremea lui si acum nu mai pupa, vor schimba pentru alt pupat, ca la asta se pricep. Camera functioneaza foarte bine fara acesti mari alesi. Timisoara poate mai mult, are de unde sa aleaga cu adevarat fara bagare pe gat la modul asta.

Laurentiu a spus: (septembrie 16th, 2013 at 19:46 )

Ne-am straduit 20 de ani sa facem marea privatizare, tocmai pt a scoate afacerile paguboasa pe care statul le facea cu statul. Acum cand firmele private lucreaza pt stat, hulim mediul privat care ca la usa cortului si aratam cu degetul spre cei care au tupeul sa faca acest tip de deal. Totusi, cine dracu trebuie sa lucreze cu acest stat ca sa fie si placul vostru?

Mircea a spus: (septembrie 16th, 2013 at 20:17 )

Are cornu 6000 de lei datorie la dumneavoastra? Va rog sa spune-ti cati bani ati facut dumneavoastra din afacerile cu acest om? La fel sa faca si cei care au intrat in insolventa din cauza lui si sa ne mai spuna si cu cati clienti mai lucrau in afara de el. Nu stiu dc discutam de afacerile lui si nu ne indreptam atentia spre performantele sau neperformantele de la CCIAT, ca doar asta-i subiectul. Sa spuna domnul Dimeca pe ce loc se plaseaza Camera din Timisoara in randul camerelor din Romania, in calitatea sa de vice presedinte al camerei, fie el si pe linie moarta, cred ca cunoaste acest clasament. Pt cunoscatorul Dimeca, il informez pe aceasta cale, desi nu cred ca mai este cazul, ca acest Cornu a intrat in insolventa din cauza Statului Roman ca a „omis” sa-i plateasca cateva zeci de milioane de euro pt munca prestata. „Bune afacerile astea cu statul!” Rezultatul: 3000 de angajati trimisi in somaj, 70% din dotarea tehnica pusa sub executie zeci de investiti, garantii pt credite bancare scoase la licitatie. Cred ca a sosit timpul sa va cautati alt om de afaceri pt macinat, pe asta l-ati terminat. Sper sa nu vina niciodata ziua cand va veti manca intre voi. Bafta in afaceri sa aveti!

dan radosav a spus: (septembrie 16th, 2013 at 20:30 )

Domnule Oancea, va sugerez sa-l intrebati pe domnul Dimeca pe ce loc se afla CCIAT la nivel national. Multumesc.

Gigi a spus: (septembrie 16th, 2013 at 23:29 )

Pentru Mircea: ciudat cum ii plangi de mila lui Cornu. Vezi doamne ca statul nu i-a platit lucrari. Pai pe lucrarile de mantuiala facute, dupa ce a supt sute de milioane si si-a umplut conturile din strainatate, bine i-a facut in final statul. Toate strazile reparate de firmele lui in Timisoara sunt vai de capul lor. Banii i-a incasat insa. Desigur ca nu au ajuns la angajati ci in herghelii, conace si conturi personale de prin diverse insule. Cine ii plange de mila lui Cornu e fie prost fie e Cornu sub pseudonim.

mosu a spus: (septembrie 17th, 2013 at 00:40 )

Cornu il bate pe Dimeca la funduletul gol. Ce rost are sa se agite? Daca vrea sa candideze ar trebui de pe acum contacta firme care sa intre in camera pentru voturi! dar el e baiat sarac nu are asa ceva.

Mircea a spus: (septembrie 17th, 2013 at 09:07 )

Pentru Gigi: Domnule Gigi nu-i plang de mila, ideea era de spune un adevar care din pacate desi s-au mai spus, nimeni nu a avut urechi sa le auda. Motivul il stim cu toti si nu cred ca face obiectul discutie. Cornu a lucrat in Timioara trei proiecte mari si late, dupa cum urmeaza: Bulevardul Liviu Rebreanu, Piata Iosefin si Calea Torontalului. Din cate imi amintesc eu primele doua castigate dupa contestarea licitatiei in instanta. In ceea ce priveste Rebreanu va pot spune ca proiectul a fost realizat de o firma indicata de PMT pt trafic usor, dupa finalizare smecherii din primarie au dat drumul si la traficul greu. Consecinta ati vazuto probabil si dumneavoastra. In 3 luni asfaltul a cedat, iar lucrarea fiind in garantie reparatiile sau refacut pe banii constructorului. Torontalului arata impecabil, dar cu toate acestea nici dupa un an de zile lucrarea nu a fost receptionata, raspunsul nu il stie nimeni. In ceea ce priveste piata Iosefin, inafara de faptul ca au fost cateva intarzieri nu cred ca putem spune ca sunt probleme. In ceea ce priveste investitiile domnului Cornu cred ca nu are rost sa ne pronuntam. E problema fiecarui ce vrea sa faca cu banii lui. Poate sa isi faca vile si pe luna si pe Marte. Nu sunt fan Cornu dar cred ca un om de afaceri care are curaj sa faca inprumuturi de zeci de milioane de euro pt a crea locuri de munca si da aveti dreptate pt a se imbogati, trebuie apreciat, indifirent de unde vine sau cum il cheama. Tara asta are nevoie de acesti „nebuni” . In ceea ce priveste legalitatea afacerilor, am citit in presa nenumarate articole. Controale peste controale de la toate institutiile statului. Toate sau terminat cu NUP, dar despre asta presa nu am mai relatat pt ca vb aia era de bine. Nu stiu cu ce va incalzeste faptul ca 3000 de oameni din companiile lui in acest moment sunt platiti de la bugetul statului. Nu stiu care este deranjul duneavoastra si ai altora ca dumneavoastra? Dar ceea ce stiu este emiteti pareri relatate in presa. Apropo de presa si atitudinea ei! Este bine de stiut ca cei mai buni sau mai vehementi ziaristi din Timisoara au fost angajati la Cornu, ceilalti au supt bani frumosi din contracte de publicitate. Cand sa rupt macaroana a inceput sa apara si dezinformarea. Nu sunt cornu si nu cred ca sunt nici prost. Am lucrat intruna din firmele astea, am plecat inainte de a fi disponibilizat la o firma germana, in acelasi domeniu de activitate.
Toate cele bune!

Radu Dimeca a spus: (septembrie 17th, 2013 at 16:24 )

Motivul acțiunii mele e de a stopa abuzul de putere…stilul dictatorial aplicat la o Cameră de Comerț…in loc de unul colaborativ…stilul vulgar de exprimare, nedemn pt o poziție de Președinte ce reprezintă mediul de afaceri din județul nostru…

A fost opțiunea dl Georgica Cornu să facă afaceri preponderent cu Statul…și in clipa cand scârție ceva sa se naruie tot, pt ca afacerea stătea intr-un client….

Și Grafoprintul are sub 5% contracte cu firme din țară subordonate administrațiilor publice….dar e o strategie de companie…nu un ‘drob de sare’ valabil pt toată lumea…trebuia să stie de cand a intrat in genul acela de afaceri… Adevarat că se castigau bani mult mai ușor și mulți rapid…dar și cu riscul aferent…cine nu riscă nu câștigă. ..Iar, când își asumă un risc mult prea mare…mai și pierde….sau toți cei din jur suntem responsabili pt managementul mult prea riscant aplicat de dânsul?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Ziua Jandarmeriei este marcată la Iulius Town prin activități dedicate tuturor membrilor familiei, susținute de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș. Sâmbătă, 30 martie 2024, în Iulius Gardens, începând cu ora 14.00, vor avea loc prezentări de tehnică și echipament, expunere de autovehicule speciale, dar și demonstrații de dresaj canin. Mai mult, cei mici...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Traseu aplicativ pentru copii, dresaj canin de Ziua Jandarmeriei, dar și Ateliere de Creație, Teatru de Păpuși și competiție de șah, în Iulius Town
Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Top