Viceprimarul din Recas, acuzat de intimidare la adresa unui ziarist

Patronul unei televiziuni on-line din Timișoara susţine că a fost reţinut ilegal de polițiști, la intrarea în Primăria Recaș. Ovidiu Icobescu voia să-i ia un interviu viceprimarului Alin Neamţu, pe tema atribuirii unor lucrări fără licitaţii. El s-a ales și cu o amendă de 500 de lei, pentru că ar fi intrat în curtea primăriei, după terminarea programului de lucru.

icobescu

„Miercuri l-am sunat pe viceprimarul Alin Neamţu pentru o declarație în privinţa unor locuinţe sociale construite ilegal. Nu a vrut să vorbim la telefon, ci a trimis o maşină după mine, pentru a-mi acorda un interviu la primăria din Recaş”, spune Ovidiu Icobescu (foto). Lucrurile au luat-o însă razna de îndată ce acesta a ajuns la Recaș. „La intrarea în primărie am fost întâmpinat de doi jandarmi care m-au legitimat, m-au scos în curte şi mi-au zis că sunt reţinut, pentru că viceprimarul a identificat o problemă în legătură cu mine. După o oră mi s-a adus la cunoştinţă, printr-un proces-verbal, că 2 septembrie am intrat în perimetrul primăriei după programul de lucru şi aş fi realizat nişte fotografii”, ne-a spus Icobescu.

Omul a încercat să le explice că, în momentul aşa-zisei intrări neautorizate, poarta era deschisă. În plus, cetăţenii din Recaş intră zilnic după program în curtea primăriei, pentru a-şi plăti cablul tv şi nimeni nu le are treaba. „Nu m-au ascultat şi m-au amendat cu 500 de lei. Mi s-a comunicat că nu sunt liber să plec până nu vine poliţia şi că viceprimarul vrea să facă o plângere împotriva mea pentru hărţuire. Consider că totul a fost o măsură de intimidare pentru a renunţa la investigaţiile legate de administraţia din Recaş. Voi da în judecată autorităţile şi voi continua anchetele”, ne-a mai spus Ovidiu Icobescu.

Șeful de post de la Recaş, comisarul şef Nicolae Istrat, susţine că este vorba despre o simplă amendă. „Ziaristul a fost amendat pentru că ar fi intrat în primărie după program. Viceprimarul a chemat un echipaj de poliţie. Nu a fost reţinut, ci doar amendat”, ne-a declarat Istrat. Viceprimarul Alin Neamţu nu a vrut să detalieze povestea, susţinând că este într-o întâlnire. „Cred că situaţia s-a clarificat şi nu mai sunt probleme. Ziaristul a intrat fără drept în instituţie în urmă cu două zile, după programul de lucru. Pentru acest lucru a fost amendat”, a spus Neamţu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

sorin a spus: (septembrie 5th, 2013 at 17:39 )

ziarist de kkt se duce cu masina primariei sa ia interviu:))) cine l-a invatat p-asta meserie????? penibil! si voi il mai faceti si celebru:))))

nelu a spus: (septembrie 5th, 2013 at 22:10 )

cine-i gunoiu asta de vice primar,auzi ma la militia din Recas,acolo se fura ca-n codru si ei se ocupa de prosti.neatule ti frica de investigati ,ce-ai facut cu firma primariei infintata de tine?

gica a spus: (septembrie 5th, 2013 at 22:18 )

aline fugi de investigati ca dracu de tamaie,de ce ti-e frica nu scapi,esti cacat la cur ti se apropie finalul!!

rad-srb a spus: (septembrie 5th, 2013 at 22:29 )

ma sorine ce te bagi ca musca in p….a vaci citeste prima data si pe urma dati cu parerea sau esti pus de alin sa scri,Dl Istrate am avut alta parere de tine dar mam inselat.

Recasean a spus: (septembrie 6th, 2013 at 09:11 )

Vai de capul vostru de vice primar si primar de Recas, sunteti vai de capul vostru, ati pus marioneta asta penibila de Istrat sef de post la Recas care in loc sa se ocupe cu furturile tiganilor alearga ziaristi, aaaaaaa, am uitat, nu se poate ocupa de tigani pentru ca ei au decis primarul si vicele, daca se face o investigatie serioasa in primaria Recas in scurt timp vom vedea mascati si plimbari cu duba…….., dupa doar 1 an de mandat ati devenit cea mai proasta conducere din primaria Recas ever, la propriu.

recasean3 a spus: (septembrie 6th, 2013 at 16:30 )

Ne-am intors pe vremea comunismului, nu mai exista libertate de exprimare, nu mai exista LEGI…LEGEA SE FACE CU BOATA!!! NU EXISTA LIMITE!

doru a spus: (septembrie 6th, 2013 at 22:30 )

aline mai bine pune politia din Recas pe tigani din Izvin ca mai otara va fura si pe voi, tot cu magari te ocupi,mai bine pleaca ca nu esti de nimic.istrate pacat ca ai paru carunt ca-l ai degeaba in loc sa te ocupi de furturi te ti de ziaristi;rusine primarie,rusine politie.

andrada a spus: (septembrie 7th, 2013 at 12:43 )

ne meritam soarta,ati ales doi oligofreni,din pacate ,a-ti vrut schimbare,o aveti,spalati-va cu ea pe cap….in scurt timp se vede ce fac acesti doi…..orice in afara de treaba…cand a mai fost asa ceva in Recas??? NICIODATA !!!!!!! SI STITI DE CE??? PENTRU CA AU FOST OAMENI CARE NE FACEAU CINSTE LA CONDUCERE SI NU RUSINE CUM NE FAC ASTIA DOI,….CEI CE-ATI ALES ASA CEVA MANDRITI-VA,SUNTETI LA FEL !!!!! VAI SI AMAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recasean 1 a spus: (septembrie 8th, 2013 at 16:34 )

Autori ai artei scrisului! inainte de a va exprima in scris ar trebui sa stapaniti limba romana, dar aceasta remarca nu face obiectul comentariilor. Functionati dupa efectul turmei. Nu stiti mai nimic despre ceea ce s/a intamplat dar va exprimati. Ma intreb daca aveti sigla lui Pasca pe frunte? Dupa exprimare nu mai am nevoie de raspuns. Toata stima, recunostina si onoarea actualei conduceri. Este ceea ce am asteptat de aproximativ 20 ani. Implicati, aproape de om, corecti, nepatati si dornici de a face ceva pentru comunitate. A trecut doar un an si lucrurile sunt vizibile. Ma simt onorat ca fac parte din aceasta comunitate cu astfel de oameni care ma reprezinta. Ce nu stiti autori ai comenturilor este faptul ca acest trimis al televiziunii,, non name,, a urmat ordinele fara a se abate de la regulile impuse de domn ,, fost primar Pasca,, care are motive intemeiate sa reactioneze. Rusine sa ii fie pentru atitudinea si actiunile sale. Dupa fiecare realizare a actualei conduceri fabrica cate o actine demna de tot dispretul . Pana in momentul de fata pentru acesti oameni ai actualei conduceri nu poti avea nici un repros. Sunt demni de cinste, onoare, corectitudine respect pentru cetatean si ce e cel mai important sunt aproape de cei oropsiti de soarta, nevoiasi, suferinzi, sarmani, etc. Faptele si realizarile lor sunt vazute de cine are ochi sa le vada, iar voi cei ce va exprimati veti ramane la fel de orbi. Dumnexeu fie cu voi pentru a va reda vederea. Onorata conducere actionati asa cum v/ati propus caci sunteti pe drumul cel bun. RESTUL E DOAR RAUTATE UMANA.

Romeo a spus: (septembrie 8th, 2013 at 16:42 )

Bravooo Recasean 1!!! sustin si subscriu la ceea ce ai scris. Din informatiile pe care le detin din pacate asta este realitatea. Domn Pasca Marinel reactioneaza ca si un animal incoltit, fara tact, strategie, inteligenta si lipsa de profesionalism…Este mult prea slab pentru ceea ce a insemnat lider al comunitatii. Il cunosc fff bine….Am fost un sustinator de al sau dar mi/au ajuns acesti ani…voi fi alaturi de actuala conducere atat timp cat nu ne va dezamagi. Urmati/va planul si cat mai multe realizari caci asta va ramane in urma voastra. Sunt alaturi de voi.

Recasean a spus: (septembrie 9th, 2013 at 10:19 )

Tovarase viceprimar, ma scuzati; tovarase Recasean 1, vis a vis de stapanirea limbii romane, am rugamintea sa-ti recitesti comentariul:
– „efectul turmei” este de fapt efectul de turma
– „este ceea ce am asteptat DE 20 de ani” se scrie corect fara de,
– partea cu „implicati, aproape de OM” v-a dat de gol, sunteti aproape de OM dar din pacate ar trebui sa fit aproape de OAMENI.
– „non name” este de fapt no name
– „actine” banuiesc ca este actiune
– „Dumnexeu” poate fi un zeu pagan la care va rugati dar totusi cred ca este vorba de Dumnezeu.
In concluzie pana sa dai lectii de gramatica pune mana pe carte, dar ce sa ma astept de la un viceprimar care a luat 5 voturi la alegeri, eu cred ca nici familia nu te-a votat in intregime.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alin Nica

Nica acuză PSD că amenință participanții la acțiunea despre regionalizare de la Consiliul Județean pentru a nu se ”dubla” cu ședința de guvern de la Timișoara

Alin Nica, președintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, acuză PSD că ar fi sunat participanții la o dezbatere despre regionalizare, programată la aceeași oră, la Palatul Administrativ, cu ședința de guvern adusă la Timișoara, care ar urma să aibă loc în sala Multifuncțională, din aceiași clădire. I-au intimidat și le-au cerut să se retragă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că amenință participanții la acțiunea despre regionalizare de la Consiliul Județean pentru a nu se ”dubla” cu ședința de guvern de la Timișoara
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni

Nu doar David Popovici a furat priviriile ultimul campionat de nataţie, sportivii de la Politehnica fiind şi ei printre medaliaţi. Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni. Emil Dăncăneț a câștigat două dintre ele la seniori, iar Darius Nistor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare

Peste tot în lume, în data de 23 aprilie se sărbătoresc Ziua Bibliotecarului și Ziua Mondială a Cărții, la inițiativa UNESCO, începând din 1996. În această zi, în aproape toate țările lumii au loc acțiuni de omagiere a cărții, a autorilor, a editorilor, a librarilor, a bibliotecarilor și, implicit, a cititorilor. Ideea marcării Zilei Bibliotecarului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Hannover Messe 2024

Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Localitatea Otelec, găzduiește în această sâmbătă, un Concurs Internațional Gastronomic, în organizarea  Asociației Ótelek Magyarul Magyarokért. Evenimentul a ajuns la cea de a noua ediție și are loc în proximitatea fostului port din localitate. Cu această ocazie, STPT va oferi o cursă specială, navală, pe Bega, între Timișoara și Otelec. Evenimentul are caracter internațional, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cu vaporașul de la Timișoara la Concursul Internațional Gastronomic, la Otelec. Bucătarii din Serbia sosesc pe apă/FOTO
TRIAJ este un ecosistem cultural format din spații expoziționale, ateliere, conferințe, instalații, tururi ghidate și intervenții culturale, care constă în redeschiderea la Timișoara a unei versiuni reinterpretate a Muzeului Holocaustului din Odessa, instituție care nu mai funcționează de la începutul războiului din Ucraina. Proiectul își propune își propune să activeze zona de Nord-Vest a Timișoarei,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziția-multimedia TRIAJ, versiunea reinterpretată a Muzeului Holocaustului din Odessa/FOTO
Alin Nica, președintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, acuză PSD că ar fi sunat participanții la o dezbatere despre regionalizare, programată la aceeași oră, la Palatul Administrativ, cu ședința de guvern adusă la Timișoara, care ar urma să aibă loc în sala Multifuncțională, din aceiași clădire. I-au intimidat și le-au cerut să se retragă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că amenință participanții la acțiunea despre regionalizare de la Consiliul Județean pentru a nu se ”dubla” cu ședința de guvern de la Timișoara
Tinerii din liceele și școlile timișorene pot vedea ”pe viu” cum se produce îmbrăcămintea ”Fast Fashion”. Ei pot să ”experimenteze” în aceste zile condițiile de lucru dintr-o fabrică de Fast Fashion, fiind invitați să interacționeze cu o instalație artistică realizată în cadrul proiectului „Cultura sustenabilității în școlile din Timișoara”, implementat de Asociația CRIES – Centrul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii pot experimenta ce înseamă producția ”Fast Fashion” și ce impact are aceasta asupra mediului/FOTO
Echipa care conduce Prefectura Timiș e din nou completă, Guvernul României a aprobat în ședința de marți numirea ex-liberalului Raul Ambruș, acum membru PSD, în funcția de subprefect. El renunță la calitatea de membru al Consiliului Local Timișoara, acolo unde a fost ales pe listele PNL, iar după ce a asigurat majoritatea celor de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raul Ambruș a fost numit de Guvernul României în funcția de subprefect al județului Timiș
Dominic Fritz, președintele USR Timiș și Primarul Timișoarei, Ligia Dugulescu, președinta PMP Timiș, Claudiu Chira, deputat și președinte Forța Dreptei și Alin Nica, președinte al Consiliului Județean Timiș și candidat al Alianței Dreapta Unită pentru al doilea mandat, au depus azi protocolul de constituire al Alianței, pentru a putea candida la alegerile din 9 iunie....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz: Vom câștiga aceste alegeri cu ajutorul timișorenilor și timișenilor
Primăria Timișoara anunță că tratamentele de dezinsecție pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora, pe domeniul public al orașului, programate inițial pentru perioada 15 – 25 aprilie, se decalează și urmează să fie efectuate între 26 și 30 aprilie 2024. Schimbarea perioadei a fost determinată de condițiile meteo nefavorabile, care nu au permis desfășurarea în condiții...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ploaia strică treaba. Primăria Timișoara amână pentru zilele viitoare dezinsecția
Locuitorii aflați în partea de oraș unde se reconstruiește pasarela pietonală Gelu de peste Bega rămân fără apă. Firma care se ocupă de lucrări a spart conducta magistrală de alimentare cu apă. Societatea Aquatim a fost nevoită să întrerupă alimentarea cu apă a unei zone vaste, fiind afectate mai multe cartiere din acea parte a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firma care face pasarela Gelu a inundat toată zona. Conducta magistralei de alimentare cu apă a fost spartă/VIDEO
Top