Arhiva pentru luna: octombrie 2013

Garajele ilegale vor fi demolate cand primaria va sti ce pune in locul lor

Garajele ilegale vor fi demolate cand primaria va sti ce pune in locul lor

Toate garajele ridicate fără autorizație de construire pe terenul primăriei vor fi demolate. Asta au votat joi consilierii locali, care au decis și interzicerea amplasării de noi construcții de acest tip. Nu se știe însă când vor dispărea garajele, pentru că hotărârea de consiliu local nu prevede un termen.

Descinderi la Selgros, Auchan si Real, dupa carne de pui

Isteria națională provocată de posibila infestare a cărnii de pui produse la Avicola Călărași a ajuns și la Timișoara. Angajați ai Direcției Sanitar-Veterinare Timiș, împreună cu ofițeri din cadrul Poliției Economice, au luat cu asalt joi mai multe magazine și depozite, verificând calitatea cărnii de pui.

Primaria vrea cel putin jumatate din actiunile aeroportului preluate teoretic de CJ

Consiliul Local Timişoara a fost de acord, în ședința extraordinară de joi, ca, la un moment dat, Consiliul Judeţean Timiş să preia 80% din acţiunile Aeroportului Internaţional „Traian Vuia”. Ulterior, CL va primi o parte din acțiunile CJ, cota urmând să fie stabilită în urma unor negocieri. Mai trebuie ca Ministerul Transporturilor să facă vreo ofertă de preluare a aeroportului de către autoritățile locale.

Primarul, la a treia taiere de panglica in ultima saptamana

Primarul Nicolae Robu a mai tăiat, joi, o panglică virtuală, de această dată la o lucrare finalizată doar parțial. A fost vorba despre o promisiune electorală: modernizarea străzii Martir Eugen Nagy, din zona Soarelui, pe care se circulă de aproape o săptămână. Piațeta din fața școlii nu e încă gata. Lucrările au costat peste jumătate de milion de lei.

Robu, chemat de un PSD-ist la lupta impotriva descentralizarii lui Dragnea

Proiectul de descentralizare inițiat de vicepremierul Liviu Dragnea stârnește mari controverse chiar și în interiorul PSD. Astfel, primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita, s-a declarat foarte deranjat de proiect, fiindcă acesta oferă prea mari puteri președinților de consilii județene, în dauna primarilor și a consiliilor locale.

Robu vrea sa starpeasca ciorile cu artificii!

Războiul cu ciorile din parcul din spatele Catedralei intră într-o nouă fază. După ce a refuzat soluția anticoncepționalelor și a testat ultrasuntele, primarul Nicolae Robu încearcă o soluție despre care nu crede că a mai fost folosită vreodată. De acum, cerul Timișoarei va fi luminat, în zona centrală, de artificii anti-zburătoare.

Mobilizare PSD-ista la meciul Ripensia – Pandurii?

Fără voia conducătorilor clubului, un proiect curat și frumos precum Ripensia Timișoara a ajuns să fie târât în mocirla politică. Dacă, din punct de vedere politic, la ACS Poli lucrurile sunt clare, iar la ASU doar unii naivi mai cred că nu există interese politice în jurul ehipei, Ripensia Timișoara era singura oază apolitică din fotbalul timișorean.

ACS Poli – nehotarata, dar alaturi de Gino Iorgulescu

Pe 14 noiembrie ar putea veni ziua căderii lui Mitică Dragomir, unul dintre cei mai vechi conducători din fotbalul românesc. În acea zi, cele 18 cluburi din prima ligă vor vota noul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Pentru prima dată, alegerile sunt extrem de disputate, Dragomir având un adversar extrem de puternic în persoana lui Gino Iorgulescu.

Constructim si ADP au ajuns la concluzia ca parcarea din Piata 700 nu e rentabila

Consilierii locali votează, joi, un proiect de modificare a contractului de asociere încheiat între ADP şi Constructim pentru parcarea din Piaţa 700. Dacă acesta trece, acolo va apărea o nouă clădire cu trei etaje, care să aducă bani, în condițiile în care parcarea exclusivă nu este… rentabilă. Update: Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi de primarul Nicolae Robu.

Dovlecii roz si-au indeplinit scopul in Campania Help25 / FOTO

Peste 100 de dovleci, frumos colorați și ingenios decorați, au fost „vedetele” serii de joi la Porto Arte. Cei mai mulți dintre ei și-au găsit un stăpân, căruia îi va decora casa sau biroul în următoarele zile. Banii obținuți din vânzarea lor vor contribui la nobilul scop al campaniei Help25: cumpărarea unui mamograf performant.

Intreruperi de curent

Enel nu a programat, joi, întreruperi de energie electrică în Timișoara. Acestea vor avea loc în județ, după cum urmează: Dumbrăviţa (str. P. Şandor, Bobâlna, I. Attila, M. Eminescu), Recaș (p), Ghiroda Nouă (p), orele 9 – 17; Jimbolia (p), orele 9 – 15; Saravale (p), orele 10 – 14; Baraj Fârdea, orele 8 –

apa potabila

Fara apa rece in Calea Urseni, Ciarda Rosie si Giroc

Joi, între orele 9 şi 19, va fi întreruptă furnizarea apei reci în Timişoara, pe străzile Calea Urseni, Joseph Strauss, Atomului, Siderurgiei, Recoltei, Electronicii, Jupiter, în cartierul Ciarda Roşie şi în Giroc, pe străzile Crinului, Lămâiţei, Lalelelor şi Macilor. Se va lucra la reţeaua de apă, la intersecţia străzilor Calea Urseni şi Gavril Muzicescu. pentru

Aeroportul Timisoara

Robu si Bojin, contradictii pe aeroport, dar totul s-a terminat cu bine

Consilierii județeni au votat pe șest preluarea Aeroportului Internațional Timișoara. Proiectul nu a figurat pe ordinea de zi a ședinței de plen a CJ, iar consilierii s-au trezit în față cu propunerea privind preluarea a 80% din acțiunile Aeroportului Internațional Timișoara. Proiectul a fost discutat după o pauză luată la finalul dezbaterilor pe marginea punctelor care figurau pe ordinea de zi.

Top