Pentru cine bati clopotele, „mitica”?

Când și-au dat jos nădragii ca să-și arate curul către Marian Iancu, cei din Druckeria au crezut că a început războiul și e cazul să dea asaltul la baionetă. Cu spatele asigurat de o cunoscută casă de avocatură din Cluj, latura neuniversitară a ASU a explicat într-un limbaj „cristianbrâncovenesc” de ce „mitică” de Iancu nu are nicio șansă în lupta cu nativii alb-violeți. În cea mai mare parte, argumentele ASU sunt imbatabile și l-ar face până și pe procesomanul Marian să mai ia o pauză cu litigiile de la TAS.

Cum să nu le dai dreptate portavocilor frumoșilor suporteri când se întreabă ce-are sula cu prefectura sau o echipă Poli neafiliată, a lui Iancu, cu o secție de fotbal a Universității Politehnica, ce joacă în afara sferei FRF? Orb să fii și tot ți-ai da seama că o echipă amatoare a unei universități timișorene, cea care în 1921 a înființat echipa încărcată astăzi de atâta tradiție, este mai în măsură să poarte numele și culorile alb-violete, nicidecum un individ din București, cu clubul în semiinsolvență, galonat cu un palmares cumpărat de la aventurierul Claudio Zambon.

Numai că etica, dreptatea și juridicul nu au întotdeauna legătură. „Miticul” ăla din București are palmaresul după o investiție pe care nimeni nu a vrut să o facă în Timișoara pentru a reașeza lucrurile cât de cât la locul lor. Cu trimitere la o masă credală din care face parte și CJ Timiș, Iancu face pe scrupulosul și vorbește de obligația sa de a valorifica în folosul creditorilor tot ce poate fi considerat activ al fostului club.

Unii zic că ar fi vorba de aproape un milion de euro, aici intrând bani pe avocați, traducători, plimbări pe la Lausanne și, finalmente, cumpărarea firmei italianului. Vreme de peste două decenii mai funcționează un act de asociere între Poli a lui Iancu și asociația lui Viorel Boiț, entitatea recunoscută de FRF ca fiind deținătoarea palmaresului lui Poli. Ceea ce-l face pe afaceristul BkP omul cu pâinea și cuțitul în mâinile cu care ține captiv fotbalul timișorean. Asta e, ne place, nu ne place. Le place, nu le place.

Spuneam că suporterii ASU au dreptate raportându-ne la realitățile anului fotbalistic 2013-2014. Cu Marian Iancu ieșit din competiție, cu ACS Poli în prima ligă și cu ASU Politehnica în liga a IV-a. Treaba se schimbă însă radical la anul. Iar frontul deschis acum de Marian Iancu nu este decât o pisică arătată de acesta adversarilor săi din Druckeria, nicidecum adevăratul război. Chiar și replica primarului Robu mi se pare de-o eleganță strategică, pe de o parte o invitație la reconciliere arătată druckerilor, dar și un gest de imagine „împotriva” unui Marian Iancu care a atacat echipa Universității Politehnică, pe care Robu a condus-o ca rector și pe care o poate controla și astăzi din Senat, când și cum vrea. Ce va fi la anul? Păi ASU intră în sfera FRF, dacă va câștiga barajul de promovare în liga a III-a. Cum și ACS este membru afiliat al FRF, iată ce zice ROAF, regulamentul de organizare a activității fotbalistice.

Articolul 4, denumit cinic „Integritatea competițiilor”, spune că „protejarea integrităţii sportive a tuturor competiţiilor organizate de FRF constituie un obiectiv de o importanţă fundamentală. În acest scop, FRF îşi rezervă dreptul de a interveni şi a lua măsurile adecvate în oricare situaţie în care se dovedeşte că aceeaşi persoană fizică sau juridică se găseşte în poziţia de a influenţa managementul, administrarea şi/sau performanţa sportivă a mai multor cluburi afiliate la FRF”. În această situație se află Universitatea Politehnică din Timișoara.

La ASU este clar de ce, pentru că este echipa universității, vorba lui Cristi Brâncovan. UPT este însă și partener cu primăria și CJT în ONG-ul care gestionează fotbalul echipei de primă ligă, ACS Poli. La punctul doi, aliniatul c) din același ROAF zice că un club afiliat „nu are drept ca direct sau indirect să fie implicat în orice fel sau să exercite orice funcție în managementul și/sau administrarea sportivă a altui club”. Iar ca personajul să poarte un nume, acesta este Florențiu Staicu, director administrativ în UPT, instituție ce patronează ASU, și totodată președinte al ACS. Un alt personaj omnipotent ce ar atrage atenția FRF în speța integrității este primarul Nicolae Robu, ca șef în Senatul UPT, instituție ce patronează ASU, și primar al Timișoarei, principalul contributor al ACS Poli.

Da, ce va fi la anul? Va fi cald, cel mai probabil. Una din variantele pur teoretice ar fi ca ASU să devină în liga a III-a echipa secundă a ACS Poli, ipoteză pe care nici nu vreau să o pun în discuție, de dragul celor de la Druckeria. Desigur, scoaterea UPT din ACS Poli ar fi o soluție, dar ce interes ar avea Nicolae Robu să facă asta? O altă soluție ar fi ca ASU să refuze intrarea în zona FRF și să rămână în liga a IV-a pentru totdeauna, îmbrăcând hanoracul și basca luptei antisistem și ducând crucea unui fotbal curat marca Dănuț Lața. Dar nici asta nu o iau în calcul, căci nu așa le-a fost vorba când Druckeria a convins copiii ăia să bată județul. Credeți că asta le-a zis? Că n-o mai vadă pe Poli a lor niciodată în prima ligă?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

ac recas a spus: (octombrie 29th, 2013 at 09:31 )

„…În cea mai mare parte, argumentele ASU sunt imbatabile și l-ar face până și pe procesomanul Marian să mai ia o pauză cu litigiile de la TAS.”

3 randuri mai jos :

„…Ceea ce-l face pe afaceristul BkP omul cu pâinea și cuțitul în mâinile cu care ține captiv fotbalul timișorean.”

sasule, da’ logica, unde-i logica????
sau cu alte cuvinte, tu citesti ce scrii?

CULMEA JURNALISMULUI !!!!!!! a spus: (octombrie 29th, 2013 at 10:00 )

IN sfarsit ati inteles REALITATEA – REALA, sau cel putin acum o scrieti! Dar, finalul e putin diplomatic, in sensul ca o cam scaldati,lasandu-le unele mici iluzii celor din drukeria si altor naivi.

DEOCAMDATA a spus: (octombrie 29th, 2013 at 10:04 )

Nu numai fotbalul,ci toata Romanica se conduce azi dupa nixte legi, mai bune, mai proaste, dar astea sunt DEOCAMDATA! Ca unii le incalca de multe ori, sau le respecta alteori si tipa din toate puterile cand altii procedeaza la fel, asa-i la noi.La fel si cu aceasta drukerie, care nu mai e frumoasa decand a intrat pana-n gat in politica(era sa zic in kkt…) si de atunci pute rau, desi se parfumeaza de zeci de ori.

unu d-alui Miti a spus: (octombrie 29th, 2013 at 10:22 )

dragilor,ca sa fie „alocutiunea”mai cuprinzatoare tineti cont de recomandarea lui Mittik-mititica:cititi regulamentele! Cand niste superspecialisti in avocatura,doctori in drept au hotarat sa-l atace pe Jiji si sa-l dovedeasca, au constatat cu stupoare ca nu face parte din organigrama Stelei, cam tot asa e cu dl.Robu.

sam a spus: (octombrie 29th, 2013 at 17:24 )

sa tina minte domnul brancovan…..un banatean adevarat nu-si da foc la casa parinteasca, de ciuda ca nu poate face curatenie in ea

sly a spus: (octombrie 29th, 2013 at 22:46 )

Cea mai buna afacere vis-a-vis de regulamentele pe care s-au kkt cei din LePeFe si FeReFe este situatia din Liga a II-a: cum mama dracului o echipa nou infiintata este admisa direct in Liga a II-a???
Vorbesc aici de cei din Craiova care nici acum nu stiu care este fosta,actuala sau viitoarea adevarata, reala, cu sau fara palmares.
Nu inteleg de ce mai exista promovare/retrogradare daca mitica si sanducu decid cine joaca si mai ales unde joaca.

Ivanhoe a spus: (octombrie 30th, 2013 at 09:29 )

Am vrut sa citesc ce a scris Cristi Brancovan dar am renuntat dupa primele randuri pentru ca clubul se numeste Asociatia Club Sportiv Poli Timisoara si nu Atletic Club Sportiv, apropo de ACS Recas, deci fiind evidenta nota rautacioasa si deformatoare inca de la inceput, m-am lasat pagubas.

@Ivanhoe a spus: (octombrie 30th, 2013 at 12:26 )

concluzia vizavi de ce a scris Brancovan e simpla: el constientizeaza ca dupa promovarea celor de la asu, odata intrati sub incidenta frf, treburile se complica. posibilitatile vor fi urmatoarele: universitatea politehnica sa se retraga din constructia acs poli, ceea ce e cam greu. universitatea politehnica sa crediteze echipa doar la ivel amator, ceea ce este foarte posibil. sau asu sa devina satelitul acs, cum spune si Sasu, ceea ce e greu de crezut ca suporterii vor accepta.

ac recas a spus: (octombrie 30th, 2013 at 16:52 )

@hoe: oricum era prea obositor sa te apuci sa citesti mai mult de 3 randuri…Si la urma urmei nefiind vorba de recas, nu vad ce te iubeste grija…

Ivanhoe a spus: (octombrie 30th, 2013 at 17:14 )

@ac recas: nu citesc lucruri neserioase! Daca Cristi era serios ar fi scris numele corect al clubului ACS Poli Timisoara! Chiar si daca doreste sa combata acest club, o poate face, dar atunci macar sa arate ca o face la modul corect nu asa cu vrajeli si caterinca!

ac recas a spus: (octombrie 30th, 2013 at 23:31 )

numele din certificatul de nastere este intradevar Atletic Club Recas…iar certificatul respectiv este in vigoare.
Acestui club ii prevad chiar un viitor de liga1 …cu conditia sa revina la vechile culori,vechiul sediu, vechiul stadion ( micutza dar cocheta arena din Recas de langa gara) si vechii suporteri recaseni care nu numai ca-si iubesc sincer echipa, dar parca si arata a oameni

@Brancovan a spus: (octombrie 31st, 2013 at 20:05 )

In urma cu ceva timp aflam cu bucurie ca dupa o lupta crunta cu FRF , ZAMBON, etc , Marian Iancu si Cristi Brancovan au castigat palmaresul lui Poli ,istoria ,culorile si numele .
Azi acelasi Brancovan ne spune ca Marian Iancu nu are nimic palpabil .
Brancovane , ori noi suntem prosti ori tu te-ai defectat !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial

După ce anul trecut în Parcul Rozelor au avut loc Europenele de volei pe plajă U23, şi în acest an, acelaşi loc cu multă simbolistică pentru timişoreni va fi în centrul atenţiei. Federația Română de Lupte va organiza în perioada 18-21 iulie 2024 Campionatul European de Lupte pe Plajă (U15, U17, U20) precum și etapa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Zece fanfare, cinci scene, sute de alămuri! Emoții, nostalgie, atmosfera Banatului de altădată și o muzică irezistibilă, ce face inimile să tresalte, la Festivalul Fanfarelor. Cea de-a 36-a ediție a festivalului se va desfășura în Duminica Floriilor, 28 aprilie 2024, de la ora 16:00, în cinci locații din Timișoara. Zece redutabile formații muzicale vor anima...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un festival unic şi de tradiţie ajunge la a 36-a ediţie! Haideţi să ascultaţi fanfarele
Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Mai puţin până la o nouă ediţie a unui concurs apreciat. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, susținut de parteneri din mediul privat. Cursa ciclistă, care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ciclişti din toată ţara îşi dau întâlnite la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge
Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Piața muncii este una dinamică, noi meserii apărând și dispărând periodic. Progresul tehnologic este cel mai mare generator de job-uri care nu existau la începutul anilor 2000, gambling-ul este unul dintre domeniile în care influența noului este ușor detectabilă. Din 1996, atunci când a fost lansat primul cazinou online, și până în 2024, lumea distracției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dealer la Live Casino: Una dintre cele mai bine cotate noi meserii din România
Pentru prima dată în istorie, Primăria Dumbrăviţa a accesat un proiect european destinat drumurilor. Este vorba de un milion de euro cu care se vor asfalta primii cinci kilometri de străzi cu bani europeni.  “Unii știu să vorbească despre fonduri europene. Eu și echipa mea ne pricepem să le atragem și să implementăm proiecte. Proiecte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul proiect european pentru drumuri la Dumbrăviţa. Vor fi asfaltaţi primii 5 kilometri cu bani europeni
Top