Pentru cine trage clopotele Alin Popoviciu?

Nu mai pare un secret că la nivel național asistăm la o repoziționare a forțelor politice în perspectiva viitoarelor confruntări electorale. Deși nu se mai înghit reciproc, PSD și PNL sunt încă obligate să guverneze împreună. Nu se știe până când. Iar până se va rupe coada pisicii, suntem nevoiți să privim la un continuu joc de glezne, fiecare parte așteptând ca celălalt să cedeze primul.

Pe moment însă, nici PNL, nici PSD nu își doresc spargerea USL și plecarea liberalilor de la guvernare. Pe de o parte, liberalii ar pierde accesul la resursele materiale (celebrul ciolan al lui Ilie Sârbu), atât de necesare unei campanii electorale. De cealaltă parte, PSD nu ar mai avea pe cine să transfere responsabilitatea unei guvernări catastrofale. (Mă repet, cred că niciodată România n-a avut un premier mai incompetent și un cabinet de lăutari precum cel de acum. De exemplu, ce legătură, cât de minoră, poate exista între individul Dan Șova și funcția de ministru?). Pe de altă parte, deja se întind prin unele zone punți între PNL și PDL. O alianță mai logică și totodată posibilă într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat, mai ales că personajul care a pulverizat-o în trecut, Traian Băsescu, nu mai joacă la masa PDL.

Pe acest fond al reapropierii între PDL și PNL la nivel central, în Timișoara vedem un spectacol straniu, avându-l în prim plan pe deputatul Alin Popoviciu, prim-vicepreședinte al PDL Timiș și vicepreședinte național al partidului. De ceva timp, el produce pe bandă rulantă atacuri furibunde la adresa primarului liberal Nicolae Robu. Să nu fiu înțeles greșit, nu sunt avocatul lui Robu, are el destui oameni care să-l apere. De asemenea, e clar că obligația unui deputat din opoziție este să critice puterea și excesele ei de orice formă. Numai că modul în care Popoviciu face opoziție pare extrem de selectiv. Având parcă ochelari de cal, el nu vede la putere decât o singură persoană în toată această țară: Nicolae Robu. Mulți spun că firea deputatului este mai exuberantă, ca să nu folosesc cuvântul circar. Dar circul său pare bine calculat din culise. Și nu e vorba aici doar de chestiuni personale, cum e deja celebra sală de la „Gen. 30”.

E curios însă că nu l-am auzit pe Popoviciu criticând, sub nicio formă, Guvernul Ponta. Poate acasă, sub duș, mai înjură în amintirea frumoaselor vremuri când tăia și spânzura în tot județul. De fapt, el a și spus, vizavi de subiectul care împarte societatea și clasa politică în două, că va vota proiectul Roșia Montană. La nivel local, a început să se intereseze de Colterm. Niciun cuvânt însă despre modul în care PSD-istul Radu Țoancă și-a angajat acolo neamuri, prieteni și colegi de partid. Ca să nu mai spunem că societatea în cauză a rămas o moșie a PSD, fiind un poligon pentru încercarea unor afaceri social-democrate.

Popoviciu n-a scos o vorbă când viceprimarul Traian Stoia, prin manevre dubioase, a vrut să vândă către PSD o clădire la un preț absolut de batjocură. Chiar Stoia a renunțat de bună voie să insiste pe acest șmen. N-a văzut nimic Popoviciu cum și-a pus PSD în diverse funcții tot felul de personaje fără nicio legătură cu funcțiile în cauză. (Liberalii nu sunt niște nevinovați în aceste chestiuni, dar insist pe PSD fiindcă în zona aceea e obturată privirea lui Popoviciu.) El n-a văzut nici cum USL a orgazizat mai nou concursul pentru inspectorii la Antifraudă. Nu vede vreun scandal nici la consiliul județean. (Aici cred c-o să aibă voie să-l atace cât de curând pe Titu Bojin.)

Dacă ar fi hotărât să candideze la scaunul de primar, atacurile lui Popoviciu ar fi de înțeles. De altfel, într-o ședință de partid și-a anunțat intenția de-a candida. Ulterior, a declarat în presă că nu prea s-ar băga. Normal, probabil i-a spus cineva că Timișoara nu-i Saravale. Și atunci pentru cine bate clopotele Popoviciu? De bun simț ar fi un singur răspuns: pentru PSD. Partid care are un sediu informal la Hotel Timișoara. Locație de unde pornesc, potrivit mai multor surse, și directive către Popoviciu. „Să ne rugăm cu toții ca Robu să-și piardă mandatul”, a glăsuit Popoviciu. OK, Robu nu e bun. Ce punem în loc? Pe Alin Popoviciu? Nu vrea și nu poate. Pe Traian Stoia? Hopaaa, se vede în spate mustața zâmbitoare a Fratelui Marius! Nu e interesant totul? Dacă la București, liberalii și pedeliștii caută căi de împăcare, la Timișoara un ditamai vicepreședinte național al PDL este ghioaga cu care PSD și oamenii (Frații) din spatele lui lovesc în capul lui Robu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

Bula a spus: (octombrie 22nd, 2013 at 22:36 )

Cine a inceput circul cu Colterm si de ce? Daca esti un pic atent vezi ca directorul si sindicatele sunt de aceiasi parte a baricadei, marirea pretului si a suventiilor. Oare ce castiga ei din asta? Chiar si Bula stie raspunsul. Ce poate sa faca Robu?

Nasleu cu curu greu a spus: (octombrie 22nd, 2013 at 22:42 )

Orice combinatie PNL/PSD/PDL inseamna prostitutie! Sunt din acelasi aluat cei de acolo. Popoviciu, Sova sau transexualul Naomi e acelasi lucru.

Radu a spus: (octombrie 23rd, 2013 at 08:50 )

Citesc articolele astea despre cum „da” Popoviciu in x si y, despre cum „iese” el cu declaratii, si ma mir.

Orice declaratie din asta politica are efect si impact daca respectivul care face declaratia are notorietate si capital public. Impactul e direct proportional. Iar Popovici e un necunoscut. Sigur, mai apare prin ceva ziare locale si posturi tv locale, dar ce audienta au ele, cati alegatori mai pun baza pe presa? Uite, pressalert.ro, foarte fain de altfel, pana la Cristesti. Au ditai reclama cu Arsenal Park si nici un articolas despre Cristesti… sa mai crezi ceva?

Poate sa chitatie cat vrea Popovici. Impact zero. Si problema nu-i asta. Problema e ca un partid mare, ca PDL, accepta un pintziflintzi din asta drept candidat.

george a spus: (octombrie 23rd, 2013 at 09:15 )

Felicit autorul articolului pentru analiza si pentru informatii. Ii confirm pe aceasta cale ca Popoviciu este intradevar conectat la frati in mod direct.

anonim a spus: (octombrie 23rd, 2013 at 12:16 )

eu nu cred ca popo are ceva in comun cu cristestii..robu chiar merita toata atentia astora..smenuri, abuz in serviciu, declaratii uluitoare despre cum regulilie nu trebuie respectate cand esti la putere, palmieri, vizite in toata lumea pe 1500 de euroi samd..pai oricine se poate bate cu robu, chiar si eu, chiar si tu si oricine citeste comentariul asta..

jurca a spus: (octombrie 23rd, 2013 at 13:00 )

eu nu cred ca popoviciu are vreo legatura cu cristestii si nici ca-i face apele lu stoia..sa fim seriosi..ii da in gura primarului ca acesta la randul sau ii da in gura pe unde apuca

emilian a spus: (octombrie 23rd, 2013 at 13:33 )

eu cred ca popo-ul lui popo vrea……..

vraja marii.. a spus: (octombrie 24th, 2013 at 10:29 )

hai ino termina..hai sa nu mutam subiectul de pe ce este important zilele astea…robu fura ca-n codru si nimeni nu ii face nimic..asta e problema…in ritmul asta o sa ne traga robu clopotele la toti …

klu a spus: (octombrie 24th, 2013 at 11:16 )

interesant e cum robu cand trebuie sa se afle cat castiga un directoras sustinut de el sau penele invoca confidentialitatea contractelor si asa mai departe…pai mai fratilor..oamenii astia sunt platiti din bani publici…vreau sa stiu pe ce sunt cheltuiti banii mei

laurentiu a spus: (octombrie 24th, 2013 at 11:44 )

vad ca faptul ca robu a fost facut public spagar nu mai afecteaza pe nimeni…dar mai ales pe el…sa fie adevarat atunci? robu a luat mita pt schibul de terennuri in afacerea acvariul?

manu a spus: (octombrie 24th, 2013 at 16:07 )

stoia nu are nevoie de nici un popovici..stoia e seful primariei iar robu e doar o maimuta dresata sa se certe toata ziua cu toata lumea..stoia taie si spanzura in oasul asta…ce sa mai faca si cu popovici asta?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Cristian Busoi Nicolae Robu

Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic

Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș. El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază
Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe
La finalul anului precedent, Compania Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere le făcea o surpriză neplăcută șoferilor care circulau pe autostrada A1. Nu mai puțin de patru parcări erau închise, așa că cei care aveau … nevoi trebuiau să mai meargă niște kilometri buni pentru a rezolva problema. De scurt timp parcările s-au redeschis, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1
Universitatea Politehnica Timișoara continuă tradiția de 100 de ani de excelență în educație și cercetare, dar și de colaborare foarte bună cu mediul economic. Tradiția în domeniul mașinilor hidraulice, domeniu în care Aurel Bărglăzan a fost un adevărat pionier și creator de școală, dusă la prestigiu internațional de academicianul Ioan Anton, este continuată azi de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recunoaştere internaţională. Un succes notabil pentru o echipă UPT în domeniul maşinilor hidraulice
Primăria Timișoara organizează o campanie de eliminare a căpușelor. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 2-6 aprilie 2024, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Tratamentele vor fi efectuate terestru și se vor desfășura între orele 21:00 și 05:00. ”În această perioadă, rugăm locuitorii să evite pe cât posibil...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara se luptă cu căpușele
Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a trezit peste noapte, la mii de kilometri distanță, că e zburat de pe postul de președinte al PNL Timișoara. Pentru simplul fapt că l-a “jenat” pe cel care speră să redevină primar al orașului, Nicolae Robu, din nou în urma unei alianțe de nevoie, nu ideologică, cu cei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara
Top