Oare ce rezultat ar fi avut RMN-ul la capul lui Stoia?

Retrospectivă cronologică (II)

Continuăm retrospectiva calendaristică a anului 2013. Înainte de-a se certa cu primarul Nicolae Robu, lui Traian Stoia i s-a propus, de către un coleg de partid cu specializare în domeniu, să-și facă RMN la cap. Vom vedea cum s-au făcut mai multe promisiuni de care s-a cam uitat între timp. Dintre ele amintim expropierea Casei Muhle, făcută de fostul ministru al Culturii Daniel Barbu. Care a promis și un muzeu al Revoluției în subpasajul de la Operă.

14 martie. Consilierul local PSD Florin Bârsășteanu, medic de profesie, îi propune colegului de partid, viceprimarul Traian Stoia, să-și facă un RMN la cap. Asta, după ce Stoia a afirmat că Bârsășteanu a vrut să ajungă viceprimar pentru că avea multe datorii la bănci.

14 martie. Consiliul local dă o hotărâre care nu va fi pusă în practică niciodată. Respectiv, toți timișorenii care dețin câini care nu sunt de rasă sunt obligați să-i castreze. În caz contrar, amenda este de 1.000 de lei.

16 martie. Prezent la Timișoara, ministrul Culturii de la acea vreme, Daniel Barbu, promite expropierea în cazul Casei Mühle. Încă o promisiune rămasă pe hârtie…

casa muhle

16 martie. Același ministru, la propunerea senatorului Ben-Oni Ardelean, promite un Muzeu al Revoluției în subpasajul din fața Operei. Mai bifăm astfel o promisiune neonorată. Nu de alta, dar pe acolo se va face un pasaj auto, dacă ne luăm după promisiunile ulterioare ale primarului Robu.

20 martie. Rocadă între beizadele la șefia Casei Studenților. Pleacă fata Corneliei Corescu, vine feciorul lui Coriolan Gârboni. Greu cu meritocrația în țara beizadelelor!

21 martie. După ce a ținut-o langa mai bine de o lună, că Spitalul Militar aparține municipalității, în urma vizitei la Timișoara a ministrului Apărării Mircea Dușa, primarul Nicolae Robu schimbă foaia: „Spitalul Militar e al României!”. Ne-am liniștit, fiindcă eram îngroziți că ar putea fi al Ungariei!

robu si dusa

23 martie. Sorin Grindeanu este reales președinte al PSD Timișoara. Delegat de la centru la aceste alegeri a fost Valeriu Zgonea, cel care i-a suflat lui Vanghelie titlul de cel mai bun cunoscător al limbii române. Marii perdanți ai alegerilor au fost Radu Țoancă și Traian Stoia, rămași fără funcții.

23 martie. În aceeași conferință de alegeri vine prima fricțiune în USL. După plecarea lui Robu din sală, Titu Bojin anunță că PSD vrea primăria în 2016.

25 martie. Nicolae Robu începe războiul cu o anumită parte a presei. După ce, cu o săptămână înainte, afirma că el crește traficul site-urilor de știri, de această dată s-a hotărât să nu mai răspundă la întrebări la briefingurile pe care le susține aproape zilnic. „Nu mai pierdem vremea cu întrebări. Ne pierdem vremea și eu, și dumneavoastră”, aruncă primarul. Ce rost mai aveau atunci conferințele de presă, în afară de dictările făcute de Robu?

30 martie. Consiliul Local Timișoara decide interzicerea aparatelor de aer condiționat pe clădirile din Piața Operei. De aplicarea hotărârii se va ocupa viceprimarul Stoia.

2 aprilie. Se anunță bugetul Timișoreai. E unul record, în valoare de 1,3 miliarde de lei, cu 30% mai mare decât în anul precedent.

4 aprilie. Primul protest din ceea ce va deveni ulterior o modă. Câteva sute de persoane manifestează împotriva gazelor de șist la Buziaș și Timișoara.

5 aprilie. Titu Bojin e reales în unanimitate președinte al PSD Timiș. Nu i-a fost chiar greu, neavând contracandidat.

6 aprilie. Deputatul de Timiș Alin Popoviciu este ales vicepreședinte PDL la nivel național. Unde a fost și unde a ajuns PDL!

8 aprilie. Primăria decide să contribuie cu 50.000 de euro la idioata măsură a Mitropoliei de a schimba istoricele trepte ale Catedralei. Costul total este de 100.000 de euro. În final, lucrarea va fi un kitsch ordinar.

trepte catedrala10

16 aprilie. Marcel Tolcea își pierde funcția de director al Muzeului de Artă. O comisie de evaluare a activității din care face parte și sindicalistul PSD de Comtim, Adrian Negoiță, îi dă nota 5,89. Se pregătește venirea lui Victor Neumann, vorbitor la mitingurile USL

20 aprilie. Titu Bojin pierde lupta pentru un scaun de vicepreședinte național al PSD, în detrimentul lui Ion Mocioalcă, deputat de Caraș-Severin. Acesta din urmă a fost ajutat de senatorul de Timiș Ilie Sârbu, cel cu numele de cod „Socrul”.

22 aprilie. Se oprește traficul pe Podul Michelangelo pentru lucrările la subpasaj. Ordinul este dat de primarul Robu și șoferul Vasile.

robu michelangelo

23 aprilie. După săptămâni de proteste ale medicilor și personalului medical, Consiliul Local Timișoara votează mutarea Clinicii de Dermatolofgie într-o nouă locație din Complexul Studențesc. Altă hotărâre care n-a fost pusă încă în practică.

23 aprilie.Societatea Drumuri Municipale (SDM) primește cadou un milion de euro de la bugetul local. SDM este implicată la construcția subpasajului Michelangelo.

17 mai. Impus de Ilie Sârbu, Adam Crăciunescu este ales președinte executiv al PSD Timiș. Inițial în cursă se angajaseră Sorin Grindeanu și Matei Suciu. Ei au făcut un pas în spate la ordinele „Socrului”, iar Crăciunescu a candidat de unul singur. Surprinzător, a și câștigat!

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

surpreze a spus: (decembrie 30th, 2013 at 19:59 )

Ludaiul lui mis stoia e gooll! RMN alb fara subst. cenusie!

robu a spus: (decembrie 31st, 2013 at 16:27 )

mos stoia e leit oscar simpson, chit ca de multe ori il poti confunda cu mistretul din fata hotelului timisoara.
incercati, dar la analize ar iesi aia doi neuroni, emil si marius.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%

O nouă categorie de angajați din sistemul public demarează protestele în vederea majorării salariilor. Cei care lucrează în cadrul Oficiilor Registrului au intrat joi în grevă japoneză. Principala solicitare este de ordin financiar, mai precis o majorare cu 15% a salariilor. Membrii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) nu vor întrerupe lucrul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

sorin predescu

Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău

Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

SCM Timişoara a câştigat cel mai important meci al sezonului şi rămâne în elită

Prim-divizionara de baschet SCM Timişoara s-a impus în meciul 4 al seriei de evitare a retrogradării la Ploieşti, după o repriză de prelungiri, 87-85 şi va continua în elită aşa cum a făcut-o în ultimele patru decenii. Partida a fost extrem de echilibrată, a avut parte şi de spectacol şi de suspans până la ultima...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Timişoara a câştigat cel mai important meci al sezonului şi rămâne în elită
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Miercuri, în prezența reprezentantului Companiei Naționale de Investiții (CNI), a primarului Florin Bucur, a constructorului, dirigintelui de șantier, specialiștilor externi ş.a. a fost recepționată investiția ”Construire bază sportivă tip 1 în localitatea Urseni”. Valoarea lucrărilor a fost de peste 6,5 milioane de lei. Baza sportivă este situată în 𝐔𝐫𝐬𝐞𝐧𝐢, Str. Salcâmilor nr. 𝟐𝟎 și va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost recepţionată noua bază sportivă de la Urseni (comuna Moşniţa Nouă). Are inclusiv un stadion de fotbal cu 500 de locuri
„Conurbația Timișoara-Arad ar trebui să fie una dintre temele principale ale dezbaterii electorale de la aceste alegeri locale”, crede rectorul UPT. Dacă în anii 2000, Timișoara și Aradul au însemnat o importantă poartă de intrare a investițiilor străine în România, în ultimii ani, alte orașe, de nivel similar, au recuperat diferența, iar unele dintre ele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Florin Drăgan, rectorul UPT pune pe tapet înainte de alegeri o temă cu adevărat importantă, uitată de candidaţi: Conurbația Timișoara-Arad
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș propune iubitorilor de folclor un adevărat maraton folcloric cu peste 14 ore de spectacol de cântece și dansuri, grai bănățean, expoziții de artă populară, meșteșuguri, gastronomie tradițională, eveniment care va reuni peste 200 de artiști. Sâmbătă, 20 aprilie 2024, la ora 13:00, la Căminul Cultural din Giarmata...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lada cu Zestre ajunge la Ghiroda și la Giarmata. Invitați în recital la Festivalul – Concurs, Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul
O nouă categorie de angajați din sistemul public demarează protestele în vederea majorării salariilor. Cei care lucrează în cadrul Oficiilor Registrului au intrat joi în grevă japoneză. Principala solicitare este de ordin financiar, mai precis o majorare cu 15% a salariilor. Membrii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) nu vor întrerupe lucrul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%
Timp de două zile, astăzi și vineri, publicul este așteptat în vizită la Banca Națională a României. Frumoasa clădire din centrul Timișoarei își deschide porțile pentru o serie de tururi ghidate. În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României invită publicul larg la cea de-a patra ediție a evenimentului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, așteptați să viziteze sediul local al Băncii Naționale a României
Peste 100 de vehicule istorice vor fi prezente, sâmbătă, la Timișoara, în Piața Unirii, la Retroparada Primăverii. De la ora zece, iubitorii automobilelor vor putea vedea pe viu câteva vehicule de valoare din istoria auto. După cum spuneam, se anunță un număr de peste 100 de vehicule istorice expuse, marea majoritate aparținând colecționarilor din Timis,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sâmbătă are loc Retroparada Primăverii. În Piața Unirii vor fi prezentate peste 100 de automobile istorice
La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale
Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a organizat miercuri, la Universitatea Ştiinţele Vieţii din Timişoara, o conferință de prezentare a proiectului „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă.”. Proiectul este în valoare financiară de 13,8 milioane de euro , fiind cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din total. La conferinţă au participat reprezentanți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă”. Proiect transfrontalier de importanţă strategică, prezentat la Timişoara
Este una din cele mai apreciate persoane din lumea fitness-ului bănăţean. Antrenoare personală cu stil şi legendă naţională în crossfit. Vorbim despre Antonia Andreea Maliţa, sportivă pur-sânge. „De loc sunt din Reșița sau cum îl mai știu unii ”satul cu tramvaie”, locul acela prin care treci să mergi la Văliug. Am practicat sportul de mică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit
Top