Barul de pe Daliei care trebuie demolat din 2002 continua sa se extinda

Barul din Complexul Studențesc care trebuia demolat din 2002 are un nou zid, ridicat în ultima perioadă. Proprietarii acestuia mai au un local, în altă parte a orașului, și acela cu probleme de legalitate. Pentru localul de pe strada Daliei va fi emisă cea de-a cincea dispoziție de demolare.

Bar Leone Daliei 17

Barul aflat la intersecția străzilor Daliei și Alexandru Vaida Voievod a fost construit, inițial, de-a lungul fațadei unui bloc respectiv. Se întâmpla la sfârșitul anilor ’90, când proprietarii barului au și închiriat apartamentul în fața căruia construiau. Ulterior, ei au renunțat la acel apartament, dar au continuat să construiască, până când a ajuns să obtureze total vederea către stradă a celor care locuiau în acel apartament. Din 2002 până în 2008, primăria a emis trei dispoziții de demolare, care nu au fost însă puse în practică. „Din 2001 se află în afara legii, executând fără autorizare împrejmuriri de terasă, cu zid din beton, extinderi de terasă din lemn. Împotriva proprietarului au fost dispoziții de demolare în repetate rânduri. De fiecare dată, s-a constatat demolarea unui stâlp sau a unei porți, dar niciodată nu au respectat suprafața de 144 metri pătrați pentru care aveau calitatea de utilizatori legali”, explică viceprimarul Traian Stoia.
Bar Leone Closca
Ultima vizită a inspectorilor primăriei la barul de pe Daliei a avut loc pe 20 martie. „S-a constatat că au mai edificat un perete din material lemnos. Trebuie emis, în conformitate cu legea, un alt ordin de demolare, pentru că s-a schimbat Codul Civil şi ceea ce s-a întâmplat până acum este prescris. Dacă până la termenul prevăzut de lege proprietarul nu dezafectează spaţiul respectiv, o s-o facă primăria pe costurile proprietarului. Polițiștii locali au dat o amendă de 2.000 de lei cu termen de desființare”, susține Stoia. Proprietarii barului de pe strada Daliei mai dețin un local și în partea opusă a orașului. Și aici sunt probleme cu legea. „Din informațiile pe care le avem la ora actuală. Barul Leone are doar autorizație pentru interior, nu și pentru terasă”, mai spune viceprimarul.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Un vechi liberal a parasit PNL Timis, pentru ca nu se mai regaseste in partid

PNL Timiș a rămas fără unul dintre membrii vechi. Lugojeanul Ioan Ambruș a decis să spună adio „bărcii” conduse de Nicolae Robu, la aproape un an și jumătate de când a renunțat la toate funcțiile în partid. El nu se mai regăsește în activitatea filialei cu al cărei președinte a avut mai multe clinciuri de la fuziunea cu PDL.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal a parasit PNL Timis, pentru ca nu se mai regaseste in partid
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Se stie primul candidat oficial la functia de presedinte al AJF Timis

Cu trei săptămâni înainte de alegerile care vor stabili viitorul preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Timiş, un singur pretendent şi-a depus dosarul. Dănuţ Laţa, cel care conduce destinele fotbalului timişean de mai bine de 25 de ani, nu va mai candida.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se stie primul candidat oficial la functia de presedinte al AJF Timis
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Si Politia Locala are bizonii ei. Pe ei cine-i amendeaza? / FOTO

La Timișoara au început să se ridice mașinile parcate cu nesimțire pe trotuare sau pe căile de acces. Poliția Locală nu mai prididește cu număratul, iar primarul Nicolae Robu spune că s-a terminat cu „duhul blândeții” și s-arecurs la această măsură extremă din cauza nesimțirii unor șoferi. Unitatea de măsură pare însă diferită în funcție de cine și unde parchează.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Si Politia Locala are bizonii ei. Pe ei cine-i amendeaza? / FOTO

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

La Timișoara au început să se ridice mașinile parcate cu nesimțire pe trotuare sau pe căile de acces. Poliția Locală nu mai prididește cu număratul, iar primarul Nicolae Robu spune că s-a terminat cu „duhul blândeții” și s-arecurs la această măsură extremă din cauza nesimțirii unor șoferi. Unitatea de măsură pare însă diferită în funcție de cine și unde parchează.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Si Politia Locala are bizonii ei. Pe ei cine-i amendeaza? / FOTO
Primăria Timișoara se pregătește să înceapă lucrările de reabilitare la două poduri: Eroilor și Ștefan cel Mare. Banii pentru aceste șantiere vin, în cea mai mare parte, de la București, pentru că proiectele au fost aprobate la finanțare prin PNDL II. Consilierii locali trebuie să voteze actualizarea devizelor pentru ambele poduri.
Citeşte tot articolul Citeste articolul 255.000 de euro da Primaria Timisoara pentru podurile Eroilor si Stefan cel Mare. 2,5 milioane de euro da guvernul
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top