Nebunie la inscrierea in clasa pregatitoare, unele clase risca sa se desfiinteze

Cea mai mare bătălie pentru înscrierea în clasa pregătitoare la Timişoara se dă la clasele din învăţământul alterbativ (Step by Step şi Freinet), dar şi la şcolile de elită din Timişoara. În mediul rural, dar şi la şcoliile de la periferia Timişoarei este însă un adevărat dezastru. Mai multe clase ar putea fi desfiinţate din cauza lipsei de solicitări. În Timiş există peste 6.000 de locuri la clasele pregătitoare. Înscrierile se termină pe 14 martie.

ze

„Există un ordin de ministru care reglementează faptul că toate clasele de început din mediul urban nu au voie să funcţioneze sub medie, asta înseamnă că ele trebuie să atingă 20, nu neapărat 25 de locuri. Dacă acest lucru nu ese întâmplă fie se reduce numărul de clase, fie în situaţia cea mai drastică şi sperăm să nu ajunge acolo, metodologia prevede, că cei mici pot fi redistribuiţi la unităţiile de învăţământ din apropiere”, ne-a spus inspectorul şcolar general adjunct Aura Danielescu.

Cele mai puţine cereri de înscriere la clasa zero sunt la Şcoala Generală nr.1, unde sunt doar cinci cereri pentru 50 de locuri, la Şcoala Generală nr.15 sunt cinci cereri pentru 25 de locuri, la Liceul Teoretic “Dositei Obradovici” sunt şase elevi înscrişi pe 25 de locuri, la Grupul Şcolar Industrial de Transposturi Auto sunt înscrişi zece copii pe 25 de locuri, iar la Liceul Teoretic“Vlad Ţepeş” sunt 13 cereri pentru 25 de locuri. „Pe sate putem funcţiona cu 12 elevi şi în situaţii speciale chiar şi sub 12 elevi dacă primăria îşi asumă responsabilitatea de a sprijinii financiar unitatea respectivă de învăţământ”, ne-a mai spus Danielescu. Cele mai multe cereri au fost depuse la şcolile de elită. La Colegiul Bănăţean sunt 100 de locuri şi 150 de cereri, la “Carmen Sylva” sunt 75 de locuri cu 122 de cereri, iar la William Shakespear sunt 75 de locuri cu 91 de cereri. “La Şcoala nr. 19 este o singură clasă de step by step şi sunt 52 de cereri, probabil că directorul va solicita o clasă în plus”, a mai spus Danielescu.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com