Iancu de Ferentari, acest Bercea Mondial al fotbalului

Un ipochimen cu înfățișare și poreclă de pachiderm a ajuns tot mai vocal în ultima vreme. Încet-încet, a pus stăpânire pe spațiul media dedicat fotbalului ocupat cândva de grohăielile lui Mitică și răgetele lui Gigi Becali. Pe individul în cauză îl cheamă în acte Marian Iancu, fiind născut printr-o mahala a Bucureștiului, acolo unde a primit și educația primilor șapte ani. După ce liderii FRF au decis la modul absolut grotesc ca un club patronat de Iancu să fie afiliat, deși nu mai are activitate de doi ani, în mod cert că prezența sa în media va fi tot mai apăsată. La concurență poate cu cea a lui Bercea Mondial și a clanului său. Și spun că e cel puțin bizară decizia FRF la presiunea fostului angajat al lui Iancu, Gheorghe Chivorchian, fiindcă în momentul în care un club de fotbal (Aerostar Bacău) i-a cerut lui Iancu să-și achite o datorie, cei din FRF au spus că echipa pachidermului nu mai există, așa că nici bani nu poate să dea.

Deci, clubul-fantomă al lui Iancu există doar pentru drepturi, nu și pentru obligații. Primul lucru pe care îl va face proaspătul „afiliat” va fi să pună presiuni și șantaje pe cele două echipe din Timișoara cu numele de Politehnica. Deja Iancu a afirmat că nu va mai ceda culorile și palmaresul, decât în cazul în care Poli – atenție! – va sta cel puțin doi ani în Liga a II-a. Palmares și culori pe care le-a promis de mai multe ori că le va ceda gratis. (Respectarea promisiunilor este un atribut al oamenilor de onoare, nu al „Bercilor Mondiali”).

Bine, ca nimeni să nu înțeleagă nimic, primarul Nicolae Robu spune că ambele sunt în proprietatea lui ACS Poli. De fapt, Iancu are o mare influență la Poli de mai mult timp, fără ca nimeni să i se opună. În vara anului trecut, la Poli putea ajunge ca antrenor Cosmin Contra. N-a vrut însă „Elefantul”, iar Robu și Titu Bojin s-au conformat. L-a vrut Iancu pe Velcea, Velcea a fost! Dacă avea un cuvânt de spus la Poli, chit că n-avea echipă în spate, mi-e groază să mă gândesc ce se va întâmpla de acum înainte. Cei care se ocupă de soarta lui Poli trebuie să aibă curajul să taie cât mai repede orice legătură cu Bercea Mondial, pardon! am vrut să zic Marian Iancu. Asta dacă nu vor ca – la o scară mai mică – să pățească precum Mircea Băsescu.

Pe de altă parte, multă lume îl regretă pe Iancu, pentru performanțele pe care le-ar fi avut la Timișoara. „Perfomanțe” reduse la locul II în sezoane în care campionatul nu era câștigat de Steaua sau Dinamo, ci de Urziceni și Galați. Și au fost destule suspiciuni și atunci. Cel puțin în 2011, când a câștigat Oțelul campionatul, comportamentul lui Iancu a fost extrem de bizar. Înaintea meciurilor decisive, nu doar că n-a plătit salariile jucătorilor, dar a și întreținut în vestiar o stare de conflict, înjurând jucătorii prin vocea unui apropiat al său, realizator de emisiuni. Când jucătorii aveau mai mare nevoie de sprijin, s-au trezit că sunt interlopi (Alexa), grași (Zicu), bețivi (Helder) sau mai știu eu ce.

Iancu a plecat din Timișoara lâsând o groază de datorii. De la salarii, contracte, cantonamente, hotel sau langoșeria din colț, el nu mai plătea nimic. Absolut nimic! Nu mai vorbesc că individul are o condamnare la zece de pușcărie încă din toamna lui 2011. (Aici iar ar fi o discuție despre justiție și cum sunt uitate prin sertare unele dosare.) Și dacă Robu și Bojin nu-i pot spune individului să ne lase în pace, doar Justiția o mai poate face. Că vorba aceea, Iancu poate are treabă la „brutărie”, și noi îl reținem prin Timișoara.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

20 comentarii pentru acest articol

horia closca si crisan a spus: (iunie 29th, 2014 at 11:06 )

nu e buna comparatia din titlu iar articolul slabutz de tot

zece ani a spus: (iunie 29th, 2014 at 11:13 )

Faceți va rugam o cerere la Ministerul de Justiție si întrebatii cum de peste doi ani de la comunicarea primei sentintei nu se mai întâmpla nimic sau măcar un număr de dosar.

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (iunie 29th, 2014 at 12:12 )

BRAVO INO!SĂ NU FIM MITICI LOR NICIODATĂ!VAI. DE TIMIȘORENI CARE SE ÎNCRED ÎN MITICI CA EL! VA AJUNGE LA PUȘCĂRIE ȘI SĂ VEDEM CE VA FACE CU PALMARESUL?MITIC JEGOS ȘI HOȚ!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

sorin a spus: (iunie 29th, 2014 at 12:22 )

Robu trebuie sa rupa pisica. Ori cumpara de la Iancu palmaresul si astfel scapam de el si ne vedem de drum. ori renunta la palmares, schimba numele echipei si la fel ne vedem de drum. orice reapropiere a Iancului de Timisoara nu va duce decat la tiganiile din trecut de care nu mai vrem sa ne amintim. Nu este Iancu singurul investitor care poate baga banii in viitor, in echipa timisoarei !!!

ttb a spus: (iunie 29th, 2014 at 12:33 )

Ma tem ca odiosul personaj ii are la mana pe muuulti din anturajul fotbalistic al autoritatilor!!
Faliment, insolventa, datorii : pe societati si PROFIT PERSONAL PRIN COPROPRIETATE la jucatori. Jucatori formati si sustinuti DIN BANI PUBLICI inn perioada lor de inceput sunt vanduti si bani spalati intra in conturile infamului personaj.
Marian Iancu = personna non grata in Timisoara!

@sorin a spus: (iunie 29th, 2014 at 15:19 )

vad ca esti foarte destept si foarte informat, asa ca spune-ne si noua prostilor un singur nume din acei foarte multi investitori de la POLI ???Macar unul!

Druckerul din Mehala a spus: (iunie 29th, 2014 at 15:28 )

Mai intelege nevoia cine ii adevarata POLI , eu unul mis debusolat ( f.tui )…vorba mahaleantzului .

HA-HA-HA ,oare CINE ? a spus: (iunie 29th, 2014 at 15:34 )

panaramele dela asu si ziaristii lingai deja se crizeaza, caci o intrebare pluteste insistent in aer:” Cine va plati arogantele la adresa lui Iancu, sau mai concret CINE si DE UNDE va da BANII ???

Relu a spus: (iunie 29th, 2014 at 16:08 )

Intreb: oare nu cumva din cauza lui Iancu nu avem noi investitori pentru echipa timisoreana pe aici prin Banat ?

Daca Robu e baiat destept.... a spus: (iunie 29th, 2014 at 16:24 )

…face din ACS Poli = FC BANAT TIMISOARA,in alb-negru-violet si isi vede de treaba, lasandu-i pe toti sa se bata politic pt. cate o felie de POLI !

Daca Robu e baiat destept.... a spus: (iunie 29th, 2014 at 16:25 )

…sau FC BEGA , sau FC TIMIS

di Corleone a spus: (iunie 29th, 2014 at 17:08 )

Nu mai avem de nevoie de Poli Timisoara! Aceasta echipa e de mult moarta si ingropata. Avem nevoie de o echipa noua, puternica care sa se bata pt. titlu. Ar putea fi FC Timisoara. Culorile nu conteaza.

teo musante a spus: (iunie 29th, 2014 at 17:50 )

Dar tu ce neam esti ? Ca dupa prenume {ino} esti MAIDANEZ . Te-ai gasit tu , lingaule , sa afirmi ca de 2 ori locul secund nu se pune la socoteala ca vezi doamne nu a fost dinamo sau steaua campioni !?! Dar tu , ziarist de 2 lei , ti-ai pus intrebarea simpla : Cand in istoria de peste 90 ani ai terminat pe locul 2 in afara de „era Iancu” ? NICIODATA ! Iancu , cu toate greselile , miticismele , scandalurile si umilintele , a demonstrat ca a reusit sa o duca pe Poli in cupe 4 ani din cei 5 cat a fost . Cu mai putini bani alocati de la buget { decat in acest an in care ne-am umplut de rahat } s-a batut la titlu ! Am stiut ca esti un ziarist slab , dar acum ai luat „LICENTA ” . E INCREDIBIL CE INEPTIE AI PUTUT DEBITA : „performante reduse la locul 2 …..” INOOOO ……BAS….INO ! Maine sa te duci sa predai legitimatia de ziarist ca le faci tagma de ras .

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (iunie 29th, 2014 at 19:51 )

TEO TACI CĂ ÎȚI PUTE GURA A KKT!INO ARE DREPTATE IANCU NU MAI ARE CE CĂUTA ÎN BANAT! ȘI-A VÎNDUT JUCĂTORII ȘI VREA UN MILION PE PALMARES! ESTE UN PUŞCĂRIAŞ DE DREPT COMUN NICI ROBU NU VREA SĂ MAI AUDĂ DE EL! CE O SĂ RÎD DE VOI FRAIERII CÎND O SĂ-L VEDEM PE IANCU LA PÎRNAIE!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

pif a spus: (iunie 29th, 2014 at 23:07 )

articolul e putin exagerat, dar in fond se atinge esenta. Iancu a facut mult pentru fotbalul banatean, dar pe banii altora si cu datorii imense. actuala situatie a echipei, dupa doi ani de Liga 2 i se datoreaza. informatia ca nu l-a vrut pe Contra ci pe Velcea nu o stiam, dar e plauzibila. el a mai fost un admirator a lui Sabau, unul din cei mai slabi antrenori care au trecut pe aici si schimbarea lui Uhrin cu 5 puncte avans dupa retur si inlocuirea sa cu Balint e cunoscuta. o revenire a lui Iancu in Banat, e cred imposibila si e bine asa.

birlic a spus: (iunie 30th, 2014 at 08:02 )

am spus-o mai de mult ca acest tigan infect nu are ce cauta intr-un oras universitar ,nu datorita lui a ramas sloganul „poli e echipa noastra ne pi…sam pe capitala voastra si ce daca am fost 4 ani in fruntea clasamentului cand am stricat brendul Timisorii ,Cluju de ce nu sa injosit asa ,a avut rabdare si acum are doua echipe bune , noi….Nu-i tarziu de la Ripensia si Chinezu ne tragem ,hai so luam de la inceput ,poate si acesti tinerii entuziasti din galerie vor intelege ,eu sunt sigur de aceasta .Sa lasam tiganii in satra ca acolo le e locul nu in zona rezidentiala a Timisorii .

radu a spus: (iunie 30th, 2014 at 10:34 )

S-a bătut la titlu,pe dracu! De cate ori a fost aproape de titlu, a provocat cate un scandal.A schimbat antrenorii,a pus piedici singur clubului! Probabil că a fost trimis la Timişoara cu misiune clară! Mai lăsaţi-l,dracu, de nesimţit! Iar palmaresul şi culorile, să şi le bage-n cur!

craiolgutul a spus: (iunie 30th, 2014 at 11:12 )

din nou oltenii fura mai dastepti si banatanii mai prosti! ei au trecut imediat de partea echipei Primariei si a Orasului

craiolgutul a spus: (iunie 30th, 2014 at 11:19 )

ca de obicei olenii fura mai dastepti si banatanii mai prosti oltenii au tanut imediat cu echipa Primariei si a Orasului

radu a spus: (iunie 30th, 2014 at 15:54 )

Da, e perfect adevărat! Din nou, OLTENII FURĂ! Aşa e, aşa au făcut tot timpul!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL. Primarul liberal al comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, afirmă că a colaborat foarte bine în Consiliul Local cu cei doi proaspeţi membri PNL. Ionuţ Stănuşoiu susţine că nu doar PNL va deveni mai puternic în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL
Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL a lui Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara, un eveniment ce a avut loc la Iulius Congress Hall. Deși era de așteptat să fie un moment de unitate pentru alianța PSD-PNL, un gest al lui Nicolae Robu a stârnit nemulțumiri printre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale
Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în grafic. Peste trei sferturi din lucrări au fost realizate și investiția este planificată pentru finalizare completă în această vară. Constructorul a montat geamurile de mari dimensiuni. Clădirea are două niveluri, parter și etaj, și include spații unde vor studia aproape...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate
Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei de la Consiliul Județean Timiș a depășit un milion de lei. Sala Multifuncțională din Palatul Administrativ a trecut printr-o importantă modernizare Cu o investiție de peste 1 100.000 lei (TVA inclus), am fost realizate modernizări esențiale pentru a oferi utilizatorilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată
Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt zece poziții pentru CJT, respectiv șapte pentru CLT. Propunerile urmează să fie ”amestecate” cu propunerile partenerilor de la PNL. Paritatea la consiliul județean este una favorabilă PSD, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT
Disputa dintre Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, și Alfred Simonis, contracandidatul său la alegerile locale, pe tema ședinței de guvern de joi de la Timișoara pare să nu mai aibă final. Miercuri, Alin Nica a ieșit public și a acuzat PSD că ar fi amenințat participanții la o dezbatere pe teme de regionalizare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi cere lui Alin Nica să prezinte lista celor care acuză că au fost amenințați de PSD: ”Să depună plângeri la Parchet”
Concursul prin care Florin Răvăşilă, fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, a ajuns şef peste jumătate din patrimoniul Tmişoarei a fost anulat în instanţă. Trimis în judecată de DNA pentru şpagă, Răvăşilă a trecut acest concurs fără ca măcar să-şi scrie lucrarea. Primăria Timișoara a câștigat procesul de anulare a concursului în baza căruia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Instanţa a anulat concursul prin care Florin Răvăşilă, omul lui Nicolae Robu, a ajuns stăpân peste patrimoniul Timişoarei
Surpriză în organizarea ședinței de guvern de la Timișoara. Întâlnirea ar putea avea loc în sala Video, aflată la sediul Prefecturii Timiș, și nu la sala Multifuncțională, așa cum se dorea inițial. Scandalul sălilor pentru găzduirea ședinței de guvern programate joi la Timișoara s-ar putea termina cu o surpriză. Discuțiile susținute, mai ales în contradictoriu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Video de la Prefectură ar putea fi gazda ședinței de guvern de la Timișoara
Top