Scandal cu iz politic la Buzias: primarul PSD a blocat conturile Statiunii din oras

Primarul PSD Alger Ilaș a blocat conturile Stațiunii balneoclimaterice Buziaș, cel mai important contributor la bugetul orașului. Aceasta, deși societățile din turism au posibilitatea să-și achite dările la stat până pe 31 iulie. Directorul stațiunii, Sorin Munteanu, crede că e o răzbunare politică, afirmând că Ilaș are reflexe dictatoriale de „prim-secretar de pe vremuri”.

ilas buzias

Luni, Primăria Buziaș, prin semnătura edilului Alger Ilaș, a blocat conturile cunoscutei stațiuni balneoclimaterice din localitate. Acțiunea a pornit pentru o datorie de 290.000 de lei, din care 22.000 de lei reprezintă dobânzi și penalități. Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care, potrivit legii, societățile din turism pot beneficia de facilități pentru plata datoriilor la stat sau administrațiile publice. „În turism, încasările încep să se facă din luna mai. De aceea există și posibilitatea reeșalonării plății datoriilor din 31 martie până în 31 iulie, fără să fie calculate dobânzi și penalități. De fapt, în fiecare an, am făcut la fel, am achitat datoriile până pe 31 iulie. Ca în anii precedenți, în luna februarie am făcut adresă la primărie pentru a obține acestă derogare. Ce-i drept, n-am primit niciun răspuns, până când ne-au blocat conturile. Mai mult, ne-au calculat și dobânzi, și penalități”, ne-a declarat directorul stațiunii, Sorin Munteanu.

buzias

Stațiunea este cel mai mare contributor la bugetul orașului, în acest an taxele și impozitele către primărie ridicându-se la 540.000 de lei, aproximativ 120.000 de euro. În condițiile în care Apemin Buziaș s-a închis, bugetul orașului se bazează în cea mai mare măsură pe banii veniți de la stațiune. „În nouă ani, impozitele și taxele pe care stațiunea le-a dat primăriei au urcat de la 9.000 de lei la 540.000 de lei. Am dat în acești ani 750.000 de euro la bugetul local, fără să ni se întoarcă absolut nimic înapoi sub forma unor investiții. Măcar o parcare, de exemplu. Acum ne lasă în imposibilitatea de-a plăti salariile și datoriile la bănci la creditele luate pentru investiții”, a continuat Munteanu.

Din 2009, în stațiune s-au investit, din credite și diverse programe, trei milioane de euro, iar totalul din ultimii zece ani ajunge la șapte milioane de euro. Directorul stațiunii are o singură explicație pentru ceea ce i se întâmplă. „E o răzbunare politică. Așa simt eu. Pentru primar, cine nu e cu el e împotriva lui. Se comportă exact ca un prim-secretar de pe vremuri. Dacă cineva nu-l votează, nu mai asfaltează strada pe care locuiește persoana în cauză, n-o mai pietruiește etc. Strigă pe stradă după oamenii care nu-l votează, toată lumea din Buziaș este terorizată de el”, a mai spus Sorin Munteanu. Primarul Alger Ilaș este membru marcant al PSD Timiș, iar Munteanu este vicepreședinte al PMP Timiș.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

17 comentarii pentru acest articol

Vulturu plesuv a spus: (iunie 24th, 2014 at 19:30 )

Ba , astea din Buzias sunt cam masochisti. Dupa ce ca pica orasul si tunelul ala din parc pe ei , mai inchid si ce au modern. Mai trebuie sa inchida curentul si apa si e perfect:)))

Buzias din ALGERia a spus: (iunie 24th, 2014 at 19:57 )

Problema este ca dl Munteanu nu contribuie la bugetul familiei Ilas, ca toate societatile respectabile din oras si astfel sufera consecintele. In Buzias nici Dumnezeu nu este peste primar si muzele lui.

I love Buzias a spus: (iunie 24th, 2014 at 22:44 )

Cel mai mult ma frapeza faptul ca acest primar fara scrupule,interesat doar de propriile interese si care are in palmares ca „cea mai mare realizare” faptul ca a bagat orasul Buzias in coma profunda(se pare ca acest lucru doreste sa faca si cu statiunea), se afla la al patrulea mandat. E strigator la cer! Si imi vin in minte o sumedenie de intrebari…..cu ce am gresit noi, locuitorii acestui oras?! Cand ne vom trezi la realitate?! Cand vom fi din nou mandrii de orasul nostru?!….Sper ca in viitorul apropiat sa gasesc raspunsurile si rezolvarile la problemele pe care le avem noi, cetatenii acestui oras….

jumanji a spus: (iunie 24th, 2014 at 23:01 )

Primare, daca vrei si tu intr’adevar sa faci un bine orasului, ia-te si pleaca departe de noi, la una dintre vilele tale din strainatate, pe care doar tu stii cum le-ai dobandit. Si de’acolo de la indepartare, sa auzim numai de bine de dumneata

buzias a spus: (iunie 25th, 2014 at 01:48 )

Rușine domnule primar! !! Nu ai facut nimic pentru noi.am văzut sate mai frumoase decat Stațiunea Buzias. Ceri de la toată lumea bani..orce ai nevoie. (Prost e ala care iti da)..rusine …da ti demisia.

rebel a spus: (iunie 25th, 2014 at 08:04 )

Sorine apreciez ceea ce faci pentru revigorarea statiunii!

Nelu a spus: (iunie 25th, 2014 at 08:53 )

Primarul își vede doar interesul. Sa îi meargă lui afacerile în rest îi privește pe toți cu un aer de superioritate și doar el știe de combinații are…dar are multe. ..

Chinezu a spus: (iunie 25th, 2014 at 09:46 )

Cam trist dupa 15 ani de primarie sa ti se spuna ca nu ai facut nimic pentru oras doar pentru binele personal.
Buziesenii is merita soarta , cei care l-au votat si cei care stau acasa când trebuie sa voteze.

SHREK a spus: (iunie 25th, 2014 at 10:04 )

dupa ce sfideaza pe toate lumea domnu ilas sia mai facut si o operatie estetica in urma cu mult timp tot pe bani locuitorilor din buzias,sa dus la o clinica particulara si ia spus doctorului sai schimbe degetele de la picioare cu cele de la mana si invers,intrebat de doctor de ce face asta el a raspuns ca ,,nu mai vreau sa am mainile murdare,,si puteti intreba pe cine stie acest lucru,acuma am auzit ca cica ar vrea sa se opereze si la nas vrea un rat in loc de nas sa semene mai izbitor cu un porc.RUSINE DOMNULE SHREK

kordel a spus: (iunie 25th, 2014 at 14:13 )

Primarul Ilas e un politruc cu aere de baron local…si-a bagat si beizadeaua ca director la Muzeul satului ca sa capuseze si acolo. Pacat pentru Buzias ca are un primar fara viziune, manat doar de interese de gasca

Alina a spus: (iunie 25th, 2014 at 14:24 )

Merg in fiecare an la Buzias la Festivalul Papricasului. RUSINE DOMNULE PRIMAR ! nimic nu s-a schimbat de ani de zile. Mi-am rupt pantofii pe aleile alea sparte…nu faceti nimic. Lasati pe altcineva cu initiativa pentru ca v-ati ramolit de tot

Mira a spus: (iunie 25th, 2014 at 18:13 )

Rusine Domnule primar!!!sustine-ti in interviul luat de catre alt ziar local ca v-au stresat cei de la curtea de conturi!!!pai cu banii care i-ati bagat in buzunar nu v-a stresat nimeni??nu avem nimic in Buzias!!poate sa-mi enumere cineva 3 lucruri importante care le-ati facut in oras??nu avem un punct de agrement,vilele tiganiilor care au dat spaga in schimb ingroapa orasul!!!si problema de fapt a dumneavoastra este sa incurcati si pe altii care aduc un plus de valoare orasului sa-si faca treaba!!RUSINE buzieseni pentru ca sustineti un om sa distruga orasul!!va tot plangeti dar nici nu va place schimbarea!!oricine altcineva ar face ceva pentru oras!!nu doar afaceri proprii si pentru prieteni!!haide-ti sa traim cu totii bine nu doar pilele Domnului Ilas!!!

misudas a spus: (iunie 25th, 2014 at 22:29 )

ilas chiar este un gunoi, dar…d-le munteanu, de ce are ilas inchiriat un spatiu pe o chirie de rahat? … gradina banateana

Mira a spus: (iunie 26th, 2014 at 16:10 )

Domnule misudas,nu stiu cat are chiria domnul Ilas dar daca sunteti din Buzias ar trb sa stiti ca toate spatiile SCTBB sunt inchiriate la pret de Buzias in ideea in care decat sa se ruineze mai bine avem pizzerii si restaurante!!pe sume rezonabile pentru Buzias!!si revin ,inca o dovada in plus ca domnul Munteanu chiar face ceva pentru Buzias!!si inainte sa afirmati ceva vorbiti cu toti chiriasii societatii!!Toti platesc sume modice nu doar Ilas!!

Mira a spus: (iunie 26th, 2014 at 16:24 )

Domnule Misudas nu doar Ilas plateste o suma modicA,inainte sa afirmati ceva documentati-va!!toti chiriasii SCTBB platesc chirii la nivel de Buzias!!Pentru ca daca pe domnul Munteanu nu l-ar fi interesat sa prospere Buziasul nu aveam nimic acolo…decat cladiri care picau pe noi ca si colonada!!asa ca,intrebati pe toti care detini mici afaceri acolo cat platesc chirie si o sa vedeti ca toti sunt privilegiati!!!nu mai fi-ti stresat!!!

CVUCS Buzias a spus: (august 28th, 2014 at 09:41 )

Sunt unul din acele persoane care am plecat din Buzias din faptul ca nu imi ofera nimic de munca.
As vrea sa vin acasa sa stau sa ma bucur de viata alaturi de familie, vorba aia si asa este scurta.
Dar cum sa ma bucur daca nimeni nu imi ofera un loc de munca unde sa lucrez si sa castig bani doar firme care ofera minim pe economie(cei cu facultati nu au nici un viitor).
Vorba aia sa ramana doar prostimea.

Imi pare rau ca cei care mai investesc sau incearca sa faca ceva sunt maziliti.
Eu cred ca e timpul ca alt cineva sa incerce sa faca ceva pentru acest oras….

Trist dar adevarat.

Vladimir a spus: (noiembrie 25th, 2014 at 10:46 )

Citesc acest articol penibil… despre un primar disperat, fara viziune care este depasit din toate punctele de vedere… comentariile voastre celor din Buzias… ca nu face nimeni nimic in oras?! … pai cine l-a votat de ‘enspe ori la rand pe imbecilul asta? nu cumva voi?…
Eu sunt unul din fraierii care am venit in Buzias in speranta ca este statiune (cel putin asa scrie la intrare), aer curat, bai, etc… cu perspective pe termen mediu, credeam ca sunt proiecte pe bani europeni pentru dezvoltarea orasului, proiecte… dar de 4 ani – din rau in si mai rau vad ca involueaza orasul . In ritmul asta Buziasul va ajunge foarte repede o „ruina”. Pe de alta parte in loc de aer curat pe alocuri in oras gasesti un aer infect, daca te plimbi vara cu bicicleta miroase a rahat in mijlocul orasului vezi cum curge rahatul peste tot pe strazi…
Ce sa spun… parerea mea este ca daca vreti sa faceti o schimbare… ar fi cazul, altfel in timp cu „babele astea comuniste la primarie” va ajunge Buziasul ca si Cernobil – o catastrofa !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Parchetul Sălii Olimpia urmează să fie înlocuit total

Singura sală de sport de dimensiuni mai mari din Timișoara va primi o suprafață de joc nouă, cea existentă acum fiind prea deteriorată pentru a mai fi reparată și folosită. Proiectul de înlocuire a pardoselii Sălii Constantin Jude (Olimpia) și a reabilitării sistemului de iluminat a fost aprobat în ședința de ieri a Comisiei Tehnico-Economice,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parchetul Sălii Olimpia urmează să fie înlocuit total
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Succes imens la handbal. Ameninţată cu retrogradarea, Poli bate echipa de pe locul 2

SCM Poli Timișoara a produs o imensă surpriză în antepenultima etapă, învingând ocupanta locului secund, CSM Constanța, victorie cu care bănățenii evită matematic retrogradarea directă, 22-21. A fost un meci în care apărarea a mers perfect, mai ales poarta, acolo unde s-a făcut şi diferenţa. Poli este pe 11 cu 23 de puncte şi dacă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Succes imens la handbal. Ameninţată cu retrogradarea, Poli bate echipa de pe locul 2
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Un număr de cinci persoane din Timiș au fost descoperite cu branșări ilegale la rețeaua de alimentare cu gaze naturale aparținând celor de a Delgaz Grid. La nivelul întregii rețele a companiei fenomenul este unul mult mai ridicat, fiind vorba despre 201 asemenea consumuri frauduloase.  Astfel, Inspecția energetică, structură specializată din cadrul Delgaz Grid, a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinci persoane din Timiș sunt acuzate că furau gaze naturale din rețeaua de distribuție
Lansarea spectaculoasă, cu sală plină și strângeri de mâini, a candidaturii lui Nicolae Robu în cursa pentru un mandat nou de primar al Timișoarei s-a încheiat cu prezentarea pe podium a ceea ce ar urma să fie lista de candidați la funcțiile de consilieri locali. Sunt 11, deocamdată doar în ordine alfabetică, ordinea nu se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 11 pentru consiliul local. Liberalii au doar o listă alfabetică, fără o ordine pe buletinul de vot
SCM Poli Timișoara a produs o imensă surpriză în antepenultima etapă, învingând ocupanta locului secund, CSM Constanța, victorie cu care bănățenii evită matematic retrogradarea directă, 22-21. A fost un meci în care apărarea a mers perfect, mai ales poarta, acolo unde s-a făcut şi diferenţa. Poli este pe 11 cu 23 de puncte şi dacă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Succes imens la handbal. Ameninţată cu retrogradarea, Poli bate echipa de pe locul 2
Singura sală de sport de dimensiuni mai mari din Timișoara va primi o suprafață de joc nouă, cea existentă acum fiind prea deteriorată pentru a mai fi reparată și folosită. Proiectul de înlocuire a pardoselii Sălii Constantin Jude (Olimpia) și a reabilitării sistemului de iluminat a fost aprobat în ședința de ieri a Comisiei Tehnico-Economice,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parchetul Sălii Olimpia urmează să fie înlocuit total
Locuitorii comunei Moșnița Nouă, care au locuințele amplasate pe traseul unde va trece centura sud de ocolire a Timișoarei, vor fi protejați de zgomotul produs de traficul rutier cu ajutorul unor panouri fonoabsorbante. În aceste zile, muncitorii antreprenorului român care se ocupă de proiect lucrează la instalarea acestor panouri. În continuare, pe șantier se află...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Locuitorii din Moșnița vor fi protejați de sunetul produs de traficul de pe Centura Sud, cu ajutorul panourilor fonoabsorbante/FOTO
Glumind pe seama celor din PNL, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a firmat că până aceştia se trezesc din somn, social-democraţii deja au câştigat alegerile. Simonis i-a ironizat pe PNL-şti inclusiv la lansarea candidaturii lui Nicolae Robu la un nou mandat de primar al Timişoarei. Sâmbătă, în timpul lansării candidatului PSD-PNL Nicolae Robu la Primăria...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi ia în balon pe aliaţii din PNL: Până se trezesc liberalii, noi, PSD-iştii, câştigăm alegerile
La Şag se va ridica o nouă şcoală, care va fi amplasată în zona PUZ-ului pentru tineri. Valoarea estimativă a investiției prin fonduri europene este de peste 11 milioane de lei.  Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, a anunţat că au fost demarate procedurile de realizarea a studiilor, întocmirea documentației și obținerea avizelor pentru construirea unei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Şag au început procedurile pentru ridicarea unei noi şcoli
Top