Deputatul Horia Cristian renunta la politica!

Liberalul Horia Cristian, deputat pe Colegiul I Timișoara, a anunțat că nu intenționează ca, în 2014, să candideze pentru un nou mandat. El nu a explicat de ce a luat această decizie, dar a spus că vrea să revină la medicină.

horia cristian (30)

Deputatul Horia Cristian a declarat, pentru stiripesurse.ro, că nu mai vrea un nou mandat în Parlamentul României. „Nu am să mai candidez. Mă retrag din politică. Spre deosebire de mulţi alţii, eu am o profesie. Eu sunt medic. Două mandate au fost de ajuns (…) Fiecare capitol din viaţă se încheie. Ăsta se încheie pentru mine peste doi ani. Nu mai candidez. Le-am spus şi colegilor din PNL să găsească un candidat bun, să-l sprijine”, a spus Cristian. Pe același colegiu este deputat Cornel Sămărtinean, din partea PDL. În luna februarie, Horia Cristian, al cărui slogan de campanie a fost „Iubesc Timișoara”, făcea o declarație care a revoltat multă lume. La vremea respectivă, premierul Victor Ponta anunța că va sprijini pentru finanțare din bani europeni construcția a trei spitale regionale la Iași, Cluj-Napoca și Craiova. Deputatul de Timișoara i-a dat însă dreptate premierului. „Trebuie să vă gândiți că nu trăim singuri pe lume și nu suntem buricul pământului. Nu toți oamenii pot merge la tratamente la București și Timișoara. Iașiul și Clujul stau mult mai prost decât noi la servicii de urgențe. La Craiova, da, decizia a fost luată altfel”, spunea Cristian. E

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

Horia. a spus: (august 5th, 2014 at 12:21 )

Patru asociatii de revolutionari cer demisia deputatului PNL Horia Cristian
Patru asociaţii de revoluţionari îi cer deputatului PNL să-şi ceară scuze pentru afirmaţiile făcute şi să-şi depună demisia. Este vorba de Liga Naţională a Luptătorilor şi Participantilor în Revoluţia Română, Asociaţia 16 Decembrie Timişoara 1989, Asociaţia Revoluţia 1989 Timişoara şi Asociaţia Luptătorilor în Revoluţia Anticomunistă 16-22 Decembrie1989.
„În urma recentelor declaraţii ale domnului deputat Horia Cristian, deputat ales în colegiul electoral numărul 1-Timişoara, privind renunţarea Guvernului României de a dezvolta în Timişoara un spital regional, declarând că “Timişoara nu este buricul pământului…“ pentru a beneficia de o asemenea INVESTIŢIE şi asemenea servicii, ne manifestam totalul dezacord privind atitudinea domniei sale faţă de oraşul pe care-l reprezintă ca deputat în Parlamentul României şi ignoranţa faţă de cetăţenii şi alegătorii timişoreni şi timişeni. Ca atare, îl rugăm să-şi ceară scuze pentru lejeritatea cu care tratează interesele alagătorilor timişoreni şi să-şi înainteze demisia din calitatea de deputat în Parlamentul României”, se arată într-un comunicat semnat de preşedinţii celor patru asociaţii de revoluţionari, Adrian Blidariu, Liviu Bacana, Viorel Florescu şi Ilie Margareta. O astfel de solicitare a venit, zilele trecute, şi din partea liderilor locali ai PDL.
Deputatul PNL Horia Cristian a declarat recent că el este de acord cu decizia Guvernului de a construi spitale regionale la Cluj şi Iaşi, deoarece aceste două municipii nu sunt acoperite din punct de vedere al oferirii de servicii medicale, spre deosebire de Timişoara, care stă ceva mai bine la acest capitol şi unde ar putea fi dezvoltat Spitalul Judeţean. În ceea ce priveşte construirea unui spital regional la Craiova, Cristian afirma că decizia a fost luată „politic şi sentimental”, primul-ministru provenind din această regiune.
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că nu împărtăşeşte opinia colegului său de partid şi că aceasta nu reprezintă poziţia oficială a PNL Timiş.

Sforica a spus: (august 5th, 2014 at 12:23 )

Deputatul Horia Cristian: Timisoara nu e buricul pamantului!

Premierul Victor Ponta a anunțat construirea a trei spitale regionale la Cluj-Napoca, Craiova și Iași, lăsând Timișoara pe dinafară. Liberalul Horia Cristian susține, poate paradoxal, că decizia este corectă în mare parte

Decizia premierului Victor Ponta de a anunța construirea a trei spitale regionale la Cluj-Napoca, Craiova și Iași a iritat spiritele la Timișoara. Se pare însă că nu și pe deputatul liberal Horia Cristian. „Trebuie să dau dreptate guvernului. La Iași e spital pavilionar, dacă mergeți acolo nu înțelegeți ce se întâmplă, la Cluj la fel. La Craiova, da, a fost o alegere politică, cu o conotație personală a premierului”, a declarat Cristian. Conform acestuia, un spital regional „nu este un megaspital, are doar 600 de paturi și se ocupă doar de urgențe, nu există medicină programată”. Deputatul liberal, medic de profesie, susține că Timișoara este foarte bine acoperită din punct de vedere al serviciilor medicale. „La Spitalul Județean lipsește doar obstetrica. Dacă ar avea și această specialitate, ar putea deveni spital regional”, mai spune Horia Cristian. Deputatul afirmă însă că va face lobby pentru Timișoara, mai ales dacă i-o va cere primarul Nicolae Robu. El are totuși un amendament, care contrazice oarecum declarațiile de miercuri ale lui Robu. „Trebuie să vă gândiți că nu trăim singuri pe lume și nu suntem buricul pământului. Nu toți oamenii pot merge la tratamente la București și Timișoara. Iașiul și Clujul stau mult mai prost decât noi la servicii de urgențe. La Craiova, da, decizia a fost luată altfel”, a declarat Horia Cristian. Primarul Nicolae Robu spunea că a venit momentul ca Timișoara „să nu mai fie Cenușăreasa” României.

Citeste mai mult pe: Deputatul Horia Cristian: Timisoara nu e buricul pamantului! | deBanat.ro – spune realitatea! http://www.debanat.ro/2014/02/deputatul-horia-cristian-da-dreptate-lui-ponta-in-privinta-spitalului-regional/#ixzz39VYPIn7m

aroganul a spus: (august 5th, 2014 at 13:39 )

cel mai arogant parlamentar de Timis! este acest Horicelu! prostia si fudulia merg mana in mana la el! pe deasupra este si foarte violent verbal!

Pentru aceste motive, cerem: a spus: (august 5th, 2014 at 14:38 )

Cerem demisia deputatului Horia Cristian!

Cerem demisia deputatului Horia Cristian!

Suntem profund surprinși și revoltați de declarațiile făcute de deputatul PNL de Timișoara, Horia Cristian, în chestiunea alocării de FONDURIpentru construirea unor spitale regionale de urgență. Domnul deputat pare să fi uitat scopul prezenței sale în Parlamentul României – respectiv apărarea și promovarea intereselor Timișoarei și ale timișorenilor – și s-a transformat într-o simplă portavoce a guvernului și a conducerii centralizate la nivel de partid și de stat. Revenirea ulterioară a deputatului asupra subiectului nu îl disculpă ci, din contră, dovedește că domnia sa nici în urma reacției opiniei publice nu conștientizează care este misiunea domniei sale în parlament.

Declarația conform căreia „ar trebui să încetăm să mai considerăm Timișoara buricul pământului” ni se pare o jignire gravă la adresa tuturor celor care trăiesc și muncesc în Timișoara, inclusiv la adresa celor care în 2012 au făcut eroarea de a-l vota pe domnul Horia Cristian. Declarația este cu atât mai gravă cu cât ea nu vine din partea unui parlamentar impus de la centru să candideze în Timiș, cum ar fi Ben-Oni Ardelean sau Vasile Blaga, ci din partea unui timișorean get-beget, care și-a construit întreaga campanie de păcălire a electoratului timișorean pe sloganul „Iubesc Timișoara!”.

Credem cu tărie că toți oamenii politici, indiferent de partidul pe care îl reprezintă, în momentul în care ajung să reprezinte Timișoara și județul Timiș în Camera Deputaților sau în Senat TREBUIE să considere că Timișoara este buricul pământului și să își construiască întreaga acțiune politică de la necesitățile orașului și județului și ale locuitorilor acestei zone.

Pentru aceste motive, cerem:

1) Conducerea USL Timiș și birourile de conducere municipal Timișoara și județean Timiș ale PNL să se delimiteze clar și public de declarațiile amintite, inclusiv prin retragerea sprijinului politic deputatului Horia Cristian.

2) Demisia lui Horia Cristian din Camera Deputaților, un loc în care domnia sa nu numai că nu ne reprezintă, dar se pare că nici nu dorește să ne reprezinte.

Liga Bănățeană

Nesimtitilor a spus: (august 5th, 2014 at 14:45 )

Deputatul PNL Horia Cristian catre o reportera Romania TV: Nesimtitilor! Poti sa ma citezi cu asta
de R.M. HotNews.ro

Deputatul PNL Horia Cristian
Deputatul PNL Horia Cristian
Foto: Camera Deputatilor
Deputatul PNL Horia Cristian a facut-o nesimtita pe o reportera a Romaniei TV, dupa ce aceasta l-a filmat in timp ce cumpara produse electronice de pe un site prin intermediul telefonului mobil, la Palatul Parlamentului.

„Se numeste invadarea vietii private. Nesimtitilor! Si poti sa ma citezi cu asta”, a afirmat Horia Cristian, citat de Romania TV.

Horia Cristian este deputat PNL de Timis, se afla la al doilea mandat si este medic de profesie.

„Daca nu stiti ce a facut presa, macar o parte a presei, pentru actuala putere, inseamna ca sunteti nerecunoscatori”, a comentat din studioul Romania TV ziarista Laura Chiriac.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura

Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ

O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Cinci microîntreprinderi vor beneficia de finanțare din fonduri europene, din Programul Regional Vest, lansat anul trecut. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți la o societate timișoreană, specializată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Vasile Blaga şi Cristian Buşoi sunt noii şefi ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, potrivit unei decizii a Biroului Permanent Naţional al PNL. Ce legături au cei doi cu Timişoara? Ambii sunt absolvenţi ai unor facultăţii din Timişoara, având în spate şi mandate de parlamentari de Timiş. Amândoi sunt acum europarlamentari, dar niciunul nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cine sunt noii şefi ai PNL Timiş şi PNL Timişoara. Ce legături au Vasile Blaga şi Cristian Buşoi cu Timişoara
Nicio surpriză! În şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului din această după-amiază a fost luată decizia schimbării lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. În locul lui a fost votat ca preşedinte interimar Vasile Blaga. De asemenea BPN a validat decizia luată de coaliţie, respectiv candidaţi comuni PSD-PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica, demis de la şefia PNL Timiş. Vasile Blaga, preşedinte interimar. Cristian Buşoi preia conducerea PNL Timişoara
Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
În aceste luni, Primăria Timișoara lucrează la realizarea unei noi parcări, în zona Girocului, pe strada Martir Ioan Stanciu. Acolo se amenajează câteva zeci de noi locuri de parcare. Conform reprezentanților municipalității, în aceste zile, se montează dale înierbate. Soluții similare au mai fost aplicate în parcările timișorene și s-au dovedit a fi lipsite de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În scurt timp se va termina amenajarea unei noi parcări în zona Giroc/Foto
Unul dintre ultimii pași pe care proiectul noului stadion al Timișoarei îl mai are de trecut a fost „bifat”. Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea arenei care se va ridica in locul stadionului Dan Păltinișanu a intrat marți în procedură de transparență.  Potrivit legii, acest proiect trebuie să fie supus dezbaterii publice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hotărârea de guvern pentru noul stadion al Timișoarei este în dezbatere publică/FOTO
Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Top