Actiuni gratuite de informare, consiliere si formare pentru persoanele din mediul rural (P)

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș, partener coordinator, și S.C. Gapa SRL, partener național al Proiectului „RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, organizează marți, 11 noiembrie, de la ora 11, în comuna Dalboșeț din județul Caraș-Severin, cel de-al doilea eveniment de informare și promovare a proiectului.

rural net1

Evenimentul se înscrie în acțiunile de orientare și consiliere privind cariera persoanelor inactive, persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă, şomerilor, managerilor şi angajaţilor din mediul rural, cu atenţie deosebită pentru tineri – viitori întreprinzători care pot genera dezvoltare locală şi oportunităţi de ocupare, şi pentru femei, în vederea creşterii şanselor acestora de a fi ocupate în alte sectoare decât agricultura de subzistenţă. Primul eveniment de acest tip care a avut loc în Dumbrăvița, pe 29 octombrie. „La Dumbrăvița ne-am întâlnit cu persoane care își caută un loc de muncă, persoane necalificate, persoane angajate în diverse firme care desfășoară activități non-agricole, pentru a le spune cum pot beneficia de pe urma proiectului, cum pot participa la cursurile de calificare din domenii non-agricole. Este un proiect scris de CCIAT în parteneriat cu S.C. Gapa SRL, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, S.C. Svasta ICG SRL București, comuna Moşniţa Nouă şi H3000 Development Consulting Viena. Proiectul vizează cel puțin 1.100 de persoane care să fie consiliate în a găsi un loc de muncă și a identifica cursurile care li se potrivesc. De asemenea, 738 de persoane vor fi susținute în participarea la cursuri și obținerea unei calificări”, explică Daiana Buzatu, manager de proiect CCIAT.

În luna octombrie 2014, partenerii au demarat activitățile privind cursurile gratuite de calificare profesională, cursurile de antreprenoriat și cursurile de competențe IT. Sunt disponibile câte 24 de locuri la cursurile de calificare, 90 de locuri (6 grupe x 15 pers.) la cursurile de antreprenoriat și 64 de locuri (4 grupe x 16 pers.) la cursurile de IT. Meseriile vizate sunt: agent de curățenie clădiri și mijloace de transport, administrator structuri sportive, lucrător în comerț, lucrător în godspodărie agro-turistică, mașinist utilaje cale și terasamente, operator introducere, validare și prelucrare date, operator montaj linii automate. Activitatea de formare profesională debutează cu cursul de agent de curățenie clădiri și mijloace de transport, care se desfășoară în comuna Moșnița Nouă – partener de proiect. Informaţii suplimentare, la numerele de telefon 0374-160.905 și 0722-503.138, sau pe e-mail, Rodica Olinic, expert informare și comunicare.

Autor
Etichete , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

Centrul de legume-fructe al CJ Timis, motiv de scandal. Primarul PNL din Lovrin: Tomnaticul a fost ales politic

Liberalii acuză interese politice care au stat la baza deciziei de a face la Tomnatic primul centru de legume-fructe al CJ Timiș. Primarul din Lovrin e convins că, dacă ar fi trecut la PSD cu „ordonanța traseiștilor”, centrul ar fi fost construit în comuna lui. Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, spune că liberalii se vor opune acestei „aberații”.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Centrul de legume-fructe al CJ Timis, motiv de scandal. Primarul PNL din Lovrin: Tomnaticul a fost ales politic
CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Sport vezi arhiva Sport

Play-off? In niciun caz! Poli pierde la scor de neprezentare impotriva Chiajnei

Dacă oaspeţii aveau victorii la rând după numirea lui Ion Moldovan pe banca tehnică, echipa lui Ionuţ Popa obţinea doar două puncte în ultimele patru etape. În plus, timişorenii nu se puteau baza pe cinci jucători, dar o victorie îi putea duce pe loc de play-off, peste Viitorul.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Play-off? In niciun caz! Poli pierde la scor de neprezentare impotriva Chiajnei
MNB – Muzeul Național al Banatului
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Avarie majora. „Dorel” a lasat fara apa rece mii de oameni in Timisoara, Giroc si Chisoda

Mii de timișoreni care locuiesc în zona de sud a orașului, dar și cei din Giroc și Chișoda s-au trezit luni seară fără apă rece. A fost avariată o conductă din Calea Martirilor, zonă în care este în derulare, de mai multe luni, un șantier finanțat de la bugetul local. Remedierea durează între 2 și 5 ore.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Avarie majora. „Dorel” a lasat fara apa rece mii de oameni in Timisoara, Giroc si Chisoda

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top