Actiuni gratuite de informare, consiliere si formare pentru persoanele din mediul rural (P)

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș, partener coordinator, și S.C. Gapa SRL, partener național al Proiectului „RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, organizează marți, 11 noiembrie, de la ora 11, în comuna Dalboșeț din județul Caraș-Severin, cel de-al doilea eveniment de informare și promovare a proiectului.

rural net1

Evenimentul se înscrie în acțiunile de orientare și consiliere privind cariera persoanelor inactive, persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă, şomerilor, managerilor şi angajaţilor din mediul rural, cu atenţie deosebită pentru tineri – viitori întreprinzători care pot genera dezvoltare locală şi oportunităţi de ocupare, şi pentru femei, în vederea creşterii şanselor acestora de a fi ocupate în alte sectoare decât agricultura de subzistenţă. Primul eveniment de acest tip care a avut loc în Dumbrăvița, pe 29 octombrie. „La Dumbrăvița ne-am întâlnit cu persoane care își caută un loc de muncă, persoane necalificate, persoane angajate în diverse firme care desfășoară activități non-agricole, pentru a le spune cum pot beneficia de pe urma proiectului, cum pot participa la cursurile de calificare din domenii non-agricole. Este un proiect scris de CCIAT în parteneriat cu S.C. Gapa SRL, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, S.C. Svasta ICG SRL București, comuna Moşniţa Nouă şi H3000 Development Consulting Viena. Proiectul vizează cel puțin 1.100 de persoane care să fie consiliate în a găsi un loc de muncă și a identifica cursurile care li se potrivesc. De asemenea, 738 de persoane vor fi susținute în participarea la cursuri și obținerea unei calificări”, explică Daiana Buzatu, manager de proiect CCIAT.

În luna octombrie 2014, partenerii au demarat activitățile privind cursurile gratuite de calificare profesională, cursurile de antreprenoriat și cursurile de competențe IT. Sunt disponibile câte 24 de locuri la cursurile de calificare, 90 de locuri (6 grupe x 15 pers.) la cursurile de antreprenoriat și 64 de locuri (4 grupe x 16 pers.) la cursurile de IT. Meseriile vizate sunt: agent de curățenie clădiri și mijloace de transport, administrator structuri sportive, lucrător în comerț, lucrător în godspodărie agro-turistică, mașinist utilaje cale și terasamente, operator introducere, validare și prelucrare date, operator montaj linii automate. Activitatea de formare profesională debutează cu cursul de agent de curățenie clădiri și mijloace de transport, care se desfășoară în comuna Moșnița Nouă – partener de proiect. Informaţii suplimentare, la numerele de telefon 0374-160.905 și 0722-503.138, sau pe e-mail, Rodica Olinic, expert informare și comunicare.

Autor
Etichete , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

retim

Retim renunță la curățenia străzilor din Timișoara. Ce se întâmplă din 5 august

După 12 ani, Retim nu mai vrea să se ocupe de salubrizarea stradală din Timișoara. Compania a decis că nu ar renta din punct de vedere economic și nu s-a prezentat la licitația organizată de PMT. Ce se întâmplă din 5 august? Sunt două variante ca să nu rămânem cu gunoaiele pe străzi.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Retim renunță la curățenia străzilor din Timișoara. Ce se întâmplă din 5 august

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com