Dupa 25 de ani, „huliganii” s-au intors pe strazile Timisoarei

Câteva mii de timișoreni au protestat din nou, sâmbătă seara, în Piața Operei. N-au fost cu foarte mult mai puțini decât cei care ieșeau în stradă, tot într-o sâmbătă, pe 16 decembriei 1989. Atunci, Nicolae Ceaușescu i-a făcut „huligani” într-un celebru discurs din seara de 20 decembrie. Huligani plătiți de „agenturili” străine. Cu câteva zile înainte, pe 17 decembrie, într-o celebră ședință de CPEx a PCR, el cerea intervenția dură a Armatei și Poliției pentru înnăbușirea în sânge a protestelor. „Nu m-am gândit că trageți cu gloanțe de manevră. Este apă de ploaie. Cei care au intrat în Comiteul județean de partid nu mai trebuia să iasă de acolo, trebuiau să fie jos, la pământ”, cerea Ceaușescu, înainte de-a pleca în Iran.

De această dată n-a fost nevoie ca „cel mai iubit fiu al poporului”, Victor Ponta, să-i facă pe timișoreni „huligani” plătiți. Doar are două televiziuni propagandistice unde minciuna, mistificarea, dezinformarea sunt infinit mai mari decât la radioul lui Goebbels. Iar cele două unități propagandistice nu l-au dezamăgit. Am auzit, după un sfert de secol, exact aceeași etichetă ca în 1989 pusă pe fruntea protestarilor: „huligani”. Am auzit iar de „grupuri violente bine organizate”, plătite de agenturi străine, care atacă cuceririle revoluționare ale poporului din ultimii doi și jumătate. Și câte și mai câte n-am auzit doar în câteva ore care s-au scurs de la proteste!

În aceste condiții, Victor Ponta nu mai trebuie să convoace un CPEx al PCR, pardon PSD. Unde ministrul Ministrul Apărării, Mircea Dușa, să se jure cu mâna pe Biblie că nu se va sinucide ca înaintașul său Vasile Milea și se va lupta până la capăt. Iar ministrul de Interne Gabriel Oprea nu va fi nevoit să promită solemn că, în cazul în care va ajunge în boxa acuzaților, nu va uza de prezumția de dobitocie, precum predecesorul său, Tudor Postelnicu. Titus Corlățean nu va trebui să se pună în genunchi și să sărute mâinile lui Ponta așa cum făcea Manea Mănescu cu ale Ceaușeștilor. Nici măcar tatăl „Cabinetului 2” nu va trebui să dea indicația prețioasă de-a fi închise porțile Catedralei Mitropolitane. Știe el de ce.

Soluția e mult mai simplă. La ședința CPEx a PSD vor fi convocați propagandiștii (nu poți să le spui ziariști, că jignești o întreagă meserie), pentru a le fi trasate ultimele sarcini de partid. Mihai Gâdea va vorbi despre hoardele de timișoreni plătite de agenturi străine, aflate în slujba lui Băsescu. Mugur Ciuvică va explica că e vorba de ultima zvâcnire a „băsismului” din România. Radu Tudor, care le știe pe toate, va spune cum securiștii-băsiști -despre care tot el arăta în urmă cu un an că stau în spatele lui Ponta – l-au trădat pe acesta și provoacă lumea la violențe. Dana Grecu va face ce știe mai bine, dar la o intensitate mai mare. Adică se va da cu capul de pereți și curul de pământ, pe motiv că „huliganii” atentează la cuceririle revoluționare din ultimii doi ani și jumătate. Mircea Badea îl va provoca la o smardeală pe Moroșanu, prezent la Timișoara în această perioadă la o întânire a Tineretului ACL. După zece minute în care va face șpagaturi și va lovi aerul cu pumnii și picioarele, arătând cum îl va cafti pe Moroșanu, își va retrage provocarea, pe motiv că nu vrea să-l umple de sânge pe luptător. Apoi, vor cânta cu toții un imn pentru eliberarea „profesorului martir Dan Voiculescu”, singurul care poate să facă ordine în țara asta.

La cealaltă oficină de partid (rimează cu cocină), Corina Drăgotescu, cea care în 1990 îi aplauda cu lacrimi de fericire pe minerii care zdrobeau capete de studenți și bărboși în București, va chema din nou minerii să intre în Timișoara pentru a face ordine. Crețulescu și mai nu știu cum va fi – așa cum a promis la partid – de două ori mai nesimțită și de patru ori mai mahalagioaică decât până acum. (Nu știu dacă se poate așa ceva, dar va încerca.) Doar Ciutacu va rămâne la fel. Așa este el, nu se poate schimba. Și era să uit: Gabriela Vrînceanu-Firea-Pandele-Șice-omaiurma va ieși pe toate televiziunile, ocărându-i pe bănățeni și timișoreni că au copii prea puțini. Și poate, după ora 22, va face și emisiuni despre cum se fac copiii. Iar în final, îmbinând utilul cu plăcutul, va sugera că, dacă tot n-au copii mulți, terenurile Timișoarei să fie transferate Primăriei Voluntari, cea mai puternică firmă de imobiliare din Sudul țării. În concluzie, dacă Ceaușescu ar fi avut la dispoziție Antena3 și RTV, în mod cert nu ar mai fi fost nevoit să apeleze la serviciile Armatei și Miliției. Dacă nu ar fi clacat biologic, ar mai fi trăit și azi, dând indicații din studourile A3 și RTV. Spălătorii de creiere – dar și de cadavre – sunt infinit mai eficienți decât gloanțele din decembrie 1989.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

ibn Musa a spus: (noiembrie 9th, 2014 at 12:03 )

Si ca sa fie si mai mare asemanarea cu ce a fost cu 25 de ani in urma, au fost adusi cu autobuzele ( ca trenuri nu mai avem) haidamaci plini de elan si alcool sa injure si sa bata timisorenii. De data asta nu au mai fost garzi patriotice de la Craiova ci bande de bine si de dreapta preponderent din nord. Erau din Ardeal si Moldova.

@ibn Musa a spus: (noiembrie 9th, 2014 at 12:30 )

Lasa propaganda, ca nu tine. Nu ti-e rusine sa mananci rahat in halul asta, pesedist dement? Daca esti timisorean, sa treci pe la vecinii tai sa-ti aplice cate un sut in fund pentru felul in care dizinformezi. Du-te la PSD si pupa icoana cu Ponta, debedeule!

tim a spus: (noiembrie 9th, 2014 at 13:01 )

are dreptate musa era plin de autobuze de alcoolizati …. voua sa va fie rusine … iar ce ati facut sa dovedit un fel de ,,cantare a patriei ” cu elevi si babe folkiste ! si totusi ce ati dovedit ?

@Musa si tim a spus: (noiembrie 9th, 2014 at 13:16 )

Gunoaiele pesediste, tot gunoaie. Jegosilor, daca nu existau astfel de huligani, cum le spuneti voi si cum le spunea Ceausescu, urmareati si acum doua ore de program pe zi la televizor, cumparati paine cu cartela si va taiati coitele pe post de carnita. Va doresc un sincer Sa va ia dracu pe toti. Ca acolo e locul vostru, langa dracu, jegosilor.

tim a spus: (noiembrie 9th, 2014 at 13:45 )

helloooo ! auzi nu vrei tu sa-l pupi pe base intre fese ca vad ca ai limba bidinea portocalie . a doua la mana ; se vede ca stai rau cu educatia si cultura … unde ai vazut tu ca am pomenit eu de huligani >? dar uite cum iti dai singur cu stg. in dreptul si iti arati adevarata postura ; huligan ! sincer va credeam pe cale de disparitie undeva prin muzee sau scapati prin tomberoane ….salutare ,,huly” !

alin a spus: (noiembrie 9th, 2014 at 15:45 )

O persoană a fost ridicată de oamenii legii. Este vorba despre un tânăr care a lovit un cameraman al unei televiziuni centrale, care filma evenimentele. Acesta are 18 ani și este din comuna Variaș. Tânărul a fost dus la Secția 1 Poliție Timișoara, unde i s-a întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violențe. Ca un amănunt de culoare, în Variaș a avut loc, sâmbătă, o întâlnire a premierului Victor Ponta cu primarii social-democrați și activul de partid.

Oare cat se mai poat manipula oamenii ???? PSD a ramas tot cu vechile practici comuniste,iar postacii de partid cad ca sunt prezenti tot mai mult……….se apropie ziua decisiva si daca nu prind ciolanu ……….jale mare

Timisorean anonim a spus: (noiembrie 9th, 2014 at 16:18 )

Articol „oglinda” bine scris. Multumesc si pentru acest articol.
In privinta comentariilor lucrurile stau altfel, postacii pesedi fiind rapizi, plini de ura, cu fraze mincinoase bine ticluite (scoala veche…oare sunt ai lui sarbu sau ai lui titu?)
-„haidamaci plini de elan si alcool sa injure si sa bata timisoreni” – baiete, 2000 de ani daca invatai la scoala limba romana nu aveai asemenea vocabular pentru un comentariu!!! meriti un „bravo, stai jos, 4”
– „bande de bine si de dreapta preponderent din nord. Erau din Ardeal si Moldova” – bande???? preponderent???din A si M? – unde mm crezi ca traiesti???in ce film retro esti?

@tim… las-o asa, ca studentia se termina si ajungi sa te umpli de rahat gratuit. Dupa 16.11 te intalnesti cu oameni pe strada si o sa le ocolesti privirea…

@tim a spus: (noiembrie 9th, 2014 at 17:00 )

Poste chemi si tu minerii, la fel ca si ma-ta, adica Iliescu, sa rezolvi problema cu cei pe care mintile pline de ura ca si a ta ii numesc huligani. Imbecilule, daca nu erau huliganii de Timisoara te uitai si acum cu tot familionul tau de retardati la desenele animate Mihaela si la Telejurnalul cu Ceausescu. Esti un nesimtit ipocrit. Si nu o mai arde cu Basescu, ca si ala tot dintr-o mama ca si ma-ta se trage.

tim a spus: (noiembrie 9th, 2014 at 18:00 )

tare mie ca ,,retardatu” care-mi scrie , erai cu puta prin nisip la revolutie sau prin nu stiu ce dulapuri ascuns ! iar de limbaj ce sa zic ,,, cred ca esti de la un centru cu dizabilitati fiindca nu se pare sa fi fost crescut de parinti . gata se apropie 19 la ,,mihaela” noapte buna copii ….hahaha vai de capul vostru de alcooolisti !

@tim a spus: (noiembrie 9th, 2014 at 19:04 )

Limbajul tau e unul tipic comunist. Alcoolista e mamicuta ta, aceiasi care ar trebui condamnata ca a adus pe lume un bastard ca tine. Ia-te de mana cu Mihaela si depanati niste amintiri despre Ceausescu.

Stelistu a spus: (noiembrie 9th, 2014 at 21:15 )

Adi Olteanu trebuie sa stie care a fost nota de plata pt diversiunea de asiara.
Sau Ramona.

Timisorean anonim a spus: (noiembrie 10th, 2014 at 10:47 )

Astazi, luni, sefii si directorii pesedei au inceput sa ceara demisia celor identificati ca participanti la miting!!!! Oameni buni, in ce tara traim???? Chiar suntem in ara amenintarilor si a fricii???

Lidia a spus: (noiembrie 10th, 2014 at 11:14 )

Cassiana Martin Cassiana si toti care gandesc ca tine – http://psnews.ro/dovada-ca-iohannis-platit-oamenii-la
Oameni buni! Daca pana acuma ar fi existat vreo bruma de indoiala despre manipularea PSD-ista, acest „minunat” articol a spulberat-o complet!! Sunt Timisoreanca si am fost la mitingul de sambata….si eu si multi prieteni, oameni pe care-I cunosc. NIMENI NU A FOST PLATIT!!!!!!! E o minciuna nerusinata, la fel ca toate celelalte ale PSD-ilor ca sa-l denigreze pe Iohannis si sa manipuleze prostimea.
A existat vreo 5 minute un grup de vreo 5 barbati care strigau lozinci mai agresive, dar care au fost linistiti de jandarmi. FARA VIOLENTA SAU ALTE MURDARII!!
ASTA ESTE ADEVARUL!!!
SA VA FIE RUSINE PENTRU MINCIUNILE SI FELUL IN CARE DENIGRATI REALITATEA SI ADEVARUL DIN TIMISOARA!!

ciuma rosie a spus: (noiembrie 10th, 2014 at 12:11 )

Cassiana daca aceea este poza ta :esti frumoasa dar esti PROASTA.In 1989 au murit zeci de huligani si nu se gandeau ca prosti ca tine si analfabeti din oltenia si moldova sa ne decida viitorul.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

sorin predescu

Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău

Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit

Este una din cele mai apreciate persoane din lumea fitness-ului bănăţean. Antrenoare personală cu stil şi legendă naţională în crossfit. Vorbim despre Antonia Andreea Maliţa, sportivă pur-sânge. „De loc sunt din Reșița sau cum îl mai știu unii ”satul cu tramvaie”, locul acela prin care treci să mergi la Văliug. Am practicat sportul de mică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

O importată companie din domeniul automotive a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto

Una dintre principalele companii din domeniul automotive a deschis la Timișoara o nouă locație, aici urmând să fie amplasat cel mai mare centru de testare și validare al companiei la nivel global. Specializată în sisteme de acces și autorizarea în condiții de siguranță a mașinii, compania a inaugurat un Laborator de testare al Centrului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O importată companie din domeniul automotive a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Este una din cele mai apreciate persoane din lumea fitness-ului bănăţean. Antrenoare personală cu stil şi legendă naţională în crossfit. Vorbim despre Antonia Andreea Maliţa, sportivă pur-sânge. „De loc sunt din Reșița sau cum îl mai știu unii ”satul cu tramvaie”, locul acela prin care treci să mergi la Văliug. Am practicat sportul de mică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit
Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
Comisia de selecție și evaluare constituită la nivelul Consiliului Județean Timiș a stabilit beneficiarii și proiectele din domeniul activității sportive, care vor fi finanțate din bugetul județului. Cea mai mare parte a cererilor au fost aprobate, câteva nu au întrunit punctajul și condițiile cerute. Suma totală acordată este de 3,250 milioane de lei, fiind stabilită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș a decis cum se împart banii pentru activități sportive
Peste două luni, Primăria Timișoara va putea pregăti licitația pentru desemnarea unei firme care să realizeze  Centrul de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar. Instituția a semnat contractul pentru proiectarea acestui centru, care va prelua 13 tipuri de deșeuri. Prin contract va fi elaborat studiul de fezabilitate (SF) și proiectul tehnic (PT), totodată se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un pas mic pentru un proiect mare. Centrul de predare a deșeurilor, care va fi amenajat pe 2,5 hectare are proiectant
Primarul Dominic Fritz afirmă că, dacă pe vremea lui Nicolae Robu, societatea Colterm a fost căpuşată de clici de partid, acum funcționează pentru timişoreni. Fritz îi răspunde astfel fostului primar care, zilele trecute, a prezentat un grafic pe care l-a denumit “situaţia reală de la COLTERM”. Dominic Fritz afirmă că Nicolae Robu dezinformează din nou,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz reacţionează: Pe vremea lui Robu Colterm a funcționat pentru a fi căpușat de clici de partid
De vineri, 19 aprilie, operele artiștilor români și islandezi realizate în cadrul proiectului de revitalizare a Conacului Mocioni vor fi expuse la Centrul Multifuncțional Bastion. Astfel, după trei săptămâni de expunere pe simezele din capitala Islandei, expoziția eveniment despre Conacul Mocioni revine acasă. Intitulată „Heritage of the past-Future of the Community”, expoziția cuprinde lucrări de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziția dedicată reabilitării Conacului Mocioni revine acasă, pe simeze la Centrul Multifuncțional Bastion/Foto
Din 29 aprilie devine efectiv funcțională obțiunea de a se rezolva online operațiunea de a obține o autorizație de construire, la Primăria Timișoara. Cei care vor depune primele trei astfel de cereri vor fi extrem de fericiți, primele trei solicitări depuse în format digital pentru obținerea autorizației de construire, vor fi operate cu prioritate, fără...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara devine funcțională rezolvarea online a cererilor pentru autorizația de construire. Primii trei solicitanți, tratați cu prioritate, fără taxe
Universitatea Politehnica Timișoara e pregătită de un nou eveniment în care practic îşi pregăteşze viitorul… Ziua Porţilor Deschise, rezervat viitorul studenţi. UPT a cultivat mereu o bună relație de colaborare cu elevii și cu școlile, organizând o serie de cursuri, concursuri și evenimente dedicate acestora, de la „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un eveniment aşteptat se apropie cu paşi repezi: Zilele Porților Deschise la UPT
Una dintre principalele companii din domeniul automotive a deschis la Timișoara o nouă locație, aici urmând să fie amplasat cel mai mare centru de testare și validare al companiei la nivel global. Specializată în sisteme de acces și autorizarea în condiții de siguranță a mașinii, compania a inaugurat un Laborator de testare al Centrului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O importată companie din domeniul automotive a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto
Top