In primarie se pregateste ceva: pre-anchete, ca sa nu mai fie surprize de la DNA!

„Călcată” de procurorii DNA de două ori în ultimele două săptămâni, Primăria Timișoara se pregătește să devină… teren de anchete. Nicolae Robu susține că nu mai vrea să aibă parte de surprize de acest gen, așa că va da drumul, chiar din această săptămână, unor „pre-anchete” care vizează chiar și foști angajați ai PMT.

robu cu dosar

Prima descindere a procurorilor DNA, de acum două săptămâni, a vizat finanțarea clubului Poli Timișoara, pe vremea lui Marian Iancu. A doua, derulată săptămâna trecută, a avut în vizor contractele încheiate cu diverse firme, pentru întreținerea spațiilor verzi. Primarul Nicolae Robu a declarat răspicat că nu se simte vizat, că nu a greșit cu nimic și că fiecare răspunde de ceea ce face. După câteva zile însă, a luat o decizie. „Dacă până acum am spus că pe mine nu mă interesează decât prezentul și viitorul, iar anchetele să le facă anchetatorii, am foarte multe sesizări privind mai multe nereguli făcute în Primăria Timișoara. Voi face comisii pentru pre-anchete și voi sesiza organele, să vedem cum s-au îmbogățit unii și cum își permit atâtea”, susține edilul.

Secretos, așa cum îi place să fie câteodată, Robu nu a vrut să pronunțe vreun nume, iar indiciile au fost extreme de vagi. „E vorba de foști angajați ai primăriei, de foști oameni cu funcții în primărie. Am primit informații în ultima vreme privind anumite lucruri, care cică s-ar fi întâmplat. Nu m-am ocupat de asta îndeaproape până acum. Anchetele propriu-zise trebuie să le facă instituțiile abilitate ale statului, dar vreau să văd dacă sunt premise să fac o sesizare instituțiilor. Am si nume, dar nu pot să dezvălui. Pre-anchetele trebuie făcute într-o anumită situație… de săptămâna aceasta începem”, a mai spus Robu.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

Părpăngică a spus: (noiembrie 5th, 2014 at 14:29 )

Foarte bine nea Nicu’!

koks max a spus: (noiembrie 5th, 2014 at 15:02 )

Esti sigur? Mi-e teama ca daca intra DNA-ul pe Patrimoniul Orasului, sa verifice modul in care s-a ”valorificat” bunurile imobiliare ale orasului atat pe periaoda mandatelor lui Ciuhi, dar si pe perioada mandatului tau, o sa-si faca punct de lucru permanent in incinta Primariei. Ai momente cand esti baiat fain, dar omule esti consiliat de banditi, hoti si incompetenti.Prima data verifica averile apropiatilor tai din Primaria care te consiliaza sa iei decizii doar in ”interesul orasului”.

Noni a spus: (noiembrie 5th, 2014 at 17:03 )

Lasa vrajelile Koks Max…nu m ai pune semn de egalitate intre Robu si Ciuchi ca nu e asa …Robu s-a luptat cu Cristestii, cu tiganii si a facut in 2 ani de mandat cam cat Ciuchi in 16 daca nu cumva mai mult! Si nu ii da tu sfaturi de unde o sa inceapa cu investigatiile ca eu sunt convins ca va incepe exact de unde trebuie!

koks max a spus: (noiembrie 5th, 2014 at 21:30 )

Noni, esti cumva vreun apropiat de-al primarului?
te vad peste tot ca il aperi mai ceva ca un cruciat.Esti beneficiarul vreunui teren, vreunei cladiri, vreunui contract de servicii din partea administratiei Robu, de ti-e tema si de o simpla sugestie?
Devii interesant baiete. Sau… vreo relatie cu sanda Grebla? ori vreo tanara speranta liberala cu sarcini de a urmari presa online locala si de a interveni atunci cand un cetatean isi „permite” sa comenteze nefavorabil actiuniile Primarului?
Daca esti doar un simplu simpatizant, incearca sa te exprimi rational si nu emotional. Crede-ma, chiar am votat cu Robu si mi-am pus mari sperante in el, insa urmare ceea ce am cititi din presa si nu numai, omaul asta NU se deosebeste cu nimic de Ciuhi, iar personal NU doresc sa ma „administreze” timp de 16 ani. Si crede-ma, faza cu romii e doar declarativa, de imagine, realmente NU a facut nimic legat de imobilele obtinute in mod dubios de aceasta etnie exemplul cel mai clar CASA MULLER. sau poate ai auzit tu de vreo evacuare, de vreo actiune in justitie de anulare a contractelor de vanzare cumparare incheiate de fosta administratie cu romii. singurul lucru cu care a venit, nivel declarativ pentru ca in fapt legea fiscala nu permitea, a fost chestiunea cu taxa pe turnulet, restul este… praf in ochi.

@ koks a spus: (noiembrie 6th, 2014 at 07:38 )

Noni este doar un idiot, la fel ca tine acum 2 ani jumate cand ai pus stampila pe Nebun. Se pare insa ca tu te-ai trezit, sau pur si simplu esti pesedist si o arzi pe aici coxat ca prietenul Freddy

koks max a spus: (noiembrie 6th, 2014 at 09:11 )

din pacate pt mine trebuie sa recunosc ca am gresit acum 2 ani jumate. asta e. asa cum am scris mai sus am avute sperante ca odata cu schimbarea barbosului se va schimba ceva si in administratie. m-am inselat. Si nu, nu sunt pesedist nu sunt de nicio o formatiune politica, pur si simplu m-am saturat sa vad cum indivizi precum ciuhandu, cojocar, miut, robu, chirila etc batjocoresc orasul asta si omenii lui. daca ar fi sa fiu activist politic, ma gandesc la o miscare de genul celei legionare. nu sunt adeptu extremelor ci dimpotriva, insa din pacate singura varianta pentru a restaura o ordine sociala, in opina mea, o reprezinta extrema dreapta. atflel, vom continua sa traim aceleasi sfidari din partea alesilor, fie locali, fie la nivel national, care vor pradui tara si batjocorii oamenii in continuare, controland toate autoritatile judiciare care in mod normal ar trebui sa vegheze la patrimoniul tarii si demnitatea cetatenilor ei. din pacate nu am incredere nici in recentele actiuni ale DNA-ului sau alte organe judiciare, am senzatia unui nor de praf, acum in perioada campaniei. de ce, pt ca in presa locala au fost nenumarate articole cu magistrati (procuraori si judecatori) care sub o forma sau alata au beneficiat de ”ajutorul” (case, terenuri) unora cu functii mari din primarie si… prin urmare mi-e greu sa cred ca asemenea magistrati sunt in stare sa cerceteze si/sau condamne pe cei care i-au ajutat. Poate art trebui ca noi cetatenii acestui oras, care odata avea o stare de spirit ce il diferentia de restul tarii, sa ne recuperam orasul, iar daca asta implica forta, atunci sa fie forta.

koks max a spus: (noiembrie 6th, 2014 at 09:34 )

Pentru Noni.
Asa a inteles sa lupte tov robu cu fratii crestesti, dandu-le dreptul sa cumpere terenurile pe care erau amplasate cladiri (hale si alte spatii cu alta destinatie) detinute de acestia.
Asa ca te rog, inainte sa afirmi ceva documenteaza-te, pe site-ul primariei poti vizualiza toate hotararile si dispozitiile. Asa ca iti prezint mai jos o hotarare a consiliului local, promovata atat de vicele stoia dar si de liberalul Ehegartner, care spune multe despre luptele intense si crancene purate de robu cu fratii cristesti sau alti dezvoltatori imobiliari.
ca sa te ajut sa intelegi, prin aceasta hotarare li s-a dat dreptul nu numai fratilor cristeti dar si altora sa cumpere terenurile aferente cladirilor cumparate de la primarie fara teren mai departe … trage tu concluziile ca eu m-am saturat de demagogii.

HOTĂRÂREA NR. 82
din data: 03.08.2012
privind dreptul proprietarilor de clădiri, blocuri sau hale industriale aflate pe terenuri proprietatea Municipiului Timişoara de a cumpăra aceste terenuri

Consiliul Local al Municipiului Timişoara
Având în vedere propunerea domnilor consilieri Stoia Traian Constantin, Radu Daniel Ţoancă, Simion Moşiu, Petru Ehegartner, Octavian Mircea Purceld;
Având în vedere avizele Comisiei pentru studii, prognoze, economie, buget, finanţe, impozite şi taxe, Comisiei pentru dezvoltare urbanistică, amenajarea teritoriului şi patrimoniu, Comisiei pentru administrarea domeniului public şi privat, servicii publice şi comerţ, regii autonome şi societăţi comerciale, Comisiei pentru administraţie locală, juridică, ordine publică, drepturile omului şi probleme ale minorităţilor, Comisiei pentru cultură, ştiinţă, învăţământ, sănătate, protecţie socială, turism, ecologie, sport şi culte din cadrul Consiliului Local al Municipiului Timişoara;
În conformitate cu prevederile art.36 alin. (2) lit.c) din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală, republicată şi modificată;
În temeiul art.45 alin.(3) din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală, republicată şi modificată;

H O T Ă R Ă Ş T E :
Art. 1: Proprietarii de clădiri, blocuri , hale industriale etc. aflate pe terenuri în proprietatea Municipiului Timişoara, vor putea cumpăra aceste terenuri, la preţul stabilit de evaluator ANEVAR adăugându-se şi costurile trecerii terenurilor din domeniul public în doemniul privat al Municipiului Timişoara, cu respectarea legislaţiei în vigoare.
Art. 2: Suprafeţele de teren vizate de prevederile articolului 1 sunt localizate strict sub clădirile în discuţie, urmărind conturul acestora. Eventualele cheltuieli de dezmembrare sau unificare a terenurilor vor fi suportate de cumpărător.
Art. 3: Banii rezultaţi se vor utiliza la reabilitarerea termică şi a infrastructurii clădirilor proprietatea Primăriei (şcoli, grădiniţe, spitale, spaţii administrative) şi a lucrărilor de infrastructură coordonate de Direcţia Tehnică.
Art. 4: Cu aducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredinţează Direcţia Patrimoniu şi Direcţia Economică din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara.
Art. 5: Prezenta hotărâre se comunică:
– Instituţiei Prefectului – Judeţul Timiş;
– Primarului Municipiului Timişoara;
– Serviciului Juridic;
– Direcţiei Economice;
– Direcţiei Tehnice;
– Direcţiei Urbanism;
– Direcţiei Patrimoniu;
– Direcţiei Dezvoltare;
– Direcţiei Comunicare
– Direcţiei de Mediu;
– Biroului Managementul Calităţii;
– Compartimentului Control Intern;
– Mass – mediei locale;
Preşedinte de şedinţă,
Consilier PETRU EHEGARTNER Contrasemnează,
P. SECRETAR
SIMONA DRĂGOI

koks max a spus: (noiembrie 6th, 2014 at 09:36 )

Concluzia, analizeaza omu dupa fapte nu vorbe, doar asta e si sloganul lui Iohanis.
pacat ca nu mai avem miscare liberala veritabila, am fi avut nevoie, dar oameni precum antonescu si exchipa lui de noi liberali, au pangarit-o.

Noni a spus: (noiembrie 6th, 2014 at 13:30 )

Bai Koks max nu mai scrie atat de mult ca nu rezist sa citesc atatea tampenii. Tu poti sa votezi cu cine vor muschii tai! Eu vad ce se intampla orasul asta cate santiere sunt, cate lucrari sau finalizat cate sunt aproape de finalizare si hai sa fim seriosi ca nu se compara ce se intampla acum cu ce s-a construit pe vremea lui Ciiuhandu! Atunci orasul a fost in adormire! De asta o sa-l votez pe Robu!

Si sunt convins ca nu un lucru usor sa-ti urci tiganii in cap. Asta comporta niste riscuri! La fel, e greu de sus batalii cu oameni care au averi de sute de milioane de dolari! Si Robu nu s-a dat din loc de la luptele astea. Asa ca nu ma impresioneza incercarile tale de minimizare ale contributiilor lui Robu in luptele cu Cristestii si tiganii! Cand scriem comentarii anonime pe net toi suntem extrem de curajosi. In real life lucrurile sunt ceva mai complicate.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Experiența olandeză în domeniul calității apelor, prezentată la Aquatim

Mai mulți specialiști olandezi au venit la Timișoara pentru a împărtăși societății Aquatim din experiența lor în managementul calității apei. Vizita a făcut parte dintr-un proiect european, în valoare de 6.5 milioane de euro, cu o durată de cinci ani. Săptămâna trecută, timp de două zile, la Timișoara, s-a desfășurat un eveniment deosebit de important...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Experiența olandeză în domeniul calității apelor, prezentată la Aquatim
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției

Confruntat cu decizia deja luată în ședința coaliției PNL – PSD, de a-l impune pe candidatul PSD ca și reprezentant al coaliției în lupta pentru șefia CJT, Alin Nica mai are o ultimă speranță pentru ca decizia liberalilor timișeni să fie aplicată. El speră că Biroul Politic Național va întoarce decizia luată în ședința coaliției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Tevita Manumua, în stânga. FOTO: Sebastian Tataru / Sport Pictures

Puţini stejari au fost remarcaţi de Rugby Europe la ediţia 2024 a REC

Rugby Europe a stabilit lotul ideal al Campionatului European de rugby, ediţia 2024. Forul european a indicat un prim XV, la care a adăugat opt rezerve. Printre jucătorii care pot veni de pe bancă se află rugbistul SCM USV Timișoara, Tevita Manumua. Titular în toate cele cinci partide ale României, Tevita a izbutit câte un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Puţini stejari au fost remarcaţi de Rugby Europe la ediţia 2024 a REC
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Cinci microîntreprinderi vor beneficia de finanțare din fonduri europene, din Programul Regional Vest, lansat anul trecut. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți la o societate timișoreană, specializată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Mai mulți specialiști olandezi au venit la Timișoara pentru a împărtăși societății Aquatim din experiența lor în managementul calității apei. Vizita a făcut parte dintr-un proiect european, în valoare de 6.5 milioane de euro, cu o durată de cinci ani. Săptămâna trecută, timp de două zile, la Timișoara, s-a desfășurat un eveniment deosebit de important...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Experiența olandeză în domeniul calității apelor, prezentată la Aquatim
Jumătate dintre timișorenii care au fost somați să își dărâme vechile garaje au decis să facă singuri această operațiune. Sunt peste 120 de garaje vechi, incluse în programul Primăriei Timișoara de amenajare de noi locuri de parcare, care au fost demolate înainte de expirarea termenului de 30 de zile prevăzut în notificare, iar altele sunt...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara promite 300 de locuri de parcare și spații verzi in locul a 231 de garaje demolate
Confruntat cu decizia deja luată în ședința coaliției PNL – PSD, de a-l impune pe candidatul PSD ca și reprezentant al coaliției în lupta pentru șefia CJT, Alin Nica mai are o ultimă speranță pentru ca decizia liberalilor timișeni să fie aplicată. El speră că Biroul Politic Național va întoarce decizia luată în ședința coaliției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției
Din primele informații ”transpirate” din ședința coaliției PSD – PNL, cele două partide au decis să aplice în Timiș soluția deja adoptată, cu un candidat comun, atât la Primăria Timișoara, oferit de PNL prin Nicolae Robu, dar și la șefia CJT, cu un candidat social-democrat. În concluzie, Alfred Simonis are liber în competiția în care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rămâne cum am stabilit. Coaliția a decis să aibă candidați unici la locale: PNL la Primăria Timișoara, PSD la CJ Timiș
Mai multe unități de învățământ din Timiș vor primi microbuze electrice, acestea vor fi achiziționate cu fonduri europene, prin PNRR. Mijloacele de transport ecologice vor fi livrate până la finalul acestui an. Deocamdată nu se știe unde vor ajunge acestea. Contractul de finanțare privind achiziționarea de microbuze electrice pentru elevi a fost semnat de către...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul pentru achiziția a 24 de microbuze electrice, cu fonduri din PNRR, destinate județului Timiș
Top