Klaus Iohannis va fi PRESEDINTELE TAU, nu al baronilor! (P)

„România lucrului bine făcut” a fost sloganul sub care a avut loc campania electorală a lui Klaus Iohannis. În sutele de vizite prin țară, Iohannis le-a vorbit oamenilor despre semnificația acestui concept care trebuie aplicat în realitate. „România lucrului bine făcut este o Românie normală, proiectele se gândesc, apoi se pun în practică. Orice român este respectat şi i se respectă toate drepturile. În România lui Klaus Iohannis, fiecare îşi vede de treabă şi reconstruim împreună România. Este o ţară a locurilor de muncă, unde toţi românii au un venit decent, oamenii au libertatea de a alege. România lui Klaus Iohannis seamănă cu Sibiul lui Klaus Iohannis. Este o Românie în care investitorii vin cu mare plăcere, iar capitalul autohton este sprijinit”, a afirmat Iohannis.

K7

În oglindă, România lui Ponta este o Românie ieşită din criză, odată preluată de actuala guvernare, care însă a trimis țara în recesiune tehnică. „Victor Ponta a distrus 200.000 de locuri de muncă. Am ajuns în situaţia în care Comisia Europeană ne avertizează că vom ajunge în 2015 să avem un deficit bugetar de 2,8%. Vom ajunge în 2015 şi vom plăti toate pomenile electorale ale lui Victor Ponta (…) Nu cred că este bine pentru România să fie Victor Ponta preşedinte, să dea puterea toată unui singur partid, care are membri cu probleme grave cu Justiţia, este foarte periculos pentru România să regresăm”, a punctat candidatul dreptei.

Cum va arăta următorul parlament?

O preocupare importantă a candidatului Klaus Iohannis este structura Parlamentului – unicameral sau bicameral -, considerat acum ineficient și problematic. „Actualul parlament are câteva probleme majore. Este prea mare. Este un parlament care nu se bucură de încrederea românilor. Este un parlament ineficient. I-am propus domnului Ponta să rezolvăm problema amnisitiei şi graţierii şi nu doreşte. România are nevoie de un parlament mai mic. După părerea mea, un parlament bicameral. Avem un sistem uninominal, dar, de fapt, este proporţional. Haideţi să convocăm parlamentul mâine şi să punem în discuţie, să începem o colaborare consensuală. Vrem un parlament mai suplu, haideţi să trecem la treabă”, i-a transmis Iohannis contracandidatului său, însă acesta nu a dat niciun răspuns clar.

Iohannis – politică pro-Vest

Dacă va fi ales în funcția de președinte, Klaus Iohannis este convins că țara noastră va avea mult mai mulți investitori germani, dar și o primire mai bună în structurile UE și NATO. „Noi suntem în UE și parteneri cu SUA. De aici ne vine poziția care în ultimii 25 de ani ne-a garantat un parcurs în esență euroatlantic, pro-Vest și care acum ne garantează securitatea, cu un conflict aproape deschis la câteva sute de kilometri de noi. (…) Eu sunt clar pro-euroatlantic, fără niciun fel de sincopă și fără nicio paranteză. (…) Victor Ponta se duce în China și felicită marele Partid Comunist Chinez pentru marile realizări. Nu vreau un președinte care laudă marele Partid Comunist Chinez, ci un președinte care laudă democrația vest-europeană, care laudă SUA. (…) Relația cu Federația Rusă poate fi rezolvată numai și numai împreună cu partenerii noștri, nu poate fi rezolvată doar de noi, ci doar cu partenerii noștri. Numai împreună cu UE, cu SUA, cu NATO putem să acționăm în așa fel încât toată lumea, sigur, în special Federația Rusă, să revină în zona în care se respectă tratatele internaționale. Avem obligația venită din istorie să sprijinim Republica Moldova. Este nevoie să-i consiliem pe oficialii din Republica Moldova în privința procedurilor de accedere în UE”, a declarat Klaus Iohannis.

Pact de colaborare sau relații instituționale?

Klaus Iohannis a vorbit și despre relația pe care o va avea cu premierul. „Pe mine nu o să mă vedeţi să merg la televizor să mă cert cu primul ministru, dacă e să ne certăm, ne certăm fie la Cotroceni, fie la Palatul Victoria până când se ajunge la o concluzie, ceea ce este nevoie la noi, în ţara noastră. Este nevoie de a rezolva probleme, nu de a crea spectacol steril. Iar atunci când voi ajunge preşedinte, va fi un guvern cu care voi colabora instituţional, nu voi coabita, evit coabitarea din motivele binecunoscute. Prin acel pact de coabitare, noţiunea a fost compromisă şi folosită peiorativ. Voi colabora instituţional, nu este nevoie de nicio fiţuică semnată între preşedinte şi premier pentru a colabora instituţional. Constituţia, legile în vigoare, spun foarte clar cum trebuie să fie asta”, a afirmat Iohannis.

Iohannis despre legea amnistiei

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, s-a exprimat în mai multe rânduri pe teme legate de justiție, precum și despre legea amnistiei și grațierii pe care PSD o dorește pentru a-și „curăța” imaginea de partid corupt. Iohannis va fi, fără îndoială, garantul statului de drept. „Eu cred că în acest domeniu trebuie să avem curajul să spunem «nu ne băgăm unde nu ne fierbe oala», nu avem ce căuta noi, politicienii, în actul de justiție. Justiția e independentă, are sistemele proprii, cel mai bun lucru e să nu ne băgăm acolo. (…) DNA face o treabă excelentă. Am văzut cazul Microsoft. Sper să ajungem la o curăţire a clasei politice. Ar fi un rezultat extraordinar de bun. Voi continua aceste lucruri, adică să las DNA să-şi facă treaba. ANI este o instituţie onorabilă, care trebuie păstrată pentru a avea un control în zona incompatibilităţilor. Voi propune partidelor să se propună o legislaţie unitară a incompatibilităţilor. Acest lucru se face prin consens”, a mai afirmat Klaus Iohannis.
În ceea ce privește legea amnistiei, poziția lui Iohannis este fermă. „Sunt total împotriva acestei legi. România nu are nevoie de o lege a amnistiei şi a graţierii. PNL a votat împotrivă. Am oprit în ultimul moment acesta act normativ. România nu are nevoie de el, dar PSD are nevoie. Voi fi preşedintele României și voi refuza promulgarea acestui act normativ. Nu vom avea legea amnistiei şi a graţierii”, a subliniat Iohannis. Acesta le-a transmis românilor că alegerea lui Victor Ponta președinte ar însemna promulgarea acestei legi a amnistiei și grațierii, iar în România acaparată de PSD așteaptă „la cotitură” Adrian Năstase, Liviu Dragnea, Viorel Hrebenciuc, Ecaterina Andronescu, Şerban Mihăilescu, Miron Mitrea, Dan Nica, Dan Şova, Ioan Adam, Victor Mocanu, Adrian Duicu, Bunea Stancu, Nicuşor Constantinescu, ș.a.m.d., în total 38 de persoane.

Mesajul pentru alegători

Klaus Iohannis transmite și pe această cale mesajul său către alegători. „De data aceasta nu trebuie să alegem între două persoane, ci între două abordări. Vă propun schimbarea felului în care se face politică în Românie, Victor Ponta, o continuare. Eu rămân cu oferta mea. Voi apăra dreptul oricărui român la vot, indiferent dacă votează în Dorohoi sau în Londra. Se pare că guvernul nu a putut să facă acest lucru. Dacă nu a putut să facă cât a fost prim-ministru, cum credeţi că va fi bun ca preşedinte. Eu vreau să fiu preşedintele vostru. Dacă vreţi să fie un preşedinte exponent al baronilor, PSD va avea toată puterea. Nu daţi toată puterea unui singur partid, care este un partid de stânga, nereformat. Votaţi schimbarea!”

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

rusinika a spus: (noiembrie 14th, 2014 at 10:08 )

rusinika!! BARONUL CEL MAI MARE SI SCABROS ESTE BASE CU piticii lui: wideanu, berrceanu, futurica, ginerica, nutzi, roberha, cucos, falcuta! care il sustin pe….iohannisssss! rusinika!!!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara

Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

robu si popoviciu

Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat

Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea, au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul

CSM Petrolul Ploieşti a redus din diferenţă în seria decisivă pentru rămânerea în liga de elită la baschet masculin. A fost 83-79 în meciul trei din seria cea mai bună din cinci partide, într-un joc disputat pe teren prahovean. După trei partide Timişoara rămâne în faţă, 2-1 la general. Partida disputată luni seara a fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Linia feroviară dintre Caransebeș și Craiova va beneficia de 20 de miliarde de lei în vederea reabilitării. Proiectul era blocat, fiind necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, a fost emisă autorizația de construire pentru alte două tronsoane de cale ferată, aflate între Ronaț Triaj/Timișoara și Glogovăț/Arad. Majorarea prețurilor la materialele de construcții, a transporturilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Aprilie este o lună aglomerată pentru grădinarii harnici, în care se pot realiza multe lucrări de întreținere și de plantare în grădină. Specialiştii de la SC Horticultura oferă câteva sfaturi pentru îngrijirea grădinii în această lună. Principalele lucrări în grădină din această lună sunt: Se aplică tratamente fitosanitare. Se plantează arbori și arbuști. Se continuă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sfaturi de la specialiştii Horticultura pentru îngrijirea grădinii în luna aprilie
Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea, au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat
Specialişti aşteptaţi la un eveniment de tradiţe organizat sub egida UPT. Asociația de Sudură din România, în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, Academia de Științe Tehnice din România, Filiala Timișoara și Sucursala ASR Timișoara organizează, în zilele de 18-19 aprilie 2024, la Facultatea de Mecanică a UPT (Bd. Mihai Viteazu nr. 1), Conferința „SUDURA 2024”,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Eveniment ce aduce aminte de o tradiţie politehnică importantă, sudura
Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Titu Bojin nu mai candidează pentru preşedinţia CJ Timiş. S-o fi săturat şi el, după ce la ultimele alegeri locale a obţinut doar 4,06, pe atunci candidând pentru ALDE. Acum e lider judeţean al PUSL, partidul fondat şi controlat de fostul turnător la securitate Dan Voiculescu. Zilele trecute, Bojin a anunţat că PUSL nu va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (2). Timişul are o nouă „echipă câştigătoare”: Piedone-Bojin. Secta „Robiştilor” promovează unul dintre cele mai insalubre personaje din spaţiul public
Premisă: * Marile companii din IT&C din Statele Unite ale Americii au concediat zeci de mii de angajați în ultimele 18 luni; * Din experiența crizelor precedente, mișcările din piața globală se simt în România la o diferență cuprinsă între șase și nouă luni față de momentul declanșării în SUA; * Pentru a avea o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Analiză: Valul de concedieri din SUA, în domeniul IT&C, nu s-a resimțit în vestul României. Rata de angajabilitate a studenților UPT aproape de 100%
Intrat în cursă perntru un nou mandat de primar al Dumbrăviţei, Horia Bugarin afirmă că are de luptat cu cea mai mizerabilă campanie făcută până acum, în spatele căreia se ascund mafia imobiliară şi lumea interlopă. Principalul contracandidat al lui Bugarin este latifundiara Alina Sperlea (PSD-PNL), o afaceristă cu averea ascunsă.   Primarul Dumbrăviţei, Horia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Horia Bugarin intră oficial în cursa pentru un nou mandat de primar al Dumbrăviţei: “Haideți să ne opunem împreună mafiei imobiliare și interlopilor!”
Top