Doi „Dani” la sefia PDL Timis: Dan Popa, presedinte, Danut Groza, secretar general

La aproape o lună de la decizia lui Constantin Ostaficiuc de a părăsi șefia PDL Timiș, scaunul de președinte al filialei a fost ocupat, oficial, de joi, de Dan Popa. Filiala are și un secretar nou, în persoana primarului din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza.

danut groza

Decizia de a-l instala pe Dan Popa în locul lui Constantin Ostaficiuc a fost luată de Biroul Permanent Național al PDL. Joi, democrat-liberalul a fost validat în funcție de Consiliul de Coordonare Județean, într-o ședință la care au participat aproximativ 300 de persoane. De asemenea, Dănuț Groza a fost numit secretar general. „Acest consiliu a validat decizia biroului permanent național de numire a lui Dan Popa ca și președinte. Decizia a fost validată în unanimitate. Au fost luate, de asemenea, și două hotărâri foarte importante. În primul rând, consiliul a lărgit Biroul Județean de Conducere, cooptând în rândurile biroului toți primarii PDL din județ. Locul rămas vacant în urma numirii lui Dan Popa ca și președinte, respectiv cel de secretar general, va fi ocupat de Dănuț Groza”, a declarat Oana Gaita, purtătorul de cuvânt al PDL Timiș.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

ha a spus: (decembrie 18th, 2014 at 19:12 )

Bravo pdl, v-ati vandut cu totul. Popa mare prieten cu Robu, Groza un nimeni, restul pe la dna, mare partid de doi lei.

una de vineri a spus: (decembrie 19th, 2014 at 09:22 )

in sfarsit se leaga ceva si pe la pedelei…fac echipa..e bun…acum sa vedem ca fac si treaba nu doar se aleg, numesc sau mai stiu eu ce…vrem sa vedem treaba

laura a spus: (decembrie 19th, 2014 at 09:37 )

era si normal ca primarii sa stea la masa unde se iau deciziile! adica ei aduc votruri, dar nimeni nu trebuie sa ii bage in seama decat inainte de alegeri? foarte bine!

dorin a spus: (decembrie 19th, 2014 at 09:57 )

poate se va vedea si ceva opozitie acum ca tot sunteti toti la un loc. sa vedem si noi ceva schimbari in judetul asta ros pana la os de mafia pesedista! cred ca suntem singurul judet care e condus de un urmarit penal, ceea ce e incredibil!!

vrajeala a spus: (decembrie 19th, 2014 at 10:01 )

ia te uita cum apar lingaii portocalii manjiti azi cu ceva albastru pe la coate si ceva galben pe la poponet..ma lasati ma cu clica voastra? schimbarea pacii

@vrajeala a spus: (decembrie 19th, 2014 at 10:07 )

ce ar fi daca te-ai duce tu in alta parte sa vrajesti? mirosi a comunist de la o posta!! te-a scos grindeanu pe centura? nu vrei sa vorbim putin despre tatucu bojin? sau despre sirbu?

tupeu a spus: (decembrie 19th, 2014 at 10:10 )

ba da ce tupeu pe unii..sa vorbeasca ei de lingai portoicalii!! ba fraiere! sper sa ajungi dupa sirbu si bojin!! sa le faci patul la brutarie!!

mafia rosie a spus: (decembrie 19th, 2014 at 10:23 )

MAFIA lemnului, lovita de DNA cu ajutorul „Romania, te iubesc”. Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, urmariti penal
Anchetatorii vorbesc despre 90 de mii de hectare de padure din judetele Bacau si Suceava pe care pretinsi urmasi ai unor familii ce au detinut candva mari proprietati le-au revendicat.
Ca sa intre in posesia lor insa, ar fi creat o caracatita a coruptiei. Toti cei vizati au fost chemati la audieri la Brasov, unde este instrumentat dosarul. Unii au mers de buna voie, altii insotiti de jandarmi.

Paltin Sturdza, urmas indirect al lui Nicolae Ghika, a cerut instantelor de judecata sa i se retrocedeze mai multe domenii din judetul Bacau. Vorbim despre o suprafata totala de 30 de mii de hectare de padure in zonele PALANCA, DARMANESTI, MOINESTI, BRUSTUROASA sau COMANESTI.

A fost refuzat. Rand pe rand, autortatile locale care se ocupau cu restituirea proprietatilor, i-au respins cererea. A apelat la instante.

Judecatoria Onesti a spus ca Sturdza nu are drept de mostenitor. Acesta a apelat la tribunalul Bacau a pierdut s-a reintors la judecatoria Onesti iar apoi la Tribunalul Covansa. Aici, judecatorii Gabriel Utza si Andras Ordong trimit spre rejudecare dosarul care ajunge la Judecatoria din Sf. Gheorghe care respinge cererea. Asa ca dosarul face cale intoarsa la Covasna unde aceeasi magistrati admit recursul si dispun „reconstituirea dreptului de proprietate pentru 43.227 de ha teren forestier și 50 de ha de teren agricol inclusiv pentru pădurile DOFTEANA și BELEGHET .”

Procurorii anticoruptie noteaza ca judecatorii i-au dat lui Sturdza mai mult decat ceruse. Mai mult, retrocedarea s-a dispus sa fie facuta in natura fara sa se tina cont de situatia actuala a terenurilor.

Anchetatorii spun ca judecatorii au decis stramb dupa ce avocatul Ioan Adam a avut discutrii telefonice cu sotia unuia dintre ei.

Procurorii sustin ca pentru a intra mai repede in posesia padurilor, Sturdza a gasit cu ajutorul avocatului sau Ioan Adam o solutie. Vinde cele 43 de mii de hectare de teren in avans iar cumparatorii se obliga sa rezolve cu actele. Adica sa obtina certificatul de proprietate. Castigul cumparatorului? Platea pentru 43 de mii de hectare doar 100 de milioane de euro, adica jumatate din pretul real.

Acesta avea insa nevoie de un ajutor care sa preseze autoritatile locale din Bacau ca sa elibereze actele. Asa s-ar fi ajuns la Viorel Hrebenciuc. Deputatul ar fi fost rugat sa intervina.

Directia Silvica Bacau a blocat totul in momentul in care a atacat decizia de improprietarire la instanta.

Procurorii sustin ca atunci Sturdza, prin intermediul avocatului Ioan Adam si a lui Viorel Hrebenciuc, „a cautat, au insistat sa-i determine pe reprezentantii ROMSILVA, sa nu mai faca aparari”

Anchetatorii prezinta un lung sir de interventii pe care Viorel Hrebenciuc le-ar fi facut pe langa autortiatile locale si pe langa directorul general al Romsilva.

Nemultumit de faptul ca procesul deschis de Directia Silvica Bacau nu este oprit, Hrebenciuc i-ar fi scris lui Ioan Adam „suntem in plin razboi cu Romsilva! Nu-i mai cred! Vom castiga 100%!” si „suta la suta fac ordine. Urat. O sa le placa la toti. O sa vezi.”.

Presiunile asupra Romsilva ar fi continuat. Anchetatorii noteaza ca Hrebenciuc ar fi afirmat intr-o disuctie ca trebuie sa vorbeasca cu Ilie Sarbu pentru ca acesta sa-l „calce pe cap” pe directorul general al Romsilva.

Ancheta in dosarul retrocedarilor a dus la acuzarea a trei judecatori, trei politicieni si mai multi oameni de afaceri si deschide usa catre o mafie despre care s-a vorbit mult si s-a facut putin.

Potrivit DNA, unul dintre politicienii implicati in acest dosar, Ilie Sarbu, care este si socrul lui Victor Ponta, este cercetat pentru trafic de influenta. La fel si colegul sau, Viorel Hrebenciuc care, in plus, este acuzat si de constituirea unui grup infractional organizat. Deputatul Ioan Adam este urmarit penal pentru instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, constituirea unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta. Directorul general Romsilva, Adam Craciunescu, este si el anchetat pentru abuz in serviciu.
La DNA Brasov a fost audiat liderul senatorilor PSD Ilie Sirbu, dupa ce in cursul diminetii a fost audiat si deputatul PSD de Brasov Ioan Adam, care este si avocat.
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a iesit de la DNA Brasov dupa mai putin de o ora, el spunandu-le jurnalistilor ca nu a fost audiat, fara a face alte declaratii. Ilie Sarbu, care ajunsese la DNA Brasov in jurul orei 10.45 (fiind insotit de un avocat) a iesit la ora 11.30.

Inainte de a se urca in masina, Ilie Sarbu le-a spus jurnalistilor ca nu are de facut nicio declaratie, iar cand a fost intrebat daca a fost audiat, acesta a raspuns negativ, dupa care a inchis usa masinii.
De asemenea, Viorel Hrebenciuc a fost adus cu o masina a Jandarmeriei si insotit de anchetatori. Hrebenciuc a iesit de la DNA Brasov dupa aproape doua ore, el spunand ca i s-a adus la cunostinta calitatea de inculpat in dosarul privind retrocedarile ilegale de terenuri si precizand ca este acuzat de mai multe infractiuni, pe care ”trebuie sa le studieze” impreuna cu avocatul sau.

Deputatul PSD a iesit din sediul DNA Brasov in jurul orei 14.00, insotit de avocatul sau: ”Mi s-a adus la cunostinta calitatea de inculpat in dosar. Sunt mai multe infractiuni, dar trebuie sa le studiez cu avocatul, la Legea 78/2000 (referitoare la fapte de coruptie -n.r.). Ma voi prezenta cu avocatul ori de cate ori voi fi chemat”, a spus Viorel Hrebenciuc.

Intrebat daca este necesara ridicarea imunitatii parlamentare in cazul sau, el a raspuns ca procurorul va decide acest lucru. Hrebenciuc a fost intrebat de jurnalisti si daca a vorbit cu Ilie Sarbu despre aceasta ancheta, raspunzand: ”Nu”. Intrebat, de asemenea, cine este beneficiarul celor 90.000 de hectare de terenuri retrocedate ilegal, Viorel Hrebenciuc a spus: ”Sa dea Dumnezeu sa fiti dumneavoastra beneficiarul”.

In acest dosar, procurorii anticoruptie fac cercetari pentru infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie care au legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier si 100 de hectare de teren agricol, arata DNA, intr-un comunicat de presa.

Astfel, miercuri dimineata procurorii au facut 25 de perchezitii in judetele Brasov, Bacau, Covasna, precum si in Bucuresti – dintre care cinci la institutii publice de interes local, una la un birou de avocatura si restul la sediile unor firme si la domiciliile unor persoane, precizeaza DNA. Surse judiciare au declarat ca intre cele cinci institutii publice la care au avut loc perchezitii sunt si tribunalele Brasov si Covasna. De asemenea, au avut loc perchezitii la sediile a trei primarii, una dintre acestea fiind cea din localitatea Caiuti din judetul Bacau. Anchetatorii au perchezitionat si biroul de avocatura din Brasov al deputatului PSD Ioan Adam.

Adam, care este si avocat, avand un cabinet in Brasov, a iesit din sediul DNA in jurul orei 10.30, fiind insotit de un aparator. Deputatul le-a spus jurnalistilor: ”Nu va grabiti”, fara a face alte comentarii. Avocatul acestuia a afirmat ca Ioan Adam a fost chemat la DNA pentru ”probleme profesionale confidentiale”, el nedorind sa ofere detalii.

Potrivit surselor citate, de la cele doua instante sunt vizati trei judecatori, suspectati de implicare in luarea unor decizii ilegale privind retrocedarea de terenuri. Doi dintre magistrati sunt de la Tribunalul Covasna si unul de la Tribunalul Brasov, fiind vorba despre judecatoarea Roxana Adam, sotia deputatului Ioan Adam. In acelasi dosar mai este implicat si un al doilea avocat, membru al Baroului Covasna.

Printre localitatile in care s-ar fi facut retrocedarile ilegale de terenuri sunt Comanesti, Palanca, Bratulesti si Doftana, au precizat sursele judiciare. Conform acelorasi surse, doar 30.000 din cele 90.000 de hectare de terenuri forestiere ar fi fost retrocedate pana in prezent, pentru celelalte 60.000 de hectare dosarele fiind pe rolul instantelor.

Simulare a spus: (decembrie 19th, 2014 at 11:25 )

Pai ce sa simulat ieri a fost bine? Cum sa accepte sa intre in partid pe usa din dos? Rusine primarilor, la voturile voastre trebuie sa cereti alegeri corecte ca altfel sunteti lasi. Sau va e frica cu popa in frunte? Grindeanu e ministru si nu simuleaza

opinie a spus: (decembrie 19th, 2014 at 13:04 )

Bai Simulare…dar de unde stii tu ce a fost ieri la sedinta…ai fost pe acolo si acum dai cu ciocul ca un tradator de rahat ce esti? de unde stii tu ca au intrat pe usa din dos?
Mi-e scarba de voi, astia, care l-ati tradat pe Borza pentru Ostaficiuc si pe Ostaficiuc pentru Alin Popoviciu (care i se tot spune sa faca un pas in spate si nu intelege, penalul!)

Ba Opinie a spus: (decembrie 20th, 2014 at 22:16 )

Pai Ba opinie nu tu ai dat telefon si ai spus, nu ai vorbit cu Ostaficiuc si te a zis sa suni sal dai in gat pe popa ca ia regulat femeia…esti nebun

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Cristian Busoi Nicolae Robu

Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic

Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș. El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază
Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe
La finalul anului precedent, Compania Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere le făcea o surpriză neplăcută șoferilor care circulau pe autostrada A1. Nu mai puțin de patru parcări erau închise, așa că cei care aveau … nevoi trebuiau să mai meargă niște kilometri buni pentru a rezolva problema. De scurt timp parcările s-au redeschis, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1
Universitatea Politehnica Timișoara continuă tradiția de 100 de ani de excelență în educație și cercetare, dar și de colaborare foarte bună cu mediul economic. Tradiția în domeniul mașinilor hidraulice, domeniu în care Aurel Bărglăzan a fost un adevărat pionier și creator de școală, dusă la prestigiu internațional de academicianul Ioan Anton, este continuată azi de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recunoaştere internaţională. Un succes notabil pentru o echipă UPT în domeniul maşinilor hidraulice
Primăria Timișoara organizează o campanie de eliminare a căpușelor. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 2-6 aprilie 2024, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Tratamentele vor fi efectuate terestru și se vor desfășura între orele 21:00 și 05:00. ”În această perioadă, rugăm locuitorii să evite pe cât posibil...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara se luptă cu căpușele
Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a trezit peste noapte, la mii de kilometri distanță, că e zburat de pe postul de președinte al PNL Timișoara. Pentru simplul fapt că l-a “jenat” pe cel care speră să redevină primar al orașului, Nicolae Robu, din nou în urma unei alianțe de nevoie, nu ideologică, cu cei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara
Top