Arhiva pentru luna: ianuarie 2015

Întreruperi de curent

Cadou de la Enel: pana de curent de 18 ore, pe cateva strazi din Giarmata

Cadou de la Enel: pana de curent de 18 ore, pe cateva strazi din Giarmata

Locuitorii de pe mai multe străzi din Giarmata au rămas fără curent sâmbătă, în jurul orei 1 dimineața. Deși au dat zeci de telefoane la Enel, nu le-a răspuns nimeni, iar localnicii au stat fără lumină, căldură sau apă până sâmbătă seară. Reprezentanții Enel au aflat cu surprindere că în Giarmata era pană de curent!

Trei localitati din Timis, fara curent electric

Vântul puternic din noaptea de vineri spre sâmbătă a afectat rețelele electrice din raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Banat. Inclusiv unele cartiere ale Timișoarei au rămas în beznă, avariile fiind însă remediate până dimineață. Mai sunt însă zone în care sunt probleme și la ora actuală.

La un pas de tragedie: tub de mari dimensiuni, prabusit din cauza vantului / FOTO

O tragedie s-ar fi putut produce în centrul Timișoarei, dacă vijelia din noaptea de vineri spre sâmbătă ar fi avut loc pe timp de zi. Din cauza vântului foarte puternic și poate pentru că nu era îndeajuns de bine ancorată, o parte din tubulatura sistemului de ventilație al magazinului Bega s-a desprins de pe clădire și a căzut.

„Prostii sub clar de luna” sau cum se adapteaza TNTm la… DNA si DIICOT

DNA, DIICOT, politicieni, oameni de afaceri, cătușe, arestări – toate „curg” neîntrerupt pe „burtierele” galbene ale televiziunilor de știri. Mereu atent la sensibilul raport dintre scenă și societate, Teatrul Național Timișoara pregătește o premieră foarte actuală, deși textul are mai bine de jumătate de secol.

Clubul National Taranist s-a lansat si la Timisoara, Gheorghe Ciuhandu revine

Asociația Clubul Național Țărănist – PNȚCD s-a lansat oficial, sâmbătă dimineață, și la Timișoara. Maestrul de ceremonii a fost fostul primar Gheorghe Ciuhandu, iar asistența a fost formată din câteva zeci de persoane, unele venite și din alte județe. Asociația își propune să revitalizeze vechiul PNȚCD, aflat în moarte clinică, și să ofere un cadru comun membrilor săi, indiferent de facțiunea din care fac parte.

Robu promite: Fara terase in Piata Libertatii!

Nu mai are copaci și nici spații verzi, dar nu va avea nici terase. Primarul Nicolae Robu susține că, la vară, Piața Libertății nu va fi invadată de mese și umbreluțe, așa cum afirmă cei care critică felul în care a fost amenajată zona. Piața este, de alfel, redenumită deja, pe rețelele de socializare, „Piața Roșie”.

Drept la replica

Europarlamentarul PC Maria Grapini susține că nu a demisionat din funcțiile de partid și nici nu este deranjată de alianța conservatorilor cu PLR, formațiunea politică a lui Călin Popescu-Tăriceanu. Grapini ne-a remis un drept la replică pe care îl publicăm integral, așa cum a fost redactat.

Ovidiu Tender, denunt impotriva Alinei Bica!

Omul de afaceri Ovidiu Tender a făcut vineri, prin intermediul avocatului său, un denunț împotriva fostului procuror-șef al DNA. Este vorba despre o mită sub formă de acțiuni pe care i-ar fi dat-o Alinei Bica.

Denunţul a fost înaintat de Ovidiu Tender procurorilor DNA, vineri, prin avocatul său, potrivit unor surse citate de Mediafax, care nu au făcut alte precizări. Alina Bica este cercetată într-un nou dosar, disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP, fiind acuzată, printre altele, că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender să obţină o soluţie favorabilă în dosarul Carom. Bica ar fi primit mită de la omul de afaceri Ovidiu Tender, care era judecat în dosarul Carom, întocmit chiar de fosta şefă a DIICOT. Tender ar fi apelat la doi dintre consilierii Alinei Bica, Florentin Mihăilescu şi judecătorul Mihail Udroiu, pentru a fi consiliat în sensul formulării unei apărări favorabile în dosarul Carom. Omul de afaceri i-a dat lui Mihăilescu documente din dosar, pe care acesta să le consulte împreună cu Bica. În schimbul ajutorului, Tender le-ar fi dat lui Mihăilescu şi Bica un teren, fostul ofiţer de Poliţie judiciară primind şi bani pe card. În decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat în dosarul Carom la 11 ani şi patru luni de închisoare, decizia nefiind însă definitivă.

Procurorii DNA au anunțat, vineri, într-un comunicat, că, în 2013, după preluarea funcţiei de procurer-şef al DIICOT, Alina Bica a dispus măsuri abuzive care să direcţioneze concluziile şi poziţia judiciară a DIICOT în faţa instanţei de judecată în cauza respectivă, de o manieră în care acesta să nu fie pasibil de o pedeapsă cu executare în regim de detenţie. În dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale, Bica este urmărită penal de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului. În acelaşi dosar, omul de afaceri Dorin Cocoş este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi dare de mită, fiul său Alin Cocoş este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Florentin Mihăilescu, pentru complicitate la luare de mită.

N-avem centura, dar facem biserici sa ne rugam ca sa ne pice centura din cer

„Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc”, sună un faimos citat pus în gura lui Andre Malraux. (Marele scriitor nu-și va recunoaște aceste cuvinte). În mod cert, România s-a pregătit conștiincios pentru acest secol, fiind țara cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor sau pe kilometru pătrat.

Sapte case in sase luni: „inventarul” la turnulete merge foarte prost

Jumătate de an – cam atât le-a trebuit angajaților de la Direcția de Urbanism a Primăriei Timișoara să numere ilegalitățile la șapte imobile din oraș! Primarul Nicolae Robu e nemulțumit de activitatea subordonaților lui Sorin Ciurariu și consideră că e problema acestuia cum gestionează programul angajaților.

primaria recas

Sedinta de CL cu jandarmi la Recas! Viceprimarul PSD-ist, demis din functie

Schimbarea viceprimarului de la Recaș a creat agitație mare în localitate. Câteva zeci de persoane au venit la ședința CL, pentru a protesta împotriva demiterii lui Alin Neamțu. A fost nevoie de jandarmi, însă, în final, a fost ales un nou viceprimar: fostul liberal, actual independent Daniel Nicula. Acesta a preluat, practic, atribuțiile primarului Teodor Pavel, în prezent arestat.

Protest la ISJ Timis! Profesorii de la Colegiul „Coanda” nu vor sa fuzioneze cu „Leonida”

Câteva zeci de profesori și angajați ai Colegiului Tehnic „Henri Coandă” au protestat, vineri, la Inspectoratul Școlar Județean Timiș, împotriva anunțatei fuziuni cu Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”. Profesorii sunt nemulțumiți că nu au fost anunțați din timp și susțin că nu există spațiu necesar pentru a găzdui cele câteva sute de elevi de la „Leonida”. UPDATE: Comasarea ar urma să fie discutată marți, la primărie.

„Lista lui Robu”, la o noua editie: Trebuie sa lucram cu viziune! / LISTA PROIECTELOR

Pasajul subteran din Piața Victoriei, lărgirea străzilor Podeanu, Popa Șapcă și Mareșal Constantin Prezan, dar și a Căii Martitilor, precum și construirea unui nou pod peste Bega – toate aceste lucrări vor începe în mod sigur în 2015. Asta susține primarul Nicolae Robu, care admite însă că nu știe cât costă. Edilul are și un „portofoliu” de investiții care se întinde pe mai multe pagini.

Top